استخراج طلا از ضایعات قطعات الکترونیکی با آبکاری معکوس

آبکاری معکوس را می توان به کار جویندگان طلا در گذشته تشبیه کرد که برای یافتن مقدار کمی طلا زحمت زیادی متحمل می شدند و مسافت های طولانی برای رسیدن به مناطقی که در خاک آنجا طلا دیده شده بود ، سفر می کردند. البته شما می توانید خیلی راحت تر و حتی در منزل خودتان با استفاده از روش آبکاری معکوس به دنبال طلا باشید بدون اینکه رنج سفر را تحمل کنید!
کد خبر: ۱۰۳۹۶۷۲
|
۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۷ 09 March 2021
|
32400 بازدید

استخراج طلا از ضایعات قطعات الکترونیکی با آبکاری معکوس

آبکاری معکوس یک روش متداول برای بازیافت فلزات ارزشمند همچون طلا است که در دستگاه های الکترونیک به مقدار خیلی کم مورد استفاده قرار می گیرند. طلای بکار رفته در قطعات الکترونیکی همچون موبایل و لپ تاپ ها ثروت عظیمی هستند که امروزه مورد توجه قرار گرفته اند . همانطور که می دانید آبکاری یک روش متداول برای روکش زدن و محافظت از فلزات در برابر شرایط آسیب رسان محیطی است. ولی آبکاری معکوس فرآیندی است که توسط آن روکش ها حل شده و برای کاربردهای مجدد بازیافت می شوند.

این فرایند یک روش مقرون به صرفه و خیلی درآمد زا است زیرا شما می توانید با خرید یا جمع آوری ضایعات الکترونیکی مختلف مقدار قابل توجهی فلزات گران قیمت مانند طلا و نقره را بازیافت کنید.

آبکاری معکوس یک روش کسب درآمد ساده و بسیار سودآور است و می توان با تجهیزات نه چندان پیشرفته به راحتی این کار را انجام داد. فقط کافی است از روش های آبکاری و فرآیندهای آن اطلاع داشته باشید و یا در یک دوره آموزشی شرکت کنید تا در این کار خبره شوید و یک کسب و کار پردرآمد برای خودتان راه بیندازید.

آبکاری طلا چیست ؟

آبکاری طلا روشی است که در آن یک لایه نازک از این فلز بر روی سطح دیگری که ممکن است هر نوع فلز دیگری باشد، قرار می گیرد. آبکاری طلا کاربرد گسترده ای در صنعت تولید لوازم الکترونیک و ساخت لوازم تزئینی و جواهرات دارد.

زیور آلات بدلی با کیفیت و وسایل طلایی رنگی که به عنوان دکوری در منازل استفاده می شوند با آبکاری طلا زیباسازی و البته محافظت می شوند. آبکاری با طلا ماندگاری وسایل را افزایش می دهد زیرا طلا یک فلز کم واکنش پذیر است و تحت تأثیر رطوبت هوا دچار لکه یا خوردگی نمی ‌شود.

آبکاری طلا را می توان روی هر فلزی انجام داد ولی بیشتر برای روکش نقره ، مس ، نیکل و برنج از آن استفاده می شود. روکش طلا را می توان بسته به روش کاربردی با ضخامت های مختلف ایجاد کرد و بدیهی است که هرچه روکش ضخامت بیشتری داشته باشد ماندگاری آن بیشتر خواهد بود.

البته شما می توانید هرچند وقت یکبار بر اساس نوع وسیله، مجدداً آن را با طلا آبکاری کنید تا ضمن حفظ درخشش و زیبایی، دوام وسیله نیز افزایش یابد.

استخراج طلا از ضایعات قطعات الکترونیکی با آبکاری معکوس

آبکاری معکوس طلا چیست؟

طلا یک فلز بسیار ارزشمند است که از گذشته های خیلی دور به دلیل رنگ طلایی و خواص ویژه همواره توجه انسان ها را به خود جلب کرده است. این فلز عضو گروه 11 جدول تناوبی است و جزء عناصری با کمترین واکنش پذیری است. طلا تحت تأثیر شرایط مختلف زنگ نمی زند ، تغییر رنگ نمی دهد و مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی دارد.

پایداری این فلز در کنار هدایت الکتریکی خوب آن باعث شده است که در لوازم الکترونیکی از جمله موبایل ، کامپیوتر ، ماشین حساب ، دستگاه های GPS و بسیاری از وسایل الکترونیک دیگر و حتی تلویزیون نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

از آنجاییکه لوازم الکترونیکی عمر مشخصی دارند و پس از مدتی استفاده  از کار می افتند یکی از دغدغه های اصلی در رابطه با فلزات ارزشمندی مانند طلا این است که سالیانه مقدار زیادی از آن به این شکل هدر می رود.

ولی برای جلوگیری از هدر رفت این فلز پرکاربرد و ارزشمند می توان از آبکاری معکوس طلا استفاده کرد. با این روش روکش طلای بکار رفته در اتصالات ، سوییچ ها ، پین ها و واحدهای پردازنده به راحتی بازیافت شده و می توان مجدداً آن را مورد استفاده قرار داد.

در آبکاری معکوس طلا شما نیازمند یک محلول شیمیایی و جریان الکتریسیته هستید تا فلز طلای بکار رفته در وسایل الکترونیک را بازیافت کنید. محلول مورد استفاده برای جداسازی طلا حاوی اسیدسولفوریک است که به عنوان یک اسید بسیار قوی معرف حضور همه هست.

آبکاری معکوس را نه تنها برای بازیافت طلا بلکه برای استخراج سایر فلزات از قطعات الکترونیکی مورد استفاده قرار می دهند. نیکل و نقره فلزات بازیافتی دیگری هستند که توسط این فرآیند بدست می آیند.

استخراج طلا از ضایعات قطعات الکترونیکی با آبکاری معکوس

آبکاری معکوس طلا چگونه انجام می شود؟

برای انجام این فرآیند باید به صورت دستی یک سلول اسید سولفوریک بسازید که از 3 بخش مخزن ، الکترولیت و یک منبع تغذیه تشکیل شده است. این سلول به عنوان الکترولیت از مقداری آب مقطر ،  اسید سولفوریک غلیظ ۹۵% و گلیسیرین استفاده می کند. طی فرآیند آبکاری معکوس دمای این الکترولیت باید به ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتی گراد برسد که مستلزم رعایت ایمنی است.

در سلول اسید سولفوریک، سرب آند و فلز آبکاری شده کاتد را تشکیل می دهد. پس از برقراری جریان الکتریسیته طلا در الکترولیت حل شده و به شکل پودر سیاه رنگ همراه با مقداری ناخالصی در ته ظرف الکترولیت جمع می شود. در مرحله بعد این پودر با تیزاب کاری بازیافت شده و طلای خالص جداسازی می شود.

با این روش می توان مقدار قابل توجهی از فلزات ارزشمند بکار رفته در وسایل الکترونیکی ، تجهیزات پزشکی و بسیاری از وسایل دیگر را بازیافت کرد و در هزینه های مصرف این فلزات گران‌بها صرفه‌جویی کرد.

علاوه بر این با توسعه کاربرد فرآیند آبکاری معکوس می توان شغل ایجاد کرد و به کسب و کاری پرسود رسید. بازیافت فلزات ارزشمندی مانند طلا و نقره به دلیل کاربرد گسترده در صنایع مختلف یک راه ساده برای کسب درآمد است.

از آنجاییکه این فرآیند به تجهیزات زیادی نیاز ندارد به راحتی می توان در یک کارگاه کوچک وسایل مورد نیاز را نصب کرد و فوراً شروع به کار کرد. البته برای شروع کار حتماً باید دوره های آموزشی را بگذرانید و به اطلاعات موجود در اینترنت اکتفا نکنید زیرا در این فرآیند با اسیدهای غلیظ سروکار دارید که با کوچکترین بی احتیاطی می توان سلامت شما را به مخاطره بیندازد.

تجهیزات آبکاری طلا

تجهیزات آبکاری طلا به ابزار و وسایل مورد نیاز برای فرآیند آبکاری طلا اطلاق می شود که در کارگاه های آبکاری نصب شده و مورد استفاده قرار می گیرند.

یکی از این تجهیزات برای تمیز و براق کردن فلز زیرکار مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله با دارا بودن فرچه های نرم و نمدی آلودگی های سطحی را از بین برده و فلز را آماده آبکاری می کند.

وان آبکاری یکی دیگر از تجهیزات مورد استفاده در این فرآیند است که در واقع مرحله اصلی آبکاری پس از پرداخت های انجام شده بر روی وسیله در این مرحله صورت می گیرد. وان آبکاری محفظه‌ ای شیشه ­‌ای از نوع پیرکس- فایبر گلاس یا از جنس فلز با پوشش P.V.C  است که در آن الکترولیت ریخته می شود.

الکترولیت مورد استفاده در آبکاری شامل آب مقطر، یک گرم طلا با عیار بالا، ۳ گرم هیدروژن، ۳ گرم کربنات سدیم یا پتاسیم ، ۵ گرم سیانور سدیم یا پتاسیم ، یک استکان جوهر نمک و یک چهارم استکان محلول آمونیاک است که وسیله حداکثر ۳۰ ثانیه در آن قرار می گیرد زیرا طولانی‌ تر شدن این فرآیند باعث کدر شدن رنگ می ‌شود.

فواید آبکاری طلا چیست؟

طلا یک فلز کم واکنش پذیر و مقاوم است که تحت تأثیر رطوبت به هیچ وجه زنگ نمی زند. طلا با اکسیژن واکنش نشان نمی دهد بنابراین آبکاری با طلا راهی برای محافظت از فلزاتی است که در واکنش با اکسیژن دچار اکسیداسیون می شوند.

از روکش طلا برای زیباسازی و افزایش قیمت مصنوعات نقره ای یا مسی استفاده می شود تا درخشش طلایی به آنها ببخشد. روکش طلا از آسیب دیدگی فلزات و لک دار شدن آنها با گذشت زمان جلوگیری می کند.

روکش طلا در وسایلی که هدایت الکتریکی نباید به هیچ عنوان دچار تأخیر شود مانند وسایل الکترونیکی و کامپیوترها استفاده می شود. این روکش علاوه بر حفاظت از رساناها توان هدایتی آنها را نیز افزایش می هد به همین دلیل طلا کاربرد گسترده ای در صنعت الکترونیک دارد.

روکش طلا برای اهداف پزشکی نیز بکار می رود. با  استفاده از ایمپلنت های روکش شده با طلا می توان مطمئن شد که فلز بکار رفته در آن تحت تأثیر محیط داخلی بدن دچار خوردگی و هیچ تغییر شکلی نمی شود. تحقیقات نشان داده است که طلا در برابر میکروب ها نیز مقاوم است و همین امر باعث گسترش کاربرد آن در پزشکی شده است.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات