نرخ باسوادی ایرانیان به ۹۶.۶ درصد رسید

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: در چهار دهه اخیر با تلاش های صورت گرفته و طبق آخرین سرشماری سال ۹۵ نرخ باسوادی به ۹۴.۷ درصد رسید و در سال ۹۹ با اطمینان می توان اعلام کرد که درصد باسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال به ۹۶.۶ درصد رسیده است.
کد خبر: ۱۰۳۰۵۸۱
|
۰۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۹ 27 January 2021
|
8166 بازدید
|
۸

به گزارش «تابناک»، شاپور محمدزاده در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه هفتم دی ماه سال ۵۸ فرمان تاسیس نهضت سوادآموزی توسط امام خمینی (ره) با شعار سراسر ایران را مدرسه کنیم تاسیس شد و دستاوردهای بسیاری به همراه داشت اظهار کرد: قبل از انقلاب در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال بر اساس سرشماری سال ۵۵ بیش از ۵۱ درصد از مردم بیسواد و ۴۸.۸ درصد باسواد بودند.

وی افزود: در چهار دهه اخیر با تلاش های صورت گرفته و طبق آخرین سرشماری سال ۹۵ نرخ باسوادی به ۹۴.۷ درصد رسید و در سال ۹۹ با اطمینان می توان اعلام کرد که درصد باسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال به ۹۶.۶ درصد رسیده است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه استان های کشور را از حیث وضعیت سواد به سه دسته تقسیم کرده ایم گفت: بخشی استان ها بالاتر از میانگین باسوادی کشور هستند، برخی استان ها در حد میانگین و گروه سوم استان های زیرمیانگین کشوری؛ در گروه اول بیشترین فعالیت ها در دوره انتقال و دوره تحکیم انجام می شود و در جهت تثبیت و تعمیق و تحکیم سواد گام برمی داریم.

وی افزود: با این اقدام قصد داریم از رجعت به بیسوادی جلوگیری کنیم. تهران، اصفهان، یزد، سمنان و مازندران بالای ۹۸ درصد باسواد دارند و در گروه اول قرار می گیرند. در استان های میانگین کشوری ۵۰ درصد فعالیت ها به باسواد کردن ببیسوادان و ۵۰ درصد به تعمیق سواد اختصاص دارد.

محمدزاده با بیان اینکه درباره استان های گروه سوم، ۷۰ تا ۸۰ در صد فعالیت ها به باسواد کردن و ۲۰ تا ۳۰ درصد به تعمیق سواد اختصاص می یابد گفت: سیستان و بلوچستان از این دسته است و درصد باسوادی در این استان در آخرین سرشماری ها ۸۱ درصد بوده است و باید این شکاف را هرچه سر یعتر پر کنیم.

وی ادامه داد: برای استان هایی که از میانگین کشوری پایین تر هستند طرحی تحت عنوان شتاب بخشی در دست اجراست. اعتبارات سوادآموزی در این استان ها به صورت ویژه پرداخت می شود و سعی می کنیم طرح شتاب بخشی در شورای پشتیبانی سوادآموزی استان را مصوب کنیم، معمولا استانداران به ما کمک می کنند و ۵۰ درصد اعتبار لازم را استانداری ها تقبل می کنند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به اینکه اگر استانی چون سیستان و بلوچستان محرومیت بیشتری داشته باشند ما تا ۷۰ درصد هزینه را تقبل می کنیم و تمام تلاش ما این است که روزی معضل بیسوادی را حل کنیم گفت: البته شاید نتوانیم بیسوادی را ۱۰۰ درصد ریشه کن کنیم، زیرا همه عوامل دست ما نیست و باید بتوانیم ریشه یابی کرده و مشکلات را حل کنیم.

محمدزاده افزود: ۵۰ درصد فعالیت های نهضت به بیسوادی باسوادان اختصاص دارد و مابقی این است که در خدمت افراد کم سواد جامعه باشیم. در همین راستا دو طرح آموزش بزرگسالان و مدرسه مجازی را در دست اجرا داریم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
سواد فقط خوندن و نوشتن نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
از کدام سواد حرف میزنی مملکتی که رئیس جمهورش بگوید وان دقیقه ، یه سر به سایت دیوار بزن از کلمات غلط غلوطی که مینویسند ببین چقدر باسواد هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
به نظرمن این جمله باید اصلاح شود
(نرخ باسوادی ایرانیان به ۹۶.۶ درصد رسید)
به این جمله
نرخ مدرک ایرانیان به 96.6 در صد رسیده
چون الان تحصیل کرده هایی هست یک جمله فارسی را با غلط املایی مینویسد و اصلا معنی بعضی کلمات فارسی را نمیداند و با مدارک دانشگاهی هنوز نمیتوند کلمات فارسی و انگلیسی را درست تلفظ کنند پست و مقام هم دارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
بشنو و باور مکن
ناشناس
|
Germany
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
96 درصد در گروه سنی 10 تا 49 سال فاجعه است. چون دهها سال است که در کشورها توسعه یافته و حتی در حال توسعه در اسیا اموزش گودکان اجباری است و این میزان صفر است. حتی در کشورهای فقیر سابق مانند ویتنام و تایلند و چین و کوبا و کره شمالی و......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
96.6 درصد با سوادند ؟!
باید میزان تحلیلگری و آگاهی های اجتماعی و خانوادگی و فرهنگی ایرانیان ملاک باشد نه خواندن و نوشتن.
اگر شاخص خواندن و نوشتن ملاک باشد، با همین 96.6% هم جزو عقب مانده های دنیا هستیم.
dayani
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
از حدود چهل سال پیش همواره 10 میلیون بیسواد داشته ایم. این آمار هم راه کم کن است .فرموده ان 10 تا49 ساله . با توجه به اینکه جمعیت بالای 49 سال ایران زیاد است، بازهم احتمالا همان ده میلیون بیسواد را داریم. به بیانی دیگر تشکیلاتی موجب تغییر نشده است، بلکه روی آوری خود مردم به مدارس در سنن پائین ما را به اینجا رسانده است. تازه نمیدانیم چه تعداد از کسانی که در کلاسهای سوادآموزی نهضت شرکت کرده اند، به بیسوادی کامل باز نگشته اند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
مهم اين هست كه سطح سواد مردم ايران بسيار پايين است.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟