جمعیت با مراکز ناباروری اصلاح نمی‌شود

گاهی کمتر بودن فرزند باعث می‌شود که اصول تربیتی درست اجرا نشود. کاهش نرخ جمعیت روی همه چیز تاثیر گذاشته است. بچه‌های افسرده و تک بعدی وارد دانشگاه می‌شوند یا این‌که بچه‌ها تبدیل به افراد لوسی می‌شوند که قابل کنترل نیستند. این‌ها واقعیت جامعه است.
کد خبر: ۱۰۳۸۳۷۰
|
۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۲ 03 March 2021
|
6532 بازدید
|
۱

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هرچند مراکز درمان ناباروری در کشور درست شده، اما به یاد داشته باشیم که جمعیت را با مراکز ناباروری نمی‌توان اصلاح کرد و باید ذهن افراد را اصلاح کنیم.

به گزارش «تابناک»، علیرضا رییسی روز چهارشنبه در نشست کشوری اجرای برنامه صیانت از جمعیت که در مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی برگزار شد، افزود: موضوع جمعیت فقط حاصل کار‌های حوزه بهداشت نیست و بسیاری از حوزه‌های دیگر در این زمینه تاثیر دارند. در کشور‌هایی که سن جمعیتی بالایی داشتند در حوزه کووید ۱۹ بیشتر ضرر کردند. اکثر مرگ و میر‌ها در کشور‌های اروپایی در سالمندان اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: شاید اگر کسی فاصله ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ را مقایسه کند بگوید کار‌هایی انجام دادیم که جمعیت رشد کرده، در حالی‌که این طور نیست و در دهه‌های قبل کار‌هایی انجام شده که آثار خود را نشان می‌دهد. حدود سال ۱۳۶۰ نرخ باروری در کشور ۶.۲ بود که اکنون به کمتر از دو رسیده است.

اسیر فرهنگ‌های نادرستی شدیم که ذهن را به سمت بچه کمتر برده است

رییسی بیان کرد: اسیر فرهنگ‌های نادرستی شده‌ایم که ذهنیت‌ها را به سمت بچه کمتر و زندگی بهتر برده و اگر قبلا این طور فکر می‌کردیم، به این هدف نرسیدیم و بچه کمتر منجر به زندگی بهتر نشد.

وی افزود: گاهی کمتر بودن فرزند باعث می‌شود که اصول تربیتی درست اجرا نشود. کاهش نرخ جمعیت روی همه چیز تاثیر گذاشته است. بچه‌های افسرده و تک بعدی وارد دانشگاه می‌شوند یا این‌که بچه‌ها تبدیل به افراد لوسی می‌شوند که قابل کنترل نیستند. این‌ها واقعیت جامعه است.

معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: مهم‌تر از موضوع جمعیت، موضوعی در کشور نداریم. از طرفی سن ازدواج‌ها بالاتر رفته است.

وی ادامه داد: ایران تا ۲۰ سال آینده جزو پیرترین کشور‌های منطقه می‌شود و در این شرایط نیروی کار را باید از کشور‌های دیگر وارد کنیم و این بسیار خطرناک است.

رییسی گفت: فقط دو تا سه استان نرخ باروری بیش از ۲.۱ دارند و بقیه کمتر از این میزان هستند و این موضوع جای نگرانی دارد.

نقشه راه صیانت از جمعیت تدوین شده است

معاون بهداشت وزیر بهداشت بیان کرد: به هیات امنای دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده که در تخصیص اعتبارات و ارزیابی‌ها، موضوع جمعیت یکی از موارد اساسی است. نقشه راه حوزه‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت در راستای صیانت از جمعیت تدوین شده و نشست‌های تخصصی برگزار شده است. چهار دانشگاه علوم پزشکی پیش رو در این زمینه شامل اصفهان، یزد، همدان و گیلان انتخاب شدند تا اشکالات برنامه مشخص شده و تا اردیبهشت ماه بتوانیم برنامه را به صورت سراسری اجرا کنیم. اقدامات راهبردی مانند توانمندسازی، پیشگیری و مدیریت سقط، افزایش هدفمند نرخ باروری، همکاری بین بخشی، ارتقای سلامت مادران، مدیریت ناباروری و اقدامات دیگری مطرح شده است.

وی افزود: موردی که در مجلس در زمینه وام برای بچه سوم تصویب شده هم اقدام خوبی است. کمیته ملی صیانت از جمعیت با حضور استانداران و رییس دانشگاه علوم پزشکی تشکیل می‌شود. اجرای برنامه صیانت از جمعیت تا ۳۰ اردیبهشت که روز ملی جمعیت است، انجام می‌شود. شاخص‌ها و برنامه‌هایی برای تشویق دانشگاه تا سطوح پایین‌تر و خط مقدم مانند بهورزان داریم.

رییسی ادامه داد: بسیاری از افرادی که اکنون در مورد جمعیت فریاد می‌زنند، زمان همان‌ها سیاست‌هایی اتخاذ شد که به اینجا رسیدیم. گاهی یک کلمه یا جمله از طرف پزشک یا بهورز یا ماما ممکن است در تصمیم گیری یک خانواده برای فرزند آوری تاثیر داشته باشد.

آمار مشخصی از سقط وجود ندارد

وی اظهار کرد: سقط غیرقانونی است و از اقدام غیرقانونی، آمار مشخصی وجود ندارد و فقط حدس زده می‌شود. کسی که درخواست سقط می‌دهد خودش راضی است و انجام دهنده نیز رضایت دارد. وقتی شاکی وجود ندارد، نمی‌توان برآورد دقیق داشت. سقط یک پدیده شوم است.

معاون وزیر بهداشت افزود: یکی از مهم‌ترین اقدامات بهورزان و مراقبان سلامت در این زمینه است که به افراد توصیه کنند به این سمت نروند. سقط قتل نفس و یک گناه کبیره است.

رییسی گفت: بالاترین میزان سقط در خانه‌ها انجام می‌شود. بیشترین ابزار سقط هم قرص است. این قرص‌ها باعث سقط کامل یا ناقص می‌شود و سپس ممکن است فرد را به بیمارستان ببرند. قرار شد قرص‌هایی که برای سقط استفاده می‌شود در دسترس نباشد. حتی اگر در گوگل هم جست‌وجو کنید، تا یک ساعت دیگر داروی تضمینی برای سقط به دست افراد می‌رسد. در این زمینه پلیس فتا و دادستان‌ها باید موضوع را دنبال کنند تا جلوی آن گرفته شود.

همه دستگاه‌ها باید پای کار موضوع جمعیت باشند

وی اظهار کرد: در زمینه جمعیت فقط وزارت بهداشت مسئولیت ندارد و همه دستگاه‌ها باید پای کار باشند. وزارت بهداشت در این زمینه مرجع است و در زمینه کلام بهورز و مراقب سلامت و ماما بسیار موثر است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۳
شما کار هم دارید که نگران نیروی کار هستید؟ فعلا همین بیکارها را شاغل کنید بلکه ازدواج کنند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟