بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: رزمایش نظامی مشترک رژیم اسرائیل و امارات، تعیین سفیر جدید روسیه در عراق، توضیحات وزارت خارجه عراق درباره خروج نیروهای آمریکایی از این کشور، واکنش سازمان ملل درباره کشتی حادثه دیده ایرانی و کشته شدن دو نظامی ترکیه در شمال سوریه، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
رزمایش نظامی مشترک رژیم اسرائیل و امارات
یک سایت عبریزبان روز پنجشنبه از رزمایش نظامی مشترک میان رژیم صهیونیستی و امارات ـ که اولین در نوع خود است ـ خبر داد.
به گزارش سایت عبری «ماکو»، نیروی هوایی امارات و رژیم صهیونیستی در حال انجام تدارکات نهایی برای اجرای رزمایشهای هوایی مشترکی هستند که از دوازدهم ماه جاری میلادی آغاز میشود. این اولین مانوری است که پس از امضای توافقنامه عادیسازی روابط، علنی با نیروی هوایی امارات برگزار می شود.
این منبع نوشت، تمرینات مشترک نظامی در چارچوب مانورهای بین المللی (INIOCHOS) است که با مشارکت نیروهای هوایی ایالات متحده آمریکا، قبرس، اسپانیا، فرانسه، اسلوونی و کانادا در یونان برگزار خواهد شد.
این سایت عبری تاکید کرد که اهداف این تمرینات شبیه سازی نحوه کار در یک محیط عملیاتی مشابه محیطی است که امکان دارد، نیروی هوایی اسرائیل طی مقطعی در آن فعالیت کند و شامل شبیه سازی بمباران فرودگاه های "دشمن" و پرتاب موشکهای ضدهوایی و برخورد با هواپیماهای بدون سرنشین دشمن میشود.
قرار است، جنگنده هایF-16" "امارات همراه با هواپیماهای مختلف سایر کشورهای شرکت کننده در تمرینات نظامی مشترک حضور یابد. این تمرینات در بیست و دوم ماه جاری میلادی به پایان میرسد.
تعیین سفیر جدید روسیه در عراق
رئیس جمهوری روسیه روز پنجشنبه با صدور فرمانی سفیر روسیه در عراق را تغییر داد.
به گزارش اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه طی حکمی ماکسیم ماکسیموف را از ماموریت خود به عنوان سفیر روسیه در عراق برکنار کرد.
ولادیمیر پوتین در حکمی دیگر، "البروس کوتراچف" را به عنوان سفیر جدید روسیه در عراق تعیین کرد.
توضیحات وزارت خارجه عراق درباره خروج نیروهای آمریکایی از این کشور
«احمد الصحاف» سخنگوی وزارت خارجه عراق، پس از پایان گفتوگوهای راهبردی بغداد و واشنگتن توضیحاتی درباره خروج نیروهای بیگانه از خاک این کشور ارائه کرد.
دور سوم گفتوگوهای راهبردی میان واشنگتن و بغداد، شامگاه روز چهارشنبه، با تمرکز بر موضوع امنیت، مبارزه با تروریسم، اقتصاد، انرژی، مسائل سیاسی، و همکاریهای پرورشی و فرهنگی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، سخنگوی وزارت خارجه عراق در این خصوص گفت: «گفتوگوی راهبردی همزمان با چالشهایی امنیتی، بهداشتی و اقتصادی برگزار شد. بغداد و واشنگتن بر لزوم پایبندی به توافق چارچوب راهبردی تأکید کردند.»
احمد الصحاف در ادامه اعلام کرد: «حضور نیروهای آمریکایی پس از این گفتوگو به دادن مشاوره و آموزش محدود خواهد شد و نیروهای خارجی بر اساس یک جدول زمانی مشخص خارج از عراق مستقر خواهند شد.»
الصحاف افزود: «نیروهای خارجی باقیمانده در پایگاههایی کاملا عراقی حضور خواهند داشت. بغداد و واشنگتن بر سر عدم حضور نیروهای رزمی (خارجی) در عراق توافق کردهاند».
دور جدیدی از گفتوگوهای راهبردی میان بغداد و واشنگتن در یازدهم ژوئن سال ۲۰۲۰ (۲۲ خرداد سال گذشته) در دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا، به صورت ویدیو کنفرانسی برگزار شد و دو طرف در خصوص موضوعات مختلفی به ویژه خروج نیروهای نظامی آمریکایی از عراق گفتوگو کردند.
واکنش سازمان ملل درباره کشتی حادثهدیده ایرانی
«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل به ادعاها درباره حمله رژیم صهیونیستی به کشتی ایرانی «ساویز» واکنش منفعلانه نشان داد.
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز در این خصوص گزارش کرد که دوجاریک در خصوص حادثه کشتی ایرانی ساویز ابراز نگرانی کرد و «از طرفهای درگیر از جمله کشورهای منطقه (غرب آسیا)، حداکثر خویشتنداری، دوری از هرگونه اقدامات تنشزا و به ویژه احترام گذاشتن به تعهداتشان ذیل قوانین بینالمللی را خواستار شد.»
واکنش سازمان ملل در حالی مطرح شده است که «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز گذشته با طفرهروی از پاسخ به سؤالی درباره ادعاها درباره حمله این رژیم به کشتی ایرانی «ساویز» در دریای سرخ غیرمستقیم تهدیداتی را علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد.
گانتز در پاسخ به سؤالی درباره حمله رژیم صهیونیستی به کشتی ایرانی ساویز حاضر به اظهارنظر درباره آن نشد و به طور کلی گفت: «دولت اسرائیل باید از خود دفاع کند. در هر مکانی که با چالش عملیاتی مواجه شویم یا ضرورت عملیاتی باشد، اقدام خواهیم کرد.»
پیش از این، روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز با اشاره به سکوت مقامهای رژیم صهیونیستی درباره حادثه حمله به کشتی ساویز گزارش کرد که یک کشتی ایرانی بر اثر عملیات رژیم صهیونیستی با استفاده از مین دریایی دچار حادثه شده است.
کشته شدن دو نظامی ترکیه در شمال سوریه
وزارت دفاع ترکیه از کشته شدن دو تن از نیروهای خود در حمله یگانهای مدافع خلق کرد در منطقه عملیات شاخه زیتون در شمال سوریه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع ترکیه با انتشار بیانیهای در صفحه کاربری خود در توییتر اعلام کرد، دو تن از نیروهای ارتش ترکیه در جریان حمله یگانهای مدافع خلق کرد که آنکارا آن را شاخهای از سازمان حزب کارگران کردستان ترکیه میداند، در منطقه عملیات شاخه زیتون کشته شدند که ترکیه آن را در سال ۲۰۱۸ برای طرد نیروهای کرد از شهر عفرین سوریه و اطراف آن آغاز کرد.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد، اطلاعات اولیه حاکی از خنثی شدن سه تروریسم در جریان مقابله با این حمله است و بمباران برخی مراکز تروریستی ادامه دارد.
ترکیه معمولا از خنثی سازی برای توضیح دستگیری و یا هدفگیری شبه نظامیان استفاده میکند.
از سال ۲۰۱۶، ترکیه سه عملیات نظامی در استانهای حلب، رقه و الحسکه علیه یگانهای مدافع خلق و اعضای گروه تروریستی داعش انجام داده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.