تصمیمات جدید ستاد تنظیم بازار برای تامین روغن

ستاد تنظیم بازار از بانک مرکزی خواست مطابق مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارز مورد نیاز روغن خام را برای سه ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ تامین کند.
کد خبر: ۱۰۴۸۲۲۷
|
۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۴:۱۴ 26 April 2021
|
4689 بازدید

به گزارش ایسنا، در مصوبات جلسه ۳۰ فروردین ماه ستاد تنظیم بازار که روز گذشته ابلاغ شده، به گزارش ارائه شده از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران در خصوص تخصیص و تامین ارز مورد نیاز واردات انواع روغن خام از سوی بانک مرکزی و وجود روغن خام در بنادر کشور اشاره و برای تداوم بخشی و استمرار در تولید روغن نباتی، متناسب با ابلاغ سهمیه و برش شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ روغن نباتی مورد نیاز کشور در بخش های مختلف اعم از خانوار، صنف و صنعت مقرر شده دفتر امور خدمات بازرگانی میزان ثبت سفارشات انجام شده را به منظور تخصیص و تامین ارز واردات انواع روغن خام به بانک مرکزی اعلام کند.

همچنین این معاونت باید مانده موجودی روغن خام وارد شده به گمرکات و عدم ترخیص کالا به دلیل تعیین و تکلیف تخصیص و تامین ارز را احصاء و به بانک مرکزی ارسال کند تا برای ترخیص به موقع کالای مذکور برنامه ریزی شود.

بانک مرکزی ارز روغن مورد نیاز بهار ۱۴۰۰ را تامین کند

همچنین در این جلسه مقرر شده بانک مرکزی گزارش میزان تخصیص و تامین ارز واردات روغن خام در سال  ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ را در جلسه آتی کارگروه تنظیم بازار ارائه و مطابق مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت نسبت به تخصیص و تامین ارز مورد نیاز کالای مذکور برای سه ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ اقدام کند.

از طرف دیگر با توجه به سیاستگذاری عرضه و توزیع روغن خوراکی در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰،  شرکت بازرگانی دولتی ایران باید نسبت به برنامه ریزی لازم در خصوص انجام به موقع ثبت سفارش و پیگیری تخصیص و تامین ارز و واردات روغن خام مورد نیاز کارخانجات اقدام کند. منظور از سیاستگذاری اشاره شده این است که بر اساس تصمیمات قبلی ستاد تنظیم بازار،  کارخانجات تولیدی در سال جاری باید نسبت به تولید ماهانه ۱۸۰ هزار تن روغن که ۱۲۰ هزار تن در بخش های خانوار، ۲۵ هزار تن در بخش صنف و ۳۵ هزار تن در بخش صنعت خواهد بود، اقدام کنند.

کارخانجات تولیدی روغن نیز متناسب با ثبت سفارشات انجام شده، می‌توانند نسبت به واردات روغن خام و تحویل به شرکت بازرگانی دولتی ایران اقدام و اسناد مربوطه را جهت برآورد قیمت تمام شده به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان تحویل دهند تا شرکت بازرگانی دولتی ایران وجه مورد نظر را بر اساس اعلام سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به این شرکت‌ها پرداخت کند.

لزوم تامین پت و حلب به قید فوریت

معاونت امور صنایع نیز باید متناسب با برنامه ابلاغی از سوی معاونت بازرگانی داخلی نسبت به تامین پت و حلب مورد نیاز کارخانجات تا سقف اعلام شده از سوی دبیرخانه کارگروه با قیمت مناسب از طریق بورس یا خارج از بورس با قید فوریت اقدام کند.

گفتنی است که سال گذشته بازار روغن بارها با تلاطم، کمبود و افزایش قیمت مواجه شد، تا جایی که حتی با تشکیل صف‌های طولانی و حواشی دیگر از جمله دریافت کارت ملی برای ارائه روغن در برخی فروشگاه‌ها مواجه شدیم. در این میان در آخرین روزهای سال گذشته قیمت روغن مایع و جامد بین ۸۰ تا ۱۴۶ درصد نسبت به قبل افزایش داشته است، در این دوره میزان واردات روغن و مواد اولیه آن بالغ بر سه میلیون تن بوده و تا اواسط فروردین بیش از ۳۴۰ هزار تن روغن خام و بالغ بر ۳۵۵ هزار تن دانه های روغنی در گمرک و بنادر دپو شده است.

همچنین در فروردین ماه بالاترین افزایش قیمت نسبت به پارسال به گروه «روغن و چربی ها» با ۱۰۹.۳ درصد اختصاص دارد. این در حالی است که دانه روغنی از جمله پنج قلم دریافت کننده ارز ۴۲۰۰ تومانی است که برای سال جاری هم پرداخت نرخ ارز ترجیحی به آن ادامه خواهد داشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟