نظر وزیر اقتصاد درباره احتمال تغییر نرخ سود بانکی

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر امر تولید در شعار سال برای سومین سال پیاپی، اظهار داشت: بانک‌ها در زمینه پشتیبانی و مانع زدایی از تولید با تمام قوا و جدیت وارد عمل شوند.
کد خبر: ۱۰۴۴۴۶۴
|
۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۵ 06 April 2021
|
52628 بازدید
|
به گزارش تابناک به نقل از فارس، فرهاد دژپسند تاکید کرد: نظام بانکی کشور در سال جدید باید در کنار تقویت طرف عرضه و اعطای تسهیلات مستقیم به واحد‌های تولیدی، تمرکز خود را بر حوزه مغفول مانده طرف "تقاضا" گذاشته و از طریق اعطای تسهیلات به مردم جهت خرید کالای ایرانی، نسبت به ساماندهی این حوزه اقدام کنند.

وزیر اقتصاد با بیان این مطلب، اعمال این سیاست را بهترین نوع حمایت از تولید عنوان کرد و افزود: بانک‌ها در این ارتباط می‌توانند قرارداد‌هایی را با بنگاه‌های تولیدی یا سازمان‌های اجرایی منعقد کنند و با این کار منابعی تزریق می‌شود که برگشت پذیر بوده و ریسک کمتری دارد و اهداف مورد نظر را نیز پوشش می‌دهد چه بسا که اگر بنگاه‌های تولیدی ما تقاضای مکفی داشته باشند، این قدر سریع دچار چالش نمی‌شوند.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه حوزه "عرضه" را نیز نباید و نمی‌توان رها کرد، خواستار سیاست گذاری درست و دقیق در این حوزه شد، بطوریکه تأمین مالی پروژه‌هایی که پیشرفت بالا داشته و با تزریق منابع بانک به بهره برداری می‌رسند، در اولویت قرار گیرند.

وی به مسأله سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: بانک‌ها به عنوان امین سپرده گذاران باید در تخصیص منابع بگونه‌ای عمل کنند که منتهی به افزایش نرخ بهره برداری از ظرفیت تولید شود.

دژپسند افزود: اگر بانک‌ها در ارزیابی تقاضا‌های دریافت تسهیلات مبتنی بر توجیه فنی و اقتصادی به صورت دقیق و حرفه‌ای عمل کنند، می‌توانند نظام بنگاه داری کشور را نیز اصلاح کنند.

وی با اشاره به اینکه عمده طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ کشور معمولأ با مشارکت بانک‌ها اجرا شده است گفت: معتقدیم، خدمات بی بدیل نظام بانکی در حمایت از رشد و توسعه اقتصادی کشور آنطور که باید مورد توجه و تقدیر قرار نگرفته است.

دژپسند با بیان اینکه با وجود برخی هجمه ها، نظام بانکی همچون همیشه در خدمت اقتصاد کشور است گفت: فعالان اقتصادی بخصوص در مراودات بین المللی وابسته به نظام بانکی هستند و بانک‌ها در بسیاری از زمینه‌ها به صورت بنیانی و بنیادی نقش داشته و عامل تحول هستند. بانک‌ها باید بطور ساماندهی شده و مستمر، اقدامات و خدمات خود را به آگاهی مردم برسانند.

وزیر اقتصاد با اشاره به بخشی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سال جدید و توجه ایشان به نظام بانکی کشور اظهار داشت: این سومین سال پیاپی است که نامگذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری معطوف و مربوط به مقوله تولید است و از این رو ضرورت دارد نظام بانکی کشور همانند همیشه در راستای تحقق شعار سال پیشگام بوده و عملکرد خود را نیز اطلاع رسانی کند.

وی یادآور شد: به منظور تقویت حمایت نظام بانکی از بخش‌های تولیدی، لازم است بانک‌ها نیز پشتیبانی شده و موانع کسب و کار آن‌ها نیز مرتفع شود.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه نباید میان بانک‌ها و بازار سرمایه احساس رقابت وجود داشته باشد، خواستار ارائه مدلی ترکیبی، تعاملی و تکاملی توسط بانک‌ها و بازار سرمایه به نحوی شد که ضمن تسهیل و تسریع در تامین مالی بنگاه ها، بخشی از تامین مالی بلندمدت و کلان به بازار سرمایه منتقل شود.

دژپسند در ادامه به واحد‌های تملیک شده تولیدی توسط بانک‌ها اشاره کرد و گفت: بانک‌ها هیچ تمایلی به تملیک واحد‌های تولیدی ندارند مگر اینکه پس از مساعدت‌های مکرر، در ایفای تعهدات خود به سپرده گذاران، به اجبار واحد تولیدی را تملیک می‌کنند و بر اساس بررسی‌های صورت پذیرفته، عمده این واحد‌ها قبل از تملیک تعطیل بوده‌اند.

وی افزود: بانک‌ها باید برای رهایی از هجمه‌های غیرمنصفانه مرتبط با این مسأله و در راستای تحرک تولید، طرحی با موضوع آزاد سازی واحد‌های تملیکی بانک‌ها با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و بازار سرمایه ارائه دهند.

دژپسند با اشاره به اینکه یکی از وظایف وزارت اقتصاد کمک به نظام بانکی کشور است گفت: برای گذار از نظام اقتصادی بانک محور به بازار سرمایه محور هنوز زمان نیاز داریم، هر چند که رابطه تکمیلی بین این دو وجود دارد بطوری که باید بازار سرمایه و بانک‌های کارآمد در راستای کمک به یکدیگر باشند و چه بسا با کمک به بازار سرمایه، باعث قوام و استحکام خودشان می‌شوند.

وی در مورد احتمال تغییر در نرخ سود بانکی نیز گفت: طبیعتاَ شرایط اقتصادی حاضر، اقتضائات جدیدی را طلب می‌کند، اما این امر باید مورد بررسی بیشتری قرار گرفته و به تدریج انجام شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۷
چرا گیر دادید به منبع درامد یک مشت مردم ب بخت که منبع درامدشون از سود بانکی است تا حالا نتونستید خط فقر رو کم کنید حالا یکدسته دیگه هم میخواهید وضافه کنید ول کنید این سیاست های اقتصادی برای مردم اهمیتی نداره این طرح ها فقط شکم گرسنه بچه ها شون رو میفهمن وبس اصلا شکم سیر از گرسنه خبر نداره وگرنه اینقدر به سود بانکی سپرده های مردم گیر نمیدا ید حالااین هم مثل بقیه طرح ها بدش که درست نشد میخوان از حقوق مردم بر دارید پول کم اوردید بکید پول رو هدر دادید میخ این جاشو پر کنید
کاسب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۷
بیشتر تولیدیها تعطیل شدن شما از کدام تولید میگین؟ یادتون رفت چطور مردم را به بازار بورس تشویق کردین و عاقبت کار را دیدیدن؟ تجربه چندین ساله نشان داده با کاهش سود بانکی مطمعنا تورم سربه فلک خواهد کشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۷
وی در مورد احتمال تغییر در نرخ سود بانکی نیز گفت: طبیعتاَ شرایط اقتصادی حاضر، اقتضائات جدیدی را طلب می‌کند، اما این امر باید مورد بررسی بیشتری قرار گرفته و به تدریج انجام شود.
چه نظر وزیرانه ای
واقعا مملکتی بیش از این هم نباید انتظار داشت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۷
تا وقتی سود حاصل از دلالی در مسکن و ارز و خودرو و طلا و... از سود تولید بیشتر است و دولت با ابزار مالیاتی مانع دلالی نمی شود هیچ عقل سلیمی به سمت تولید نمی رود .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۷
بخاطربورس نورچشمی نرخ سودرا کاهش میدن
سبوس برنج شمال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۸
دوباره کاهش نرخ سود و افزایش تورم



دوباره صف جلوی دفاتر خدماتی برای خرید سهام بورسی



من دیگه لال میشم
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۸
نرخ سود سپردهای بانکی در مقابل سود دلالی هیچی نیست همه چی 10 برابر شده و نرخ سود بانکی پایین هست و بانکها در این زمینه از سرمایه مردم سودهای کلان برده اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۸
متاسفانه عمده سرمایه بانکها در جهت خدمت رسانی به اقازاده ها بوده و هست و مقدار بسیار بسیار اندکی از تسهیلاتبانکها در خدمت مردم و تولید کنندکان بوده وهست احتمال میدهم باز هم تقاضای عده ای از مافیای فساد باعث تمرکز وزارت اقتصاد برای دادن تسهیلات به ظاهر به تولید کنندکان و در اصل برای جمع اوری سرمایه بنام نولید کنندگان اما دادن تسهیلات ارزان به اقازاده ها و روسای احزاب در جهت تسلط بیشتر بر اقتصاد و در جهت تامین مالی انتخابات خواهد بود تا امروز که چنین بوده مانند ۱۱ نفر عمده ابر بدهکاران بانکی که بیش از نیمی از تسهیلات را برداشت کرده اند و تعداد خیلی بیشتری هم که با مبالغ کمتری اما عمده تسهیلات را به نفع خود گرفته اند و مردم و تولید کنندگان واقعی در پیچ و خم کاغذ بازی و غیره ناکام مانده اند دیگر مردم اعتمادی به شما ندارند ۴۰ سال فرصت خدمت را به فرصت فساد و غارت تبدیل کردید انتظار اعتماد نداشته باشید
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۸
اگر بانک مرکزی باسود 25درصد سپرده ثابت بلند مدت موافت کند آنوقت مشکل نقدینگی حل میشود سرمایه ها ازدلالی خارج میشود ودر اختیار تولید قرار میگیرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۸
مگه ما وزیر اقتصاد هم داریم .... روت میشه حرف بزنی
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟