کیوسک بین الملل تابناک: انفجار بمب در نزدیکی سفارت اسرائیل در هند، گزارش رسانه آمریکایی از قدرت پهپادی ایران و ترکیه، درخواست آمریکا برای خروج فوری نیروهای ترکیه و روسیه از خاک لیبی، آغاز رزمایش مشترک آمریکا و امارات در ابوظبی و فرمانهای اجرایی بایدن برای لغو سیاستهای درمانی ترامپ از مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
انفجار بمب در نزدیکی سفارت اسرائیل در هند
رسانههای محلی از وقوع انفجار در نزدیکی سفارتخانه رژیم صهیونیستی در پایتخت هند خبر دادند.
خبرگزاری «اسپوتنیک» با گزارش این خبر به نقل از پلیس هند نوشت که علت انفجار هنوز مشخص نیست و احتمالا منشأ آن یک دستگاه انفجاری بوده است.
گزارش های اولیه حاکی از آن است که در این انفجار تعداد زیادی از خودروهای پارک شده نزدیک سفارت رژیم صهیونیستی در دهلینو آسیب دیدهاند.
برخی منابع خبری میگویند، این انفجار در فاصله ۵۰ متری این ساختمان رخ داده اما پلیس هنوز گزارشی از تلفات یا جراحات احتمالی ارائه نکرده است.
گفته میشود، دستگاه انفجاری داخل گلدانی در پیادهرو نزدیک سفارت رژیم صهیونیستی تعبیه شده بود و هم اکنون پلیس هند در حال جستوجو اطراف این ساختمان است.
اسپوتنیک همچنین نوشت که این انفجار در خیابانی رخ داده که فاصله نزدیکی با اقامتگاه «نارندا مودی» نخستوزیر هند دارد.
جزئیات بیشتری از این خبر هنوز منتشر نشده است.
گزارش رسانه آمریکایی از قدرت پهپادی ایران و ترکیه
یک روزنامه آمریکایی در تیتر مطلبی روز پنجشنبه (۹ بهمنماه) نوشته، ایران و ترکیه به قدرتهای پهپادی تبدیل شدهاند.
روزنامه واشنگتنپست در این تحلیل نوشته اقدام دولت «دونالد ترامپ» در ترور سردار قاسم سلیمانی در خاک یک کشور ثالث به افزایش نگرانیهای بینالمللی از احتمال استفاده روزافزون از حملات هدفمند پهپادی منجر شده است.
واشنگتنپست اشاره کرده حمله پهپادی دولت آمریکا که به شهادت سردار سلیمانی منجر شد، علاوه بر آنکه نقض حاکمیت ارضی یک کشور ثالث محسوب میشد، نخستین مورد استفاده از پهپاد برای هدف قرار دادن مقام یک کشور دیگر بود.
به ادعای واشنگتنپست، قبل از ترامپ، باراک اوباما از حملات پهپادی برای هدف قرار دادن شبهنظامیان و تروریستها استفاده کرده بود؛ اما «با توجیههای حقوقی ترامپ اکنون مقامهای حکومتها به اهدافی مشروع برای حمله تبدیل شدهاند و این اتفاق علیرغم آن رخ داده که مقامهای ارتش آمریکا و سایر کشورها هشدار دادهاند، شاید کشورها از توجیهات دولت ترامپ به عنوان رویهای برای حملات مشابه در آینده استفاده کنند.»
واشنگتنپست در ادامه از ایران و ترکیه به عنوان «قدرتهای پهپادی» یاد کرده و درباره ایران نوشته است: «برنامه پهپادی ایران با پهپادهای بومی پیشرفته نوسازی شدهاند و ایران این پهپادها را به متحدانش در منطقه عرضه میکند.»
واشنگتنپست در ادامه نوشته ترکیه هم به یکی از برجستهترین کشورهای استفادهکننده از پهپاد تبدیل شده که از سامانههای پهپادی برای به رخ کشیدن قدرت و اعتبارش استفاده میکند.
درخواست آمریکا برای خروج فوری نیروهای ترکیه و روسیه از خاک لیبی
«ریچارد میلز» سفیر موقت ایالات متحده در سازمان ملل روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت پیرامون لیبی خواستار خروج فوری نیروهای نظامی روسیه و ترکیه از خاک این کشور شد.
این درخواست آمریکا در حالی مطرح شد که به ادعای واشنگتن، روسیه و ترکیه به ضرب الاجل تعیین شده برای خروج از خاک لیبی عمل نکردند.
گفتنی است که طبق آتش بس منعقده در اکتبر سال ۲۰۲۰، نیروهای نظامی و نیروهای مزدور باید ظرف سه ماه از خاک لیبی خارج میشدند.
این ضرب الاجل روز شنبه به پایان رسید، اما هیچگونه خروج نیروها اعلام یا مشاهده نشد.
میلز در نشست شورای امنیت گفت: «ما از تمام طرفهای خارجی از جمله روسیه، ترکیه و امارات متحده عربی میخواهیم به حق حاکمیت لیبی احترام بگذارند و هرچه سریعتر به مداخله نظامی در لیبی پایان دهند.»
میلز در ادامه افزود: «طبق توافقنامه آتش بس منعقده در اکتبر، ما از ترکیه و روسیه میخواهیم که فوراً نیروهای خود و نیروهای مزدور خارجی و نائبان نظامی را که در خاک لیبی به خدمت گرفته، تأمین مالی، مستقر و پشتیبانی کردهاند، از خاک این کشور خارج کنند.»
به گزارش مهر، براساس توافق آتش بسی که سه ماه پیش با میانجیگری سازمان ملل بین گروههای درگیر در لیبی برقرار شد، تمامی نیروهای خارجی باید روز شنبه (۲۳ ژانویه / ۴ بهمن ماه) خاک این کشور را ترک میکردند؛ اما برخی رسانههای آمریکایی همچون سی ان ان گزارش دادهاند که این اتفاق رخ نداده است.
دولت وفاق ملی لیبی که در طرابلس مستقر است، از حمایت ترکیه برخوردار است و روسیه، امارات و مصر از نیروهای ژنرال خلیفه حفتر در شرق حمایت میکنند.
تصاویر ماهوارهای پخش شده توسط شبکه خبری سی ان ان، سنگرهایی را به طول دهها کیلومتر نشان میدهد که توسط نیروهای روسی در نزدیکی خط مقدم شهر سِرت حفر شدهاند.
به گزارش این رسانهها، به نظر میرسد که آنکارا و مسکو به عنوان نیروهای اصلی خارجی مستقر در لیبی قصد دارند تحت هرگونه توافق نهایی از منافع خود در این کشور دفاع کنند.
آغاز رزمایش مشترک آمریکا و امارات در ابوظبی
خبرگزاری رسمی امارات (وام) امروز اعلام کرد که رزمایش زمینی مشترک میان نیروهای نظامی این کشور و آمریکا در خاک امارات آغاز شد.
طبق این گزارش، این رزمایش «اتحاد پولادین ۱۴» نام دارد و قرار است ۱۰ روز به طول بینجامد.
هدف از این تمرینات نظامی، تبادل تجربیات نظامی، ارتقای بهره وری و آمادگی نظامی است که در راستای تقویت مناسبات راهبردی میان امارات و آمریکا انجام میشود.
خبرگزاری وام در ادامه گزارش داد که رزمایش«اتحاد پولادین ۱۴» در راستای افزایش همکاریهای نظامی در زمینه عملیات مشترک برای مواجهه با چالشها و بحرانهای جاری در منطقه برگزار شده است.
فرمانهای اجرایی بایدن برای لغو سیاستهای درمانی ترامپ
«جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا روز پنجشنبه دو دستور اجرایی مرتبط با بحث بهداشت و درمانی امضا کرد.
به نوشته وبگاه خبری-تحلیلی «هیل»، بایدن این دستورها را به عنوان اقدامی ضروری به منظور «جبران خسارات» تحمیل شده از سوی «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور پیشین آمریکا بر مسائل مرتبط با درمان و سلامت توصیف کرد.
بایدن یک دستور اجرایی را برای نهادهای فدرال در نظر گرفته تا آنها را مجاب کند زمان ویژه ثبتنام برای طرح مراقبت مقرونبهصرفه یا برنامه بهداشت و سلامت اوباما را از تاریخ ۱۵ فوریه تا ۱۵ می فراهم کنند تا بدین روش با بیماری کووید-۱۹ مقابله شود و سیاستهای کنونی که توسط دولت ترامپ اتخاذ شدهاند بازنگری شوند؛ سیاستهای ترامپ دسترسی به خدمات درمانی را محدود ساخته است.
بایدن روز پنجشنبه تأکید کرد که این دستورات اجرایی فقط برای لغو سیاستهای دولت ترامپ و بازگرداندن سیاستهای دولت اوباما صادر شدهاند.
جو بایدن طی سه روز اول ریاست جمهوری خود سی دستور اجرایی را امضا کرد که تنها سه مورد کمتر از دستورهای اجرایی دونالد ترامپ طی صد روز اول کاری او بوده است.
پایگاه خبری هیل در این خصوص گزارش داد که بایدن دستور کار اجرایی خود را در هفته دوم ریاستجمهوریاش مشخص کرده است و قصد دارد روی مساله مهاجرت، خدمات درمانی، حوزههای تغییرات اقلیمی، حقوق نژادی و برخی مسائل دیگر تمرکز کند و در هر روز یک موضوع مشخص را دنبال خواهد کرد.
بایدن در اولین روز کاری خود به عنوان رئیسجمهور آمریکا، هفده دستور اجرایی با هدف باطل کردن اقدامات دونالد ترامپ امضا کرد.
از جمله مهمترین این دستورهای اجرایی میتوان به لغو ممنوعیت مسافرتی و مهاجرتی از کشورهای دارای اکثریت مسلمان، بازگشت به توافق آبوهوایی پاریس، اجباری شدن استفاده از ماسک در مکانهای عمومی و پایان وضعیت اضطراری در مرز آمریکا-مکزیک، اشاره کرد.
طبق گزارش هیل، برخی از دستورهای اجرایی بایدن که هفته بعد امضا میشود تکمیل کننده دستورهای اجرایی قبلی وی هستند.