معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی را مشروط به وضعیت رنگ بندیها و شرایط بیماری کرونا در استانها اعلام کرد.
به گزارش «تابناک»، سیما سادات لاری در نشست آنلاین خبری با رسانهها گفت: بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی در نیم سال دوم تحصیلی به شرایط بیماری کرونا و وضعثت استانها بستگی دارد و از رنگ بندیها تبعیت میکنیم.
وی افزود: اگر شرایط استانی بهتر باشد، دانشجویان بیشتری میتوانند در دانشگاهها حاضر شوند البته برنامه اصلی روی کارهای عملی و کلینیکی است.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان این که آموزشها به صورت مجازی در اختیار دانشجویان قرار میگیرد، خاطرنشان کرد: ابتدای شیوع ویروس کرونا در زمینه توزیع مواد ضدعفونی و ماسک با دانشگاهها بحث داشتیم، اما وزیر بهداشت دستور داد این اقلام باید در اختیار دانشجویان قرار گیرد و چالش حل شود.
لاری از توزیع ماسک و مواد ضدعفونی در خوابگاههای دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد و گفت: از ۱۷ خردادماه امسال که دانشگاهها فعال شدند، مواد غذایی بسته بندی شده در اختیار دانشجویان قرار گرفت و این روند همچنان ادامه دارد.
به گفته این مسئول وزارت بهداشت، همه دانشگاههای علوم پزشکی برای ایزوله کردن دانشجویان اتاقهای مجزا دارند. هر دانشجوی خوابگاهی که قصد بازگشت به شهر خود را دارد ابتدا باید تست منفی کرونا داشته باشد، در غیراین صورت ۲ هفته قرنطینه میشود. همچنین هر دانشجویی هم که وارد خوابگاه میشود ابتدا باید مرحله تست کرونا را بگذراند.
لاری همچنین از احتمال تغییر زمان برگزاری چهل و هشتمین آزمون دستیاری خبر داد و افزود: جلساتی در این خصوص با وزیر بهداشت برگزار شد چرا که احتمال تغییر زمان برگزاری این آزمون وجود دارد که جزییات آن اعلام میشود.
وی خاطرنشان کرد: آزمون دستیاری هر سال در اسفند ماه برگزار میشود که امسال به دلیل شیوع کرونا در اردیبهشت برگزار شد؛ به همین جهت دستیاران به فاصله برگزاری این آزمون اعتراض داشتند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت یادآور شد: معاونت آموزشی این وزارتخانه اصرار بر تغییر نکردن زمان برگزاری آزمون دستیاری دارد چرا که بر هم خوردن نظم این آزمون موجب سختتر شدن برنامه ریزیهای سال آینده میشود.
لاری همچنین درباره شمار ابتلای دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی به ویروس کرونا، اظهار داشت: در ایامی که دانشگاهها تعطیل بودند، بیش از ۳۰ درصد دانشجویان علوم پزشکی در بیمارستانها خدمت میکردند و در جبهه مقدم درمان بیماری بودند.
وی از ابتلای ۶۰۰ دانشجوی علوم پزشکی به کرونا خبر داد و افزود: معاونان دانشجویی و روسای دانشگاهها در این مدت فضایی برای رعایت پروتکلهای بهداشتی این دانشجویان به دلیل ورود و خروج به دانشگاه فراهم کردند؛ با این حال ۶۰۰ دانشجو به کرونا مبتلا و در اتاقهای مجزا قرنطینه شدند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با تاکید بر این که ۱۰ درصد دانشجویان علوم پزشکی مستقر در خوابگاهها به کرونا مبتلا شده اند، خاطرنشان کرد: از بین ۶۰ تا ۷۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی که در خوابگاهها حضور دارند، فقط ۱۰ درصد آنها به کرونا مبتلا شدند و دانشجوی فوتی بر اثر کرونا نداشتیم.
لاری تاکید کرد: در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، طرحی با عنوان "همدلی" برای دانشجویان علوم پزشکی در نظر گرفته شد که بر اساس این طرح، وضعیت اضطراب، افسردگی، شرایط روحی و روانی دانشجویان مورد سنجش قرار گرفت.
وی یادآور شد: در طرح همدلی، سه سوال از دانشجویان علوم پزشکی در خصوص ابتلا به کرونا ویروس پرسیده شد. بر اساس این پاسخ ها، ۱۱ درصد دانشجویان شرکت کننده در طرح همدلی از ابتلای خودشان و ۱۶ درصد از خانواههای شان به کرونا خبر دادند.
معاون وزیر بهداشت در ادامه این نشست خبری از افزایش ۵۰ درصدی مبلغ وامهای دانشجویی در سال جاری خبر داد و گفت: برخی از وامهای دانشجویی در مهرماه ۹۹ به میزان ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش یافت.
لاری همچنین درباره آخرین وضعیت پرداخت وام دستیاری، تاکید کرد: مبلغ ۴۵ میلیارد تومان سهم بودجه و ۱۵ میلیارد تومان سهم صندوق رفاه در یکی از بانکها برای اختصاص به دانشجویان سرمایه گذاری شده است.
وی مبلغ این وام را ۱۵ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: در تلاش برای افزایش اعتبار وام دستیاری به ۲۰۰ میلیارد تومان هستیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت یادآور شد: این وزارتخانه در تلاش است با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی که توسط معاونت توسعه اختصاص مییابد به همه دستیاران وام بپردازد و صرف بیمه تامین اجتماعی هم بشود.
لاری ادامه داد: همچنین بسته بیمه تکمیلی برای دستیاران تخصصی پزشکی تعریف شده است که در این بیمه، دندانپزشکی و درمانهای نازایی هم تعریف شده است.
وی خاطرنشان کرد: با وجود تلاش برای افزایش شاخص خوابگاههای دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی هنوز این شاخص در خوابگاههای متاهلی مطلوب نیست و تنها ۲۰ درصد شاخص خوابگاههای متاهلی رشد یافته است.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تصریح کرد: بیش از چهار میلیارد تومان برای وام ودیعه مسکن اختصاص مییابد، اما در تلاش برای افزایش آن به ۱۰۰ میلیارد تومان هستیم تا ارقام وامهای دانشجویان متاهل افزایش یابد.