به گزارش تابناک به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، غلامعلی حداد عادل در ابتدای این نشست مجازی ضمن تشکر از سرور بختی، دبیر کل محترم اکو برای توجه به زبان فارسی به عنوان زبان مادری خود، درباره اشتراکات فرهنگی منطقه اکو گفت: کشورهای عضو اکو، تاریخ و جغرافیایی مشترک دارند که سبب پیدایش فرهنگ مشترک میان مردم این کشورها شده است و زبان فارسی، محمل و بستر این فرهنگ مشترک در طول تاریخ بوده است.
وی افزود: بسیاری از میراث فرهنگی مردم این سرزمینها، به زبان فارسی نوشته یا سروده شده و این زبان، زبان فرهنگی و زبان واسط میان همه اقوام و ملتهای گوناگون بوده است که در این سرزمینها ساکن بودند. زبان فارسی با تاریخ کهن تراش خورده و صیقل یافته، زیبا و خوش آهنگ شده و غنا یافته و به عنوان یک زبان مشترک انتخاب شده است.
رئیس بنیاد سعدی با اشاره به جایگاه و نقش فردوسی در زبان فارسی یادآوری کرد: کسی که بیش از همه در آغاز تاریخ زبان فارسی در ماندگاری و قوت زبان فارسی سهم دارد، حکیم ابوالقاسم فردوسی است و هرگاه نام زبان فارسی به میان بیاید، نام او به ذهن خطور میکند.
حداد عادل افزود: فردوسی با شاهنامه خود حماسه جاودانهای آفریده که تنها حماسه یک ملت و کشور نیست، بلکه حماسه ملتهای این منطقه-منطقه اکو- است و نشانه آن است که نامهای مردان و زنان در شاهنامه فردوسی به عنوان قهرمان این داستانها در این کشورها رایج بوده است.
وی با بیان اینکه امروز وظیفه ما این است که میراث فرهنگی مشترک و کهن خود را گرامی و بستر و حامل این میراث یعنی زبان فارسی را نیز عزیز بداریم، تأکید کرد: جشنهایی مانند نوروز را فراموش نکنیم و این فرهنگ مشترک و زبان فارسی را وسیلهای برای انواع همکاریهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی قرار دهیم و در حقیقت فرهنگ مشترک و عشق به زبان فارسی را سکوی پرشی به سوی پیشرفت و تفاهم قرار دهیم و صلح را در میان خود تحکیم ببخشیم.
رئیس بنیاد سعدی در پایان روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت فردوسی را به همه فارسی زبانان و فارسی دانان به ویژه در منطقه اکو تبریک گفت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.