ادامه ی رکود بازار مسکن در موج چهارم کرونا

قرار گرفتن در ماه نیمه تعطیل فروردین، اپیدمی ویروس کرونا، تعطیلی دفاتر املاک و البته رشد سنگین قیمتها بازار مسکن شهر تهران را به رکود کشانده و دفاتر املاک از ارایه تخفیفهای ۱۰ تا ۱۵ درصد توسط برخی سازندگان خبر می دهند.
کد خبر: ۱۰۴۷۶۴۵
|
۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۷ 22 April 2021
|
14995 بازدید
|
۲

به گزارش تابناک، ایسنا نوشت: رکود مطلق، واژه ای است که می توان برای این روزهای بازار مسکن به کار برد. در اولین روزهای اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ مشاوران املاک در نقاط مختلف تهران از کسادی معاملات، ارایه تخفیف از سوی برخی سازندگان و کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت نسبت به اسفندماه سخن می گویند.

همزمان با موج چهارم کرونا دفاتر املاک از ۲۱ فروردین ماه تعطیل شده اند. به همین دلیل عمده تعاملات بازار مسکن در فضای مجازی انجام می شود. با اینکه پس از تعطیلی دفاتر مشاور املاک، تعداد آگهی ها مقداری کاهش یافته، بازدید از آگهی ها افزایش پیدا کرده است. اما اغلب جست و جوها در اپلیکیشنها و سایتها برای اطلاع از وضعیت قیمتها و معاملات است.

اطلاعات به دست آمده از یک سامانه ملکی نشان می دهد که هفته اول فروردین ماه ۱۴۰۰ تعداد آگهی ها با رشد قابل توجهی مواجه شده اما با بسته شدن دفاتر املاک، تعداد آگهی ها نیز افت کرده است.

البته معمولا فروردین به دلیل تعطیلات ۱۵ روزه آن کسادترین ماه در بازار مسکن است اما سه عامل ویروس کرونا، تعطیلی دفاتر و جهش قیمتها نیز رکود فروردین امسال را تشدید کرده است؛ چرا که طی دو سه سال گذشته قیمت مسکن افزایش قابل توجهی پیدا کرد. سال ۱۳۹۹ نیز بعد از بورس که ۱۵۵ درصد رشد یافت، مسکن شهر تهران رتبه دوم بازدهی را با ۸۵ درصد رشد سالیانه بین بازارهای بورس، مسکن، طلا و ارز به خود اختصاص داد.

از طرف دیگر قیمت مصالح ساختمانی در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۰۰ درصد افزایش یافته که بر قیمت تمام شده ساخت تاثیر می گذارد اما واقعیت این است که بازار مسکن ظرفیت رشد قیمت را ندارد.

خریداران فعلا منتظر انتخابات هستند

حتی اگر دفاتر نیز بازگشایی شود به نظر نمی رسد که رونق چندانی در بازار مسکن ایجاد شود. ارایه آمار از قیمت مسکن در فروردین ماه نیز احتمالا به دلیل تعداد پایین معاملات نمی تواند قابل اتکا باشد. واسطه های ملکی می گویند که اغلب خریداران، دست کم تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری صبر می کنند. بعد با توجه به شرایط تصمیم خواهند گرفت که آیا اقدام به خرید کنند یا نه.

از این طرف تا دلت بخواهد فروشنده زیاد است و اغلب واحدهای عرضه شده در شمال تهران قرار دارد. با توجه به زمزمه های اعمال مالیات بر خانه های خالی، جنب و جوش برای فروش یا اجاره این واحدها بیشتر شده است. در شهر تهران تقریبا هر یک ثانیه یک آگهی فروش ملک، اضافه یا تمدید می شود؛ در حالی که کل معاملات اسفندماه ۱۳۹۹ فقط ۵۳۰۰ فقره بود که عمیق ترین رکود دست کم در بین ماههای اسفند سالهای ۱۳۸۸ به بعد محسوب می شود.

در شهر جدید پردیس هم متاثر از تهران، بازار فروش آپارتمان راکد شده و قیمتها نیز نسبت به بهمن و اسفند تغییر نکرده است. در حال حاضر قیمت واحدهای تحویل آینده در فاز ۱۱ بین ۵۲۰ تا ۵۵۰ میلیون تومان و واحدهای آماده بین ۶۹۰ تا حدود ۹۰۰ میلیون تومان است. در فاز ۹ عمدتا قیمتها کمتر از ۶۰۰ میلیون تومان و در فاز ۵ واحدهای آماده در طبقه همکف ۶۷۰ تا ۶۸۰ میلیون تومان خرید و فروش می شود.

با اینکه هنوز آمار تحولات بازار مسکن شهر تهران در فروردین ماه از سوی بانک مرکزی ارایه نشده، گزارشهای میدانی گویای آن است که احتمال تغییرات معنادار در معاملات و قیمت مسکن در اولین ماه از سال ۱۴۰۰ بعید به نظر می رسد.

تاثیر مالیات خانه های خالی بر بازار مسکن

دولت در نظر دارد واحدهای خالی از سکنه را به منظور ایجاد تعادل وارد بازار مسکن کند. از روز ۱۹ اردیبهشت ماه ثبت اطلاعات ملکی خانوارها در سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir آغاز شده که تا دو ماه ادامه دارد.

سید محمد مرتضوی ـ عضو هیات مدیره کانون انبوه سازان ـ درباره تاثیر مالیات خانه های خالی بر بازار مسکن می گوید: اخذ مالیات مالیات از خانه های خالی به اندازه ای که تبلیغات روی آن شده گشایشی در بازار مسکن نخواهد داشت و دردی را دوا نمی‌کند. دولت باید دو اقدام برای کاهش قیمت مسکن انجام دهد؛ اول اینکه برخی مصالح ساختمانی تعیین کننده مثل فولاد، سیمان، آجر و تاسیسات ساختمانی را با قیمت مناسب در اختیار سازندگان بگذارد. دوم اینکه مسکن را به تولید انبوه برساند؛ موفقیتی که هیچگاه در سالهای گذشته نداشته‌ایم؛ زیرا دولت دخالتی در بازار مسکن ندارد.

مسکن در تهران متری ۳۰ میلیون تومان

بنابراین گزارش، اسفند سال گذشته متوسط قیمت یک متر مربع واحد مسکونی در تهران ۳۰ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۶.۶ و ۹۳.۷ درصد افزایش دارد. گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد همچنین تعداد معاملات انجام شده در اسفند ماه سال ۱۳۹۹ معادل ۵۳۰۰ فقره بود که نسبت به ماه قبل ۳۴.۶ درصد افزایش و در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۴۸.۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Turkey
|
۱۸:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۲
بهترین طرح اینه که مالیات تصاعدی بر روی مالکیت مازاد بر استفاده و نیاز گرفته بشه ..
مثلا باید برای هر کارت ملی فقط تا مبلغ 5 میلیارد تومن ارزش روز ملک ، از مالیات معاف کرد ..
از 5 میلیارد تا 10 میلیارد رو مثلا سالی 1 درصد مازاد قیمت مالیات گرفت ..
از 10 میلیارد تا 15 میلیارد رو 3% مازاد و از 15 میلیارد تا 20 میلیارد رو سالی 7 درصد و همینطور تصاعدی ..
مثلا اگر کسی روی کارت ملی خودش و بنامش یه ملک 20 میلیاردی هست باید از 5 تا 10 رو برای سالی 50 میلیون بده و برای 10 تا 15 رو سالی 150 میلیون و از 15 تا 20 رو سالی 350 میلیون .. که اینا روی هم میشه سالی 50+150+350 = 550 میلیون تومن در سال
اگر هم میگه توی اون خونه چند نفر با هم ساکن هستند یا تصمصم داره بعدا بنام بچه هاش کنه ، بره محضر و بنام اونها هم سهمی یا واحدی بکنه تا مالیاتش کمتر بشه ...
یا این ملک گرون رو بفروشه بره ارزونتر یا جای پاینتر ... یا اصلا برگرده دهات خودشون که ازش اومده ...!!!
به این میگن یه طرح درست و عملیاتی ...
برای ماشین هم میشه همینکارو کرد ...
این قوانین باید الان تو مجلس تصویب بشه و ابلاغ بشه و برای مثلا فروردین سال 1403 اجرایی بشه ..
پس همه دو سال وقت دارن که از شر املاک اضافی خلاص بشن ، چون مالیات برای املاک بالاتر دیگه تصاعد هندسی میره بالا و شاید به 50 درصد هم برسه ...
راه درستش همینه و بس و لا غیر
ضمنا ..
جهت اطلاع اونایی که از مطالب بالاحرص دارن میخورن و میگن که دیگه ساختمون سازی نمیشه ،باید بگم که همین زمینهای بایر داخل شهری و کلنگی ها و آپارتمانهای خالی و انباشت شده در تهران و شهرستانها اگه بخاطر همین مالیات بیاد و عرضه بشه تو بازار قیمت ملک هم پایین میاد چون همه میخوان از مالک بودن بیشتر از نیازشون فرار کنن
همه جای دنیا همینه
اینجا اسمشو گذاشتن مالکیت اسلامی
مالکیت اسلامی وقتی معنی میده که مردم هم مسلمان باشن و خمس بدن
یعنی املاک مازاد بر نیاز هر آنچه ایجاد میشه یک پنجم اوم خمس داده بشه
برای ملت ما که به هیچ صراطی مستقیم نیست و فقط برای پز دادن نذری میده ، باید جزیه گرفت
یعنی همین مالیاتهای تصاعدی
در ثانی شما میدونی که با همین املاکی که الان داره با قیمتهای نجومی فروش میره ، دلار نفتی من و شما با نرخ مفت 25 هزار تومنی داره میره کشورهای خارجی ؟
ماها به فکر اینیم که یه موبایل و ماشین با دلار 10 هزار تومنی خیالی بخریم و یه عده همین دلار مفت 25 هزار تومنی رو دارن خارج میکنن
آخه یه آپارتمان تو مثلا آجودانیه تهران شده متری 100 میلیون یعنی 4000 دلار ؟!!! این مسخره اس
آخه کی میاد دلار رو تبدیل کنه و تو ایران و انم تو تهران رو ده تا گسل با این آلودگی هوا و زمین و امواج و بدوت امکانات رفاهی و شهری متری 4000 دلار بده ؟!!! ایراد کار همینه دیگه
یا باید دلار به قیمت واقعیش که 100 هزار تومنه ، طی یک شب برسه ( نه فرسایشی ) و یا این مالیت تصاعدی
زیاد هم به فکر دلار مفت 20 تومنی نباشیم
برای ما فقط یه موبایل میشه و نهایتا یه ماشین
اونایی که برج میسازن و پولشو خارج میکنن دارن حالشو میبرن
و همچنین قابل توجه اونایی که هی بخاطر مالیات غر میزنند ، لطفا به وضعیت مالیات در کشورهای مترقی دنیا مراجعه کنید و ببینید که به چه روشهایی جلوی انباشت سرمایه رو میگیرند و چرا توی کشوری مثل آمریکا و کانادا مردم اگر صاحبخونه نیستند ، غم دنیا روی دوش اونا نیست ، لطفا بصورت علمی مطالعه کنید و اینقدر نگین دولت مقصره ، در ایران مردم اصلا مالیات نمیدن که و فقط غر میزنن و میبینیم که همه ماشالا یه ویلا هم یا در شمال یا توس دهاتشون دارند و 10 تا ماشین تو پارکینگ ، حالا ازشون بپرس که بودن و یا نبودنشون چه نفعی به حال این مملکت داشته و یا داره ، جوابش اینه که هیچی ، برای همین هم میبینیم که اوضاع اینه .
مردم ما بیشتر از سودشون که باید داشته باشند ذارند حال و هول میکنن و نشونه اون ترافیک آخر هفته های همه جاده ها بسمت شمال و شهرستانهاست
مردم توی کشوری مثل فرانسه برای یه سفر باید کلی برنامه ریزی کنن و موقعیت زمانی و مالیشو باید فراهم کنند
اما توی ایران کلا همه چی کویته
کلا مردم ما نمیفهمند که توی رفاهند و چطوری همه توی این اوضاع مولتی بیلیونر شدند
یک آقایی که فرمودند قیمتها رو دولت بالا برده و زمانه اینجوری شده ، لطفا محاسبه کنند که آپارتمان شخصی و یا اضافی که دارند ، در 10 سال پیش چند دلار بوده و الان چند دلاره ؟ ، به نرخ آزاد همون روز منظورمه
پس یا باید این وضعیت اخذ مالیات که نوشتم جا بیوفته و یا قیمت دلار واقعی بشه
قیمت دلار هم به فرمایش ما تعیین نمیشه
وقتی نرخ دلار واقعی هست که من نوعی در هر کجای جهان از حساب ریالیم 100 میلیون هم خواستم تبدیل به دلار کنم ، بهم بدهند
مثل ارز همه کشورهای دنیا
با این حجم از نقدینگی و قیمت املاک و خودرو و ... هیچ بانک و دولت خارجی دلار رو کمتر از 100 هزار تومن نمیده
مگر اینکه دولت نفت رو به همون چین برای 25 سال پیش فروش کنه و پشتوانه ریال ما نفت زیر دریا باشه

ممنونم تابناک جان
بلکه یکی از مسئولین که خودش برج ساز نیست بخونه و عمل کنه ...
آمین
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۲
والا توی اپارتمانی که من زندگی میکنم، حدود 30 درصد واحدها خالی هستن، خدا بخاد با مالیات گرفتن، جوان ها هم صاحب خانه بشن
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟