تصویب قوانین مبهم و قابل تفسیر، موضوعی است که در دورههای مختلف مجلس به وفور دیده شده و برای این مشکل که گاهی موجب پدید آمدن مشکلات مستقیم و غیر مستقیم فراوانی شده، تاکنون علاجی دیده نشده است. عجله در تصویب قوانین و ناپختگی و غیر متخصص بودن برخی نمایندگان از جمله عواملی هستند که به عنوان ریشههای چنین رخدادی قلمداد میشود. اخیرا قانونی در مجلس شورای اسلامی تصویب و موجب شده دو مقام ارشد قوه قضاییه تفاسیر مختلفی از این قانون داشته باشند.
به گزارش «تابناک»؛ اخیرا شورای نگهبان طرح اصلاح مواد ۱ و ۷ قانون سیاستهای کلی اصل ۴۴ را تأیید کرد و با تأیید این طرح، وکالت در زمره کسبوکارها به حساب آمده و تغییراتی در صدور مجوز این حرفه رخ داده است. بر اساس قانون، صادرکنندگان مجوز کسب و کار اجازه ندارند به دلیل اشباع بودن بازار، از پذیرش تقاضا یا صدور مجوز امتناع کنند؛ اما بخش وکالت با این ادعا که وکالت کسبوکار محسوب نمیشود، خود را خروج موضوعی از این قانون می داند و معتقد است این قانون شامل حال آنها نمی شود.
قوه قضاییه معتقد به حذف ظرفیت عددی پذیرش وکیل است!
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی قوه قضاییه گفت: موضع قوه قضاییه درباره نحوه مطلوب پذیرش وکیل و صدور پروانه وکالت همان است که در سند تحول قضایی تصریح شده و معتقدیم هر که شایستگی علمی دارد، بدون محدودیت ظرفیت بتواند وکالت کند. سید محمد صاحبکار معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی قوه قضاییه در گفتوگویی درباره قانون اصلاح مواد ۱ و ۷ قانون اصلاح سیاستهای کلی اصل ۴۴ و نتایج آن در تغییر شیوه جذب وکیل و صدور پروانه وکالت اظهار کرد: موضع قوه قضاییه درباره نحوه مطلوب پذیرش وکیل و صدور پروانه وکالت همان است که در سند تحول قضایی تصریح شده: «پذیرش وکلا و مؤسسات حقوقی براساس صلاحیت سنجی عمومی، علمی و حرفهای به صورت رقابتی با تعیین ضوابط لازم و بدون تعیین سقف ظرفیت عددی» باید صورت گیرد و معتقدیم که باید این موضوع نهایتا تحقق پیدا کند تا هرکس که شایستگی علمی دارد بدون محدودیت ظرفیت بتواند وکالت کند.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی قوه قضاییه در خصوص سرنوشت کمیسیون سه نفره تعیین ظرفیت پذیرش وکالت موضوع تبصره ماده ۱ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری گفت: ما معتقدیم که این شورا به جای تعیین ظرفیت باید حدنصاب علمی پذیرش وکیل را تعیین کند و طرحی نیز در این خصوص در کمیسیون ویژه جهش تولید در مجلس در حال بررسی است.صاحبکار در پاسخ به این که اگر کانونهای وکلا علیرغم تصریح قانون از اجرای مصوبات هیات مقررات زدایی امتناع کنند، قوه قضاییه آیا ضمانت اجرای قانون اصلاح مواد ۱ و ۷ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ را اجرا خواهد خواهد کرد یا نه، تصریح کرد: قوه قضاییه قطعاً طبق قانون عمل خواهد کرد.