رحیمی مظفری تشریح کرد

علت کمبود گاز و برق در کشور چیست؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس، عدم سرمایه‌گذاری کافی، تحریم‌ها، سختگیری در انعقاد قراردادهای مناسب را از عوامل کمبود گاز در کشور با وجود داشتن منابع و ذخایر فراوان دانست.
کد خبر: ۱۰۳۱۳۳۶
|
۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۱ 31 January 2021
|
10055 بازدید
|
به گزارش تابناک،عبدالعلی رحیمی مظفری در گفت‌وگو با خانه ملت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چگونه ممکن است ایران به‌عنوان دومین دارنده منابع گازی جهان با کمبود گاز مواجه شود؟، توضیح داد: "عدم سرمایه‌گذاری" اصلی‌ترین عامل کمبود گاز در کشور با وجود داشتن منابع و ذخایر فراوان است چراکه 77 درصد میادین گازی کشور توسعه نیافته و وضعیت مناسبی ندارند.

"عدم سرمایه‌گذاری کافی و مناسب داخلی و خارجی" دلیل توسعه‌نیافتگی میادین گازی

نماینده مردم سروستان و کوار و خرامه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران 28 میدان نفتی و گازی مشترک با 7 کشور همسایه دارد، افزود: "عدم سرمایه‌گذاری کافی و مناسب داخلی و خارجی" و "عدم انعقاد قراردادهایی که بتواند ما را به اهداف بلند مدت نزدیک کند" سبب ایجاد این مشکلات شده است چراکه ایران ازجمله کشورهایی است که به سختی در حوزه سرمایه‌گذاری قرارداد بسته و بیشتر کشورها به رفتار سختگیرانه ایران در انعقاد قراردادها اذعان می‌کنند.  

وی با تاکید بر اینکه "سختگیری در انعقاد قراردادها" و "تحریم‌ها" از عوامل دیگر عدم توسعه یافتگی میادین گازی در کشور هستند، گفت: این عوامل سبب عدم توسعه یافتگی میادین گازی کشور با وجود دارا بودن دومین ذخایر گازی جهان شده است.

اگر نتوانیم فاز 11 پارس جنوبی را تا سال آینده به بهره‌برداری رسانیم به‌یقین مشکل کمبود گاز و برق در سال 1400 بر قوت خود باقی خواهند ماند

به گفته رحیمی مظفری اگر نتوانیم فاز 11 پارس جنوبی را تا سال آینده به بهره‌برداری رسانیم به‌یقین مشکل کمبود گاز و برق در سال 1400 بر قوت خود باقی خواهند ماند.

 

وی با بیان اینکه قطعی برق در کشور صرفا به دلیل کمبود گاز نیست، توضیح داد: در حالی بازدهی و راندمان نیروگاه‌ها در کشور پایین است که نمی‌توانیم انرژی‌های تجدیدپذیر را نیز تقویت کنیم، ضمن آنکه در بحث جذب سرمایه‌گذار خصوصی برای توسعه نیروگاه‌ها، انرژی‌های تجدیدپذیر و حتی میادین گازی بسیار ضعیف عمل شده است چراکه اکنون بسیاری از شرکت‌های طرف قرارداد خصولتی هستند نه خصوصی.

عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه اکثر نیروگاه‌های خصوصی از عملکرد دولت در قبال آن‌ها شاکی هستند، اضافه کرد: همچنین اگر تولید ارزهای دیجیتال بدون مدیریت و نظارت افزایش پیدا کنند مشکلی بر مشکلات موجود افزوده خواهد شد.

انداختن صفر تا صد دلیل کمبود انرژی به گردن مصرف مردم بهانه‌تراشی است

این نماینده مجلس بر ضرورت مصرف بهینه گاز و برق تاکید کرد و گفت: اگرچه مصرف 12 درصد در سال جاری افزایش یافته است اما عادات مصرفی مردم نشات گرفته از برنامه و سیاست‌های بخش تولید و عرضه نیز است و انداختن صفر تا صد دلیل کمبود انرژی به گردن مصرف مردم بهانه‌تراشی است بنابراین باید علت مشکلات را دقیقا از چند دهه قبل ریشه‌یابی کرد.

رحیمی مظفری بیان کرد: عربستان 8 برابر ما از میادین نفتی فروزان برداشت می‌کند و این نابرابری در برداشت شامل چندین میادان گازی و نفتی مشترک با همسایه‌ها نیز می‌شود لذا اگر سرمایه گذاری داخلی و خارجی مناسبی صورت نگیرد منابع و فرصت‌ها بیش از این از دست می‌روند.

وی برخورد سیاسی با وزارتخانه نفت به جای برخورد فنی و اقتصادی عامل دیگری در عدم توسعه یافتگی پروژه‌ها دانست و افزود: این نگاه که وزارت نفت باید پول در بیاورد و به سایر بخش‌ها دهد اوضاع را خراب‌تر خواهد کرد در حالی وزارت نفت باید با درآمد خود تجهیزات و تکنولوژی فرسوده شده را تعمیر، بازسازی و به روز کند تا در ادامه بتواند به بهره‌برداری بیشتری برسد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: اگرچه نمایندگان دنبال شفافیت و اصلاح روابط مالی حوزه نفت و گاز است اما قصد دخالت در ریز و جزء مسائل فنی و اقتصادی و سرمایه‌گذاری آن را ندارد./

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۲
مدیریت نابخرد باعث مصرف بی رویه انرژی شده است.
تنها ساختمان ها نیستند که بد ساخته شده اند مثلا کارخانه فولاد در قلب کویر ایران ساخته می شود! چرا؟ چون فلان کس اصالتا کرمانی یا زرندی یا یزدی است! آب و ذغال سنگ (وارداتی است) و سنگ معدن از هرمزگان با صرف انرژی هنگفت به آنجا منتقل می شود تا آنجا فولاد بسازند سپس دوباه به بندرعباس جهت صادرات حمل می شود! نابخرد محترمانه ترین واژه است! حتی اگر امنیت کارخانه در زمان جنگ اهمیت می یافت، ساخت آن در دل کوه زاگرس جنوبی بسیار امن تر و کم هزینه تر از این بود.
رامبد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۲
کاری به محتوای خبرتان ندارم ولی تیپ این بنده خدا، به اصطلاح تیپیک هست: انگشتر، یقه بسته سفید، کت، موی ساده و .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۲
علت کمبود گاز و برق در کشور را باید در علت گران شدن تخم مرغ ! و کمیاب شدن پوشک بچه ! و سیلی خوردن آن سرباز ناجا و فرار خاوری و .... جستجو کرد.!
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۲
تریپی که ایناقا گرفته جوابی ندارد بجز بی عرضه بودن مسیولان
ناشناس
|
France
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۲
تا دلت بخواد بیابون داریم با افتاب دائمی. نیروگاه خورشیدی بزنید. صادر هم می تونید بکنید. انرژی مفت
حق بین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۲
هیچی فقط صادراتی که پولی هم در بساطش نیست. از گلو مردم زدن و به جیب خارجی فرستادن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۲
آب و هوایی پاریس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۲
مجلس انقلابی یک طرح فوری بدهد و دولت را مجبور کند تا یک ماه اینده باید ظرفیت گاز کشور را دو برابر کند وگرنه زندان و حبس!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۲
دلیلش سو مدیریت، مهم نبودن مردم، ماین بیت کوین و پافشاری بر سیاستهای غلط مثل گازرسانی به همه جا هست. به جای گازرسانی به خونه ها، گاز رو بدین به نیروگاهها برق پایدار و ثابت توو نیروگاهها تولید کنین، در کنارش هم. نیروگاههای بادی و آفتابی بسازین و برق رو به خونه ها بدین که وسایل گرمایشی و پخت و پز با برق کار کنه.
امید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۲
به نظر میاید زیاد منطقی نیست بایستی قراردادهای صادارت گاز وبرق را کنترل کرد شاید مجبور به انجام تعهدات بین المللی هستیم تافکر مردم این داستان هرسال است
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات