به گزارش تابناک به نقل از فارس، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد وزارت خارجه این کشور رسماً نام گروه انصارالله را از فهرست سازمانهای اصطلاحاً «تروریستی» خارج کرده است.
در بیانیهای که روی وبسایت وزارت خزانهداری آمریکا قرار گرفته آمده است: «در تاریخ ۱۶ فوریه ۲۰۲۱، وزارت خارجه آمریکا قرار گرفتن انصارالله در فهرست تروریسم را باطل کرده که در نتیجه این اقدام، انصارالله دیگر ذیل ''مقررات تحریمهای جهانی تروریستی" "مقررات تحریم سازمانهای تروریست خارجی" یا "فرمان اجرایی ۱۳۲۲۴" تحریم نیست.»
خزانهداری آمریکا درباره تبعات این اقدام نوشته اشخاص آمریکایی از این پس برای انجام مبادله با انصارالله منعی نخواهند داشت، مشروط بر آنکه این مبادلات تعامل با اشخاصی که در فهرست تحریمها قرار دارند یا فعالیتهایی که به گونه دیگر ممنوع شدهاند را شامل نشود.
«ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای گفت: «ایالات متحده آمریکا از حوثیها میخواهد پیشروی خود به مأرب را متوقف کرده، همه عملیاتهای نظامی را متوقف کرده و به مذاکره روی بیاورد.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «تهاجم حوثیها به مأرب، اقدام گروهی نیست که به صلح متعهدند یا خواستار پایان دادن به جنگ هستند.»
او در ادامه این بیانیه گفت: «چنانچه حوثیها بر سر رسیدن به یک راهحل سیاسی مذاکرهمحور جدی هستند باید همه پیشرویهای نظامی را متوقف کرده و از انجام سایر اقدامات بیثباتکننده و احتمالاً مرگبار از جمله حملات برونمرزی به عربستان سعودی خودداری کنند.»
«محمد عبدالسلام» سخنگوی رسمی جنبش انصارالله یمن و رئیس هیأت مذاکره کننده صنعاء دو روز پیش (یکشنبه) ضمن تأکید بر اینکه عملیاتهای صنعا دفاعی است گفت این عملیاتها تا زمانی که تجاوزها و محاصره یمن ادامه داشته باشند متوقف نخواهد شد.
وی گفت: ««بارها تکرار کردیم که عملیاتهای نظامی ما کاملا دفاعی است و تا زمان توقف تجاوز متجاوزان و برداشته شدن محاصره ادامه خواهد یافت».
محمد عبدالسلام ادامه داد: «بدون برداشتن گامهای عملی که منجر به صلح حقیقی شود، هر گونه اظهارنظر-هرچند مثبت- بی معناست».
عبدالسلام همچنین تأکید کرد: «تجاوزها را متوقف کنید و محاصره را از مردم یمن بردارید تا صلح برای همه برقرار شود».
«آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا جمعه گذشته برای نخستین بار اعلام کرده بود که لغو «تحریم تروریستی» انصارالله یمن از سهشنبه اجرایی خواهد شد. دولت آمریکا ادعا کرده هدف از این اقدام کمک به کاستن از فاجعه انسانی در یمن است.
دولت سابق آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» در واپسین روزهای حضورش در کاخ سفید در راستای خواستههای امارات و عربستان سعودی (دو کشور متجاور به یمن) نام گروه انصارالله را در فهرست سازمانهای اصطلاحاً «تروریستی» قرار داد و برخی از رهبران این گروه را تحریم کرد.
اقدام دولت ترامپ در حالی انجام شد که بسیاری از فعالان حقوق بشر و نهادهای بینالمللی هشدار میدادند این تحریم میتواند مانع رسیدن کمکهای انساندوستانه به یمن شده و فاجعه به وجود آمده در این کشور را وخیمتر کند.
ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردینماه سال ۱۳۹۴ کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیسجمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داده است.
این حملات به نابودی زیرساختهای یمن و گسترش فقر، بیکاری و شیوع گسترده بیماریهای واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. از زمان آغاز این حملات دهها هزار غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شدهاند.
کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف میکنند. دهها میلیون نفر در این کشور نیازمند نوعی کمکرسانی و حمایت بشردوستانه هستند.
دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی شده قصد دارد جنگ در این کشور را متوقف کند. این ادعا در حالی مطرح شده که جنگ یمن با چراغ سبز دولت «باراک اوباما» در زمانی که بایدن معاون او بود آغاز شد.