استان گیلان با میانگین بارش ۱۱۰۰ میلیمتر در سال بهعنوان پربارانترین استان کشور به حساب می آید. اما این روزها تشنه است و در بهارش، شالیزارها خشکیده و نشاها بر زمین مانده و شالیکارانش دست به دعا شدهاند تا باران به موقع بر این خاک ببارد. گیلان هرچند سه درصد از تولیدات کشاورزی کشور را دارد؛ اما در برخی محصولات آن مانند چای با ۹۰ درصد و برنج بیش از ۴۰ درصد تولید کشور اثر این وضعیت می تواند آسیبهای جبران ناپذیری نه تنها بر اقتصاد و معیشت مردمان این دیار که بر بازار این محصولات داشته باشد. تصاویر خشکسالی در روستاهای کینچاه، نازکسرا، نفوت و پیچاه از توابع شهرستان آستانه اشرفیه در شرق گیلان را نشان میدهد.
کد خبر: ۱۰۴۸۴۹۸
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۰ 27 April 2021
چنين اتفاقاتي كم و بيش در همه جاي دنيا رخ ميدهد. در بعضي از مناطق طي چند سال باران مي بارد و چند سال بعد خشكسالي وجود دارد. آنچه كه مهم است و در بسياري از كشورهاي داراي مديريت صحيح رخ ميدهد، مديريت منابع آب است كه هم دولت بايد شرايطي را فراهم آورد كه نحوه استفاده از آب به صورت بهينه صورت گيرد و هم مردم بايد به مرور روشهاي سنتي كشاورزي را كنار گذاشته و بيشتر به منابع آبي توجه نمايند.
به هر حال حداقل تاكنون مشخص شده است كه سالي سخت براي ايرانيان در انتظار است و بايد منتظر بارانهاي سال آينده بود ولي مديران و مسئولان بايد از هم اكنون ترتيباتي اتخاذ نمايند كه وضعيت بيش از اين خراب نشود.
تقصیر دولته، تازه 6 اردیبهشت آب سد رو باز کرده با وجودیکه پول آب رو قبلا از کشاورزها گرفته، این آب تا به بعضی مناطق استان برسه ده روز طول می کشه، کشاورزان امیدوار به بارندگی در روزهای آتی هستند.
مسئولین واقعا بد عمل کردن، یه جورهایی آدم فکر می کنه با تولید و کشاورزی دشمنی دارن.