بسته ویدیویی «تابناک» مجموعهای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
پروپاگاندای بریتانیا پس از اشغال ایران
پس از آنکه درخواست روسیه و بریتانیا برای استفاده از ایران به عنوان خط ارتباطی علیه نیروهای آلمان در جنگ جهانی دوم با پاسخ مثبت همراه نشد، در سوم شهریورماه ۱۳۲۰ روسیه و بریتانیا به خاک ایران تجاوز کردند. این ویدیو در آن زمان به عنوان پروپاگاندای بریتانیا پس از اشغال ایران منتشر شده که به جای تجاوز از تعبیر دفاع از ایران استفاده شده است! این ویدیو را با زیرنویس فارسی در «تابناک» میبینید.
آل کاپون معروفترین گانگستر و خلافکار آمریکا و بزرگترین نماد قانون شکنی در دهه ۲۰ آمریکاست؛ او که یک آمریکایی ایتالیایی تبار بود، در نیویورک به دنیا آمد و در محله بروکلین خلافکاری خود را آغاز کرد و سپس به شیکاگو منتقل شد. کاپون یک خلافکار باهوش و زیرک بود که مدرکی از خود به جا نمیگذاشت و پلیس بعد از تصویب قوانین جدید توسط دولت، توانست او را به دلیل فرار از پرداخت مالیات به ۱۱ سال زندان محکوم کند. او در اواخر عمر دچار بیماری روانی شده بود و نهایتا در سال ۱۹۴۷ در اثر ایست قلبی جان خود را از دست داد.
خلخالی: به لینکلن و جورج واشنگتن افتخار میکنیم!
محمد صادق صادقی گیوی معروف به صادق خلخالی، قاضی شرع در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی ایران، در ابتدای سال ۱۳۵۹ به رم پایتخت ایتالیا سفر و در آنجا درباره مسائل قضایی، پروندهها و همین طور درباره فرار محمدرضا پهلوی در کنفرانس خبری در هفتم فروردین ۱۳۵۹ موضع گیری کرد. او در بخشی از این کنفرانس حرفهای جالبی درباره نمادهای آمریکا زد. در این فیلم قدیری ابیانه که در آن زمان سفیر ایران در ایتالیا بود، در نقش مترجم خلخالی حضور دارد.
مواضع و لحظات ترور غسان کنفانی توسط موساد
غسان کنفانی نویسنده و روزنامه نگار شهیر عرب که یکی از رهبران جبهه مردمی برای آزادی فلسطین نیز بود سالها با نگارش کتب و مقالات خود، با قلم به نبرد استعمار حاکم بر سرزمین مادری اش رفت. این نویسنده که در ۱۹۴۸ در اثر ترور و وحشت صهونیستها مجبور به فرار از زادگاه خود شد، هرگز یاد کشور خود را فراموش نکرد و تا آخرین لحظه که توسط موساد ترور شد به مبارزه خود علیه نیروهای مهاجم ادامه داد. مصاحبه او با خبرنگار انگلیسی که در آن چرایی عدم مذاکره با اسرائیل را تشریح میکند، همراه با تصاویری از ترور وی توسط موساد را در این ویدیو ببینید.
اشغال چکسلواکی در آغاز جنگ جهانی
در سالهای پیش از جنگ جهانی دوم بدون حضور یا نمایندهای از چکسلواکی، آلمان، ایتالیا، فرانسه و انگلستان با بخشیدن چکسلواکی به آلمان سعی در راضی کردن هیتلر و اجتناب از جنگ داشتند. چکسلواکی بعد از فروپاشی امپراتوری اتریش-مجارستان مستقل شده بود و با خیانت فرانسه و انگلستان که قویترین متحدان آن بودند چاره دیگری جز تسلیم در برابر آلمان نداشت. در ۱۵ مارچ ۱۹۳۹ هیتلر امیل هاکا، رئیسجمهور چکسلواکی را به برلین فرا خواند و خبر حمله آلمان را به او داد و تهدید کرد که با نیروی هوایی پراگ را بمبباران خواهد کرد و از او خواست که به ارتش چکسلواکی دستور تسلیم شدن بدهد. هاکا که در این جلسه سکته قلبی کرده بود، با توان تیم پزشکی بیدار نگه داشته میشد و نهایتا چکسلواکی را تسلیم کرد.