به گزارش «تابناک»، خبرنگار ایرنا شامگاه دوشنبه کسب اطلاع کرد که در مرحله نخست پزشکان و پرستارانی که در بخش آی سی یو بیمارستان امیرالمومنین(ع) که در حال حاضر بیماران کرونایی را پذیرش میکند، شاغل هستند، واکسینه خواهند شد.
بر اساس این گزارش، واکسیناسیون سایر شهروندان علیه ویروس کرونا در فازهای بعدی انجام خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز صبح دیروز در سی و ششمین جلسه شورای اطلاعرسانی و مدیریت جو روانی ستاد مبارزه با کرونا که صبح دیروز در استانداری برگزار شد، گفته بود: هفته گذشته اولین محموله واکسن اسپوتنیک روسیه به تعداد ۲۰ هزار دُز وارد کشور شد و قرار است امروز بین دانشگاههای علوم پزشکی توزیع شود؛ هفته بعد ۱۰۰ هزار و هفته بعد از آن نیز ۲۰۰ هزار دُز واکسن وارد کشور خواهد شد.
سیامک محبی افزود: مطبوعات از اثربخشی بالای ۹۱ درصد این واکسن خبر دادهاند که قابلقبول است و عوارض کمتری نسبت به واکسن سایر کشورها دارد.
وی اضافه کرد: در فاز نخست کارکنان بهداشت و درمان، سالمندان در مرکز نگهداری سالمندان، جانبازان بالای ۵۰ درصد و شیمیایی واکسینه میشوند که پیشبینی میشود برای این فاز، ۱۰۰ هزار دُز نیاز باشد.
وی ادامه داد: محموله اول که ۲۰ هزار دُز بوده قرار است به کارکنان فعال در آی سی یو بیمارستانها که به بیماران کرونایی خدمات میدهند، تزریق شود؛ در بیمارستان امیرالمومنین(ع) نیز واکسیناسیون انجام میشود که کاملا اختیاری میباشد.
محبی تصریح کرد: واکسیناسیون برای عموم مردم فعلا مقدور نیست و فقط پرستاران، پزشکان و کادر درمانی که آی سی یو بیمارستانها به بیماران کرونایی خدمات میدهند، در این مرحله واکسینه میشوند.
به گفته وی، در فاز دوم سالمندان بالای ۶۰ سال، بیماران دارای بیماری زمینهای از جمله فشار خون و دیابت و فاز سوم عموم مردم واکسینه میشوند.
«با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان قم از ۱۵ دی از وضعیت قرمز به نارنجی، در ۶ دی از نارنجی به زرد و در ۲۰ دیماه جاری از زرد به «آبی» تغییر کرده است».
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی از جمله راههای انتقال آن است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.».