بیشتر بیماران اخیر به کرونای انگلیسی مبتلا شدند

فوق تخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بیشتر مواردی که طی یک تا دو هفته گذشته گزارش شده ویروس جهش یافته انگلیسی است.
کد خبر: ۱۰۴۴۷۶۵
|
۱۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۴ 08 April 2021
|
5770 بازدید
|
۱

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا صالحی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما، افزود: ویروس کرونای انگلیسی این قابلیت را دارد که جهش‌های جدیدی پیدا کند که در جمعیت‌های با حجم بالاتر و بیمارانی که با نقص ایمنی هستند گسترش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: ویروس جهش یافته انگلیسی، واگیری بسیار بالایی دارد یعنی تقریباً ۷۰ درصد بیشتر از نوع ووهان قدرت سرایت دارد البته این ویروس رفتار بالینی متفاوتی ندارد و این نگرانی وجود دارد که به سمت جهش‌های خطرناک با رفتار‌های بد بالینی برویم.

صالحی گفت: در حال حاضر وضع خیلی وخیم است و این ویروس جهش یافته با بالا بودن تعداد مبتلایان به صورت ناگهانی و حجم بالای بیمارانی که به سیستم بهداشتی و درمانی تحمیل می‌کند می‌تواند نظم سیستم بهداشت و درمان را بر هم بزند که این بی نظمی می‌تواند موجب افزایش مرگ و میر باشد.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در روز‌های گذشته تعداد تست مثبت، بستری و فوتی افزایش پیدا کرده است که این شرایط به قدرت بالای چسبندگی ویروس جهش یافته به سلول‌های انسان بستگی دارد.
وی گفت: مردم باید شیوه نامه‌ها را رعایت کنند و مسئولین باید محدودیت‌ها را عملیاتی کنند.

حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه این برنامه گفت: ویروس جهش یافته انگلیسی در بیشتر استان‌ها در گردش است و وضع شهر‌ها از زرد و آبی به نارنجی و قرمز تغییر کرده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۵۷ شهر قرمز، ۱۲۹ شهر نارنجی، ۵۱ شهر زرد و ۱۱ شهر آبی در کشور وجود دارد.

قاسمی گفت: با توجه به پیک بیماری کرونا در آبان ۹۹ طرح مدیریت هوشمند عملیاتی شد و در آن زمان وضع شهر‌ها به ۴ قسمت قرمز، نارنجی، زرد و آبی تقسیم بندی شد و برای هر کدام از این وضعیت‌ها یک جدول الزامات و محدودیت‌ها در پنج بخش و فعالیت طراحی کردیم.

وی افزود: با تدوین این جداول دیگر نیازی به مصوبه و تصمیم گیری جدید برای اجرای محدودیت‌ها نیست.

قاسمی ادامه داد: بر اساس این طرح مشاغلی که با ضروریت زندگی مردم ارتباط مستقیم دارند فعال خواهند بود.
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ادارات در شهر‌های قرمز با یک دوم کارکنان فعال هستند.

وی افزود: در گذشته وضع شهر‌ها به صورت هفتگی اعلام می‌شد و ۱۸ هفته روند کشور ثابت بود و نتیجه آن شرایط خوب اسفند ۹۹ بوده است.

آزمون کانون وکلا برگزار خواهد شد

دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت : با نظر وزارت بهداشت و رعایت دستورالعمل های بهداشتی آزمون کانون وکلا برگزار خواهد شد.

قاسمی دبیر کمیته امنیتی ، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: از تاریخ اول آذر تا پایان اسفند که طرح جامع مدیریت هوشمند را اجرا کردیم بالغ بر یک میلیون و هفتصد هزار نظارت توسط کمیته نظارت استان ها انجام شده است و حدود 42 هزار واحد صنفی مختلف به دلیل عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی پلمپ شده اند.

وی افزود: در تمام تصمیم گیری ها تلاش شده که اجماع سازی انجام شود و اولویت با سلامت قرار گیرد و همچنین تعادلی بین بخش های مختلف و سلامت برقرار شود.

قاسمی درباره تعطیلی اصناف گفت: در طرح جامع مدیریت هوشمند مقرر شده هر زمان که شهرها به وضع قرمز تغییر وضع دادند این طرح عملیاتی شود.

دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: در حال حاضر وضع شهرها به صورت دو تا سه روز یکبار اعلام می شود.

وی افزود: در تمامی مرزها، پایگاه مراقبت بهداشت مرزی مستقر است و در شرایط کرونا یکسری الزامات و محدودیت هایی برای ورود به کشور در نظر گرفته شد از جمله اینکه اگر اتباع ایرانی یا خارجی که سفر می کنند با رعایت محدودیت ها انجام شود.

قاسمی گفت: اخیرا به دلیل افزایش نظارت ها در مرزها، جمعیت هلال احمر در کنار پرسنل وزارت بهداشت در مرزها مستقر شدند و در حال حاضر در 16 استان مرزی و حدود 36 مرز زمینی، دریایی و هوایی پرسنل هلال احمر مستقر هستند.

وی درباره محدودیت ها در مرزها هم افزود: الان در مرز عراق بعد از وضع شهر خوزستان به جز موارد ضروری در سایر موارد، تردد متوقف شده است که تا دو هفته آینده این محدودیت ها در مرز عراق عملیاتی می شود.

دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در موضوع گردشگری سلامت یکی از کشورهایی که مورد استفاده همسایگان ما قرار می گیرد کشور ترکیه است.

قاسمی افزود: در حال حاضر سفرهای غیر ضروری به ترکیه متوقف شده است و مقرر شد افرادی که قصد ورود از ترکیه به ایران را دارند با گواهی آزمایشگاهی مورد تایید ایران وارد شوند.

وی درباره اخذ مجوز از فرمانداری برای تردد در شهرهای قرمز گفت: در حال حاضر این موضوع را بسیار محدود کردیم و در چهار تا پنج بخش واقعاً ضروری مجوزها بر اساس مستنداتی که متقاضی ارائه می دهد و راستی آزمایی انجام و مجوز صادر می شود.

دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: این مجوزها بیشتر برای موضوع اداری، غذایی، درمان و یا فوت بستگان است و این مجوز ها باید از فرمانداری شهر مبدا دریافت شود البته برخی از فرمانداری ها زیر ساخت های لازم را برای دریافت مجوز از سامانه انجام دادند و برخی دیگر به صورت حضوری صدور مجوز را انجام می دهند.

در ادامه قاسمی درباره برگزاری آزمون ها گفت: قبل از سال 1400 موضوع برگزاری آزمون ها بررسی شد و مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا را هم دریافت کرد ولی در حال حاضر با تغییر شرایط قطعاً یکسری محدودیت هایی پیش بینی شده است.

مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در ارتباط تلفنی با این برنامه درباره تاخیر در خرید واکسن خارجی گفت: این کوتاهی و بدقولی تامین کنندگان واکسن خارجی نه فقط برای ایران بلکه برای کشورهای دیگر البته به جز حدود هشت کشور وجود داشت که موجب شد تا زمینه ای ایجاد شود که واکسن های داخلی بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.

وی افزود: برای خرید واکسن تمام تمهیدات انجام شد و همچنین سهمیه کوواکس خریداری و پول آن پرداخت شد ولی تامین واکسن مطابق با نظر تولید کنندگان صورت نمی گیرد که البته این شرایط مختص ایران نیست.

قانعی ادامه داد: با میزان واکسیناسیون ما و تعداد واکسنی که داریم نسبت به برخی از کشورها عقب هستیم اما تعداد واکسنی که در داخل ایران تولید می شود نسبت به بقیه کشورها، بسیار قابل توجه است که امیدواریم تا مهرماه پاسخگوی نیاز کشور باشیم.

رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره زمان واکسیناسیون عمومی گفت: واکسیناسیون عمومی از مهر 1400 به بعد انجام می شود ولی قبل از آن گروه های پرخطر دریافت خواهند کرد.

وی افزود: در حال حاضر در تولید مشترک دو تا سه واکسن ، ایران با کشورهای دیگر قرار داد دارد که احتمالاً واکسن پاستور، اسپوتنیک و واکسنی که با شرکت ژاپنی تولید مشترک است زودتر از مهر ماه به دست مردم می رسد.

قانعی تصریح کرد: چهار واکسن دیگر که دو واکسن در مرحله یک و دو واکسن در مرحله سه هستند امیدواریم قبل از مهر ماه شروع به توزیع واکسن کنند و همچنین سه شرکت دیگر هم تا پایان سال اضافه می شوند که در این صورت شرایط بحرانی از شهریور ماه نخواهیم داشت.

وی گفت: امیدواریم با قولی که شرکت های تولید کننده واکسن های خارجی داده اند اولویت های یک و دو قبل از مهر ماه به خصوص از اواخر خرداد با تولیدات داخلی پوشش داده شود.

صالحی درباره علائم جدید بیماران کرونایی گفت: تاکنون تفاوت عمده ای از جهت نشانه های بالینی مشاهده نشده است و همچنان تب، سرفه، سردرد و بی حالی است ولی تفاوتی که اکنون شاهد هستیم با توجه به بالا رفتن حجم ابتلا افزایش تعداد بیماران بدحال است.
وی افزود:​اگر این پیک بیماری کرونا با شیب تند افزایش پیدا کند احتمالاً با کمبود تخت بیمارستانی مواجه می شویم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: حدود یک ماه و نیم است که واکسیناسیون عمومی در کشور با واکسن اسپوتنیک وی شروع شده است که در فاز اول برای پرسنل بیمارستان های کشور که در جهت ارائه خدمات به بیماران کرونایی هستند تجویز شده است و البته واکسن سینوفارم از چین و کواکسین بهارات هند به این سبد اضافه شده است.

صالحی گفت: واکسیناسیون در کشور در حال انجام است.

وی ادامه داد: فاز یک واکسن کوویران برکت بسیار خوب بوده است و در حال حاضر مراحل پایانی دز اول به داوطلبان فاز دو هستیم که در هفته های ابتدایی اردیبهشت وارد فاز سه می شویم.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره تفاوت های کرونا با حساسیت های فصلی گفت: در شرایط فعلی بهتر است تمام این موارد کرونا در نظر گرفته شوند و در موارد مشکوک تست بدهیم چون امکان شباهت در علائم وجود دارد اما تب بالا، اسهال، ضعف و بی حالی شدیدو سردردهای قابل توجه معمولاً در حساسیت ها کمتر دیده می شود

جلیل کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: افزایش مبتلایان به کرونا در روزهای اخیر خیلی بیشتر شده است و در تهران حدود 18 هزار تخت بستری در بخش های دولتی ، خصوصی و عمومی غیر دولتی داریم که در حال حاضر حدود 5 هزار و 200 تخت توسط بیماران کرونایی اشغال است و از این تعداد 1400 نفر در بخش های ویژه بستری هستند.

وی افزود: بر اساس آمار در تهران امروز چهارشنبه حدود 6 هزار نفر به مراکز جامع سلامت و بهداشت و حدود 6 هزار و 600 نفر به بیمارستان ها مراجعه کرده بودند البته باید مراجعات مردم به بخش خصوصی و مطب ها را به این اعداد اضافه کنیم که نشان دهنده این است که حدود 12 هزار نفر مراجعه ثبت شده و حدود 20 هزار نفر هم مجموع مراجعات به مراکز خصوصی ، دولتی و مطب ها را داشته ایم.

کوهپایه زاده ادامه داد: مردم در این شرایط برای هر بیماری جزئی به بیمارستان ها مراجعه نکنند و حتی الامکان به مراکز جامع سلامت و 16 ساعته و بخش های سرپایی و کلینیک های تنفسی مراجعه کنند چون این روزها بستری در صورت نیاز از طریق کلینیک های تنفسی انجام و حتی می توانند داروی رمدسیور را در این کلینیک ها به صورت سرپایی و غیر حضوری دریافت کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Spain
|
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۹
جالبه که به بهانه کرونا مجمع تشخیص که اینهمه امکانات دارد و می تواند جلسه را در محیطی تشکیل دهد که افراد ده متر با هم فاصله داشته باشند جلسه اش را تعطیل می کند اما پای رعیت که به میان می آید کرونا بی اهمیت میشود
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟