به گزارش تابناک، شیرینی پفکی گردویی یک شیرینی ساده و در عین حال خوشمزه است که طرفداران بسیاری دارد. این شیرینی، فوق العاده سبک و ترد بوده و طعم و مزه گردو در آن کاملاً محسوس است. شیرینی پفکی در شهرهای مختلف ایران به روشهای متفاوتی تهیه میشود. این شیرینی در دسته شیرینیهای خشک قرار دارد و با سادهترین مواد درست میشود. شیرینی پفکی، بیشتر به صورت شیرینی پفکی ساده، شیرینی پفکی گردویی و شیرینی پفکی نارگیلی تهیه میشود.
شیرینی پفکی
شیرینی پفکی به دلیل تردی و ماندگاری بالا معمولاً یکی از بهترین گزینهها برای پذیرایی در ایام نوروز محسوب میشود. شیرینی پفکی، علاوه بر نوع ساده با سفیده تخم مرغ، در طعمهای گوناگون قابل پخت است. این شیرینی، هنگام خوردن هم دارای یک بافت سبک است که به سرعت در دهان آب میشود و هم دارای قسمتهایی سخت که همان تکههای گردو است.
مواد لازم برای تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده
سفیده تخممرغ: دو عدد
گردو خردشده:۱۰۰ گرم
پودر قند:۱۳۰ گرم
وانیل: یکهشتم قاشق چایخوری
جوهر لیمو: یکدوم قاشق چایخوری
پودر هل: یکچهارم قاشق چایخوری
خلال پسته: به مقدار لازم
مرحله اول
ابتدا باید تخم مرغ را از ۳۰ دقیقه قبل بیرون از یخچال بگذارید تا هم دمای محیط شوند.
تخم مرغها را شکسته و سفیده و زرده را از یکدیگر جدا کنید. برای تهیه شیرینی پفکی تنها به سفیده احتیاج دارید.
آنقدر هم بزنید تا سفیده فرم بگیرد و وقتی پرههای همزن را بلند میکنید، نوک سفیدهها شکل بگیرد و نریزد.
حال سفیده را به همراه پودر قند الکشده داخل یک کاسه مناسب بریزید. با کمک دور تند همزن آنها را به خوبی هم بزنید.
در ادامه باید پودر هل و وانیل را هم به مخلوط اضافه کنید.
مخلوط را مجدد برای ۲ دقیقه دیگر خوب هم بزنید. دورگیری را فراموش نکنید.
گردوهای ریز خردشده را هم به مخلوط اضافه کنید.
مخلوط شیرینی پفکی را به صورت دورانی و به آرامی با لیسک هم بزنید.
برای خشک نشدن رویه شیرینی و حفظ ظاهر آن میتوانید چند قطره آبلیمو تازه به مخلوط سفیده تخممرغ اضافه کنید.
مرحله دوم
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده باید فر را با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.
کف سینی فرتان کاغذ روغنی پهن کنید.
مایه شیرینی پفکی گردویی را با قیف یا قاشق روی کاغذ روغنی بریزید. اگر میخواهید شیرینیتان ظاهری بهتر داشته باشد پس از قیف استفاده کنید.
حال شما با توجه به ذائقهتان میتوانید روی مایه شیرینیها پودر گردو یا پسته بریزید.
تنها مراقب باشید که مایه شیرینی را خیلی نزدیک به هم نریزید چراکه بعد از پخت به یکدیگر میچسبند.
حداقل ۲۰ دقیقه اول، در فر را باز نکنید، زیرا باعث خوابیدن پف شیرینی میشود.
در نهایت سینی فر را برای ۲۰ دقیقه داخل فر بگذارید. این نکته را در نظر داشته باشید که مدتزمان پخت به فرتان بستگی دارد. اما چون فرها متفاوت هستند، همین که زیر شیرینیها طلایی شد آنها را از فر در بیارید
پس از اتمام پخت، اجازه دهید شیرینیها در فر خاموش و نیمهباز خنک شوند تا از ترک خوردن و خشک شدن بیشازحد جلوگیری شود.
حال که شیرینی پفکیها آماده هستند آنها را در ظرف موردنظر سرو کنید.
شیرینی پفکی گردویی
پف نکردن شیرینی گردویی به چه علت است؟
شیرینی پفکی را به پف و طعم آن میشناسند، اما گاهی به خوبی پف نمیکند که میتوان دلیل آن را در خوب هم نزدن سفیده دانست پس باید آن را به خوبی هم بزنید تا حجم مخلوط سفیده کمرنگ و کشدار شود. از سویی دیگر هنگام پخت نباید در فر را باز کرد که منجر به خوابیدن پف آن میشود.
نکات و فوت و فنهای تهیه شیرینی پفکی گردویی
برای جدا کردن و برداشتن شیرینی از کاغذ روغنی، عجله نکنید و بگذارید شیرینی در سینی کاملاً خنک شود و سپس آن را جدا کنید.
ممکن است وسط این شیرینی بعد از پخت نرم و مرطوب به نظر برسد. اما کاملاً طبیعی است و اگر کمی در محیط آشپزخانه بماند، خشک میشود.
فر را حتماً از قبل روشن کنید تا خوب گرم شود و دسر پف خوبی داشته باشد.
هنگام پخت شیرینی، در فر را باز نکنید. زیرا ممکن است باعث از بین رفتن پف آن شود.
به هیچ وجه از پودر شکر به جای پودر قند استفاده نکنید.
ماندگاری این شیرینی بسیار عالی است و میتوانید آن را در ظرف در دار و در جای خنک تا سه هفته نگهداری کنید.
برای قرار دادن شیرینی در سینی، به جای قاشق میتوانید از یک قاشق اسکوپ استفاده کنید تا شیرینیها به یک اندازه باشند. همچنین میتوانید مواد را داخل قیف بریزید و به سینی مورد نظر اضافه کنید.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.