به گزارش بورس تابناک، هومن عمیدی کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آیا گزارش عملکرد ۱۲ ماهه شرکت ها میتوان از صف های فروش بکاهد؟ بیان کرد: فصل مجامع نزدیک است و تعدادی از شرکتها گزارش ۱۲ ماهه خودشان را به سازمان بورس ارسال کرده اند و باید گزارشهای ۱۲ ماهه حسابرسی شده خودشان را نیز ارسال کنند، بعد از انجام این فرایند مجامع میتواند برگزار شود.
وی افزود: شرکتها با تنها ارسال گزارش ۱۲ ماهه نمیتوانند، مجامع برگزار کنند، بلکه باید حسابرس در رابطه با گزارش ۱۲ ماهه شرکت اظهار نظر کند و صورتهای مالی حسابرسی شده ۱۲ ماهه منشر شود آن وقت شرکتها میتوانند مجامع برگزار کنند.
کارشناس بازار سرمایه گفت: برای تاثیر گزارشها ۱۲ ماه بر صف فروش اول از همه باید علت صفهای فروش را بدانیم، تعدادی از این صفهای فروش به دلیل وضعیت جاری شرکت ها، آمار تولید و فروش شرکتها نیست، بلکه دلیل ایجاد صف برای تعدادی از نمادها رشد قیمتی سنگینی است، که در ماههایی از سال گذشته اتفاق افتاده است.
عمیدی در رابطه با علت ایجاد صف گفت: بعضی از نمادها که رشد قیمتی سنگینی و قلههایی را تجربه کردند، که بعد از افزایش قیمت سنگین برای کاهش ارزش سهام صفهای فروش شکل گرفت، اما هم زمان با صفهای فروش معاملاتی صورت نگرفت، که این امر باعث ایجاد صفهای فروش قفل شده بود و هنگامی که صف فروش قفل شده داشته باشیم و معاملهای به اندازه حجم مبنا صورت نگیرد، نماد مشمول گره معاملاتی میشود.
وی افزود: با توجه به گفتههای بالا تعدادی از نمادها در حال حاضر قیمتشان افت نکرده است، به همین علت کسی خریدار این نمادها نیست، چون قیمت سهمهای این نمادها در حالت مناسبی نیستند و سازمان باید این نمادها را در گره معاملاتی ببرد، تا قیمتشان متعادل شوند.
کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: حال اگر گزارشهای ۱۲ ماهه شرکتی بسیار خوب باشد، ممکن است تعدادی از افراد از فروش سهامشان منصرف شوند وعدهای تشویق به خرید این سهام شوند، این قضیه میتواند در وضعیت سنگین صفهای فروش دخیل باشد، به هر حال باید آن قدری اختلاف فاحش و گزارش خوب باشد، که بتواند تاثیری در روند صفهای فروش بگذارد، انتشار گزارش ۱۲ ماهه خیلی خوب میتواند یک افشای اطلاعات باشد و در زمان افشای اطلاعات سازمان بورس نماد را متوقف میکند.
وی افزود: بعد از افشای اطلاعات ممکن است که صفهای فروش تشکیل نشود و حتی صفهای خرید برای آن نماد به وجود آید، بنابراین همه چیز محتمل است فقط بستگی به گزارشهای ۱۲ ماهه شرکتها دارد.
عمیدی تصریح کرد: روند کلی برای صفهای فروش کوچک به این صورت است که، اول برای شرکتهای بزرگ تقاضا آمده است و بعد صفهای خرید ایجاد شده است، بعد آرام آرام برای شرکتهای کوچک نیز صف خرید ایجاد میشود.
کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: بنابراین اگر قیمتهای یک شرکتی اصلاح نشده و هنوز قیمت آن بسیار تند باشد، باید با گرههای معاملاتی این روند تسهیل شود و به قیمت تعادلی برسد.
وی در پاسخ به این پرسش که کدام یک از صنایع سودآوری بیشتری را در گزارشهای ۱۲ ماه خود منتشرمی کنند؟ بیان کرد: بانک ها، سنگ آهنی ها، به احتمال زیاد گزارشهای ۱۲ ماه خوبی را ارائه میدهند، بانکیها وسنگ آهنیها به احتمال زیاد سود خیلی خوبی را برای سال اینده نیزدارند.
عمیدی تصریح کرد: برای سنگ آهنی ها، چون شرایط فروش فرق میکند، برایشان افزایش نرخ پیش بینی میکنیم، بنابراین گزارش ۱۲ ماه این شرکتها حتما گزارشهای خوبی است، چون این شرکتها در سال گذشته هم عملکرد خوبی را داشتند.
کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: اینکه سنگ آهنیها برای خودشان پرتفوی سرمایه گذاری تشکیل دادند، یعنی علاوه بر بحث شرکتهایی که سهام عدالت را در پرتفوی خودشان دارند، در شرکتهای دیگر نیز سرمایه گذاری کردند، به همین علت پرتفویهای متنوعی را ایجاد کردند، این شرکتها علاوه بر سود عملیاتی خوب دارای سود غیر عملیاتی مناسبی نیز هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است مردم از کنار گزارشهای منتشر شده مناسب مثل سایر خبرهای خوب بی تفاوت عبور کنند؟، گفت: هر چیزی ممکن است و تمامی احتمالات وجود دارد، اینکه شاید گزارشهای منتشر شده خوب هم نتواند در وضععیت فعلی بازار تغییری به وجود آورد.
منبع: باشگاه خبرنگاران