بین الملل تابناک: «اسرائیل در هفتهای که گذشت»؛ بستهای خبری است که به مهمترین خبرها، رویدادها و تحلیلهای درون سرزمینهای اشغالی میپردازد. در واقع، آنچه در اینجا قصد داریم بدان بپردازیم، علاوه بر رویدادها، دیدگاهها و نظریاتی است که از سوی رسانه ها، مقامات و تحلیلگران رژیم صهیونیستی درباره مسائل مختلف منتشر میشود. از سوی دیگر، به تدابیری که این رژیم برای مدیریت رویدادهای مختلف اتخاذ میکند پرداخته میشود.
رویدادها
۱. ۵۷۵ شهرک نشین در این هفته به حیاط مسجد الاقصی یورش بردند و یک عضو تندرو کنست از حزب صهیونیست دینی ایتمار بن غفیر در بین آنها بود.
۲. بحران در بندر حیفاء به شکلی که جایی برای تخلیه کالاها وجود ندارد و خسارت این بحران ۵۰ میلیون شیکل در روز و یک میلیارد شیکل در ۳ هفته تخمین زده میشود.
۳. سازمان جاسوسی موساد اسرائیل کشف کرد که منابع جاسوسی ایرانی تلاش داشته اند دو اسرائیلی را در شبکههای اجتماعی به نشستهای خارج بکشانند که منجر به ربودن آنها میشده است.
۴. آماج قرار گرفتن یک کشتی اسرائیل در نزدیکی سواحل امارات؛ این کشتی، متعلق به شرکت اسرائیلی pcc بوده است.
۵. نیروهای اشغالگر اسرائیلی بلندگوهای مسجد الاقصی را در سه شنبه اولین روز ماه رمضان قطع کردند. این کار به منظور عدم اختلال در برگزاری مراسم بزرگداشت کشتههای جنگهای اسرائیل انجام شد.
۶. بر اساس دادههای وزارت دفاع اسرائیل از زمان روز سالگرد اخیر ۴۳ سرباز و شهروند کشته شدند و تعداد کشتههای اسرائیلی طی جنگها به ۲۳.۹۲۸ تن رسیده است.
۷. گروهی از حریدیها، همزمان با روز سالگرد، دستههای گل و پرچمهایی که کنار قبر کشتههای ارتش اسرائیل در مقبره غفعات شاؤول بود، آتش زدند.
۸. توپخانه ارتش اسرائیل، بعد از شلیک یک موشک از سوی نورا غزه، به اهداف جنبش حماس در منطقه حجر الدیک در مرکز نوار غزه و منطقه الزیتون در شرق شهر غزه حمله کردند. خبرنگار رادیوی ارتش گفت: شب دوم شلیک موشکها یک نوع غیر عادی در غزه بود و شهرک نشینان هزینه آن را میدهند. سخنگوی ارتش اشغالگران گفت: هواپیماهای جنگی، پایگاهها و مراکز حماس در نوار غزه را در پاسخ به شلیک موشک دوم بمباران کردند.
دیدگاهها و نظریات
۱. آویو کوخافی رئیس ستاد مشترک گفت: ما کاملا آماده ایم تا در هر لحظه که بخواهیم مانورها را به عملیات حقیقی تبدیل کنیم. عملیات ما در تمام نقاط خاورمیانه پوشیده نیست و دشمنان از حرکتهای ما اطلاع دارند و به دقت به آن فکر میکنند.
۲. بنی گانتس وزیر جنگ: هر گونه توافق با ایران باید به نفع آمریکا باشد و با منافع ما نیز همخوانی داشته باشد.
۳. یوسی یهوشع ـ مسئولان غربی: موساد یک روز بعد از فعال سازی سانترفیوژهای پیشرفته مسئول حمله به تأسیسات غنی سازی اورانیوم نطنز بود که خسارتهای زیادی در پی داشت.
۴. اولمرت نتانیاهو را متهم کرد که پشت اطلاعات لو رفته از ایران میایستد و او آماده است که امنیت اسرائیل را فدای امنیت شخصی خود کند.
۵. روزنامه معاریف اسرائیل گفت: چشمها به سمت ایران است و افزود سؤال در مورد یک چیز است و آن این که تصمیم به غنی سازی اورانیوم به میزان ۶۰ درصد به چه معناست.
۶. وزیر امور خارجه اسرائیل: اسرائیل هر کاری برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای انجام خواهد داد.
۷. گزارش سالانه شعبه مرکز اطلاعات نظامی امان به این نتیجه رسید که علی رغم بحران کرونا در نوار غزه، جنبش حماس به افزایش قدرت نظامی خود و قاچاق اسلحه ادامه داده و غزه پیچیدهترین میدان جهان است و هیچ میدانی مانند آن وجود ندارد. شکی نیست که آنها قدرت خود را افزایش میدهند و در درگیریهای آینده شلیک موشکهای بیشتری را شاهد خواهیم بود.
تدابیر
۱. برای اولین بار از ماه فوریه نشست کابینه امنیتی و سیاسی اسرائیل یکشنبه آینده برای بررسی تنشها با ایران برگزار خواهد شد.
۲. دولت با تمدید ریاست ندافی ارغمان، رئیس دستگاه شاباک برای چهار ماه موافقت کرد.
۳. وزیر دفاع اسرائیل از مشاور قضائی دولت خواست در مورد اطلاعات لو رفته از هدف قرار دادن تأسیسات نطنز بررسی انجام دهد.
۴. بالا بردن وضعیت آمادگی برای تعامل با امکان بمباران اهداف اسرائیلی در دریا، خشکی و هوا از سوی ایران در پاسخ به حمله به تأسیسات هستهای نطنز.
۵. از روز یک شنبه آینده در اسرائیل در فضاهای باز نیاز به ماسک نیست و زندگی تقریبا به حالت طبیعی باز میگردد.