بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: نشست اضطراری نتانیاهو با مقامهای نظامی، قدردانی ترکیه، پاکستان و افغانستان از ایران، حمله به نفتکشی در مقابل بندر بانیاس سوریه، عملیات زمینی ارتش ترکیه علیه پ. ک. ک در شمال عراق و احضار سفیر آمریکا به وزارت خارجه ترکیه، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
نشست اضطراری نتانیاهو با مقامهای نظامی
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی بعداز ظهر شنبه جلسه اضطراری تشکیل داد تا در این جلسه به بررسی افزایش تنش این رژیم با نوار غزه در پی سلسله حملات راکتی بامداد امروز به سوی شهرکهای صهیونیستی بپردازد.
این دیدار در مقر وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در تلآویو برگزار شد و «آویو کوهاوی» رئیس ستاد مشترک، «بنی گانتز» وزیر جنگ، «امیر اوهانا» وزیر امنیت عمومی، رئیس شینبت و دیگر مقامات ارشد حضور داشتند.
این نشست اندکی پس از آن برگزار شد که ارتش رژیم صهیونیستی خبر داد که کوهاوی سفر برنامه ریزی شده خود به واشنگتن به همراه دیگر مقامات صهیونیستی برای بحث درباره برنامه هستهای را به تعویق انداخته است.
تنشها در سرزمینهای اشغالی پس از آن آغاز شد که جوانان فلسطینی از ابتدای ماه مبارک رمضان به علت اقدام نظامیان رژیم صهیونیستی در ممانعت از ایجاد تجمع و برگزاری مراسم به مناسبت این ماه مبارک در شهر قدس و به ویژه در اطراف مسجد الاقصی با نیروهای صهیونیست چند بار درگیر شدند تا اینکه شامگاه پنجشنبه، درگیریهای میان دو طرف به شدت تشدید شد و هلال احمر فلسطین اعلام کرد، در این درگیریها، بیش از ۱۰۰ فلسطینی مجروح شدند.
پس از این اعلام، دیشب ساعت ۱۱:۴۶ به وقت ایران اتاق مشترک گروههای مقاومت مستقر در نوار غزه در بیانیهای اعلام کرد که «قدس و مسجد الاقصی خط قرمز و مقاومت فصل الخطاب است». تنها پس از گذشت حدود ۴۰ دقیقه از صدور این بیانیه، حمله راکتی گسترده نیروهای مقاومت به شهرکهای صهیونیستنشین اطراف غزه خبر دادند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، امروز، در این خصوص اعلام کرد که در حمله بامدادی ۳۶ راکت از نوار غزه به سمت شهرکهای صهیونیستنشین اطراف شلیک شده و تنها شش راکت از ۳۶ راکت شلیک شده رهگیری شده است.
قدردانی ترکیه، پاکستان و افغانستان از ایران
مولود چاووش اوغلو، شاه محمود قریشی و محمد حنیف اتمر وزرای خارجه ترکیه، پاکستان و افغانستان در یک نشست سه جانبه به میزبانی آنکارا با موضوع افغانستان شرکت کردند.
بنا بر گزارش روزنامه ترکیهای «ینی شفق»، این نشست سه جانبه که مجازی برگزار شد، با صدور یک بیانیه مشترک به کار خود پایان داد و وزرای خارجه ترکیه، پاکستان و افغانستان از طالبان خواستند که تعهد خودش را برای «حصول به یک راه حل مبتنی بر مذاکره به منظور دستیابی به صلح پایدار در افغانستان» نشان دهد.
مولود چاووش اوغلو، شاه محمود قریشی و محمد حنیف اتمر بر تعهد کشورهای خودشان در حمایت از یک افغانستان دارای صلح، استقلال، دموکراتیک و یکپارچه تاکید کردند.
بنا بر این بیانیه، تنها راه حصول به صلح پایدار در افغانستان از طریق فرایند سیاسی به رهبری خود افغانستانیها و مذاکرات فراگیر درونی بین گروههای افغانستانی است.
وزرای خارجه این سه کشور حمایتشان را از فرایند صلح افغانستان و مذاکرات جاری در دوحه قطر را اعلام کردند.
در بیانیه چاووش اوغلو، شاه محمود قریشی و محمد حنیف اتمر از تلاشهای ترکیه، قطر و سازمان ملل به منظور برگزاری کنفرانس استانبول صحبت و از این تلاشهای تمجید شده است.
حمله به نفتکشی در مقابل بندر بانیاس سوریه
وزارت نفت سوریه اعلام کرد، نفتکشی در پی حمله یک پهپاد در برابر شهر ساحلی بانیاس این کشور دچار آتشسوزی شد.
به گزارش میدل ایست نیوز، وزارت نفت سوریه اعلام کرد، نفتکشی در پی حمله یک پهپاد در برابر شهر ساحلی بانیاس این کشور دچار آتشسوزی شد.
وزارت نفت سوریه تصریح کرد: نفتکشی در برابر بندر بانیاس از سمت آبهای منطقهای لبنان توسط پهپاد آماج قرار گرفت و یکی از مخازن آن دچار آتش سوزی شد. این وزارتخانه سوری افزود که تیمهای آتشنشانی آتشسوزی را مهار و آن را خاموش کردند.
مقامات سوری هنوز درباره هویت کشور مالک این نفتکش توضیحی ارائه نکردهاند.
شبکه المیادین نیز به نقل از منابع آگاه گزارش داد، دمشق احتمال میدهد این پهپاد متعلق به رژیم صهیونیستی باشد.
عملیات زمینی ارتش ترکیه علیه پ.ک.ک در شمال عراق
وزارت نفت سوریه اعلام کرد، نفتکشی در پی حمله یک پهپاد در برابر شهر ساحلی بانیاس این کشور دچار آتشسوزی شد.
به گزارش میدل ایست نیوز، وزارت نفت سوریه اعلام کرد، نفتکشی در پی حمله یک پهپاد در برابر شهر ساحلی بانیاس این کشور دچار آتشسوزی شد.
این وزارتخانه سوری افزود که تیمهای آتشنشانی آتشسوزی را مهار و آن را خاموش کردند.
مقامات سوری هنوز درباره هویت کشور مالک این نفتکش توضیحی ارائه نکردهاند.
شبکه المیادین نیز به نقل از منابع آگاه گزارش داد، دمشق احتمال میدهد این پهپاد متعلق به رژیم صهیونیستی باشد.
احضار سفیر آمریکا به وزارت خارجه ترکیه
سفیر واشنگتن در آنکارا، در پی به رسمیت شناختهشدن «نسلکشی ارامنه» توسط رئیسجمهورآمریکا، به وزارت خارجه ترکیه احضار شد.
به نوشته روزنامه «دیلی صاباح»، وزارت خارجه ترکیه برای اعتراض به این تصمیم آمریکا، «دیوید ساترفیلد» سفیر این کشور در آنکارا را احضار کرد.
این وزارتخانه با صدور بیانیهای ضمن محکوم کردن این اعلامیه آمریکا گفت: «مشخص است که این الامیه، هیچ مبنای حقوقی یا علمی ندارد و همچنین از حمایت مستند نیز برخوردار نیست. درخصوص وقایع سال ۱۹۱۵، هیچ یک از شرایط لازم برای استفاده از عبارت "نسلکشی"، آنطور که در قوانین بینالمللی آمده، وجود ندارد.»
در این بیانیه با اشاره به اینکه دادگاه حقوق بشر اروپا نیز «بحث برانگیز» بودن ماهیت وقایع سال ۱۹۱۵ را تایید کرده، آمده است که ترکیه در سال ۲۰۰۵ به ارمنستان پیشنهاد تأسیس کمیسیون تاریخی مشترک داد تا با بررسی حقایق تاریخی، در این موضوع به شفافیت برسند.
وزارت خارجه ترکیه افزود: «با اینکه ارمنستان هیچوقت به این پیشنهاد پاسخ نداد، هنوز هم روی میز است. در این رابطه، اظهاراتی که رئیسجمهور آمریکا مطرح کرد، که نه اختیار قانونی و نه اخلاقی برای قضاوت کردن حوادث تاریخی را ندارد، بیارزش است.»
بر اساس این گزارش، آنکارا با بیان اینکه اقدام واشنگتن باعث گشودهشدن زخمی کهنه در اعتماد و دوستی دوجانبه شد، تاکید کرد: «از رئیسجمهور آمریکا میخواهیم این اشتباه فاحش را اصلاح کند؛ اشتباهی که به نفع هیچ کسی بجز خدمت به منافع برخی محافل سیاسی خاص نیست.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.