در خانه نمی‌مانید؟ حداقل ماسک بزنید!‌

شرایط کرونایی کشور فوق بحرانی است، در این میان کار دانشگاه علوم پزشکی اراک از هشدار دادن به اخطار دادن رسیده و هر روز با هشتک اخطار، آمار و موارد ابتلا، بستری، درمان سرپایی و فوت را منتشر می کند تا بلکه مردم گوششان به زنگ های خطر بدهکار شود.
کد خبر: ۱۰۴۵۹۶۲
|
۲۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۶ 14 April 2021
|
5917 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، روز گذشته ۱۰ فوتی و ۶۴۴ مورد جدید مثبت کرونا در استان مرکزی ثبت شد و در مجموع، شمار مبتلایان به کرونا از اسفندماه ۱۳۹۸ تاکنون در استان به عدد ۴۵۰۷۵ نفر رسید که از این تعداد ۱۵۶۹ نفر جان باختند.

نوروز ۹۹، تمامی سفرها و دروهمی ها ممنوع شد و همین امر کاهش محسوس و چشمگیر موارد ابتلا و فوت را به دنبال داشت، اما نوروز ۱۴۰۰ کاملا ورق را برگرداند.

تا پیش از نوروز، ویروس کرونا جهش های مختلفی داشت و آخرین جهشش که انگلیسی از آب درآمد اوضاع را خراب تر کرد، همین امر هشداری بود تا محدودیت هایی برای نوروز و سفرها و دورهمی هایش لحاظ شود، اما چنین نشد و مردم هم که یک سال را در سختی محدودیت های متعدد کرونایی گذرانده بودند، جانب احتیاط را کنار گذاشتند و پروتکل ها بی خیال شدند و همین امر باعث شد که امروز با وضعیتی فوق بحرانی در کشور روبرو شویم.

حالا وضعیت کشور قرمز است، هر روز از گوشه و کنار استان مرکزی صدای تکمیل ظرفیت بیمارستان ها، افزایش مبتلایان و فوتی ها به گوش می رسد و حتی چند روزی است که استان مرکزی دچار کمبود اکسیژن برای درمان بیماران بستری در بیمارستان ها هم شده است، در واقع دیگر کاری از کادر درمان بر نمی آید و اینجاست که نوک پیکان به سمت مردم است که حداقل خودشان برای حفظ سلامت و جانشان کاری بکنند، اما با همه این هشدارها همچنان شاهد برخی بی تفاوتی ها هستیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی ۲۳ فروردین ماه در گفت و گو با ایسنا، با گلایه از عادی انگاری مردم نسبت به شرایط کرونایی گفت: اخیرا از شعب بانک ها در اراک جهت بازدید مراجعه کردم، تمامی پرسنل بانک سر کار بودند و اتفاقا بانک هم شلوغ بود، هنوز برای مردم نهادینه نشده است که بهتر است فقط دو هفته دندان بر جگر بگذارند و کار معمول و عادی را انجام ندهند تا بتوان بیماری را تحت کنترل درآورد، متاسفانه مردم برای غیر ضروری ترین کارها هم از خانه خارج می شوند، مسلما انجام اموری که انجام ندادنش ممکن است عواقب خاصی برای افراد به همراه داشته باشد ضروری است و باید انجام شود، اما اموری که امکان انجام آن برای چند روز آینده وجود دارد را باید به تاخیر انداخت و از خانه خارج نشد.

اکرمی با بیان اینکه افرادی که برای انجام امور خود ناچار و مجبور به حضور در بیرون از منزل هستند، حداقل ماسک بزنند، افزود: طبق قانون، افرادی که ماسک نزنند باید ۲۰ هزار تومان جریمه شوند، اما متاسفانه این الزام اجرایی نمی شود، چقدر می توان از نیروی انتظامی در سطح شهر استفاده کرد که رفتار مردم را تحت کنترل بگیرد و با افرادی که ماسک نمی زنند برخورد کند؟

به گفته معاون استاندار، اگر می خواهیم بیماری کنترل شود یا باید به مانند ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ عمل کنیم و همه اماکن و فعالیت ها را تعطیل کنیم یا اگر قرار است که فعلا ادارات با ۳۰ درصد و مشاغل گروه یک فعال باشند، مردم باید حداقل استفاده از ماسک را مدنظر داشته باشند.

اینکه در این شرایط بحرانی علیرغم همه هشدارها افرادی با حضور در اماکن عمومی ماسک نمی زنند، ارتباطی به تصمیمات دولتی ندارد و فقط به مسئولیت پذیری اجتماعی باز می گردد.

درست است که مردم خسته شده اند و این مسئله ای انکار ناپذیر است، اما نمی توان با بی تفاوتی نسبت به سلامت خود و جامعه بدون ماسک در شهر تردد داشت چراکه در حال حاضر هر فرد فاقد ماسک می تواند یک ناقل احتمالی متحرک باشد پس در شرایط کنونی بیش از هر چیزی استفاده از ماسک اهمیت دارد.

مدیر گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اراک در خصوص شرایط فعلی بیماری در استان به ایسنا گفت: در حال حاضر اپیدمی به وضعیت بسیار بحرانی در اراک و تعدادی از شهرستان های استان رسیده است که منشاء آن نوروز و دورهمی های ایام تعطیلات است.

دکتر رحمت الله مرادزاده با تاکید بر اینکه امروز شاهد عواقب عادی انگاری های نوروز ۱۴۰۰ هستیم، گفت: به نظر می رسد اگر مردم اقدامات ساده بهداشتی را رعایت کنند بتوانیم زنجیره انتقال را به سرعت بشکنیم، اما درست در نقطه مقابل این مسئله، شاهد کاهش استفاده مردم از ماسک هستیم.

وی تصریح کرد: درست است که با گذشت بیش از یک سال مردم خسته شده اند اما ویروس با هیچ کدام از ما شوخی ندارد و به راحتی به دنبال فرصتی برای انتقال و جهش است.

دکتر مرادزاده با بیان اینکه متاسفانه یکی پس از دیگری بیمارستان های استان در حال تکمیل ظرفیت هستند و با این روند باید به فکر ایجاد بیمارستان صحرایی باشیم، گفت: جهش بیماری به شکلی است که بیماری زایی آن به شدت افزایش یافته و ماندگاری بیشتر بیماران در بیمارستان را رقم زده به نحوی که ورودی بیمارستان افزایش و خروجی آن کاهش یافته است و همین امر سرعت تکمیل ظرفیت بیمارستان را بالا برده و به تبع آن، موارد مرگ و میر نیز رشد کرده است.

وی اظهار کرد: انتظارها بر این بود که پس از گذشت یک سال و تجربه پیک های مختلف، بیماری با شدت کمتری انتقال یابد، اما به دلیل خصوصیات خاص این ویروس شاید با بحران های جدی هم روبرو شویم.

این اپیدمیولوژیست با اشاره به اینکه موارد درمان سرپایی در استان به شدت بالا رفته است و این مسئله هشداری عیان در خصوص قدرت بالای انتقال ویروس است، افزود: هر روز اتفاقات بدی در حال رخ دادن است و باید شرایط را تحت کنترل و مدیریت بگیریم تا حداقل این زنجیره انتقال شکسته شود. ماسک زدن مهمترین عامل پیشگیری از انتقال این ویروس است و باید نسبت به این امر حساسیت بالایی داشته باشیم.

مرادزاده در خصوص استفاده از دو ماسک در شرایط کنونی بیان کرد: مسلما استفاده از یک ماسک بیشتر در اماکن عمومی و شلوغ می تواند ابزار موثری در انتقال ویروس باشد، از طرفی باید در این شرایط به نحوه استفاده صحیح از ماسک هم توجه داشت به طوری که هر دو ساعت یکبار تعویض شود، اما عموما شاهدیم که این امر مدنظر قرار نمی گیرد.

به گزارش ایسنا، کشور در شرایط قرمز کرونایی است، هر روز شاهد افزایش موارد مرگ و میر و ابتلا هستیم، هر روز خبر پر شدن بیمارستان ها به گوش می رسد و فعلا مسئولین ارشد کشور تصمیمی بر تعطیلی گسترده و اعمال محدودیت و ممنوعیت سختگیرانه تر ندارند و همچنان شاهدیم که مردم دست از ترددهای غیرضروری بر نمی دارند، هنوز برای کوچکترین خرید به مرکز شهر مراجعه می کنند و مسلما با این رفتارها به این زودی ها شاهد از بین رفتن این ویروس نخواهیم بود، اما آنچه می توان انتظار داشت این است که اگر مردم تمایلی به تغییر رفتار و ماندن در خانه ندارند، حداقل ماسک زدن را برای خود واجب کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟