به گزارش تابناک به نقل از فارس، «وونا مانگ لوین» وزیر امور خارجه دولت کودتای میانمار، در اولین سفر خارجی خود وارد تایلند شده است.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وزیر امور خارجه دولت کودتای میانمار در سفر به تایلند، با همتایان تایلندی و اندونزیایی خود درباره بحرانهای ناشی از این کودتا مذاکره کرد.
رویترز به نقل از یک منبع تایلندی نوشت، لوین قصد دارد با «پرایوت چان اوچا» نخستوزیر تایلند نیز دیدار داشته باشد.
سفر این وزیر میانماری به تایلند در حالی صورت میگیرد که بسیاری از دولتهای جهان از به رسمیت شناختن این دولت کودتا امتناع کرده و سرکوب مخالفان این اقدام نظامی را محکوم کردهاند.
اندونزی قصد دارد به نمایندگی از کشورهای جنوب شرق آسیا (آسهآن) در راستای حل بحران ایجاد شده در میانمار تلاش کند و «رتنو مارسودی» وزیر امور خارجه این کشور، به همین منظور وارد بانکوک شده است.
مارسودی پس از دیدار با همتایان میانماری و تایلندی خود در جمع خبرنگاران گفت: «از همه میخواهیم خویشتنداری به خرج داده و دست به خشونت نزنند تا از بروز تلفات و خونریزی جلوگیری شود».
وی خاطرنشان کرد علاوه بر مقامات دولت کودتای میانمار، با مقامات برکنار شده این کشور نیز گفتگوهایی داشته است.
وزیر امور خارجه اندونزی ضمن تأکید بر «اهمیت رویه جامع و دموکراتیک انتقال قدرت» گفت: «نیاز به ایجاد شرایط سازنده در قالب مذاکره، مصالحه و اعتمادسازی داریم. اندونزی حامی مردم میانمار است».
این اقدام اندونزی موجب شده فعالان میانماری درخصوص توافق این کشور با کودتاچیان و به رسمیت شناختن دولت جدید میانمار ابراز نگرانی کنند.
روز چهارشنبه دهها معترض در برابر سفارت تایلند در میانمار تجمع کرده و شعار «به رأی ما احترام بگذارید» سر دادند.
کودتای میانمار بامداد ۱۳ بمهنماه (به وقت تهران) اتفاق افتاد. ارتش اندکی بعد از انتشار گزارشهایی درباره بازداشت «آنگ سان سوچی»، رهبر حزب حاکم میانمار (حزب «اتحادیه ملی دموکراسی») و دیگر رهبران این حزب اعلام کرد که قدرت را به دست گرفته است.
حزب «اتحادیه ملی دموکراسی» به رهبری سوچی در ۲۳ آبان ماه با کسب ۸۳ درصد از آراء در انتخابات پارلمانی میانمار پیروز شده بود.