روز خوب بورس های جهانی

کد خبر: ۱۰۳۶۶۵۷
|
۰۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۰ 24 February 2021
|
4084 بازدید

بیشتر شاخص های مهم بورسی روند صعودی خود را از سر گرفتند.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، کاترین تای قرار است به عنوان گزینه پیشنهادی جو بایدن برای تصدی سمت وزیر بازرگانی به سنا معرفی شود. آن طور که منابع نزدیک به تای به بلومبرگ گفته اند وی طرفدار افزایش مصرف تولیدات داخلی است و از اتخاذ رویکرد سختگیرانه نسبت به چین در مسایل تجاری هم حمایت می کند اما موضع وی به طور کلی نرم تر از رابرت لایت هایزر خواهد بود که دوران ترامپ تصدی این سمت را بر عهده داشت. روی کار آمدن تای که طرفدار حل و فصل اختلافات با چین از طریق دیپلماتیک است تا حدی باعث آسودگی خاطر معامله گران از اینده تجاری دو اقتصاد برتر شده است.  

پس از تماس تلفنی جو بایدن- رییس جمهور آمریکا- با شی جین پینگ- رییس جمهور چین- و توافق دو طرف بر کاستن از تنش ها، اکنون وزیر خارجه چین از آمریکا خواسته است تا با برداشتن تعرفه های تجاری و احترام به حق حاکمیت پکن در تایوان، هنگ کنگ و تبت، فصلی نو در روابط دو کشور را رقم بزند. وانگ یی که در همایش روابط چین و آمریکا سخن می گفت افزود که کشورش انتظار دارد دولت جدید آمریکا بسیاری از اقدامات تقابلی دولت قبلی (دوران ترامپ) را کنار بگذارد. در دوران ترامپ روابط دو طرف تا جایی تیره شد که دو طرف دست به تعطیلی متقابل کنسولگری های یکدیگر زدند.  

شاخص تولید آمریکا در ماه فوریه با ۰.۷ درصد کاهش نسبت به ماه قبل خود به ۵۸.۵ واحد رسید که بیانگر کاهش شتاب رشد تولیدات و دریافت سفارشات جدید صنعتی بوده است. اخلال در زنجیره تولید در نتیجه اعمال محدودیت ها و اشکال در سیستم حمل و نقل باعث شده است تا نرخ رشد هزینه های ورودی در این ماه به بالاترین سطح خود از آوریل ۲۰۱۱ برسد. هزینه های خروجی نیز بالاترین رشد قیمت خود از ژوئیه ۲۰۰۸ را تجربه کردند که این مساله احتمالا خود را به شکل تورم بالاتر در ماه های آینده نشان خواهد داد. بانک مرکزی آمریکا خود را آماده تورم بالای دو درصد می کند.  

مشکلات ناشی از حوادث طبیعی در نقاط مختلف باعث نگرانی معامله گران از کاهش بیشتر رشد اقتصادی شده است. پس از سرمای کم سابقه در آمریکا و اروپا، زلزله شدید در ژاپن هم باعث خروج بسیاری از نیروگاه‌ها از مدار شد. این اتفاق‌ها در شرایطی رخ می‌دهد که ویروس کرونا که نگرانی اصلی اقتصادی جهان هم محسوب می شود کماکان با جهش های خود در صدر اخبار قرار دارد و این بار یک جهش خطرناک از این ویروس در فنلاند شناسایی و گزارش شده است که سرعت انتقال بالایی هم دارد.  

بسیاری از کشورهای جهان در نتیجه شیوع کرونا با افزایش شدید میزان بدهی های خود مواجه شده اند به گونه ای که طبق اعلام موسسه مالی بین الملل از زمان شیوع این ویروس تاکنون بدهی های جهان ۲۴ ترلیون دیگر افزایش یافته و به ۲۸۱ تریلیون دلار رسیده است. نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی جهان نیز طی این مدت به ۳۵۵ درصد رسیده است. به گفته این موسسه روند افزایش بدهی های جهانی امسال هم ادامه خواهد یافت و افزایش ۱۰ تریلیون دلاری بدهی جهانی برای جهان پیش بینی شده است.  

همان طور که انتظار می رفت، تعطیلی گسترده کسب و کارها و محدودیت های رفت و آمدی در اروپا باعث کاهش شدید رشد اقتصادی پس از رکوردشکنی در فصل قبل بود. مرکز آمار اتحادیه اروپا گزارش نهایی خود از رشد اقتصادی کشورهای اروپایی در چهارمین فصل سال ۲۰۲۰ را منتشر کرد که بر این اساس متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به ترتیب منفی ۰.۶ درصد و منفی ۰.۴ درصد بوده است که این رشد در مقایسه با متوسط رشد سه ماهه قبل در منطقه یورو ۱۳ درصد و در سطح اتحادیه اروپا ۱۲.۱ درصد کاهش پیدا کرده است.

طبق گزارش جدید کمیسیون اروپا، متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو ۳.۸ درصد خواهد بود که نسبت به برآورد قبلی ۰.۸ درصد بیشتر است اما رشد اقتصادی اتحادیه اروپا به جای ۳.۹ درصد قبلی، ۳.۷ درصد پیش بینی شده است. اتحادیه اروپا انتظار دارد تا سال ۲۰۲۲ سطح اقتصاد این اتحادیه به زمان قبل از کرونا باز گردد اما روند احیای اقتصاد در برخی از کشورها طولانی تر خواهد بود. پیش بینی شده که محدودیت ها تا ماه مارس ادامه پیدا خواهد کرد.  

تاکنون بیش از ۱۱۲ میلیون و ۴۴۶ هزار و ۶۰۷ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و ۴۹۰ هزار و ۳۰۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۵۱۳ هزار و ۱۹۲ نفر، برزیل با ۲۴۷ هزار و ۲۷۶ نفر، مکزیک با ۱۸۰ هزار و ۵۳۶ نفر، هند با ۱۵۶ هزار و ۵۹۴ نفر و انگلیس با ۱۲۱ هزار و ۳۰۵ نفر بوده است.

آرتور هوگان- تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در موسسه نشنال سکیوریتیز کورپوریشن - گفت: اکنون زمان آن رسیده است که توجه معامله گران و فعالان بازار به شاخص های بنیادی جلب شود. اخبار مربوط به ویروس امیدوارکننده تر از قبل هستند اگرچه هنوز تا خلاصی از آن فاصله زیادی داریم اما می توانیم ردپای بهبود تدریجی در بخش های مختلف مشاهده کنیم. با توجه به حضور خوب و نیرومند سیاست گذاران پولی، بازارها کمتر نسبت به کافی نبودن سیاست های پولی و مالی برای حمایت از رشد  اقتصادی نگران اند.

بورس آمریکا  

در وال استریت، بیشتر صعودی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۲۵ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۱ هزار و  ۵۹۹.۲۶ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۴ درصد افزایش تا سطح ۳۸۹۱.۸۸ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۳ درصد ریزش در سطح ۱۳ هزار و ۴۹۱.۸۱ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۲۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۶۲۵.۹۴ واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۰.۶۱ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۳ هزار و ۸۶۴.۸۱ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با پیشروی ۰.۲۲ درصدی در سطح ۵۷۷۹.۸۴ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۷۲ درصد بالا رفت و به ۸۲۵۲.۱۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۴۶ درصدی تا سطح ۳۰ هزار و ۱۵۶.۰۳ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۱.۰۳ درصد بالا رفت و در سطح ۳۰ هزار و ۶۳۲.۶۴ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" افت ۰.۳۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۵۷۹.۶۷ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۸۶ درصد صعود و ایستادن در سطح ۶۸۳۹.۱۷ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)  

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۶۲ درصد افزایش به ۶۲.۰۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۷۱ درصدی به ازای ۶۵.۸۸ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با کاهش ۰.۲۴ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۰۵.۳۵ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت ۰.۲۱ درصدی به ازای ۲۷.۷۹ دلار مبادله شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟