چرا بوستر پمپ بهترین راه حل رفع نوسان فشار آب است؟

نوسانات ناشی از فشار آب بر عملکرد پمپ ها تاثیر میگذارد و اگر این نوسان در فشار آب در شیرهای خروجی منازل و یا مجتمع های بزرگ مسکونی اتفاق بیفتد اتفاق خوشایندی نخواهد بود.ایده اولیه استفاده از بوستر پمپ ها برای رفع این مشکل و همچنین تامین مقادیر مورد نیاز دبی آب در طبقات و دورترین فاصله ها مطرح گردید.
کد خبر: ۱۰۴۶۷۱۹
|
۲۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۱ 18 April 2021
|
14374 بازدید

تامین آب در طبقات ساختمان های بزرگ یکی از مشکلات همیشگی انبوه سازان بوده و برای رفع آن بهترین راه حل، استفاده از بوستر پمپ میباشد. پمپ ها با مکش آب از لوله های آبرسان شهری سطح دبی را افزایش داده و فشار مطلوب را تولید میکنند.در ساختمان های بلند و برج ها نیز که نیاز به آبرسانی در ارتفاع قابل توجهی میباشد، استفاده از پمپ های تامین آب ضروری میباشد.

اما چرا بوستر پمپ؟

نوسانات ناشی از فشار آب بر عملکرد پمپ ها تاثیر میگذارد و اگر این نوسان در فشار آب در شیرهای خروجی منازل و یا مجتمع های بزرگ مسکونی اتفاق بیفتد اتفاق خوشایندی نخواهد بود.ایده اولیه استفاده از بوستر پمپ ها برای رفع این مشکل و همچنین تامین مقادیر مورد نیاز دبی آب در طبقات و دورترین فاصله ها مطرح گردید.

بوستر پمپ مجموعه ‌ای از چند پمپ می باشد که به شکل موازی در کنار هم کار میکند و از طریق یک تابلوی کنترل تحت فرمان قرار خواهند گرفت که هدف نهایی آنها نگهداشتن سطح دبی آب ساختمان در رنجی مطلوب و ثابت است.

در یک واحد ساختمانی ساده اهمیت استفاده از بوستر پمپ را نمی توان درک کرد، برای چنین مکان ‌هایی یک پمپ ساده به راحتی پاسخگو می باشد. در مقابل تامین آب در ساختمان های بسیار بزرگ، کارخانه و یا سیستم آبیاری مزارع چنانچه مقدار فشار آب شرایط پاسخگویی لازم را نداشته باشد، اهمیت استفاده از بوستر پمپ مشخص میگردد. در چنین ساختمان ‌هایی که هر واحد مسکونی می تواند در هر زمانی بدون هماهنگی با دیگر واحد ها، مصرف کم یا زیادی از آب داشته باشد، یک الگوی کاملاً تصادفی برای مصرف آب به وجود می ‌آید که گاها بسیار زیاد و یا خیلی کم خواهد شد. در چنین حالتی برای تامین سطح فشار آب مطلوب نمی توان به یک پمپ ساده اکتفا نمود؛ بلکه لازم است سیستمی تعریف شود که بتواند با توجه به سطح نیاز آب ساختمان، سطح فشار آب آنرا مشخص کرده و از این طریق فشار کل سیستم آبرسانی در ساختمان را ثابت نگه دارد. بدین ترتیب در زمان حداکثر مصرف آب، شاهد بهره گیری از تمام ظرفیت مجموعه پمپ های نصب شده در بوستر پمپ هستیم. در دیگر زمان ‌ها که مصرف آب کاهش پیدا خواهد کرد، بخشی از ظرفیت بوستر پمپ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

چرا بوستر پمپ بهترین راه حل رفع نوسان فشار آب است؟

ساختار طراحی بوستر پمپ

هدف کلی از ابداع بوستر پمپ ها تامین سطح فشار آب مطلوب برای مصارف ساختمان است. برای این منظور لازم است مسیر پمپاژ آب به شکلی مرحله ای تدوین شود. برای این منظور از پمپ های موازی استفاده می شود که هر کدام ظرفیت محدودی دارند و در صورت کار کردن در کنار هم می توانند انواع سطح دبی را در فشار مورد نظر پوشش دهند.

در ساختار طراحی شده برای بوستر پمپ ها می توانید شاهد دو یا چندین پمپ موازی باشید که توسط یک خط آب ورودی تغذیه می ‌شوند و در سمت خروجی نیز، آب پمپ شده را در یک خط لوله تخلیه می نمایند. هر یک از این پمپ ها تحت کنترل یک سیستم مرکزی است که با سنسور هایی که در خروجی بوستر پمپ دارد، همراه با ساز و کار هایی برنامه ریزی شده، مقدار دبی مورد نیاز را تشخیص داده و با فرمان قطع یا شروع عملکرد به یک یا چند پمپ این سطح دبی را تامین می نمایند.

از سوی دیگر در طراحی بوستر پمپ ها، به ازای هر پمپ که از یک خط تغذیه تا خروجی منحصر به فرد برخوردار است، شیر هایی در قبل و بعد از پمپ در نظر گرفته خواهد شد. این شیر ها با هدف تزریق دستی پمپ و یا ممانعت از گردش آب در آن شاخه موازی در نظر گرفته شده اند. تمام این طراحی ها همراه با یک سیستم تخلیه اضطراری نیز همراه خواهد شد. هدف از نصب شیر تخلیه در طراحی بوستر پمپ ها آن است که اگر سطح مصرف کلی در خروجی بوستر پمپ به ناگاه ، تغییرات زیادی داشته باشد، یک خط هرزگرد و یا تخلیه کامل از سیستم موجود باشد تا فشاری متوجه پمپ های فعال در سیستم نشود.

تجهیزاتی مانند پمپ ها همراه با الکتروموتور ها، تابلو های برق و کنترل، منبع تحت فشار، شیر یکطرفه، شیر های فلکه، لرزه گیر ها، مانومتر، شیر تخلیه، کوپلینگ، شاسی، گارد های محافظ، پرشر سوئیچ ها و… از ملزومات اصلی در ساختار بوستر پمپ می باشند.

انواع بوستر پمپ کدامند؟

بر اساس نیازی که از آبرسانی داریم و اینکه قرار است این آبرسانی به چه صورت انجام پذیرد، انواع بوستر پمپ های آبرسانی و آتش نشانی شامل گونه های دور ثابت و دور متغیر هستند.

· بوستر پمپ دور متغیر:

سیستم دور متغیر یک سیستم معمول در بوستر پمپ های آبرسانی در ساختمان ‌های مسکونی می ‌باشد. در فضا هایی که نمی توان مدیریت جامعی برای سطح فشارآب در نظر گرفت از بوستر پمپ استفاده میشود. مثلاً فرض کنید که در یک ساختمان مسکونی ۱۰۰ واحده می خواهید فشار آب را در رنجی مطلوب به طور ثابت همراه با یک سیستم پمپاژ نگه دارید. آیا می توان یک الگوی از پیش تعیین شده و کاملاً دقیق از مقدار فشار مورد نیاز ساختمان در نظر گرفت؟ در چنین فضا هایی که مصرف‌ کنندگان کاملاً مستقل از هم و تحت اختیار خودشان هستند، لازم است تا سیستم کنترل نیز به مانند آنها در شرایطی متغیر قرار گیرد. بوستر پمپ دور متغیر می ‌تواند بر اساس نیاز ساختمان، تعدادی از پمپ ها را در مدار آب سیستم وارد و یا خارج نماید.

· بوستر پمپ دور ثابت:

از دور ثابت می توان در شرایطی که از قبل و همراه با یک نگاه مدیریتی سطح دبی آب تنظیم شده است، استفاده کرد. مانند آبیاری های قطره ای، باران های مصنوعی در مزارع، آتش نشانی ها، فرودگاه ها، بیمارستان ها، کارخانجات و… . در چنین حالتی که به هر ترتیبی می توان از سطح دبی در خروجی سیستم اطلاعات پیش ‌بینی شده داشت و حتی آن را مدیریت کرد، نیاز به تعریف سیستم دبی متغیر نمی ‌باشد؛ بلکه هدف در تامین سطح فشار مورد نیاز است. از این رو در بوستر پمپ دور ثابت با هدف تامین سطح فشاری مدیریت شده در خروجی از پرشر سوئیچ هایی استفاده می ‌شود. این پرشر سوئیچ ها دائماً در سیستم در حال کار و آبرسانی، سطح فشار را اندازه‌گیری کرده و در صورت افت یا افزایش مقدار فشار، تعدادی از پمپ ها را وارد و یا از سیستم خارج می نمایند. یکی از مهمترین مکان ها به جهت بهره گیری از بوستر پمپ دور ثابت، استفاده از آنها در تامین آب پرفشار برای اهداف آتش نشانی می باشد. در این حالت می توان همراه با کارکرد بوستر پمپ دور ثابت در کمترین زمان ممکن حداکثر فشار را در خروجی سیستم تامین نمود.

نحوه عملکرد و ساختار بوستر پمپ

با توجه به میزان نوسان فشار آب مصرفی در ساختمان ها، به منظور حفظ تعادل فشار آب از بوستر پمپ استفاده می کنند. در ساختمان هایی با چند واحد مجزا با تعداد مصرف کنندگان بالا، و یا در خط مصرفی کارخانه ها، سیستم های آبرسانی مزارع کشاورزی، سطح فشار آب کم و زیاد می شود، برای حل این مشکل با نصب و اجرای بوستر پمپ ها می توانید سطح فشار آب را در حد متعادل نگهدارید. این سیستم ها از کنارهم قرار گرفتن اجزای متفاوتی طراحی و ساخته شده اند که هماهنگی  آنها در کنار هم ساختار بوستر را تشکیل می دهد.

هدف استفاده از بوستر پمپ ثابت نگهداشتن مقدار فشار آب مصرفی ساختمان است. به همین منظور لازم است این سیستم به نوعی طراحی شود که سطح دبی در لوله های آب را ثابت نگهدارد. به همین دلیل لازم است که پمپ ها به صورت موازی و کنار هم قرار گیرند. با توجه به نیاز آب مصرفی ساختمان دو یا چند پمپ آب به صورت موازی تعبیه شده و آب مصرفی از یک خط لوله وارد مدار شده و به سمت خروجی سیستم پمپاژ می کنند. هر یک از پمپ هایی که در مدار تعبیه شده اند توسط سیستم مرکزی کنترل می گردد. سیستم بوستر پمپ با توجه به مقدار دبی مورد نیاز آب مصرفی و متناسب با نیاز یک یا چند پمپ را وارد مدار کرده و سطح دبی مورد نیاز را تامین و فشار را در حد تعادل نگه می دارد. به این ترتیب در ساختمان هایی که به طور همزمان در حال مصرف آب باشند ( زمان حداکثر مصرف آب ) تمامی پمپ های مدار وارد عمل شده و فشار آب را در حد تعادل نگه می دارند. زمانیکه مصرف آب کم شود بخشی از بوستر فعال می ماند و پمپ های دیگر از مدار خارج می شوند، به این ترتیب از اتلاف انرژی جلوگیری بعمل می آورد. برای کاهش استهلاک و خرابی در پمپ ها می توان سیستم را به گونه ای برنامه ریزی کرد که هر بار یکی از پمپ ها به عنوان اولین پمپ وارد مدار شود (change over system).      

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟