به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا از نیوز، گروهی از دانشمندان دانشگاه ملی استرالیا (ANU) این لایه مرموز را «درونیترین هسته داخلی» زمین نامیدند.
یافتههای آنان نشان میدهد که این قسمت از زمین دارای خصوصیات زمینشناسی متمایزی است که به یک واقعه هنوز ناشناخته در گذشته این سیاره اشاره دارد.
محقق این تحقیق، جوآن استیفنسون گفت: «ما شواهدی یافتیم که ممکن است تغییر در ساختار آهن را نشان دهد که احتمالا دو رویداد خنک کننده جداگانه در تاریخ زمین را بیان میکند.»
وی افزود: «جزئیات این رویداد بزرگ هنوز هم یک راز است، اما با این کشف از هسته داخلی زمین، قطعه دیگری به پازل دانش خود از هسته داخلی زمین افزودیم.»
زمین حدود ۴.۵ میلیارد سال قدمت دارد. اگرچه تشخیص این لایه جدید دشوار است اما محققان میگویند: یادگیری بیشتر در این مورد به درک دانشمندان در چگونگی شکل گرفتن و تکامل زمین در گذر زمان کمک میکند.
محقق اصلی این تحقیق اظهار کرد: «به طور سنتی فراگرفتیم که زمین چهار لایه اصلی پوسته، گوشته، هسته خارجی و هسته داخلی دارد و کشف جدید لایه دیگری را در زمین تایید میکند. هرچند ایده لایه متمایز دیگر در هسته زمین، چند دهه پیش مطرح شد اما دادهها بسیار نامشخص بودند.»
استیفنسون میگوید: گروه تحقیقاتی با استفاده از الگوریتم جستجوی بسیار هوشمندانه به این موفقیت دست یافتند و این کشف امکان بررسی هزاران مدل سیارهای موجود در هسته داخلی را فراهم کرده است.
وی افزود: «بسیار هیجانانگیز است و ممکن است بدان معنی باشد که باید کتابهای درسی درباره هسته زمین را بازنویسی کنیم!»
نتایج این مطالعه در نشریه Geophysical Research: Solid Earth منتشرشده است.