تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
مجلس به دنبال تشکیل سازمانی برای اطباء سنتی
محمد احمدیبیغش از ارائه طرح تشکیل سازمان نظام طب مکمل جمهوری اسلامی ایران به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی خبر داد.نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهداف تدوین این طرح تصریح کرد: گزارشهای زیادی به ما رسیده مبنی بر اینکه برخی از افراد به عنوان اطباء سنتی در کشور فعالیت میکنند و با داروهای گیاهی مدعی هستند که میتوانند مردم را درمان کنند اما برخی از آنان از مسیر اصلی خارج شده و به کلاهبرداری مبادرت میکنند و داروهایی را به مردم تجویز میکنند که برای مردم مشکل آفرین شده است. وی افزود: البته ناگفته نماند که برخی از اطباء سنتی فعالیت بسیار مفید و موثر دارند و ما به دنبال ساماندهی اطبا سنتی هستیم تا آنان در کنار پزشکان، اقدامات لازم را برای درمان بیماران انجام دهند. احمدی بیغش اظهار داشت: همه پزشکان الزاماً برای فعالیت خود باید از سازمان نظام پزشکی مجوز بگیرند اما در گوشه و کنار کشور افراد زیادی وجود دارند که تحت عنوان پزشک سنتی فعالیت میکنند و مجوزی ندارند و هیچ گونه نظارتی هم بر عملکرد آنان نیست و ما به دنبال ساماندهی وضعیت آنان هستیم. نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تدوین این طرح به دنبال آن هستند که اطباء سنتی و کسانی که از داروهای گیاهی برای درمان مردم استفاده میکنند، فعالیتشان نظام مند و قانون مند شود و آنان هم از سازمان نظام پزشکی مجوز دریافت کنند و فعالیت خود را براساس قانون انجام دهند.
آمریکا: مایل به گفتوگو با ایران درباره تبادل زندانیان هستیم
«جالینا پورتر»، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری روزانه آمادگی دولت این کشور درباره تبادل زندانیان با ایران را ابراز کرد. یک خبرنگار در نشست خبری شامگاه چهارشنبه به اظهارات «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با «پولیتیکو» در خصوص موضع تهران درباره گفتوگو با آمریکا اشاره کرد. او پرسید آقای ظریف در آن مصاحبه گفته که ایران دلیلی برای گفتوگو با ایران نمیبیند اما آماده گفتوگو بر سر تبادل زندانیان میان دو طرف است. جالینا پورتر گفت: «البته، ما همیشه آماده تعامل معنادار و ورود به دیپلماسی معنادار با ایران هستیم و از اینکه آنها در آن میز به ما ملحق شوند استقبال میکنند.» وی در ادامه اظهاراتش درباره موضوع تبادل زندانیان گفت: «این، یکی از مسائل متعددی است که مایل به گفتوگو با ایران در خصوص آن هستیم و نسبت به انجام آن پذیرا هستیم.»
پلیس راهور: سفر به استانهای شمالی و مشهد ممنوع نیست
جانشین رئیس پلیس راهور با بیان اینکه منعی برای سفر به استانهای شمالی و شهرهایی مانند مشهد مقدس و شیراز در ایام نوروز وجود ندارد، گفت: تردد شبانه در ساعات ۲۱ تا سه بامداد در جادهها نیز ممنوع است. سردار تیمور حسینی در گفتگو با تسنیم در پاسخ به این سؤال که آیا سفر به شهرها و استانهای مسافرپذیر کشور مانند استانهای شمالی و مشهد مقدس در ایام نوروز ممنوع است یا خیر، اظهار کرد: ممنوعیتی برای تردد به استانهای شمالی و شهرهای مسافرپذیر مانند مشهد مقدس و شیراز وجود ندارد و ملاک همان ۴۰ شهری است که در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند و اسامی آنها توسط کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا اعلام شده است. جانشین رئیس پلیس راهور درباره فیلم منتشر شده مبنی بر اینکه مأموران پلیس راهور با جریمه خودروها در آزادراه تهران ـ شمال، به آنها اجازه تردد را در بزرگراه میدهند نیز گفت: این فیلم مربوط به گذشته است.
سپاه و نیروهای مسلح به دنبال ریاست جمهوری نیستند
سردار رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران درباره داوطلبی نظامیان برای انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: هیچ کدام از کاندیداهایی که امروز از آنها به عنوان نظامی تعبیر می شود نظامی کلاسیک نبوده اند. آنها با شروع جنگ وارد عرصه شده اند و رشادتها از خود نشان داده اند. در فصل انتخابات نگاه افکار عمومی به سمت برخی از آنهاست. این به معنی آن نیست که سپاه و نیروهای مسلح به دنبال ریاست جمهوری است. هیچ انگیزه ای برای سپاه در این حوزه وجود ندارد کما اینکه سردار سلیمانی هم کاندیداتوری خود را به شدت تکذیب می کردند و هیچ گاه قصد ورود به این عرصه را نداشتند. ساختار جمهوری اسلامی مشخص است و رئیس جمهور وظایف مشخص دارد. اگر کسی هم سابقه حضور در دفاع مقدس را دارد و قصد ورود به انتخابات را دارد به معنای قبضه کردن امور به دست نظامیان نیست و به نظرم بیش از ۵۰ میلیون از جمعیت ما انقلاب و دفاع مقدس را ندیده اند. به همین دلیل پروپاگاندای علیه کاندیداهای نظامی توسط آمریکایی ها و صهیونیست ها اتفاق می افتد که بعضا به صورت آگاهانه یا نا آگاهانه توسط دنباله روهای داخلی روی می دهد.
واکنش اوکراین و کانادا به گزارش سازمان هواپیمایی ایران چه بود؟
دمیترو کولبا وزیر امورخارجه اوکراین گزارش نهایی سازمان هواپیمایی کشوری ایران را که روز گذشته منتشر شد، رد کرد و گفت که شواهد ارائه شده در این گزارش، به صورت گزینشی بوده است. وی با انتشار پستی در صفحه خود در شبکه اجتماعی فیسبوک این اظهارات را مطرح کرده و خواستار ارائه گزارشی کامل و درست از سوی ایران شده است.همچنین وزیر خارجه و وزیر حمل و نقل کانادا در واکنش به گزارش سازمان هواپیمایی ایران، آن را رد و ادعا کردند که گزارش مذکور تمام حقایق را درباره حادثه هواپیمای اوکراینی مشخص نمی کند.
پزشکیان: مردم را نداشته باشیم مثل «شوروی» دوام نمی آوریم
مسعود پزشکیان نماینده اصلاحطلب ادوار مختلف مردم تبریز در مجلس و نایبرییس کمیسیون مجلس دهم که وزارت بهداشت و درمان دولت اصلاحات را هم در پرونده خود دارد، ضمن اعلام کاندیداتوری برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ گفت: «نیازمند حمایت حداکثری مردم در انتخابات هستیم و اگر این حمایت را نداشته باشیم، همانطور که شوروی با وجود داشتن تسلیحات نظامی و موشکی بسیار قوی از هم پاشید، ما هم بدون حمایت مردم دوام نمیآوریم.»
انتخابات 1400 با قانون جدید مجلس برگزار می شود؟
سخنگوی کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها گفت: در صورت تایید طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان انتخابات در سال ۱۴۰۰ بر اساس قانون جدید برگزار خواهد شد.علی حدادی، گفت: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری ابتدا در مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفت سپس به شورای نگهبان ارسال شد. شورای نگهبان ایراداتی را به این طرح وارد دانست و مجددا به مجلس بازگشت.وی در ادامه اظهار کرد: سپس ایرادات شورای نگهبان در کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها مورد بررسی قرار گرفت و رفع شد. دو روز گذشته گزارش کمیسیون در دستورکار صحن قرار گرفت و به تصویب نمایندگان رسید.سخنگوی کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها تصریح کرد: ان شاءالله شورای نگهبان اصلاحات انجام شده بر روی طرح را تایید و این قانون برای اجرا ابلاغ خواهد شد. به احتمال زیاد این قانون در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ قابل اجرا خواهد بود. این قانون حرکت ماندگاری در طول ۴۰ سال تاریخ انقلاب خواهد شد.
گمانهزنی در مورد نامزد نهایی اصلاح طلبان برای انتخابات 1400
عباس سلیمی نمین درباره نامزد نهایی جریان اصلاحات برای انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 گفت: آقای مسعود پزشکیان نامزد اصلاح طلبان می شود.وی با اشاره نکات و مولفه های مثبت مسعود پزشکیان افزود: البته شاید برخی بگوید محمدجواد ظریف مورد توجه اصلاح طلبان است اما خود او تمایلی به کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ندارد. ضمن آنکه شخصیت شکننده ای است، یعنی خیلی در فراز و نشیب های سیاسی نمی تواند صلابت و استحکام خودش را حفظ کند و به هم می ریزد.سلیمی نمین یادآور شد: محمدجواد ظریف چندین مرتبه در طول دولت آقای روحانی به خاطر مسائل خیلی جزئی استعفا داد. این نشان می دهد که تحمل لازم را برای مصادر سیاسی پیچیده ندارد. خودش هم به خوبی بر این مسئله واقف است. شاید به همین دلیل پیشنهاد کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را رد می کند.این تحلیلگر مسائل سیاسی درباره این صحبت مسعود پزشکیان که گفته ظریف بهترین گزینه برای کاندیداتوری از جریان اصلاحات است، توضیح داد: شاید این یک تعارف باشد ولی تصور من این است که در نهایت آقای پزشکیان به دلیل عملکرد در این مدت شانس بیشتری دارد که گزینه نهایی اصلاح طلبان باشد.وی درباره شانس اسحاق جهانگیری در انتخابات ریاست جمهوری 1400 بیان کرد: همان تاکتیکی که در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 به کار گرفته شد تا نامزد اصلی جریان اصلاحات بتواند از شانس بالاتری برای پیروزی برخوردار شود، همین تاکتیک الان نیز دارد به کار گرفته می شود. یعنی آقای جهانگیری نه برای کسب رأی بلکه برای تطهیر یک جریان می خواهد به صحنه بیاید.
زیباکلام: حرفهای روحانی را اطرافیانش باور نمیکنند چه برسد به مردم!
صادق زیباکلام در سرمقاله روزنامه آرمان نوشت: آقای روحانی به گونهای درباره اقتصاد و خراب نبودن آن صحبت میکند که انسان تصور میکند، دو جامعه وجود دارد؛ یکی که در عالم واقعیت است و دومی که در ذهن آقای روحانی و همکاران ایشان است.وی اضافه کرد: آقای روحانی میتوانست با مردم صحبت کرده و شانیتی بیشتری برای مردم و خصوصا 24 میلیون نفری که به او رای دادند، قائل شود و به آنها مشکلات، دشواریها و فشارهایی را که دولت با آن روبهرو است در میان بگذارد اما به دلایلی که کمتر مورد بحث قرار گرفته و خود آقای روحانی نیز خیلی کمتر حاضر به صحبت درباره آنها شده است، رئیسجمهور سکوت کرد؛ همان سکوتی که بعد از انتخابات اردیبهشت 96 اختیار کرده است. در نتیجه آنچه آقای روحانی میگفت، نوعی گفتاردرمانی بود. آنقدر تصنعی بود که حتی اطرافیان خود او نیز آن را باور نمیکردند، چه برسد به مردم.
انتقاد بارانی رئیس بانک مرکزی از دولت
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی با انتشار فیلمی از بخشی از جلسه روز گذشته جلسه هیات دولت که زیر باران برگزار شد، نوشت: قبل از نشستن، به برنامهریزان عزیز در دولت عرض کردم بارش باران در این هوا حتمی است ولی مثل برخی از تذکراتم در دولت جدی گرفته نشد.
ضرغامی: هیچگاه با احمدینژاد بحث انتخاباتی نداشتهام
کاندیدای احتمالی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه هیچگاه با آقای احمدینژاد بحث انتخاباتی نداشتهام، گفت: همواره نگاه واقع بینانه و منصفانه من نسبت به عملکرد و کارنامه روسای جمهور باعث سوء استفاده برخی فرصتطلبان و یا دوستان ناآگاه میشود.عزتالله ضرغامی وجود هرگونه هماهنگی بین خود و محمود احمدینژاد برای انتخابات را تکذیب کرد و گفت: در یک سال گذشته با آقای احمدینژاد جلسهای نداشتهام.رئیس اسبق سازمان صدا و سیما با بیان اینکه آقای خاتمی با حمایت از روحانی، به جایگاه اصلاحطلبان لطمه زد، تصریح کرد: معتقدم چهرههای سیاسی که عقبه اجتماعی دارند نباید سرمایه خودشان را خرج نامزدهای انتخاباتی کنند.
معاون پارلمانی رییس جمهوری: هنوز ۱۰ لایحه دولت اعلام وصول نشده است
معاون پارلمانی رییس جمهوری با بیان اینکه با گذشت چند ماه و پیگیریهای مکرر، هنوز ۱۰ لایحه دولت اعلام وصول نشده است، خواستار اعلام وصول این لوایح و تسریع در رسیدگی به این لوایح شد.«حسینعلی امیری» درباره لوایح معطل مانده در مجلس یازدهم گفت: ۱۳۵ فقره لایحه دولت تاکنون در مجلس یازدهم مطرح شده که ۳۱ فقره از لوایح مزبور به عنوان لایحه جدید در مجلس یازدهم اعلام وصول شده است.وی اضافه کرد:۶۶ فقره لایحه معوقه از دوره دهم مجلس بوده که دولت درخواست ادامه بررسی لوایح مزبور را نمود و ۲۷ فقره لایحه هم از شورای نگهبان و مجمع و از مجلس دهم به مجلس یازدهم اعاده شده است.
ادعای یک سایت خبری در مورد حذف مناظره زنده انتخابات ریاست جمهوری
خبرآنلاین نوشت: شنیده شده است که با توجه به تبعاتی که مناظره زنده در انتخابات ریاست جمهوری دارد، احتمالا مناظرات انتخابات ریاست جمهوری در سال 1400 زنده نباشد و با چندین ساعت فاصله زمانی ضبط و پخش شود.
چند نفر از اعضای شورای شهر پنجم تهران برای انتخابات ثبت نام نکردند؟
خبرهای رسیده حاکی از این است که تعداد ۹ نفر از ۲۱ عضو پنجمین دوره شورای شهر تهران برای حضور در انتخابات دوره بعدی ثبتنام نکردند.محسن هاشمی، مرتضی الویری، احمد مسجدجامعی، حسن رسولی، شهربانو امانی، ابراهیم امینی، حسن خلیلآبادی، بهاره آروین و ناهید خداکرمی برای انتخابات دوره ششم ثبتنام نکردهاند و در ششمین دوره از انتخابات شورای شهر ثبت نام نکردند اما خانمها صدراعظم نوری، فخاری و نژادبهرام و آقایان حقشناس، میرلوحی، حسینی میلانی، اعطا، حبیبزاده، سالاری، علیخانی، فراهانی و نظری برای انتخابات ثبتنام کردهاند و قصد دارند یکبار دیگر شانس خود را امتحان کنند.
پیام نوروزی رئیس دولت اصلاحات: همه باید از ملت عذرخواهی کنند
رئیس دولت اصلاحات در پیام نوروزی خود تصریح کرد: همهٔ کنشگران سیاسی، چه آنهایی که در قدرت هستند، چه آنهایی که در قدرت نیستند، چه آنهایی که دارای قدرت و اختیارات فراوان هستند و مسؤولیت ندارند یا احساس مسؤولیت نمی کنند همه باید از این ملت عذرخواهی کنند.
به گزارش امتداد، رئیسجمهور اسبق ایران گفت: ترجیح میدهم به جای تبریک به مردم، به خاطر رنجها و ملالهایی که داشتهاند، اظهار همدردی و همراهی کنم همه باید از ملت عذرخواهی کنند.
در ادامه بخشهایی از صحبتهای خاتمی را میخوانید:
*من از کاستیها و کمبودهایی که در کارم بوده، صمیمانه از مردم ایران عذرخواهی میکنم. عذرخواهی واقعیِ کسانی که در قدرت هستند، اصلاح سیاستها، رویکردها و روشهاست.
*از یاد نبریم که هزینه اصلی را ملت ما پرداخت و بخصوص طبقات محروم جامعه و با کمال تأسف آنگونه که شایسته آنان بود بهره مناسب را دریافت نکردند.امیدوارم که هرچه زودتر جامعه ما زیر پوشش واکسن کرونا برود.
*اگر نتیجه اولیه برجام ادامه مییافت ما وضعیت بسیار بهتری از امروز داشتیم.امیدوارم تلاش برای زنده ماندن برجام با موفقیت ادامه پیدا کند و راه را به سوی حل مشکلات توسط مسؤولان و لذت بردن از زندگی توسط مردم و بخصوص محرومان هموارتر کند.
*در صورتی که آمریکا و اروپا به تعهداتشان برگردند، راه برای تعامل سازنده باز خواهد شد؛ و در ایران نیز باید بدون عصبانیت با موضوع برخورد کرد.
*رویکرد تعاملی از سوی ایران بسیار مسأله مهمی است. حاکمیت باید راه را به سوی وضع بهتر بگشاید.
*اگر حاکمیت، تأمین مصالح ملی را در اولویت قرار بدهد، در عمل پایبند به موازین عدالت باشد، حق شهروندی را به رسمیت بشناسد و امنیت را نه فقط برای حاکمان، بلکه برای کل جامعه بخواهد، برخی دلسردیها از بین خواهد رفت.
*نماد مهم اعمال حق شهروندی برای همه افراد از هر آیین، طبقه و قومی، یک انتخابات آزاد و فراگیر است. مسلمانان با آغاز قرن جدید یک هجرت روحی و اساسی از خودشان نشان بدهند؛ هجرت از خشونت، از نارواداری، از سرکوب، از تحقیر انسان! هجرت به اسلام رحمانی که حقیقت دین خداست.
*اسلام رحمانی همین است که اخیراً در رفتار و گفتار مرجع بزرگ عالم اسلام و تشیع، حضرت آیتالله العظمی آقای سیستانی در دیدار با مرجع بزرگ آیین دیگر الهی یعنی جناب پاپ فرانسیس دیدیم.
*امیدوارم که سال خوبی را شروع بکنیم و در پایان سال، از موفقیتها و کامرواییها صحبت بکنیم و برخورداریهایی که انسان باید داشته باشد.
بانکی پور،نماینده مردم اصفهان: در این خصوص نگاه طرح این است که غربالگری الزامی نباشد و صرفا به صورت اختیاری انجام شود. چنانچه خانواده داوطلب باشد و پزشک متخصص هم تشخیص دهد طبق پروتکل های مشخص شده این کار را انجام دهند، البته این موضوع باز هم مشروط به این است که وزارت بهداشت آزمایشگاهها را با توجه خطاهای قبلی که در این حوزه داشتند استاندارسازی کند. ما نگفتیم غربالگری ممنوع است، صرفا با اجباری بودن آن مخالفت کردیم./ایسنا