به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، دکتر سیما لاری روز دوشنبه در حاشیه نخستین جشنواره بینالمللی سلامت و هنر در زنجان در خصوص آخرین وضعیت و روند واکسیناسیون کرونا در کشور افزود: در این خصوص باید اطلاعات جامعی از تمامی کشورها داشته باشیم، اینگونه نیست که همه کشورها به یک میزان واکسیناسیون را انجام داده باشند بطوریکه رییس سازمان جهانی بهداشت نیز این موضوع را تاکید میکند که این کار یک امر همگانی است و همه باید همکاری داشته باشند.
وی با بیان اینکه حتی کشورهایی که ۱۰۰ درصد امر واکسینانسیون را انجام داده اند، در صورتی که به کشورهای دیگر کمک نکنند، دچار مشکل و چالش خواهند شد، تصریح کرد: با وجود اعمال تحریمهای مختلف در کشور اقدامات بسیار خوبی در خصوص واکسن کرونا انجام گرفته، هر چند مردم احساس کنند که دوزهای واکسن به تدریج وارد و تزریق میشود، ولی حرکت بنیادی در حال انجام است.
این مسوول ادامه داد: به عنوان مثال واکسن روسی ″اسپوتنیک وی" از جمله واکسنهای خوب کرونا محسوب میشود که ۹۱.۶ درصد ایمنی ایجاد میکند، که انتقال دانش آن نیز انجام میگیرد و تحقق این مساله میتواند به تولیدات در مقیاس وسیعتری منتهی شود.
وی با اشاره به اینکه کشورمان در خصوص واکسن کرونای مورد نیاز بصورت زیر بنایی درحال فعالیت است، اظهار داشت: همکاریهای مشترک با کشور کوبا از جمله این اقدامات موثر است که مقرر شده مراحل کارآزمایی بالینی سه هم در ایران به کمک همین کشور انجام بگیرد.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در این زمینه انستیتوپاستور ایران هم واکسن خوبی در دست تولید دارد، همچنین فاز یک واکسن برکت نیز در کمیته اخلاق با توجه به ارائه مدارک لازم پس از بررسیها وارد فاز کارآزمایی بالینی شده و تعدادی واکسن سینوفارم چینی نیز به کشورمان وارد شده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه عموم مردم ایران در خصوص واکسن کرونا صبور باشند، گفت: هر چند ورود و تزریق واکسن کرونا به تدریج نجام میشود، اما این مهم در سال آینده وضعیت بهتری خواهد داشت، بطوریکه سبدی از انواع واکسنها در کشور در دسترس گروههای هدف قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه عموم مردم به این مهم توجه کنند، کشورمان در شرایط تحریم در زمینه تولید و ورود واکسن کرونا سرمایه گذاری خوبی را انجام داده است، گفت: معدود کشورهایی در جهان هستند که اقدام به تولید واکسن در کشورشان کرده اند، که چنین کشورهایی برای تولید انبوه بطور قطع شرایط بهتری خواهند داشت.
لاری از مردم خواست تا رسیدن به واکسیناسیون مطلوب در کشور همچنان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، تا از بروز موج چهارم بیماری جلوگیری شود.
۵۰ درصد مرگ و میرهای کرونایی کشور به یک مورد رسیده است
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین در خصوص رنگ بندی کرونایی کشور نیز گفت: در زمان حاضر ۱۳ شهر استان خوزستان و یک شهر در استان کهکیلویه و بویراحمد در وضعیت کرونایی قرمز دارند، هنوز اسامی شهرهای با وضعیت نارنجی اعلام نشده و سفر به شهرهای دارای وضعیت قرمز ممنوع اعلام شده است.
لاری افزود: بر این اساس افرادی که از شهرهای قرمز خارج میشوند باید تست کرونا آنها منفی باشد، در زمان حاضر وضعیت با ثبات بیماری با تلاش مردم و انجام اقدامات مختلف در کشور حاصل شده و میتوان گفت ۵۰ درصد مرگ و میر این نوع ویروس در کشورمان به صفر یا یک مورد رسیده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون بیشترین آمار مرگ و میر کرونایی به استان خوزستان اختصاص دارد، اضافه کرد: نگران تعطیلات نوروز و افزایش تردد عموم مردم به ویژه بی توجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی هستیم، که در صورت بروز چنین مسالهای موج بعدی با شدت بیشتری رخ خواهد داد.
این مسوول، در خصوص وضعیت ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور نیز گفت: بیشتر ویروسهای کنو نی در کشور جهش یافته هستندو پیش بینی میشود که جهشهای بیشتری نیز رخ دهد، در عمل نوع جهش یافته در تمامی کشور پخش شده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ا تاکید کرد: تنها سلاح مهم در کنار امر واکسیناسیون همچنان رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
وی با تاکید بر اینکه پاندمی کرونا نشان داد که نمیتوان هیچ چیز را پیش بینی کرد گفت: واکسنهای تولید شده در سطح قابل قبولی است و نمیتوان گفت تا چه میزان ایمنی و ماندگاری دارد، اما پیش بینیها بیانگر آن است که با روند کنونی تا پاییز سال ۱۴۰۰، بین ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم ایران در برابر این بیماری واکسینه شوند.
لاری خاطرنشان کرد: در صورتی که تمامی دنیا این پوشش واکسیناسیون را انجام دهند و رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز مهم شمرده شود همانند بیماری آنفلوانزا بخاطر جهش سوشهای جدید واکسنهای جدیدی تولید و تزریق میشود.
وی با بیان اینکه در زمینه مدیریت ویروس کرونا در استان خوزستان مشکلی وجود ندارد، گفت:، اما شیوع بیماری نگران کننده است که امیدواریم پیک بیماری مهار شود تا به استانهای دیگر سرایت نکند.