به گزارش تابناک به نقل از فارس، «انور قرقاش»، مشاور دیپلماتیک رئیس امارات روز پنجشنبه در اظهاراتی در اندیشکده بروکینگز گفت برای دولت بایدن گزینهای جز دیپلماسی با ایران وجود ندارد.
به نوشته روزنامه اماراتی «نشنال»، قرقاش گفت که دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا «حق دارد دیپلماسی با ایران را در اولویت قرار دهد.»
وی در ادامه افزود: «ما گزینه دیگری غیر از دیپلماسی را نمیبینیم.»
مشاور دیپلماتیک رئیس امارات، اما در ادامه تأکید کرد که نظر کشورهای منطقه هم در میز مذاکره باید مطرح شود.
قرقاش در این خصوص گفت: «ما به آنچه که در سطح راهبردی شاهد آن بودیم علاقه داریم ... در سطوح جزئی ما علاقه داریم که نظر کشورهای منطقهای را نیز شاهد باشیم.»
وی در ادامه مدعی شد: «حتی با وجود سیاست فشار حداکثری، ما از طریق اروپاییها، درباره لزوم برقراری دیپلماسی و کاهش تنشها، پیامهایی [به ایران]مخابره میکردیم.»
قرقاش در خصوص ادعای مقامهای رژیم صهیونیستی درباره به کار بردن گزینه نظامی علیه ایران، این ادعاها را «بسیار خطرناک» دانست و خاطرنشان کرد که کشور او برای برون رفت از این بنبست تنها گزینههای دیپلماتیک را در نظر میگیرد.
این مقام ارشد اماراتی دوره چند ساله آینده را دوره کاهش تنش و دیپلماسی در منطقه دانست و گفت که شاهد پیشرفت این مسئله در یمن، لیبی و ایران بوده است.
قرقاش در خصوص «توافق ابراهیم» با رژیم صهیونیستی هم گفت که امیدوار است بتواند از نقش امارات در کمک به فلسطینیها و برقراری مذاکره که به راهکار دو دولتی ختم میشود استفاده کند. وی گفت که امارات از چنین نتیجهای حمایت میکند.
اظهارات مشاور دیپلماتیک رئیس امارات در حالی مطرح شده که ساعاتی پیش بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی بحرین (بنا)، «سلمان بن حمد آل خلیفه»، ولی عهد این کشور با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی تلفنی گفتگو کرده و در خصوص برجام به بحث پرداختند.
بر اساس این گزارش، دو طرف بر «اهمیت مشارکت کشورهای منطقه در هر گونه مذاکره احتمالی درباره موضوع هستهای ایران» تأکید کردهاند و در عین خواستار شدهاند که این مذاکرات «شامل مسائل گستردهتری» شود.
این اظهارات در حالی مطرح شدهاند که «سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، پیشتر، در واکنش به خواستهای مشابه از سوی «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه درباره مشارکت دادن کشورهای منطقه در توافق هستهای تأکید کرده بود که برجام به هیچ وجه قابل مذاکره مجدد نبوده و طرفهای آن هم مشخص و غیرقابل تغییر هستند.