همزمان با آغاز مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا برای بازگشت به برجام پیش بینی می شود که بازگشت نفت ایران به بازار، باعث شوکه شدن بازار نشود و آنطور که کارشناسان اعلام کردند قطعا به تدریج ایران جایگاه خود را در بازار نفت بدست می آورد و می تواند میزان تولید و صادرات خود را افزایش دهد.
به گزارش ایسنا، تحلیلگران گلدمن ساکس در یادداشتی اعلام کردند به نظر می رسد اکنون که اوپک پلاس در حال مدیریت خروج از توافق کاهش تولید است، نگرانیهای عرضه به سوی بازگشت احتمالی ایران به برجام تغییر جهت پیدا خواهد کرد. آمریکا درباره توافق هسته ای ایران با دیپلماتهای اروپا، روسیه و چین در وین وارد مذاکرات غیرمستقیم شده است.
در حال حاضر تحریمهایی که در زمان دولت ترامپ علیه صادرات نفت ایران وضع شد، باعث شده است بسیاری از خریداران در سراسر جهان به دلیل واهمه از مجازات آمریکا، قادر به خرید نفت ایران نباشند. با این حال جو بایدن، رییس جمهور آمریکا تمایل خود را برای بازگشت به توافق هسته ای اعلام کرده است مشروط بر این که ایران به طور کامل به تعهدات برجامی خود برگردد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه اظهار کرد: انتظار نداریم پیشرفت اولیه یا فوری داشته باشیم زیرا انتظار داریم این مذاکرات دشوار باشد اما بر این باوریم که مذاکرات با شرکایمان و مذاکرات شرکایمان با ایران گام مثبتی به جلو خواهد بود.
گلدمن ساکس پیش بینی کرد رسیدن به توافقی که به برچیده شدن کامل تحریمها علیه ایران منجر شود، ماهها زمان خواهد برد. گروه اوپک پلاس طی این مدت رویدادها را زیر نظر خواهد داشت و اگر لازم باشد سیاستها را تغییر خواهد داد تا فضا را برای بازگشت نفت ایران به بازار فراهم کند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، گلدمن ساکس همچنان به نفت خوش بین است و انتظار دارد علاوه بر دو میلیون بشکه در روز تولیدی که قرار است عربستان سعودی و متحدانش در فاصله ماه مه تا ژوییه احیا کنند، تقاضای قوی، افزایش تولید اوپک پلاس به میزان دو میلیون بشکه در روز دیگر در سه ماهه سوم را ایجاب کند.
آینده روشن در انتظار نفت ایران
در این راستا محمد خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک به ایسنا گفت: ایران مشتریان سنتی خود را دارد و اگر تحریم ها برداشته شود ممکن است که در کوتاه مدت نتواند به روال سابق بازگردد اما بازگشت ایران به بازار نفت و وقوع یک تحول امری شدنی است.
وی با بیان اینکه مشتریان سنتی ایران منتظر رفع تحریم ها هستند تا مراودات نفتی خود را با ما از سربگیرند، اظهار کرد: اگر تحریم ها برداشته شود ایران به تدریج می تواند به بازار نفت بازگردد و مشتریان خود را داشته باشد.
نماینده سابق ایران در اوپک با تاکید بر اینکه میزان فروش نفت ایران بستگی زیادی به میزان تقاضا دارد، تصریح کرد: اگر تقاضا خوب باشد، بازگشت ایران به بازار زمان زیادی نخواهد برد اما اگر تقاضا ضعیف باشد، حتی برای کشورهایی که تحریم نیستند نیز مشکلاتی را برای فروش نفت ایجاد می کند.
خطیبی با اشاره به تصمیم اوپک پلاس برای افزایش تولید و سرنوشت ایران در این شرایط برای بازگشت به بازار، گفت: پیش بینی می شود که تا حدود سه ماه آینده حدود دو میلیون بشکه نفت به تولید اوپک پلاس اضافه شود، طبیعتا این مساله بازار را با اشباع مواجه خواهد کرد اما ایران شرکای خود را دارد و مشتریان سنتی ما منتظر خرید نفت هستند.
وی ادامه داد: کشورهایی وجود دارند که تمایل دارند با ایران مراوده تجاری داشته باشند اما به دلیل تحریم ها نمی توانند اما اگر تحریم ها برداشته شود و آن ها از ما نفت بخرند انتظار دارند که ما نیز از آن ها کالاهایی را خریداری کنیم که این مساله یک بالانس تجاری را ایجاد می کند.
به گفته نماینده سابق ایران در اوپک طبیعتا اگر تحریم ها برداشته شود ایران می تواند ارتباطات تجاری خود را سریع تر گسترش دهد و کشورها می توانند بدون نگرانی از جریمه با ما داد و ستد داشته باشند و این موجب می شود که یک بالانس تجاری به وجود آید و در مجموع ایران می تواند مشتریان سنتی خود را حفظ کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.