دو کارگروه هسته‌ای و رفع تحریم‌ها وارد نگارش متن خواهند شد

عراقچی: هنوز چالش‌های سخت بزرگی داریم

معاون وزیر امور خارجه با بیان این که هنوز چالش‌های سخت بزرگ‌تری داریم که به راه حل‌هایی برای آن‌ها نرسیده‌ایم، گفت: دو کارگروه هسته‌ای و رفع تحریم‌ها در وین وارد نگارش متن خواهند شد.
کد خبر: ۱۰۴۸۶۱۳
|
۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۲ 27 April 2021
|
7906 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از فارس، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در نشست کمیسیون مشترک برجام در گفت‌و‌گویی بعد ار نشست امروز (سه شنبه) کمیسیون مشترک برجام در وین گفت: امروز سومین دور مذاکرات وین با جلسه کمیسیون مشترک آغاز شد، البته قبل از جلسه دیدار‌های فشرده دوجانبه، سه جانبه و پنج جانبه داشتیم. دو بار دیدار با آقای «مورا» هماهنگ کننده اتحادیه اروپا داشتم و یک جلسه سه جانبه بسیار مفید هم با روسیه و چین داشتیم.

* روسیه و چین در مذاکرات مواضع بسیار خوبی دارند

وی خاطرنشان کرد: هر بار این جلسه سه جانبه را برگزار می‌کنیم و این بار قبل از نشست کمیسیون این جلسه برگزار شد. روسیه و چین در مذاکرات مواضع بسیار خوبی دارند و این بار هم یک بار هماهنگی با روسیه و چین صورت گرفت. یک جلسه چهارجانبه با سه کشور اروپایی داشتم. این‌ها نشانگر جدیت همه طرف‌هاست که این مذاکرات به یک سرانجامی برسد و این البته دلیل این نیست که چالش وجود ندارد.

* به کارگروه‌های هسته‌ای و رفع تحریم‌ها وظیفه شروع نگارش متن نهایی داده شده که باید وارد نگارش متن شوند

عراقچی با بیان این‌که چالش‌های سختی را سر راه داریم، اظهار داشت:، ولی جدیت همه هیأت‌ها مشخص است. در کمیسیون مشترک تصمیم گرفته شد که یک مقدار به کار سرعت داده شود. کارگروه‌های هسته‌ای و رفع تحریم‌ها از بعد از کمیسیون مشترک کار خودشان را شروع می‌کنند و به آن‌ها وظیفه شروع نگارش متن نهایی داده شده که باید وارد نگارش متن شوند.

وی با بیان این‌که نگارش متن کار سختی است، گفت: رسیدن به یک متن مورد تفاهم شاید روز‌ها و هفته‌ها کار ببرد. ولی بنای ما تسریع در این است و این که بدون وقت کشی و کار فرسایشی این کار باید به سرعت و در عین حال با دقت فراوان جلو برود.

عراقچی عنوان کرد: تصمیم گرفته شد که یک کارگروه سومی هم تشکیل شود که مربوط به تمهیدات اجرایی یا ترتیبات اجرایی بعدی می‌شود که بحث راستی آزمایی، نحوه اجرای اقدامات دو طرف، زمان شروع تعهدات در آن جا مشخص و همه در این کارگروه انجام می‌شود. این کارگروه کار آن کارگروه را تلفیق و برنامه اجرایی آن را تنظیم می‌کند.

*در مجموع در مسیر درستی حرکت می‌کنیم

رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین ادامه داد: در مجموع در مسیر قرار داریم، با این حال هنوز نمی‌توان پیش بینی کرد که آیا می‌شود به پایان مسیر مذاکراتی رسید و چقدر خوشبین یا بدبین هستیم، ولی در مجموع در مسیر درستی حرکت می‌کنیم.

* همه تحریم‌ها باید لغو شود

عراقچی درباره بحث تحریم‌ها نیز بیان کرد: ما در حوزه تحریم‌های بخشی و موضوعی که ابعاد مختلف اقتصاد ایران را در برمی‌گیرد شامل بخش‌های نفت، انرژی، بانکی، مالی، بیمه، کشتیرانی، بنادر تفاهمات خوبی به وجود آمده است که تقریبا همه بخش‌های اقتصادی ایران که تحت تحریم قرار دارد از تحریم خارج شود. در مورد نوع دوم تحریم‌ها که اشخاص حقیقی و حقوقی هستند، در این جا کار بیشتری لازم است انجام شود.

وی گفت: موضع ما کماکان موضع گذشته است که همه تحریم‌ها باید لغو شود و ترتیب اجرای تعهدات کماکان موضع ما بر مبنای مواضع قطعی نظام قرار دارد که حتما آمریکا باید شروع کننده باشد و حتما باید اقداماتش را انجام دهد و بعد ایران راستی آزمایی می‌کند و بعد از راستی آزمایی ایران است که ایران اقدامات خودش را انجام خواهد داد.

معاون وزیر خارجه بیان کرد: امیدوارم با پیشرفت کار نگارش متن نهایی، طی یکی دو روز آینده در موقعیتی قرار بگیریم که برداشت بهتری نسبت به روند نهایی شدن امور داشته باشیم.

* هنوز چالش‌های سخت بزرگ‌تری داریم که هنوز به راه حل‌هایی برای آن‌ها نرسیدیم

معاون وزیر خارجه گفت: هنوز چالش‌های سخت بزرگ‌تری داریم که هنوز به راه حل‌هایی برای آن‌ها نرسیدیم. همه هیأت‌ها تلاش می‌کنند که برای این چالش‌ها راه‌حل پیدا کنند و ممکن است برسیم یا نرسیم، ولی چالش‌های بزرگ وجود دارد و در کنارش جزییات بسیار سختی وجود دارد که لازم است کلمه به کلمه و عبارت به عبارت بتوانیم درباره آن‌ها توافق کنیم.

وی افزود: در مجموع، روند در مسیر درستی قرار دارد، هم چالش‌های سخت داریم و هم جزییات سخت در کنار آن.

معاون وزیر خارجه که با خبرگزاری صدا و سیما گفتگو می‌کرد، درباره نشست بعدی کمیسیون اضافه کرد: کارگروه‌ها از امروز کار خودشان را آغاز خواهند کرد، هرگاه نیاز باشد که ما در یک جمع بزرگتری روند کار این کارگروه‌ها را بررسی کنیم و اگر لازم است گره‌ای باز کنیم یا تسهیلاتی قائل شویم، جلسه کمیسیون مشترک را تشکیل خواهیم داد.

وی افزود: الان قرار مشخصی نداریم. الان قرار و تمرکز ما روی کارگروه‌های سه گانه است. دو‌کارگروه هسته‌ای و رفع تحریم‌ها وارد نگارش خواهند شد و کارگروه سوم هنوز باید در خصوص کلان بحث‌ها و چگونگی انجام بحث‌های مربوط به راستی‌آزمایی، باید هنوز بحث داشته باشند و بتوانیم در سطح کلان به راه‌حل دست یابیم.

* هم تعجیل نمی‌کنیم و شتاب‌زدگی نداریم و هم اجازه نمی‌دهیم بحث‌ها فرسایشی شود

عراقچی همچنین درباره اظهارات سفیر روسیه درباره طولانی‌تر شدن مذاکرات این دوره، خاطرنشان کرد: هر چه بیشتر وارد جزییات شویم و به خصوص جزییات مربوط به متن، بحث‌های یک مقدار طولانی‌تر و کش‌دارتر شود و زمان بیشتری نیاز است.

معاون وزیر خارجه تصریح کرد: ما یک اصل داریم، هم تعجیل نمی‌کنیم و شتاب‌زدگی نداریم و هم اجازه نمی‌دهیم بحث‌ها فرسایشی شود. با دقت جلو می‌رویم.

وی گفت: بعضی وقت‌ها باید روی کلمات بحث شود و بعضی وقت‌ها سر مفاهیم مشکل داریم و باید در مورد مفاهیم چاره جویی کنیم.

رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین یادآور شد: در مرحله‌ای هستیم که ممکن است بحث‌ها یک مقدار بیشتر طول بکشد. هنوز نمی‌توانم بگویم چه روزی این دوره از مذاکرات را خاتمه خواهیم داد. امیدواریم به نقطه مشخص‌تری برسیم و بعد مذاکرات تعطیل شود و هیأت‌ها به پایتخت‌ها بازگردند و بررسی‌ها انجام شود.

دور اول نشست کمیسیون مشترک برجام که بعدازظهر امروز (سه‌شنبه) با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ و نماینده اتحادیه اروپا در گرندهتل شهر وین برگزار شد.

در این جلسه حاضران تصمیم به تسریع روند گفتگو‌ها گرفته و توافق شد فعالیت گروه‌های کارشناسی در دو حوزه لغو تحریم‌ها و هسته‌ای به صورت فشرده و سریع ادامه یابد.
همچنین تصمیم گرفته شد که گروه کارشناسی سوم با عنوان «گروه کارشناسی ترتیبات اجرایی» با هدف گفتگو در خصوص ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریم‌ها و سپس بازگشت آمریکا به برجام تشکیل شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟