آیا حقوق کارگران متناسب با نرخ تورم افزایش خواهد یافت؟

سرنوشت حداقل دستمزد ۱۴۰۰ کارگران

حاجی اسماعیلی با اشاره به اینکه اصولا باید مذاکرات مزدی بر اساس سه جانبه گرایی انجام شود، اظهارداشت:، اما متاسفانه شاهد هستیم که دولت با ۴ نماینده و کارفرمایان با سه نماینده هر تصمیمی که بخواهند می‌گیرند و نمایندگان کارگری نیز نمی‌توانند کاری را انجام دهند، این مسئله نیاز به اصلاح ساختار و قانون کار دارد که در این زمینه دولت و مجلس باید همکاری کنند، در مورد پیگیری حقوق کارگران نیز طی این سال به نهاد‌های مختلف مراجعه شده، اما متاسفانه کاری پیش نرفته، در این رابطه برای ابطال مصوبه مزد ۹۹ به دیوان عدالت اداری نیز شکایت شده، اما متاسفانه کاری انجام نشده است.
کد خبر: ۱۰۳۵۳۰۱
|
۳۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۷ 18 February 2021
|
226000 بازدید
|

به گزارش تابناک، در حالیکه سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس از پیشنهاد این کمیسیون به دولت و وزیر کار برای افزایش حداقل ۳۵ درصدی حقوق کارگران در سال آینده خبر می‌دهد، وزیر کار تلویحا این موضوع را رد کرد، شریعتمداری در پاسخ به سوالی درباره افزایش ۳۵ درصدی دستمزد ۱۴۰۰ گفت: افزایش دستمزد باید به صورت کارشناسی بررسی شود و این افزایش براساس نظر و مصوبه شورای عالی کار خواهد بود.

 فرارو نوشت: ناصر چمنی عضو کارگری شورای عالی کار با تاکید بر اینکه در مذاکرات مزدی، دولت باید نقش بیطرف و واسط داشته باشد نه اینکه برود سمت کارفرما و مقابل کارگران جبهه بگیرد، گفت: متاسفانه نه فقط این دولت اخیر، بلکه همه دولت‌ها در مذاکرات مزدی، نقش کارفرمایی ایفا کرده‌اند و هرگز واسطه بیطرف نبوده‌اند؛ این نوع موضع گیری‌ها و مقابله‌ها موجب شده که امروز یک شکاف ۷ میلیون تومانی میان دستمزد کارگران و هزینه‌های زندگی وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: الان خط فقر، حدوداً نه و نیم میلیون یا ده میلیون تومان است؛ کارگر حداقل بگیر با همه مزایای مزدی و عیدی پایان سال، نهایت ماهی سه میلیون تومان درآمد دارد؛ بنابراین شکاف میان خط فقر و دستمزد کارگران، حداقل ۷ میلیون تومان است. در سال جاری به دلیل بحران کرونا و افزایش هزینه‌های درمانی جامعه و همچنین تورم سرسام آور، سطح زندگی کارگران به بدترین شرایط ممکن، تقلیل یافت؛ البته باید بگویم کارگران امروز زندگی نمی‌کنند، فقط تلاش می‌کنند برای زنده ماندن!

به گفته چمنی، باید دستمزد ۱۴۰۰، «منطقی» و «عادلانه» تعیین شود و مطمئن باشند هیچ اتفاقی نخواهد افتاد؛ قرار نیست با منطقی و واقعی شدن دستمزد، تولیدکنندگان ضرر ببینند و سقوط کنند.

این فعال کارگری توضیح داد: امسال به خاطر تحریم‌ها و عدم ورود کالا‌ها از خارج، کارفرمایان و تولیدکنندگان هرچه تولید می‌کنند، به فروش می‌رود؛ یعنی همه کالاهایشان بدون توجه به سطح کیفی آن‌ها، در بازار به فروش می‌رود و من فکر می‌کنم بخش اعظم تولیدکنندگان کشور، درآمد و سودی که امسال به دست آورده اند، در ۴۲ سال اخیر بی‌سابقه بوده است. از این روی، می‌توان دستمزد را منطقی کرد بدون اینکه واویلا سر دهند و بگویند با افزایش دستمزد، تولید سقوط می‌کند.

حمید حاجی اسماعیلی عضو اسبق شورای عالی کار در گقتگو با فراور با اشاره به اینکه فرآیند تعیین دستمزد در این به هیچ عنوان مورد قبول نیست، گفت: با توجه به اینکه وزیر کار اعلام کرده که بر اساس ماده ۴۱ قانون کار شورای عالی کار وظیفه تعیین حداقل دستمزد را دارد، این مسئله از جهاتی درست است، اما مشکل دقیقا از جایی شروع می‌شود که دولت همواره منویات خود را در این رابطه به کرسی می‌نشاند و کارگران در فرآیند تعیین حداقل دستمزد مشارکتی ندارد.

وی افزود: طی این دهه‌های اخیر همواره در جلسات مقدماتی نمایندگان کارگران و کارفریامان مذاکرات مقدماتی را انجام می‌دهند و به نوعی سبد معیشتی خانوار را استخراج می‌کنند، اما در جلسات اصلی در شورای عالی کار که دولت نیز حضور دارد، دولت یک عددی را به عنوان حقوق پایه پیشنهاد می‌دهد و بعد از آن تازه نمایندگان کارگری شروع به چانه زنی می‌کنند، برای افزایش آن، دست آخر نیز دولت به یک درصدی که نهایتا ۵ درصد باشد، راضی شده و اینچنین با دخالت دولت پرونده تعیین حداقل دستمزد بسته می‌شود، این در حالیست که چنین روندی به هیچ عنوان حقوق و منافع کارگران را تامین نخواهد کرد.

حاجی اسماعیلی با اشاره به اینکه اصولا باید مذاکرات مزدی بر اساس سه جانبه گرایی انجام شود، اظهارداشت: اما متاسفانه شاهد هستیم که دولت با ۴ نماینده و کارفرمایان با سه نماینده هر تصمیمی که بخواهند می‌گیرند ونمایندگان کارگری نیز نمی‌توانند کاری را انجام دهند، این مسئله نیاز به اصلاح ساختار و قانون کار دارد که در این زمینه دولت و مجلس باید همکاری کنند، در مورد پیگیری حقوق کارگران نیز طی این سال به نهاد‌های مختلف مراجعه شده، اما متاسفانه کاری پیش نرفته، در این رابطه برای ابطال مصوبه مزد ۹۹ به دیوان عدالت اداری نیز شکایت شده، اما متاسفانه کاری انجام نشده است.

این فعال کارگری اضافه کرد: متاسفانه تا زمانی که کارگران قدرتی نداشته باشند، تا بتوانند بر اساس آن بتوانند به چانی‌زنی بپردازند، اتفاق مثبتی در این زمینه رخ نخواهد داد، در حال حاضر نیز بر اساس برآورد‌هایی که انجام می‌شود، در سال آینده حداقل با تورم ۳۰ درصدی روبرو خواهیم بود، اما به نظر می‌رسد، دوباره دولت می‌خواهد حداقل دستمزد را در حدود ۲۰ درصد و کمی بالاتر تعیین کند، که با این تفاسیر بازهم از قدرت خرید کارگران کاسته خواهد شد و سفره آن‌ها از امسال نیز کوچکتر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه تشکل‌های کارگری موجود در کشور به هیچ عنوان نمی‌توانند از حقوق ذینفعان خود دفاع کنند، ادامه داد نمایندگان شورای کارگران در شورای عالی کار در حالیکه از کارفرمایان خود در زمان‌هایی که در جلسات مربوط به تعیین دستمزد شرکت می‌کنند، حقوق می‌گیرند، معلوم است که در چنین شرایطی نمی‌توانند از حقوق کارگران دفاع کنند، این رابطه باید اصلاح شود، تا زمانیکه در بسیاری از شرکت‌های بزرگ زیر مجموعه وزارتخانه‌های نفت و نیرو و سایر شرگت‌های بزرگ تشکل‌های کارگری اصلا وجود ندارد، نمی‌توان توقع داشته که کارگران از لحاظ معیشتی در وضعیت خوبی قرار داشته باشند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۹
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۱۰۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
چون خود دولت کارفرماست نفری که از نماینده دولت می آید ودر جلسه شرکت می کند خودش کارفرماست صاحب چندین کارخانه است حتما"در طرف کارفرما خواهد بود
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
من در یک سازمان دولتی با قرارداد کارگری کار میکنم همکار کناردستی من که قرارداد پیمانی دارد 11 میلیون دریافتی دارد و همکار دیگر قرارداد رسمی 14 میلیون و من 4 میلیون!!!!!! این است سیاستهای دولت که جلوی افزایش منطقی حقوق کارگران را میگیرد اما حقوق کارمندان خودش را از پارسال تا الان بیش از 150 درصد بالا برده است!!!! نه حقوق مار به کارمندان خودش نزدیک می کند و نه تبدیل وضعیت می کند و اختلاف حقوقی ما را به یک شرکت سوری که هیچ کاری نمی کند می دهد و ادعا می کند که با تبدیل وضعیت ما هزینه های دولت بالا میرود!!!!!! مجلس محترم به داد افراد با قرارداد کارگری برسید عدالت را در ادارات دولتی برقرار کنید!!!! چرا باید اینقدر اختلاف حقوق باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
واقعا جای تاسفه
تورم واقعی( نه انچه اعلام میشود) ۲۰۰-۳۰۰ درصد است ونهایتا حضرات هرسال اگرهنرکنند میزان افزایش حقوق ها را۲۰-۲۵ درصد اعلام میکنند ولی ماجرابه همینجا ختم نمیشود وکارفرمایان همین راهم اعمال نمیکنند و براساس یک رویه ظالمانه تنها پایه حقوق ونه کل حقوق ومرایا راملاک افزایش قرارمیدهند به این ترتیب نهایتا میبینید کارمندی که مثلا ۴ میلیون تومان حقوق میگیرید بیستراز ۴۰۰ هزارتومان (۲۰ درصد) به حقمقش اضافه نمیشود !
پاسخ ها
کارشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
این حقوقها را چه کسی تعین میکنه! ؟کجای دنیا گفته
شده حداکثر حقوق ۱۵برابر حد اقل باید باشه؟
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
خبرگزاری تابناک خبر شما و عکس شما واقعا توهینه!!!!! آیا می دانید خیل عظیمی از قشر کارگر را مهندسان نخبه جامعه تشکیل می دهید چرا دولت و خبرگزاریها این
مطلب را منتشر نمی کنند و اینطور القا می کنند که افراد قرارداد کارگری یه مشت بیسواد هستند!!!! برادر من مهندسان نخبه جامعه که رشته ریاضی درس خوندند و امروز مهندسان این جامعه هستند هم دارند حقوق پایین کارگری دریافت می کنند کاری با رشته های مهندسی کردند که دیگر دانش آموزان سمت رشته ریاضی و مهندسی نمی روند!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
آفتابه لگن هفت دست برای مسولان....شام ناهار هیچی برای ما دا گدولان بدبخت بیچاره کرگار
پاسخ ها
مالک
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
موقع انتخابات برو مثل مرغ سره یه پا وایسا رای بده درست میشه
saman
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
با درود
این جور که مشخص است کارگری در ایران به سمت برده داری رفته !
چرا که یک کارگر باید تمام ساعات روز را جان بکند که نهایتا بتواند زنده بماند ائنهم با حداقل ترین ها و از آنطرف حداکثر ترین حسرتها برای خانواده اش !!!!
این است ارزش کار و کارگری که در اسلام گفته می شود ؟؟؟؟؟
واقعا چطور نظام 40 سال است که حتی نتوانسته از کارکران خود دفاع کند و مرهمی بر زخمهایشان و خانواده آنها باشد ؟!!!!
حالا کافیست سری به زندگی کارفرمایان و علی الخصوص بخش خصوص بزنید همه چیز را متوجه خواهید شد !!

بدرود
پاسخ ها
یه کارگر بدبخت
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
هه...تازه میگید داره به طرف برده داری میره؟؟

ما کارگرها خیلی وقته که برده ایم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
خوب مجلس انقلابی قانون کار را اصلاح کند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
دلت خوش از اینا زیاد دیدیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
مجلس خودش مشکل اول مردم هست.به حقوق سه میلیونی 400هزار مالیات میگیره......
کارگر
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
حقوق همین نمایندگان مجلس انقلابی چند برابر کارگر ی هست که رای داده .
کارگر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
سلام
به نظرم کارگران باید در زمان تعیین حداقل دستمزد جلو ساختمان به اصطلاح شورای عالی کار حضور داشته باشند و اگر دستمزد براساس واقعیت های امروز جامعه که نتیجه رانت و فساد مسئولان است تعیین نشد یکبار برای همیشه حق نمایندگان دولت و کارفرمایان رو که البته اکثریت دولتی هستند کف دستشون بذارن که دیگه انقدر آشکار ظلم به حق ضعیف ترین قشر جامعه نکنند
اسدی-یک بازنشسته
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
همه این جلسات ومحاسبه سبد خانوار و...........انجام میشود اما در نهایت وزیر بدون هیچ زمینه ومحاسباتی می فرماید nدرصد که یعنی همه آن جلسات و........میشود .....
امین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
وای چقد شما خوبین
چقد به فکر کارگرها هستین
خدا عمرتون بده
چقد شما خوبین که از الان به فکر هستین

(...)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
سلام رئیس دولت کمر به نابودی کارگر وطبقه سه بسته است در عمل ورفتار ایشان سالهاست که مشهود است وتا مردم را از نظام روی برگردان نکند وتولید را نابود دست بردار نیست
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۳۰
ما که هرچی میگیم این تابناک درج نمیکنه ..... اولا واقعا کارگری در ایران بابر است با برده داری مصر باستان ... ایا میشود 2700 زندگی کرد .... ایا کارگر متاهل با مجرد فرق ندارد ..... ایا حق اولاد 150 تومنه و هر بچه در ماه د150 تومن خرج داره... با این حقوق کرایه خونه هم نمیشه داد ... ایا ما کارگر جماعت ادم نیستیم ... ما تا کی باید در پر کردن شکم زن و بچه مان شرمنده باشیم .... ایا شما میتوانید با این حقوق ها زندگی کنید اگر نه پس انسان نیستید .... ایا ما کارگرها برده ایم.... ما تا کی باید در خورد و خوراک و پوشاک و مسکن و ماشین و زندگی در مزیقه باشیم و شرمند خانواده ... ایا یک کارگر بعد از چند صد سال میتواند صحاب خونه و ماشین شومد ... حقوق ما حدود 100 دلار در ماه و در تمام دنیا حتی سومالی و یمن و افغانستان هم همچین حقوقی نمیدن ایا این برده داری نیست شما در این مملکت همه چی به نرخ دلار تمام تولیدات با دلار خرید و فروش میشوند از گوجه گرفته تا ماشین و خونه ... ایا این انصافه حقوق کارگر با ریال باشه و اونم چه ریالی پایین ترین پول دنیا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
آفرین ..همه را درست گرفتی مرحبا ...‌اینها بهانه جلسه ست وگرنه الان هم حقوق مشخص است برای سال بعد فقط میگن بگیم جلسه تا مردم سرگرم ..وگرنه جلسه باید علنی ودرحضور پخش زنده تلویزیون اگر شده یکبار هم پخش کنند .هیچ وزیر وکارفرما به فکر کارگر نیستند
به فکر برده داری هستند از اول همین بوده فقط تاسف از این دارم اسم اسلام را خراب نکنید .درضمن هیچ وقت پیامهای من هم پخش نشده من این دفه پاسخ زدم ببینم پخش میشه ولی فکر نکنم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
درود به شرفت
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟