کیوسک بین الملل تابناک: کشته و زخمی شدن بیش از ۳۰۰ فلسطینی در حملات اسرائیل به غزه، نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره غزه، انهدام خودروی نظامی اسرائیل با موشک هدایت شونده قسام، هشدار پمپئو درباره بازگشت آمریکا به برجام و دیدار وزاری خارجه ترکیه و عربستان در ریاض از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کشته و زخمی شدن بیش از ۳۰۰ فلسطینی در حملات اسرائیل به غزه
منابع فلسطینی از ادامه بمباران مناطق مسکونی در غزه خبر دادند. وزارت بهداشت فلسطین نیز اعلام کرد که بیشتر شهدای حملات رژیم صهیونستی زن و کودک هستند.
به گزارش الجزیره، جنگندههای رژیم صهیونیستی در ادامه حملات علیه نواحی مختلف غزه که طبق اعلام ارتش این رژیم شدیدترین و خشونت آمیزترین حملات از آغاز تجاوز به غزه محسوب میشود مناطق مسکونی در این باریکه را هدف گرفتند.
به گفته منابع این جنگندهها امروز چهارشنبه برج مسکونی "السعاده" در تل الهوی در مرکز غزه را بمباران کردند.
ساعاتی قبل نیز برج الجوهره در مرکز غزه با ۷ موشک هدف قرار گرفت که منجر به فروریختن آن شد. این برج ۱۶ طبقه دومین برج غزه بود که توسط اسرائیل هدفگیری شد و پیش از حمله ساکنان آن تخلیه شده بودند.
این برج شامل دفاتر مطبوعاتی و شرکت های رسانه ای و فنی از جمله دفتر شبکه فلسطینی الکوفیه بود. شب گذشته نیز برج مسکونی و ۱۳ طبقه "هنادی" در غرب غزه بمباران شد.
همچنین وزارت آموزش غزه اعلام کرد شمار زیادی از مدارس دولتی و خصوصی و نهادهای امدادرسان هدف حمله قرار گرفتند.
این وزارتخانه اعلان کرد که تا بعد از ظهر روز سه شنبه ۵ مدرسه دولتی و یک مجتمع آموزشی و نهادهای آموزشی وابسته به آنروا تخریب شدند.
خبرگزاری معا نیز اعلام کرد ارتش اسرائیل سه شنبه شب یک مهدکودک را نیز هدف گرفت که در این حملات به مراکز آموزشی ۹ تن از جمله ۳ دانش آموز یک مدرسه راهنمایی در شمال غزه نیز در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.
از سوی دیگر، منابع اسرائیلی از دستور ارتش این رژیم برای گسترش دامنه حملات به غزه خبر دادند. این عملیات از روزهای گذشته آغاز شده و از دوشنبه شدت گرفت.
ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای بانک اهدافش در غزه ر ا مشخص و تهدید به حملات علیه اهداف بزرگتر کرد.
ارتش این رژیم درباره عملیات نظامیاش در غزه اعلام کرد: ما ۵۰۰ هدف در نوار غزه را بمباران کرده و نیز حملات بسیار گستردهای را علیه حماس انجام دادیم. ما پنج گروه اهداف را مورد حمله قرار میدهیم که عبارتند از:گروه اول ساختمانهای چندطبقهای که "سازمانهای تروریستی" از آن استفاده میکنند. گروه دوم اهداف و مراکز زیرزمینی. گروه سوم رهبران ارشد حماس که شب گذشته در عملیات مشترکی با شاباک تعدادی از فعالان ارشد سازمان اطلاعات نظامی حماس از جمله حسن القهوجی و معاونش وائل عیسی و مروان عیسی، برادر فرمانده شاخه نظامی حماس "کشته" شدند.
گروه چهارم پرتابگرهای زیر زمینی. گروه پنجم منازل رهبرانی که به زیرزمین فرار کردهاند. منازل مسئولان ارشد شاخه نظامی حماس از جمله بسام عیسی، فرمانده گردان غزه، رافع سلامه، فرمانده گردان خان یونس و محمد یازووی، فرمانده اطلاعات نظامی هدف قرار گرفتند.
در بیانیه ارتش رژیم صهیونیستی آمده است: از آغاز عملیات حدود ۵۰۰ هدف مورد حمله قرار گرفت. ۸۵۰ موشک به سمت اسرائیل شلیک شد. ۲۰۰ مورد آن در داخل نوار غزه سقوط کرد.
همچنین ارتش اسرائیل اعلام کرد که حملات آتی به این اهداف بزرگتر خواهد بود.
به گفته منابع ارتش رژیم صهیونیستی امروز(چهارشنبه) حملات هوایی جدیدی را به غزه انجام داد.
ارتش اسرائیل مدعی شد منزل صلاح دهمان، از رهبران حماس، برج السوسی در خیابان الصناعه و ورزشگاه مازن فقها در محله تل الهوا در جنوب غزه را هدف قرار داده است.
وزارت بهداشت غزه نیز اعلام کرد شمار شهدای فلسطینی حملات رژیم صهیونیستی به ۴۸ تن از جمله ۱۴ کودک و سه زن رسید. همچنین ۳۰۴ فلسطینی در این حملات مجروح شدند.
این وزارتخانه گزارش داد، ۴۳٪ از قربانیان حمله اسرائیل به نوار غزه به دلیل هدف قرار دادن خانه های امن و محله های مسکونی کودکان و زنان هستند.
در مقابل نیروهای مقاومت فلسطین با بالغ بر ۱۰۰۰ موشک تلآویو و شهرهای اراضی اشغالی را هدف گرفتند که این حملات شمار زیادی از شهرکنشینان را به پناهگاهها کشاند.
این بزرگترین عملیات مقاومت فلسطین در نبرد با اشغالگران اسرائیلی است.
طبق اعلام الجزیره در پی حمله موشکی مقاومت به جیپ ارتش در شهرک های غلاف غزه یک نظامی صهیونیست کشته و دو تن زخمی شدند.
از سوی دیگر مرکز اطلاع رسانی فلسطین اعلام کرد ۵ فلسطینی از جمله یک کودک در جنین با گلوله زخمی شدند و نفر ششم نیز توسط یک جیپ نظامی زیر گرفته شد.
نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره غزه
حملات جدید و گسترده گروههای مقاومت فلسطینی در نوار غزه به تلآویو و همچنین تجاوزهای امروز ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه، شورای امنیت را به برگزاری مجدد جلسه اضطراری در این باره واداشت.
به نوشته روزنامه «جروزالمپست» شورای امنیت سازمان ملل امروز (چهارشنبه) جلسهای غیرعلنی را برای بررسی افزایش تنشها بین رژیم صهیونیستی و نوار غزه برگزار میکند.
روز دوشنبه بود که پانزده عضو شورای امنیت جلسهای را پشت دربهای بسته برای بررسی خشونتها در قدس اشغالی و سرکوب اعتراضات فلسطینیها توسط نظامیان صهیونیست برگزار کردند اما با وتوی آمریکا نتیجهای از این جلسه حاصل نشد.
بر اساس گزارش رسانهها، برخی از اعضای شورای امنیت از جمله چین - که عضو دائم این شورا است - با صدور بیانیه ای خواستار کاهش تنشها بین صهیونیستها و فلسطینیان شدند.
یک منبع که خواست نامش فاش نشود، به جروزالمپست گفت: «واشنگتن فعالانه در حالا تلاشهای دیپلماتیک در پشت صحنه با همه طرفها است تا به یک آتشبس دست پیدا کند و نگران است که بیانیه شورای امنیت در این لحظه غیرسازنده باشد».
«بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس نیز امروز با ابراز نگرانی از تبادل آتش بین رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت در نوار غزه، از همه طرفها خواست که با کاهش تنش، از وضعیت آستانه جنگ عقبنشینی کنند
انهدام خودروی نظامی اسرائیل با موشک هدایت شونده قسام
«گردانهای قسام» امروز (چهارشنبه) با موشک هدایت شونده «کورنت» یک خودرو نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد که در پی آن چهار نظامی اشغالگران زخمی شدند.
چهار نظامی ارتش صهیونیستی در حمله به خودرو نظامی آنها زخمی شدهاند که حال دو نفر از آنها بسیار وخیم گزارش شده است.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» در گزارشی اعلام کرد که ارتش رژیم اسرائیل تلاش دارد تا مجروحان را از محل حادثه منتقل کند، اما با خمپارههای حماس مواجه شده است.
از سوی دیگر، منابع فلسطینی اعلام کردند که در حمله ارتش رژیم اسرائیل به یک خودروی غیرنظامیان، چهار شهروند فلسطینی در غزه به شهادت رسیدند.
آرامش در دو روز گذشته از سرزمینهای اشغالی دور شده و گروههای مقاومت فلسطینی حملات راکتی و موشکی پرقدرتی را علیه مواضع دشمن صهیونیستی ترتیب دادهاند که سامانه «گنبد آهنین» رژیم اشغالگر از دفع آنها عاجز بوده است.
بنا به اعلام گروههای مقاومت اسلامی در دو روز گذشته بالغ بر یک هزار موشک و راکت به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک و پرتاب شده است.
این حملات که از ابتدای موجودیت رژیم نامشروع صهیونیستی بیسابقه بوده است، به آتش گرفتن تاسیسات نیروگاهی و ساختمانهای اداری و وارد آمدن آسیبهای جدی به برخی زیرساختهای سرزمینهای اشغالی منجر شده است و فرودگاه «بن گوریون» مهمترین فرودگاه رژیم صهیونیستی نیز مورد هدف راکتها و موشکهای شلیک شده از نوار غزه قرار گرفته که برای اولین بار در تاریخ به تعطیلی کشیده شد.
هشدار پمپئو درباره بازگشت آمریکا به برجام
«مایک پامیئو» روز گذشته (سهشنبه) با حمایت از تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در قدس اشغالی، مدعی شد که عدم حمایت دولت «جو بایدن» از اقدامات صهیونیستها موجب جسورتر شدن گروههای مقاومت فلسطینی شده است.
بنا بر گزارش شبکه آمریکایی فاکسنیوز، پامپئو که برای خطاب قرار دادن گروههای مقاومت فلسطینی حماس از لفظ «تروریست» استفاده کرده است، بدون اشاره به قساوتهای صهیونیستها علیه غیرنظامیان فلسطینی تصریح کرد که دولت بایدن در مقایسه با دولت ترامپ، حمایت کمتری از حق صهیونیستها برای دفاع از خودشان نشان داده است و همین امر دلیل بروز خشونتهایی است که امروز در منطقه صورت گرفته است.
وزیر خارجه جنگ طلب ترامپ در این خصوص گفت: «کارهای سادهای چون تأخیر رئیسجمهور بایدن در برقراری تماس با رهبری اسرائیل و ازسرگیری مجدد تأمین بودجه [تشکیلات خودگردان فلسطین] از طریق [سازمان ملل] همگی این پیام را به حماس و تروریستهای کرانه باختری ابلاغ میکند که آمریکا برای روابط بین اسرائیل و ایالات متحده، ارزش کمتری قائل است».
اظهارات پامپئو در خصوص گروههای مقاومت فلسطینی حماس در حالی مطرح شده است که رژیم صهیونیستی صبح امروز (چهارشنبه) برای سومین روز حملات شدیدی مناطق مختلف نوار غزه داشت و رسانههای فلسطینی از حمله گسترده رژیم صهیونیستی به سازمان امنیت داخلی نوار غزه و دیگر مقرهای امنیتی در شهر غزه و خانیونس و نیز دانشگاه اسلامی خبر دادند.
دیدار وزاری خارجه ترکیه و عربستان در ریاض
«مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه روز سهشنبه (دیروز) در سفری به ریاض با «فیصل بن فرحان» همتای سعودی خود دیدار کرد.
خبرگزاری عربستان (واس) گزارش کرد که در این دیدار تقویت روابط دوجانبه و مهمترین تحولات منطقهای و بینالمللی بررسی شد.
پس از این دیدار، وزیر خارجه ترکیه گفت که کشورش برای صدور قطعنامهای در مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان تلاش میکند.
چاووش اوغلو گفت که گفتوگوهای صریح و شفافی را با طرف سعودی انجام داده و دو کشور تصمیم دارند گفتوگوها را ادامه دهند.
او افزود که دو طرف سازوکار توسعه روابط دوجانبه و مسائل اختلافی را بررسی کردند.
وزیر خارجه ترکیه همچنین گفت که ما به صورت شفاف و صریح نحوه توسعه همکاری در مسائل منطقهای و توسعه همکاری و روابط دوجانبه را مورد بررسی قرار دادیم.
چاووش اوغلو تصریح کرد که از همتای سعودی خود برای سفر به ترکیه در دوره آینده دعوت کرده است و دیدارها و گفتوگوهای مقامات دو کشور ادامه خواهد داشت.
وی درباره تجاوزات رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی نیز گفت: «ما تنها به محکوم کردن اکتفا میکنیم حال آنکه امت از مل اقدام محسوس میخواهد و بزودی قطعنامهای در مجمع عمومی سازمان ملل درباره این تجاوزات صادر خواهیم کرد.»
روابط ترکیه و عربستان سعودی از زمان قتل «جمال خاشقچی» روزنامهنگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول در سال ۲۰۱۸، تیره شده بود.
۲۶ آوریل گذشته «ابراهیم قالن» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه گفت که آنکار بهبود روابط با عربستان و مصر را بررسی میکند و ترکیه به رأی دادگاه عربستان درباره قتل خاشقچی احترام میگذارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.