کیوسک بین الملل تابناک: طرح انگلیس برای ائتلاف با آمریکا علیه چین، اخراج ده ها مشاور امنیت داخلی در آمریکا، اعتراضات سراسری آمریکا در محکومیت خشونت علیه آسیاییها، تحریم چند نهاد و مقام آمریکایی و کانادایی توسط چین و رزمایش محرمانه آمریکا برای مقابله با روسیه و چین از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.
طرح انگلیس برای ائتلاف با آمریکا علیه چین
«بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس درصدد است با همکاری «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا ائتلافی علیه چین تشکیل دهد.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» به نقل از روزنامه «ساندی تایمز»، جانسون در جمع مقامات انگلیسی که بهتازگی توسط پکن مورد تحریم قرار گرفتهاند گفت، در تماس تلفنی روز جمعه با بایدن، افزایش تلاش برای ایجاد ائتلاف جهانی علیه چین را مطرح کرده است.
جانسون در این جمع، با اشاره به طرح اقتصادی بزرگ چین با نام «یک کمربند یک جاده»، گفت: «باید برای آن جایگزینی پیدا کنیم تا کشورها بتوانند دست به انتخاب بزنند. غرب باید این کار را انجام دهد».
نخستوزیر انگلیس فاش کرد در تماس با بایدن، تأمین اعتباری به مبلغ صدها میلیون پوند را برای رسیدن به این هدف به بحث گذاشته است.
جانسون در این باره گفت: «باید به آنها نشان دهیم که چین تنها گزینه نیست. باید یک ائتلاف جهانی را تشکیل دهیم.»
بایدن نیز روز جمعه درباره این ائتلاف به خبرنگاران گفته بود: «به جانسون پیشنهاد کردم که ضرورتاً باید ابتکاری مشابه متشکل از کشورهای دموکراتیک را تشکیل دهیم.»
دولت چین روز گذشته (شنبه) چند فرد و نهاد آمریکایی و کانادایی را در ارتباط با اتهامات بیاساس درباره وضعیت حقوق بشر چین، تحریم کرد.
علاوه بر این، وزارت خارجه چین روز جمعه اعلام کرد، چند نهاد و فرد در انگلیس را به دلیل دروغ پردازی و ارائه اطلاعات غلط درباره اوضاع در غرب منطقه سینکیانگ تحریم میکند.
اخراج ده ها مشاور امنیت داخلی در آمریکا
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا تقریباً تمامی اعضای شورای مشورتی وزارت امنیت داخلی این کشور را اخراج کرد.
به نوشته نشریه «پالتیکو»، «الخاندرو مایورکاس» وزیر امنیت داخلی آمریکا در نامهای به این شورا برکناری ۳۲ عضو آن را که از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات بودند، اعلام کرد.
در این نامه، با اشاره به تشکیل دوباره این شورا با اعضای جدید ظرف هفتههای آتی، علت اخراج اعضای فعلی، تلاش برای ایجاد یک «مدل جدید» برای آن توصیف شده است.
«جیمز کارافانو» کارشناس سیاست خارجی در اندیشکده «بنیاد هریتیج» و عضو سابق این شورا، اخراج دستهجمعی مشاوران وزیر را ناامیدکننده توصیف کرد.
در حال حاضر، سیاستهای مهاجرتی دولت بایدن که از سوی وزارت امنیت داخلی آمریکا اجرا میشوند، به یکی از اصلیترین محورهای انتقاد از وی تبدیل شدهاند.
تلاش بایدن برای کاهش ممانعت از ورود پناهجویان از مرزهای جنوبی و تغییر سیاستهای مهاجرتی دولت قبلی آمریکا، موجب به راه افتادن سیل ورود مهاجرات شده و بحرانی گسترده را به دنبال داشته است.
تعدادی از سناتورهای جمهوریخواه روز جمعه تصاویر تکاندهندهای از مهاجران و کودکانی که در مراکز پر ازدحام مرزی به سر میبرند، منتشر کردند و بایدن را به دلیل آنچه بحران مرزی خودساخته وی خواندند، مورد انتقاد شدید قرار دادند.
به گزارش شبکه آمریکایی «فاکس نیوز»، هیأتی متشکل از ۱۹ نفر به ریاست «تد کروز» و «جان کورنین» سناتور تگزاس از یکی از مراکز مرزی در شهر «دانا» بازدید کردند. کروز به خبرنگاران گفت، این مرکز برای ۲۵۰ نفر طراحی شده، در حالی که حدود چهار هزار تن در آن هستند.
بر اساس این گزارش، اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا با ۱۰۰ هزار مهاجر در ماه فوریه مواجه شد. در همین حال، بیش از ۱۶ هزار کودک مهاجر در بازداشت ماموران کنترل مرزی و وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده هستند.
اخیراً و در پی جنجالهای هفتههای اخیر در خصوص بازداشت طولانیمدت کودکان پناهجوی بدون همراه در مرز آمریکا، پنتاگون با درخواست انتقال کودکان پناهجوی بدون همراه که در مرز آمریکا بازداشت شدهاند، به دو پایگاه نظامی در تگزاس موافقت کرد.
در پی دیدار سناتورها از مراکز نگهداری پناهجویان، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که سیاستهای ضد مهاجرتی او نیز به شکلی دیگر به بحران انسانی در این کشور تبدیل شده بود، اعلام کرده احتمالاً به زودی به مرزهای جنوبی سر خواهد زد.
اعتراضات سراسری آمریکا در محکومیت خشونت علیه آسیاییها
راهپیماییهای اعتراضی که شنبه در دهها شهر در سراسر ایالات متحده برگزار شد، بر لزوم خاتمه خشونتها علیه آسیاییها در بحبوحه حملات نژادی پراکنده علیه آسیاییها، آمریکایی آسیاییها و مردم جزایر پاسیفیک تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه ایبیسی نیوز، این اعتراضات، تازهترین تجمعها در پی سه تیراندازی مرگبار اخیر در آتلانتاست که جان هشت تن از جمله شش زن با تبار آسیایی را گرفت.
ساتای واتی، سازماندهنده ائتلاف اَنسِر (اقدام اکنون برای توقف جنگ و خاتمه به نژادپرستی) در گردهمایی آتلانتا علیه تنفر ضد آسیاییها گفت: ما آمدهایم تا بگوییم که نژادپرستی علیه جوامع آسیایی آمریکایی را تحمل نخواهیم کرد.
به گفته او، این گردهمایی اعتراضی تنها یکی از ۶۰ برنامه سازمانیافته این ائتلاف در روز شنبه در سراسر آمریکا بوده است.
مقامهای آمریکایی همچنان در حال تحقیق درباره انگیزههای تیراندازی مرگبار ۱۵ مارس هستند. آنها گفتهاند که مظنون پرونده به نام رابرت آرون لانگ به اجرای این تیراندازی اعتراف داشته و مدعی است که انگیزه نژادی ندارد.
معترضان روز شنبه خواستار تفهیم اتهام این قاتلان به جرایم مرتبط با تنفر شدند. ساتای واتی، سازماندهنده ائتلاف اَنسر گفت: ما این را به چشم جرمی با انگیزه نژادی میبینیم. این بخشی از حملات بسیار و رشد حملاتی است که ما در سراسر این کشور علیه جوامع آسیایی – آمریکایی شاهد هستیم.
سال گذشته سازمان «توقف تنفر علیه آسیایی-آمریکاییها و مردم جزایر پاسیفیک» که در واکنش به رشد احساسات ضد آسیایی در دوران پاندمی کرونا راهاندازی شد، حدود ۳۸۰۰ مورد حادثه مرتبط با تنفر ضد آسیایی در سراسر آمریکا ثبت کرد.
تحریم چند نهاد و مقام آمریکایی و کانادایی توسط چین
دولت چین روز شنبه چند فرد و نهاد آمریکایی و کانادایی را در ارتباط با اتهامات بیاساس درباره وضعیت حقوق بشر چین، مورد تحریم قرار داد.
وزارت امور خارجه چین در بیانیهای اعلام کرد، آمریکا و کانادا هفته گذشته تحریمهای یکجانبهای را بر اساس شایعات و اطلاعات نادرست درباره استان سینکیانگ وضع کردند. در پاسخ طرف چینی تصمیم گرفت در مقابل، شماری از مقامات و نهادهای این دو کشور را تحریم کند.
در این بیانیه آمده است، افراد مربوطه حق ورود به خاک چین، هنگکنگ و ماکائو را نداشته و شهروندان و نهادهای چینی اجازه ندارند با این افراد و نهادهایی که با آنها همکاری داشته باشند، تجارت داشته باشند.
وزارت امور خارجه چین به طرفهای مربوطه توصیه کرد، دست از اقدامات سیاسی تحریکآمیز در قبال مسائل مربوط به استان سینکیانگ و مداخله در امور داخلی چین را متوقف کنند، در غیر این صورت، با عواقب آن مواجه خواهند شد.
علاوه بر این، وزارت خارجه چین روز جمعه اعلام کرد که چند نهاد و فرد در انگلیس را به دلیل دروغ پردازی و ارائه اطلاعات غلط درباره اوضاع در غرب منطقه سینکیانگ تحریم میکند.
رزمایش محرمانه آمریکا برای مقابله با روسیه و چین
در حالی که تحرکات نظامی واشنگتن در اقصی نقاط جهان ادامه دارد، یک رسانه آمریکایی از برگزاری یک رزمایش محرمانه این کشور علیه روسیه و چین در تابستان جاری خبر داد.
شبکه «سیانان» روز شنبه (دیروز) در خبری به نقل از منابع آگاه دفاعی آمریکا گزارش داد، ارتش این کشور در نظر دارد به منظور مقابله با تهدیدات چین و روسیه، یک «رزمایش بسیار محرمانه» برگزار کند.
طبق گزارش این رسانه نزدیک به دموکراتها در آمریکا، طی فصل تابستان پیش رو ارتش این کشور برگزاری یک رزمایش جنگی «کاملا محرمانه» را در برنامه خود دارد.
سیانان به نقل از چند تن از مقامهای دفاعی آمریکا خبر داد، تمرکز اصلی این رزمایش محرمانه نحوه پاسخ دادن به «اقدامات تجاوزکارانه و غیرقابل پیشبینی روسیه و چین» خواهد بود.
این مقامهای مورد استناد شبکه سیانان همچنین گفتند، برگزاری این رزمایش برای «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا و «لوید آستین» وزیر دفاع این کشور اولویت بالایی دارد.
طبق این گزارش، رهبری برگزاری این رزمایش محرمانه ارتش آمریکا را میلی به عنوان ارشدترین مقام نظامی این کشور بر عهده دارد و لوید آستین هم از نزدیک بر رزمایش نظارت خواهد کرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.