علی مطهری: باید با کنگره آمریکا لابی داشته باشیم

علی مطهری از داوطلبین انتخابات ۱۴۰۰ خود را متعلق به هیچ یک از جناح بندی‌های سیاسی نمی‌داند و می‌گوید: «من یک اصولگرای اصلاح طلب هستم.»
کد خبر: ۱۰۴۹۴۲۴
|
۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹ 02 May 2021
|
9177 بازدید
|
۴

به گزارش تابناک به نقل از برنا، بخش‌هایی از این گفتگو را بخوانید؛

من خود را اصولگرای اصلاح طلب معرفی می‌کنم و اصلا قبول ندارم که هر کسی باید در یکی از این دو قالب قرار بگیرد. به هر حال من اصول و مبانی فکری دارم که بخشی از آن‌ها با اصولگرا‌ها سازگارتر است و بخشی با اصلاح طلبان. در واقع من حرف خودم را می‌زنم، گاهی از طرف اصولگرا‌ها استقبال می‌شود و گاهی از طرف اصلاح طلبان. این را یک اصل نمی‌دانم که باید در یکی از این دو دسته بود. من در بین هر دو گروه حامیانی دارم و هر کدام از من حمایت کنند استقبال می‌کنم.


اصولگرایان که هیچ وقت من را به عنوان کاندیدای خود معرفی نمی‌کنند، ولی از طرف اصلاح طلبان این احتمال وجود دارد. در طول سال‌های اخیر شرایط کشور به گونه‌ای بوده که خود به خود من مواضعی را اتخاذ کرده ام که به اصلاح طلبان نزدیکتر بوده است.


به طور طبیعی در موارد مربوط به آزادی بیان و حقوق شهروندی که در چهار پنج سال اخیر مطرح شده، خود اصلاح طلبان هم به اندازه من ورود نکرده‌اند. در مورد نقض حقوق بشر که گاهی توسط نهاد‌های اطلاعاتی و امنیتی انجام می‌شود و یا در مورد مساله حصر خانگی و بازداشت خبرنگاران و از این قبیل موضوعات و مسائلی که برای محیط زیستی‌ها پیدا شد من ورود کردم، ولی گاهی خود اصلاح طلبان جرات نمی‌کردند در این بخش‌ها وارد شوند؛ لذا خود به خود در این سال‌های اخیر وضعیت به صورتی بود که من به اصلاح طلبان نزدیکتر شده ام و اگر قرار باشد که یکی از این دو گروه از من حمایت کند، احتمال حمایت اصلاح طلبان بیشتر است. به هر حال هر کدام از این‌ها حمایت کنند من استقبال می‌کنم و مشکلی ندارم.


{در پاسخ به این سوال که دیداری با سران اصلاح طلب و خاتمی داشتید؟ }: اخیرا دیداری نداشته‌ام.
من رایزنی با اعضای شورای نگهبان نداشتم، ولی ملاقاتی با یکی از اعضای شورا داشتم که ایشان هم از این وضعیت ناراحت بود. امید من این است که شورای نگهبان رویه خود را تغییر بدهد و مثل مجلس یازدهم رفتار نکند. من این امید را دارم و این احتمال را می‌دهم که مقام رهبری تذکری به شورای نگهبان برای تغییر رویه داشته باشند.


{در پاسخ به این سوال که برخی می‌گویند شما که با بی حجابی مخالف بودید الان می‌گویید که حجاب مسئله ما نیست، کدام مورد درست است؟ }: مردم به طور طبیعی و از روی اعتقاد، در مجموع رعایت می‌کنند و نباید در این موضوع سخت‌گیری کرد. در حکومت اسلامی باید نظارتی بر امور فرهنگی باشد، ولی چون مسائل فرهنگی با روح و روان انسان‌ها سر و کار دارد، نباید سخت گیری کنیم بلکه باید کاری کنیم که افراد با اراده خودشان عمل کنند.


کار درستی نیست که مردم را به انقلابی و غیر انقلابی تقسیم کنیم در حالی‌که ما باید برعکس رفتار کنیم و فکر کنیم همه انقلابی هستند و همه طرفدار انقلاب و جمهوری اسلامی هستند. نباید مرتبا دایره انقلاب را محدود کنیم. رفتار امام و نوع رهبری امام را ببینید که جوانان قبل از انقلاب را چطور وارد دایره انقلاب کردند. جوانانی که فرهنگ زمان شاه را داشتند و آزادی‌های فردی خاصی داشتند همه وارد تظاهرات‌ها و درگیری‌ها می‌شدند و در مواقع خطر، ورود می‌کردند، چون آن‌ها را جزو انقلابیون به حساب آوردند. اگر انقلاب شامل یک دسته خاص می‌شد به پیروزی نمی‌رسید.


این حرف‌ها نوعی فرصت طلبی است. همه مردم نیروی انقلاب هستند و این دسته بندی کار درستی نیست. این شبیه کاری است که گروه فرقان می‌کرد و خودشان را انقلابی می‌دانستند و بقیه را غیر انقلابی. این به نهضت اسلامی آسیب می‌زند. امروز هم عده‌ای همین کار‌ها را انجام می‌دهند که کار زشتی است.


این نگاه درست نیست که بگوییم اگر روابط ما با غرب و دنیا خوب شود روی آرمان‌های امام پا گذاشته ایم! این نگاه و حرف غلطی است و نگاه شهید مطهری هرگز چنین چیزی نبوده است. نگاه امام ره هم چنین چیزی نبود. اینکه در ابتدای انقلاب اتفاق تسخیر سفارت افتاد و بعد رابطه ما با آمریکا قطع شد آن یک حادثه بود و از ابتدا قرار بر قطع رابطه نبود.


شخصاً آن حادثه را غلط و اقدامی نادرست می‌دانم. اقدامی بود که مردم ما هنوز هم هزینه آن را می‌پردازند و ما تحریم‌های ناشی از گروگانگیری را تحمل می‌کنیم. چرا باید این طور باشد؟ انقلاب به این معنی نیست که ایران باید به دور خود دیوار بکشد و با دنیا قطع رابطه کند و فقط باید با گروه‌های انقلابی رابطه داشته باشد. ما باید با کل دنیای شرق و غرب و همسایگان خود روابط خوبی داشته باشیم. اگر می‌خواهیم پیام انقلاب را به دنیا برسانیم جز با روابط خوب با دنیا امکان پذیر نیست.


این افکار بسیار غلط است که برخی ترویج می‌کنند و فکر می‌کنند اگر رابطه ما با آمریکا برقرار شود انقلاب تمام می‌شود. مگر انقلاب آمده است که آمریکا را نابود کند؟! انقلاب یک انقلاب اسلامی است. ما هدفی داشتیم که کشور اسلامی نمونه‌ای درست کنیم تا بقیه کشور‌های اسلامی دنیا و بلکه کل عنوان به آن نگاه کنند. این می‌شود صدور انقلاب. ما امروز در دنیا در حال انزوا هستیم و این روش خوبی نیست. افکار غلطی وارد انقلاب شده که باید آن‌ها را اصلاح کنیم.


ما باید حتی با کنگره آمریکا لابی داشته باشیم. چرا اسرائیل و عربستان لابی دارند و ما نداریم؟ این همه ایرانی متخصص در آمریکا هستند و برخی پست‌های مهمی در آن کشور دارند. جز اسرائیل که کشوری جعلی است باید با بقیه کشور‌های دنیا رابطه خوب داشته باشیم. باید بین کشور‌های دنیا رقابت تجاری ایجاد کنیم و طرف‌های مختلفی داشته باشیم تا آنچه را که به نفع ملت ایران است انتخاب کنیم.


{در پاسخ به این سوال که چرا ظریف برای برخی انقدر تلخ است؟ }:، چون ایشان فردی موثر است. ایشان برجام را پیش برد و راهی را برای کشور باز کرد و راه نجات باز کرد وگرنه ما ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد بودیم و زمینه جنگ با ما فراهم شده بود و مجوز قانونی از سوی سازمان ملل برای جنگیدن با ما داده می‌شد. آقای ظریف این راه را بست.


این‌ها دوست دارند که ما همچنان در انزوا باشیم و این تحریم‌ها همچنان ادامه پیدا کند. بخشی از نظام نمی‌خواست برجام ادامه پیدا کند و زمینه خروج ترامپ از برجام را فراهم کردند و ما دچار آن تحریم‌های کمرشکن شدیم. این فکری غلط در میان برخی افراد است که فکر می‌کنند ما همچنان نباید ارتباطی با غرب و دنیا داشته باشیم و خودمان باشیم و خودمان و کسانی که مثل ظریف این راه را باز می‌کنند مورد مخالفت قرار می‌گیرند. البته مخالفت‌ها همیشه در مقابل آدم‌های موثر است. اگر آقای ظریف فردی موثر نبود با او مخالفت نمی‌شد. البته اکثریت قاطع مردم این‌ها را درک می‌کنند و کسانی که این حرف‌ها را می‌زنند عده قلیلی هستند.


اگر کسی انتقادی به نظام دارد و حتی اگر نظری مخالف نظر مقام رهبری دارد به این معنی نیست که او مخالف انقلاب است و باید از قطار انقلاب پیاده شود. ما خیلی‌ها را به همین بهانه‌ها از قطار انقلاب پیاده کردیم. آن بلا‌ها را بر سر آقای هاشمی آوردیم و این بلا‌ها را بر سر آقای خاتمی آوردیم. هیچ حکم قانونی و حکمی از دادگاه هم وجود ندارد و به یکباره اعلام می‌شود ایشان ممنوع التصویر است. یا آقای موسوی و کروبی که به نتیجه انتخابات ۸۸ معترض بودند و روال به صورتی پیش رفت که اعتراض قانونی آن‌ها محلی نداشت، چون از قبل اعلام شد انتخابات به درستی برگزار شده است. شاید ایرادی به آن‌ها وارد باشد، ولی مجازات آن ده سال حصر خانگی نیست.


نباید افراد را از قطار انقلاب پیاده کرد. حملاتی که به آقای روحانی می‌شود، این همه حمله و این‌ها را خائن و غربی دانستن کار‌های غلطی است. باید خدمات افراد را ببینیم. حتی این مطالب در مورد آقای احمدی نژاد هم صدق می‌کند. نمی‌توانیم بگوییم ایشان هم امروز باید از قطار انقلاب پیاده بشود اشتیاق به پیاده کردن همه از قطار انقلاب کار درستی نیست و باید از منتقد و مخالف استقبال کنیم و اجازه بدهیم، همه حرفشان را بزنند باید همان رویه حضرت امیر را داشته باشیم.


با خود کاندیدا‌ها دیداری نداشتم، ولی آقای لاریجانی، چون داماد ما هستند من دو هفته پیش ایشان را دیدم؛ ولی ملاقات انتخاباتی و سیاسی نداشتیم. سیاسیون چیزی نمی‌گویند و ابراز نمی‌کنند و فضا را ارزیابی می‌کنند. من اطلاعی ندارم که ایشان می‌خواهند بیایند یا نه؟


گفتگوی اخیری که بین ایران و عربستان انجام شده طلیعه خوبی است که نشان می‌دهد که ما به سمت عقلانیت حرکت می‌کنیم. باید این‌ها را گسترش بدهیم و به نتیجه برسانیم.


ما ستاد گسترده‌ای نداریم. چند مشاور داریم. در این دوره شرایط متفاوت است و به خاطر داستان کرونا امکان سفر‌های استانی وجود ندارد و فعالیت‌ها بیشتر مجازی است. مصاحبه‌ها و گفتگو‌هایی که انجام می‌شود محتاج به هزینه نیست و من هزینه‌ای برای کار‌های تبلیغاتی خودم ندارم و در مرحله بعد از تایید صلاحیت اگر هزینه‌ای انجام شود ان بحث دیگری است. فعلا همه در فضای مجازی فعالیت می‌کنند و هزینه خاصی نداریم.


از بین کاندیدا‌ها و افرادی که امروز مطرح هستند افرادی را برای برخی وزارتخانه‌ها و معاون اولی مناسب می‌دانم، ولی نمی‌خواهم اسم ببرم. به طور کلی عقیده دارم باید از همه نیرو‌های اصلح استفاده کرد. چه اصلاح طلب و چه اصولگرا، چه خارج از این دو و چه شیعه و چه سنی را باید به کار گرفت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۲
بیچاره !
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۲
گیرم پدر تو بود فاضل از فضل پدر تو را چه حاصل

در خلا وجود افراد توانمند در کشور افرادی مثل ایشون که فقط از کیسه پدرش میخوره مدعی ریاست جمهوری میشن در طول دوران نمایندگی هیچ باری از دوش کشور برنداشتن و فقط برای مطرح ماندن خودش هر چندوقت یکبار ابراز نگرانی و اظهار نظر توخالی کردن واقعا این ادم و افراد نظیرش توان و شایسته رئیس جمهوری ایران ما هستن بخدا قسم نه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۲
مثل اینکه یکی توو آمریکا بگه من جمهوری خواه دموکراتم.!!!! نصف لباسشو آبی کنه نصفشو قرمز.
چی میزنه این؟؟؟
من فکر می کنم باباشم الکی گنده کردیم.اونم همین بوده.بچاپ ادمین
احد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۲
خب شما که چند سال نماینده مجلس بودید لابی میکردید ؟!!!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟