به گزارش «تابناک» به نقل از روابطعمومی بانک صادرات ایران، رضا صدیق در آیین امضای تفاهمنامه ١٠ بانک بزرگ کشور با بنیاد برکت با عنوان «فصل همدلی و برکت» که با حضور محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امامخمینی(ره)، مدیران عامل و اعضای هیئتمدیره بانکها و موسسات مالی برگزار شد، اظهار کرد: ایجاد ٢٢٠ هزار شغل به آسانی امکانپذیر نیست بلکه افراد زیادی با تلاش شبانهروزی موفق به انجام این کار شدهاند و از این رو حرکت انجام شده توسط بنیاد برکت حرکتی بسیار شایسته است.
وی افزود: بانکها همواره در خدمت تولید و اشتغال در کشور بودهاند و با نگاهی به طرحهای بزرگی که در کشور راهاندازی شده میتوان دریافت که خدمات بزرگی توسط بانکها به بار نشسته است. آثار خدمات و حمایت در اجرای طرحهای بزرگ در صنایع پتروشیمی، سیمانی، بزرگراهها، هتلها، بیمارستانها، خودروسازها و سایر زیرساختهای مختلف اقتصادی وجود دارد که با استفاده از تسهیلات و حمایت بانکها ایجاد شده است.
قائممقام مدیرعامل بانک صادرات ایران گفت: علاوه بر این، خدمات و حمایت بانکها در بخش اشتغالزایی کوچک و خرد نیز همچنان ادامه دارد. به نحوی که در سال گذشته رقمی در حدود ٨٠٠ هزار میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای تولیدی در بخشهای مختلف صنعت، معدن، تجارت، مسکن و ... پرداخت شده که ٣٠٠ هزار میلیارد ریال آن در حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط پرداخت شده و حرکت بزرگی برای توجه به مشاغل کوچک که اشتغال مستقیم ایجاد میکنند، به حساب میآید.
صدیق پرداخت تسهیلات حمایتی به بخشهای آسیبدیده از کرونا در سال گذشته را نیز مورد توجه قرار داد و افزود: در سال گذشته بیش از ٥٧ هزار کسب و کار آسیبدیده از کرونا از بانک صادرات ایران تسهیلات حمایتی دریافت کردند تا بتوانند به راحتی به فعالیت خود ادامه دهند.
در این مراسم محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) با ابراز خرسندی از مشارکت بیشتر بانکهای بزرگ کشور از جمله بانک صادرات ایران در طرحهای اشتغالزایی بنیاد برکت، اظهار امیدواری کرد که ٢٧٠ هزار شغل در نظر گرفته شده برای سال جاری تا ٤٠٠ هزار شغل افزایش یابد.
وی گفت: امکانات خدادادی کشور چند صد برابر مشکلات موجود است. در سال گذشته و با امکانات محدود بنیاد برکت و تلاش پرسنل خود، موفق شدیم ٢٥ درصد اشتغال ایجاد شده کشور را به خود اختصاص دهیم.
مخبر با اشاره به وجود منابع و امکانات فراوان در کشور، تاکید کرد: اینها سرمایههای اصلی نیستند بلکه مردم سرمایههای اصلی هستند. مزیت واقعی ما در کشور نیروی انسانی است که باید برای ایجاد اشتغال بیشتر سرمایههای عظیم خدادادی را به صحنه بیاوریم. هنر بنیاد برکت در این بوده که کار را با مردم و برای مردم آغاز کرده است.
وی با اشاره به اهمیت مشاغل خرد و کوچک در دنیا، افزود: ٦٠ درصد اشتغال پیشرفتهترین کشورها از طریق ایجاد همین مشاغل خرد است و در برخی مواقع تا ٣٠ درصد تولید ناخالص این کشورها از طریق همین مشاغل انجام میشود. نسل جوان کشور در حال گذر از سن اشتغال است و ایجاد اشتغال صرفا یک فعالیت عادی نیست، بلکه اساس فعالیت جامعه است.
امضای تفاهمنامه بانک صادرات ایران در آغاز عملیات اجرایی ایجاد ٢٧٠ هزار شغل در سال «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» با بنیاد برکت، به منظور بهبود وضعیت معیشت خانوارهای ساکن در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی با اولویت کسب و کارهای خرد و خانگی مبتنی بر مزیتهای نسبی مناطق انجام شد که بر اساس آن اعطای وام قرضالحسنه اشتغالزایی به طرحهای معرفیشده توسط این بنیاد در چارچوب تفاهمنامه و ضوابط جاری بانک صورت خواهد گرفت