اقتصاد در گذر زمان

از «تعطیلی چند سفارتخانه به دلیل کسری بودجه» تا «جابجایی در صندلی ریاست سازمان بورس»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و سومین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۰۴۵۵۲۵
|
۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۴ 12 April 2021
|
3642 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و سومین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

23 فروردین ۱301، وزارت امور خارجه، به دليل كسري بودجه، سفارتخانه هاي ايران در چند كشور اروپایی را تعطيل كرد.

23 فروردین 1337، کلیه رانندگان تاکسی و سواری ‌های کرایه اعتصاب کردند. علت اعتصاب آنها عدم توجه دولت به افزایش کرایه بود. سرانجام دولت با پنج ریال اضافه کردن رضایت آنها را جلب کرد.

23 فروردین 1354، قرارداد صدور گاز طبیعی ایران از راه شوروی به جمهوری فدرال آلمان در مسکو به امضای سه کشور رسید.

23 فروردین 1357، قرارداد خرید و فروش گاز طبیعی بین ایران و چند شرکت از شوروی امضا شد.

23 فروردین 1358، اسوشيتدپرس گزارش داد در پي قطع صادرات نفت ايران به اسرائيل، دولت امريكا، انگلستان را زير فشار قرار داده تا نفت درياي شمال را به اسرائيل بفروشد.

23 فروردین 1362، عمليات والفجر يك در منطقه شمال فكه آغاز شد و منجر به آزادي حدود 150 كيلومتر مربع از خاك ايران گرديد.

23 فروردین 1384، سد دوستي در مرز مشترك ايران و تركمنستان و با حضور رؤساي جمهور دو كشور افتتاح شد. اين سد روي رودخانه هريرود و با هزينه اي معادل 168 ميليون دلار احداث شد. هزينه و آب حاصل از اين سد به طور مساوي بين دو كشور تقسيم شد.

23 فروردین 1389، بسته سیاستی بانک مرکزی که شامل مجموعه سیاست ‌های پولی، اعتباری و نظارتی است، رسما پس ‌از تائید ریاست جمهوری به نظام بانکی کشور ابلاغ شد؛ از ویژگی‌ های مهم این بسته سیاستی، افزایش نرخ سود عقود مبادله‌ای برای تسهیلات با سررسید بیش از ۲ سال و کاهش نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری بود؛ همچنین در این بسته پولی، نرخ سپرده قانونی بانک‌ ها برای سپرده ‌‌‌های بلندمدت کاهش یافته و عقد خرید دین برای تنزیل اسناد بدهی بنگاه ‌های اقتصادی به رسمیت شناخته شده بود.

23 فروردین 1390، نعمت الله ترکی معاون برنامه‌ ریزی استاندار تهران با بیان اینکه تا پایان سال گذشته، ۷ هزار کارمند به طور قطعی از تهران خارج شدند، گفت: تا پایان فروردین ماه آمار خروج قطعی از تهران به ۱۰ هزار کارمند می ‌رسد.

23 فروردین 1391، شرکت کشتیرانی چاینا اوشن بزرگترین شرکت حمل ‌و نقل دریایی چین اعلام کرد شرکت بیمه دولتی چین پوشش بیمه ‌ای مورد نیاز محموله ‌های نفتی ایران را تامین خواهد کرد.

23 فروردین 1394، اصلاح قانون بیمه ثالث در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس قرار گرفت.

23 فروردین 1397، محکومیت محمودرضا خاوری، مدیرعامل پیشین بانک ملی که از متهمان پرونده موسوم به اختلاس سه‌ هزار میلیاردی به ‌شمار می‌ رود و از کشور متواری شده، قطعی شد. غلامحسین اسماعیلی، رئیس‌کل دادگستری استان تهران با اعلام این خبر گفت: پرونده برای اجرای حکم به دادسرا ارسال شده تا از طریق شناسایی و توقیف اموال وی در داخل ایران، بخشی از حکم که مربوط به رد مال و جزای نقدی است، اجرا شود.

23 فروردین 1398، طی خبری اعلام شد منابع مطلع نفتی در اوپک گفته اند که این سازمان ممکن است تولید نفت را از ماه جولای افزایش دهد. کاهش تولید نفت موجب شد تا قیمت نفت به میزان 72 دلار در هر بشکه نزدیک شود، به همین دلیل ترامپ از متحدان خود در خواست کرد که اجازه ندهند قیمت نفت بیش از این افزایش یابد.

23 فروردین 1399، شاپور محمدی از ریاست سازمان بورس کنار رفت و حسن قالیباف اصل بر این صندلی تکیه زد.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟