عراق ماموریت اوپک پلاس را دشوارتر کرد

با وجود تعهد عراق برای کاهش تولید در ماه میلادی جاری، صادرات نفت این کشور در نیمه اول فوریه افزایش پیدا کرد.
کد خبر: ۱۰۳۵۵۴۳
|
۰۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۷ 19 February 2021
|
4419 بازدید

با وجود تعهد عراق برای کاهش تولید در ماه میلادی جاری، صادرات نفت این کشور در نیمه اول فوریه افزایش پیدا کرد.

به گزارش تابناک اقتصادی، گروه اوپک پلاس در واکنش به افت تقاضا در بحبوحه شیوع همه‌گیری ویروس کرونا، از ماه مه سال ۲۰۲۰ سرگرم اجرای محدودیت عرضه است. اوپک پلاس در تلاش است مطمئن شود رشد ۶۶ درصدی که قیمت‌های نفت از ابتدای نوامبر تاکنون تحت تاثیر ساخت واکسنهای موفق کووید ۱۹ داشته اند، معکوس نمی‌شود.

در این بین، بغداد متعهد شده بود در فوریه پایینتر از سهمیه تعیین شده تحت توافق اوپک پلاس نفت تولید کند تا مازاد تولید قبلی خود را جبران کند. با این حال اگر صادرات نفت عراق در نیمه اول ماه با همین روند ادامه پیدا کند، این کشور ممکن است از هدف تولید ۳.۶ میلیون بشکه در روز که خود تعیین کرده بود و احتمالاً سهمیه تولید ۳.۸۵ میلیون بشکه در روز اوپک پلاس فراتر رود.

عراق تقریبا تمامی درآمد بودجه خود را از محل فروش نفت به دست می‌آورد و مانند بسیاری دیگر از کشورهای نفتی پس از شیوع ویروس کرونا و سقوط تقاضا برای این انرژی در سال گذشته، با بحران اقتصادی روبرو شد.

یک مقام عراقی اظهار کرد: دولت با پیش بینی اوضاع جوی نامساعد که ممکن است صادرات را در نیمه دوم ماه کاهش دهد، افزایش صادرات در نیمه اول فوریه را برنامه ریزی کرد. صادرات معیار مستقیم ارزیابی تولید نیست اما تا حدودی تولید یک کشور را نشان می‌دهد. تولیدکنندگان می‌توانند از محل ذخایر خود که جزء سهمیه اوپک پلاس آنها حساب نمی شود، نفت بفروشند. همچنین آمارهای رهگیری نفتکش که توسط بلومبرگ گردآوری شده مقدماتی بوده و میانگین روزانه ممکن است در طول ماه تغییر کند.

رابین مایلز، مدیر شرکت مشاوره قمر انرژی در این باره اظهار کرد: عراق ممکن است روی این موضوع حساب کرده باشد که توافق اوپک پلاس بسیار مهمتر از آن است که تحت تاثیر درجه ای از عدم جبران مازاد تولید از هم بپاشد. طبق آمار رهگیری نفتکشها و بنادر که توسط بلومبرگ گردآوری شده، صادرات روزانه نفت عراق در ۱۴ روز نخست فوریه ۳.۴۴ میلیون بشکه در روز بوده که در مقایسه با ژانویه ۴.۴ درصد افزایش داشته و بر مبنای آمار ماهانه کامل، بالاترین میزان از ماه مه تاکنون بوده است. اگر عراق با روند فعلی به صادراتش ادامه دهد و این کشور به میزان مشابه ژانویه نفت مصرف کند، ممکن است حدود ۴ میلیون بشکه در روز در ماه میلادی جاری تولید داشته باشد.

 وضعیت اقتصادی وخیم عراق و ناتوانی این کشور در کنترل تولید میادین منطقه نیمه خودمختار کردستان، به مازاد تولید حدود ۸۰ هزار بشکه در روز در فاصله ماه مه تا دسامبر منجر شد. تنها روسیه به میزان بیشتری از توافق محدودیت عرضه اوپک پلاس تخطی کرده است.

 بر اساس گزارش بلومبرگ، بهای معاملات نفت برنت از ابتدای امسال تاکنون ۲۵ درصد صعود کرده و به حدود ۶۵ دلار در هر بشکه رسیده و تقریبا افت قیمت سال گذشته را به طور کامل جبران کرده است. کاهش تولید از سوی اوپک پلاس از جمله عوامل تاثیر گذار در بهبود قیمت نفت بوده و زمستان سردتر از حد معمول در بخش‌هایی از آسیا و آمریکا، در روزهای اخیر از روند افزایش قیمتها پشتیبانی کرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟