بسته ویدیویی «تابناک»

عملیات انتقال ۵۲ گروگان آمریکایی از ایران به آمریکا / تهران در کنترل انقلابیون / عملیات کشف پیکر شهدای هواپیمای ایران‌ایر / ملاقات محمدرضا پهلوی از نیرو‌های نظامی مستقر در عمان / مراسم تسلیم ژاپن به بریتانیا

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.
کد خبر: ۱۰۳۰۳۳۲
|
۰۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۷ 25 January 2021
|
15288 بازدید

عملیات انتقال 52 گروگان آمریکایی از ایران به آمریکا / تهران در کنترل انقلابیون / عملیات کشف پیکر شهدای هواپیمای ایران‌ایر / ملاقات محمدرضا پهلوی از نیروهای نظامی مستقر در عمان / مراسم تسلیم ژاپن به بریتانیا

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 


عملیات انتقال 52 گروگان آمریکایی از ایران به آمریکا

پس از آنکه گروهی با هدایت محمد موسوی خوئینی‌ها در سیزده آبان ۱۳۵۸ به سفارت آمریکا در تهران واقع در تقاطع خیابان مفتح و خیابان طالقانی حمله کردند، ۶۶ کارمند سفارت آمریکا گروگان گرفته شدند. سی آی‌ای مدتی بعد سفارت آمریکا در تهران را به ایستگاه اطلاعاتی تبدیل کرد و شش دیپلماتی که در زمان حمله به سفارت آمریکا در آنجا نبودند و توانسته بودند در تهران پنهان شوند، با پاسپورت کانادایی از ایران خارج کردند. در همان زمان، آمریکا به موازات رایزنی دیپلماتیک برای پایان گروگان گیری، عملیات نظام پنجه عقاب را پایه ریزی کرد که با برخورد یک هلی کوپتر و یک هواپیمای نیروی هوایی آمریکا در صحرای طبس و بر هم خوردن برنامه دقیق این عملیات، طرح انتقال نظامیان آمریکایی به ورزشگاه شیرودی و سپس حمله به سفارت آمریکا و انتقال کارمندان سفارت از طریق هلی کوپتر به صحرای طبس و سپس انتقال به خارج ایران شکست خورد.

ایران به نشانه حسن نیت در ۱۹ تا ۲۰ نوامبر ۱۹۷۹ سیزده گروگان سیاه پوست و زن و در یازده ژوئیه ۱۹۸۰ یک گروگان به دلیل بیماری آزاد شد. در ادامه ۵۲ گروگان ماندند که تا زمان خروج از ایران، مجموعاً ۴۴۴ روز در ایران زندانی بودند. در نهایت در تاریخ ۳۰ دی ۱۳۵۹ برابر با ۲۰ ژانویه ۱۹۸۱ با پذیرش قرارداد الجزایر از سوی دولت‌های ایران و ایالات متحده آمریکا پایان یافت. در همین راستا ابتدا گروگان‌ها با هواپیمای الجزایر از ایران خارج و در ادامه به آلمان منتقل و سپس از الجزایر به آلمان منتقل و در یک بیمارستان چک آپ پزشکی شدند. در ادامه این شوی تبلیغاتی، ابتدا از آن‌ها در نیویورک استقبال شد. سپس با هواپیمای نیروی هوایی آمریکایی به واشنگتن منتقل شدند و در خیابان اصلی روبروی کاخ سفید مورد استقبال گسترده قرار گرفتند! در دسامبر ۲۰۱۵ اعلام شد که پس از ۳۵ سال کنگره ایالات متحده قانونی را تصویب کرد که از محل جریمه بانک فرانسوی پاریباس که به علت نقض تحریم‌های ایران، سودان و لیبی حدود ۹ میلیارد دلار جریمه شده بود، به هر یک از ۵۳ دیپلماتی که ۴۴۴ روز در تهران گروگان گرفته شده بودند، حدود چهار میلیون و چهارصد هزار دلار غرامت پرداخت شود که معادل حدوداً روزی ده هزار دلار است.

 


تهران در کنترل انقلابیون

در بهمن ۱۳۵۷ آهسته آهسته کنترل کشور از دست دولت و نیروی نظامی و انتظامی خارج شد و حتی عبور و مرور نیز توسط نیرو‌های مردمی انقلاب صورت می‌پذیرفت. این تصاویر که متعلق به روز‌های منتهی به انقلاب اسلامی ایران است و این حال و هوا را نشان می‌دهد، در تابناک می‌بینید.

 


عملیات کشف پیکر شهدای هواپیمای ایران‌ایر

ناو آمریکایی وینسنس در ۱۲ تیرماه ۱۳۶۷، یک فروند هواپیمای مسافربری ‏ایران را در خلیج فارس هدف قرار داد و همه ۲۹۰ سرنشین آن را به شهادت رساند. ساعت ۱۰ صبح هواپیمای جمهوری اسلامی ایران پرواز ۶۵۵ با ۱۵ دقیقه تأخیر در ساعت ۱۰:۰۵ از برج مراقبت فرودگاه بندرعباس تقاضای پرواز کرد، مدت پرواز تا دوبی ۳۰ دقیقه و حداکثر ۱۴ هزارپا تعیین شد. در ساعت ۱۰:۱۷ دقیقه، هواپیمای ایرباس ۳۰۰ به پرواز درآمد.

دقایق نخستین پرواز و مراحل اوج‌‏گیری تا ارتفاع ۱۲ هزارپایی مطابق طرح پرواز انجام شد و خلبان پیوسته با برج مراقبت فرودگاه بندرعباس و مرکز کنترل راه‌های هوایی ایران و امارات تماس داشت. در خلیج فارس ناوجنگی آمریکایی وینسنس که در تاریخ هفتم خرداد از بندر سان دیه گو وارد خلیج‏ فارس شده بود، به قصد یک ماجراجویی هوایی به آب‏های مرزی ایران نزدیک شد. ایچنرمارک قلب این رزم‏ناو به شمار می‏رفت. وظیفه اصلی آن، کشف هدف‌های پرنده، اعم از موشک، هواپیما و پردازش اطلاعات، تعقیب صد‌ها هدف همزمان و کنترل آتش آن‏ها بود، هم‏چنین این رزم‏ناو به موشک‏های‏ زمین به هوا با برد ۴۰۸ کیلومتر نیز مجهز بود.

چند لحظه پیش از ورود هواپیمای ایرباس ۳۰۰ به منطقه کنترل هوایی امارات، در محلی به نام مولبیت، خلبان به مرکز کنترل هوایی کشور اطلاع داد که قصد دارد به ۱۴ هزارپایی بالا برود. ساعت ۱۰:۲۲ دقیقه ناو وینسنس که خود را به بهترین و نزدیکترین موقعیت رسانده بود، به دستور ناخدا ویلیام راجرز، فرمانده ناو، موشک استاندارد ۲ به سوی پرواز ۶۵۵ شلیک کرد. ناگهان هواپیما از صفحه رادار‌های زمینی محو شده و در طوفانی از دود و آتش به پهنه آب‏های نیلگون خلیج‏ فارس فرو رفت. با عدم اطلاع از سرنوشت هواپیما، برج مراقبت فرودگاه بندرعباس، در تماس با دبی، پیگیر سرنوشت پرواز ۶۵۵ شد، ولی آن‏ها اظهار بی‏اطلاعی کردند. بلافاصله ستاد تأمین استان هرمزگان وضعیت اضطراری اعلام و فعالیت خود را آغاز کرد. بلافاصله پس از این جنایت هولناک، مقامات آمریکایی اعلام کردند که یک فروند هواپیمای اف-۱۴ ایران را مورد هدف قرار داده‏‌اند. پس از روشن شدن نوع هواپیما، آمریکایی‌ها سعی کردند تا به نحوی وانمود کنند که در این مورد مرتکب اشتباه شده‏‌اند، اما شواهد بعدی، این نظر آنان را کاملاً مردود جلوه داد. تصاویر عملیات کشف و جمع آوری پیکر شهدای هواپیمای ایران‌ایر را در خلیج فارس در تابناک می‌بینید.

 


ملاقات محمدرضا پهلوی از نیروهای نظامی مستقر در عمان

قابوس بن سعید، پادشاه عمان پس از کودتایی بدون خونریزی پدر خود را از تخت سلطنت پایین کشید و به قدرت رسید. ایران در آن زمان پس از بریتانیا و آمریکا اولین کشور منطقه بود که حکومت او را به رسمیت شناخت و بعد‌ها در پی درخواست سلطان قابوس با ارسال نیرو‌های نظامی به سرکوب چریک‌های جدایی طلب چپ‌گرای ظفار اقدام کرد که باعث نزدیکی روابط دو کشور در آن زمان شد. این تصاویر مربوط به سال ۱۳۵۶ و سفری است که در آن محمدرضا شاه پهلوی به پایگاه نظامی نیروی هوایی ایران در صلاله سرکشی می‌کند.

 


مراسم تسلیم ژاپن به بریتانیا

ژاپن آخرین کشور از بین نیرو‌های محور بود که در جنگ جهانی دوم تسلیم شد. ژاپنی‌ها به راحتی قصد تسلیم نداشتند و فرماندهان با باور‌های کاذب برتری نژادی و پرستش امپراتور به عنوان کسی که از نسل خدایان مردم ژاپن را تشویق به ادامه جنگ می‌کردند. حتی وقتی امپراتور تصمیم به تسلیم شدن گرفت، گروهی از ارتشیان ژاپنی برای جلوگیری از اجرایی شدن این تصمیم دست به کودتایی نافرجام زدند تا با بازداشت خانگی امپراتور مانع از پخش پیام تسلیم او از رادیو شوند. پس از تسلیم رسمی ژاپن نیز عده‌ای از سربازان ژاپنی از تسلیم شدن سرباز زده و برخی حتی تا دهه ۷۰ میلادی دست از جنگ برنداشته بودند. آنچه در این ویدیو خواهید دید، تسلیم نیرو‌های ژاپنی در جزیره سنگاپور است که چند روز پس از تسلیم شدن امپراتور رخ داد. بین آن‌ها نیز بسیاری از سربازان قصد تسلیم نداشتند و عده بسیاری با شمشیر و یا نارنجک خودکشی را به تسلیم شدن ترجیح دادند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات