واگویه‌های یک تولید کننده از تخریب دامداری‌اش با وعده و وعید! +فیلم

«حمایت از تولید» از جمله شعار‌های پرتکراری است که مسئولان پرشماری آن را سر می‌دهند، اما در عالم واقع، اغلب چیزی جز سراب نیست؛ این را می‌شود از واگویه‌های دامداری فهمید که سال‌های متمادی در نزدیکی پایتخت به تولید اشتغال داشته و دارد، اما مدتی است که به مشکلاتی گرفتار شده و هر روز با خودش کلنجار می‌رود که آیا چاره‌ای جز برچیدن گاوداری اش دارد یا خیر؟
کد خبر: ۱۰۴۰۸۱۵
|
۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۱ 15 March 2021
|
12413 بازدید
|
۵
تابناک اجتماعی«حمایت از تولید» از جمله شعار‌های پرتکراری است که مسئولان پرشماری آن را سر می‌دهند، اما در عالم واقع، اغلب چیزی جز سراب نیست.

به گزارش «تابناک»، این را می‌شود از واگویه‌های دامداری فهمید که سال‌های متمادی به همراه برخی از اعضای خانواده و در نزدیکی پایتخت، در حومه شهر قدس یا همان قلعه حسن خان سابق، به تولید شیر اشتغال داشته و دارد، اما مدتی است که به مشکلاتی گرفتار شده و هر روز با خودش کلنجار می‌رود که آیا چاره‌ای جز برچیدن بساط این کار برایش باقی مانده یا خیر؟

داستان از آنجایی شروع شد که شهرداری به مالک زمین گاوداری فشار آورد که کاربری اش را تغییر دهد چراکه منطقه در حال پوست اندازی و تغییر کاربری به مسکونی است و مالک هم از مستاجر می‌خواهد که در اسرع وقت زمینش را تخلیه کنند. موضوعی که با اعتراض دامدار مواجه می‌شود و تاکید وی بر این نکته که جابجایی ۳۰ راس گاو امری زمان بر است.

البته مشکل اصلی نه در جابجایی، که در ضوابطی بود که برای دایرکردن گاوداری در هر نقطه دیگری نیاز بود. از جمله زمین یک هکتاری که تهیه آن ولو در فواصل دور از شهر هم به اندوخته مالی زیادی نیاز دارد. پس اندازی که با توجه به بحران‌های مالی در سال‌های اخیر، در دست و بال کمتر دامداری یافت می‌شود، به ویژه اگر پای دامداری‌های کوچک و سنتی در میان باشد.

اما چاره چیست؟ تلاش برای یافتن پاسخ این سوال در نهایت به مذاکرات پیوسته با برخی مسئولان و دستگاه‌ها از جمله فرمانداری و جهاد کشاورزی منجر می‌شود که در نهایت با دایرکردن گاوداری در زمینی به وسعت ۲ هزار متر در بیرون شهر موافقت می‌کنند و وعده می‌دهند که مجوز‌های لازم برای این کار را صادر خواهند کرد.
 
تعداد بازدید : 699

این وعده موجب خرید آن زمین و جابجایی دام‌ها و تجهیزات در اسرع وقت می‌شود که زمان زیادی نیاز نیست تا اشتباه بودنش مشخص گردد؛ اشتباه از این رو که مجوز قبلی دامداری باطل می‌شود بی آنکه مجوز جدید صادر شود. انگار نه انگار وعده‌هایی داده شده است. وعده‌هایی که ظاهرا داده شدند تا ایشان را به جابجایی دام هایشان مجبور کنند!

ماجرا زمانی عجیب‌تر می‌شود که حتی با محصور کردن زمین جدید با فنس هم مخالفت می‌شود که در نهایت با ورود دادستانی به ماجرا و صدور مجوز این کار، فنس کشی به انجام می‌رسد و مطابق دستور صادر شده، کانکسی هم در محوطه گذاشته می‌شود. مسیری که دامدار در ادامه ش می‌کوشد با سقف زدن بخشی از زمین برای نگهداری گاو‌ها ادامه اش دهد که در زمانی کوتاه به صدور دستور تخریب و اجرای آن منجر می‌شود.

رهاورد این اتفاقات، وارد آمدن آسیب‌هایی به مالکان گاوداری است که از دست رفتن گوساله‌های دوقلو بعد از زایمان، از جمله آنهاست. گوساله‌هایی که تنها تلفات ایشان نیستند و شمارشان بیشتر از انگشتان یک دست می‌شود. عددی بزرگ برای این قسم گاوداری‌های کوچک و سنتی که با توجه به اوضاع نابسامان این مجموعه، رقم خوردنش عجیب به نظر نمی‌رسد، به ویژه اگر بدانیم این مجموعه حتی از نعمت گاز شهری هم محروم مانده چراکه یک اتاق هم ندارد و لازمه اتصال گاز، داشتن اتاق و لوله کشی آن است.

این در حالی است که به گفته ایشان، دامداری‌های زیادی در زمین‌های کوچکتر دایر و مشغول به کار هستند، اما مراجعات مکرر ایشان به جهاد کشاورزی و حتی فرمانداری، نه تنها گرهی از کارشان باز نکرده که موجب شده از جانب محیط زیست هم تحت فشار قرار گیرند. فشار‌هایی روزافزون که تلاش برای خلاصی از آن‌ها با دریافت تسهیلات حمایتی برای خرید زمین در ابعاد بزرگتر هم راه به جایی نبرده تا این گونه به نظر برسد که چاره‌ای جز برچیدن گاوداری و فروش زمینی که برای دایرکردن گاوداری خریداری کرده بودند، ندارند!

لازم به ذکر است که «تابناک» آمادگی دارد توضیحات مسئولان در این خصوص را دریافت و منتشر نماید.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Germany
|
۰۷:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۵
مشکلاتی از این دست که کم هم نیستند .منحصر ب ه یک بخش نیست در همه بخشهای صنعتی وکشاورزی دست وپای کار افرینان را بسته است وراه را برای دلالی وسرمایه گذاری در بخش های غیر مولد وزود بازده فراهم میکند.علت همه اینها تعدد مراکز تصمیم گیری وعدم هماهنگی وانسجام این دستگاه هها وتمرکز گرایی بیش از حد در پایتخت ومراکز استانها میباشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۵
خیلی مسأله عجیبی نیست!! ازین دست مشکلات و سنگ اندازی ها بر سر راه تولید و همچنین قول و وعده های پوچ مخصوصاً برای قشر ضعیف همیشه وجود داشته و دارد! گویا در این کشور قشر ضعیف نباید وجود داشته باشد و زندگی کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۵
مشکلات سیستم نخ نما شده و پوسیده اداری کشور هرروز بیشتر از گذشته در حال آشکار شدن است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۵
سیستم اداری در ایران هزار تویی است که افراد قانون مند و دلسوز را نابود می کند. مدیران و قانون گزاران نالایق تولید را نابود کرده اتد و دلالی را پر رونق. هر سازمانی که بتواند از هر بهانه ای برای گرفتن پول از کسانی که آشکارا و قانونی کار می کنند استفاده می کنند. این تازه شروع کار است. اگر از هفت خوان هم بگذرد، بعد از راه اندازی کسب و کار دیگران هم سراغش می آیند و تا نابودش نکنند رهایش نخواهند کرد.
سید صالحی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۵
سلام
برنامه ریزی و تصمیم گیری با کیه؟ دولت!
هزینه های دولت، حقوق مدیران و . . . از کجا تامین میشه؟ نفت
مدیران دولتی بابت همه این مشکلات، بی ارزش شدن پول رایج، مهاجرت (فرار) این همه ایرانی، افزایش بی سابقه فقر و . . . به کی و کجا پاسخ گو بودند؟
این سیستم چرا باید در قبال تعطیلی گاوداری یا هر شغل و کاری احساس مسئولیت کند؟
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟