به گزارش «تابناک»؛ از ظهر روز گذشته تا ظهر امروز، در مراکز بهداشت و خانههای سلامت سراسر کشورمان حدود ۷۵ هزار دوز واکسن به افراد اولویت دار تزریق شد؛ عددی که به نسبت روز قبل (۳۲ هزار دوز) افزایش چشمگیری یافته و میتواند نشانه سرعت گرفتن روند واکسیناسیون در کشورمان باشد که حالا به گروه سالمندان بالای ۸۰ سال رسیده و بر اساس برنامه ریزی ها، از هفته آتی به گروه سنی ۷۵ سال تا ۸۰ سال خواهد رسید.
این در حالی است که واکسیناسیون کرونا در کشورمان از ۲۱ بهمن ماه ۱۳۹۹ آغاز شده و بر اساس آمارها تا کنون یک میلیون و ۱۷۵ هزار و ۵۴ دوز واکسن تزریق شده است؛ عددی که با تقسیم آن به روزهای سپری شده به تزریق روزانه حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ واکسن در سراسر کشورمان میرسیم. کمتر از یک پنجم واکسن تزریق شده در شبانه روز گذشته.
نکته قابل تامل در سرعت گرفتن روند واکسیناسیون علیه بیماری کووید ۱۹ در کشورمان، افزایش میزان واردات واکسن است که دست مسئولان را برای افزایش شتاب واکسیناسیون باز کرده است، چون در سال گذشته، تنها ۶۹۵ هزار دوز انواع واکسن وارد کرده بودیم، در حالی که این عدد امروز به سه میلیون و ۹۵ هزار دوز رسیده است.
البته بخش عمده این واردات امروز و با واردات یک میلیون دوز واکسن از چین توسط جمعیت هلال احمر کشورمان رقم خورده است؛ وارداتی که رئیس این جمعیت وعده انجامش را در هفتمین روز دی ماه ۹۹ داده بود، اما با تاخیری چشمگیر، اکنون بعد از ۴ ماه و چند روز محقق شده است؛ تاخیری که درباره علت آن توضیحی داده نشده و فعلا در هالهای از ابهام است.
این ابهام زمانی بیشتر خودنمایی میکند که بدانیم نام واکسن وارد شده از چین نیز اعلام نشده؛ هرچند مرور سخنان پیشین کریم همتی، رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان در زمستان گذشته نشان میدهد که محموله وارد شده، احتمالا واکسن «سینوفارم» تولید شده در پکن است. نسخهای موفق به نسبت واکسن سینوفارم تولید ووهان که پیشتر هم دو محموله از آن به کشورمان وارد و حتی مقادیری از آن تزریق هم شده است.
واکسنی که بر پایه قدیمیترین شیوه ساخت واکسن یعنی استفاده از ویروس غیرفعال شده ـ که به اشتباه حاوی ویروس کشته خوانده میشود ـ تهیه شده و نخستین محموله آن حاوی ۲۵۰ هزار دوز در ۱۱ بهمن ماه ۹۹ به کشورمان وارد شد و دومین محموله اش که حاوی ۴۰۰ هزار دوز بود و صلیب سرخ چین به ایران اهدا کرده نیز اواخر فروردین ماه امسال به ایران رسید و در چرخه شماره گذاری و توزیع در شبکه بهداشت کشور قرار گرفت.
روندی که حالا با واردات یک میلیون دوز واکسن در روز جاری میشود به شتاب گرفتنش امیدوار بود و انتظار داشت که هر چه سریعتر گروههای در معرض خطر در کشورمان علیه کووید ۱۹ واکسینه شده و از خطر رهایی بیابند؛ خطری که با توجه به پیک چهارم شیوع بیماری در کشورمان در ماههای اخیر، بیش از پیش احساس میشود و شیوع نسخههای جهش یافته ویروس در جهان و راهیابی آنها به ایران، بر شدتش افزوده است.