بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: اعلام نگرانی آمریکا از قدرت پهپادی ایران، حملات هوایی «پکک» به مقرهای نظامی ترکیه، نامه قدردانی «جهاد اسلامی فلسطین» به رهبر انقلاب، درخواست شورای امنیت برای «پایبندی کامل» به آتشبس در نوار غزه و سرنگونی یک هواپیمای جاسوسی ائتلاف سعودی در آسمان الجوف، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
اعلام نگرانی آمریکا از قدرت پهپادی ایران
ژنرال فرانک مک کنزی، فرمانده نیروهای آمریکایی در خاورمیانه و آفریقا که به عراق سفر کرده است، در اظهاراتی ضمن اذعان به قدرت پهپادی ایران اعلام کرد، آمریکا باید اقدامات بیشتری برای مقابله با پهپادهای کوچک ایران انجام دهد.
به گزارش تایمز اسرائیل، مک کنزی در خصوص قدرت پهپادی ایران گفت: ایران در سالهای آینده قدرت خود را در این بخش افزایش خواهد داد و از پهپادهای کوچک در سطح گستردهتری استفاده خواهد کرد.
این فرمانده نیروهای آمریکایی، روز پنجشنبه به عراق و روز جمعه به سوریه سفر کرد؛ اما گزارشهای سفر او پس از خروجش از منطقه منتشر شده است.
مک کنزی گفت: ما سخت در تلاش برای جبران ضعفهای خود برای مقابله موثر با پهپادها هستیم. پهپادهای کوچک و ارزان قیمت، به سختی شناسایی میشوند و شکست آنها مشکل است. تلاشها برای یافتن راههایی جهت قطع ارتباط و کنترل بین پهپاد و اپراتور آن، بهبود حسگرهای رادار برای شناسایی سریع تهدید هنگام نزدیک شدن و یافتن روشهای موثر الکترونیکی و جنبشی برای پایین آوردن این پهپادها در جریان است.
وی افزود: نصب حصار و تور با ارتفاع زیاد نیز میتواند به عنوان یک اقدام محافظتی مورد استفاده قرار گیرد. ما هنوز در این زمینه به نتیجه مطلوب نرسیدهایم.
در یک ماه گذشته، پایگاه آمریکایی «عین الاسد» واقع در استان الانبار عراق دو بار مورد حمله پهپادی قرار گرفته است.
در روزهای گذشته با اظهارات مککنزی، فرمانده نیروهای آمریکایی در آسیای غربی که بر خارج نشدن از عراق تاکید داشته، حملات علیه مواضع و منافع آمریکا شدت گرفته است.
بغداد و واشنگتن فروردین ماه طی گفتگوی راهبردی با یکدیگر بر سر خروج زمانبندی شده نیروهای آمریکایی و برچیده شدن پایگاههای این کشور در خاک عراق توافق و تاکید داشتند، اما اظهارات فرمانده نظامی آمریکا در ماه گذشته مدام بر حول نقض آن توافقات چرخیده است.
مک کنزی در این خصوص گفت: آنها فکر میکنند میتوانند با حملات سطح پایین که واکنش آمریکا را به دنبال نداشته باشد، ما را حساس کرده و در نهایت مجبور به ترک عراق کنند. این وضعیت خطرناک است. من فکر میکنم ائتلاف آمریکا هنوز برای مبارزه با داعش باید در عراق بماند.
حملات هوایی «پکک» به مقرهای نظامی ترکیه
رسانهها از حمله تروریستهای «پکک» (حزب کارگران کردستان) به دو مقر نظامی ارتش ترکیه خبر دادند.
وبگاه یونانی «پروتیما» به نقل از وبگاه «روداو» نوشت، دو پایگاه نظامی ترکیه پنجشنبه شب مورد حمله نیروهای پکک قرار گرفت. این در حالی است، در روزهای گذشته نیز حمله مشابه دیگری از سوی نیروهای پکک صورت گرفته بود.
وزارت دفاع ترکیه با تایید این حمله اعلام کرد، حملات یاده شده علیه پایگاههای نظامی در «باتمان» و «شرناق» بوده است. این حمله با استفاده از هواپیماهای مدل صورت گرفت. وزارت دفاع ترکیه مدعی شده، این حملات تلفاتی بر جای نگذاشته است. پایگاههای یاد شده مقر پهپادها و تیپ پیاده نظام ترکیه است.
این در حالی است که گروه تروریستی پکک اعلام کرده، به یک پایگاه نظامی ترکیه در استان دیار بکر حمله کرده است. به دنبال انتشار بیانیه پکک، وزیر کشور ترکیه گفت که دو هواپیمای مدل مورد استفاده از سوی پکک در این عملیات شناسایی شدند و مورد حمله قرار گرفتند و این حمله خنثی شد.
گروه پکک که در ۳۵ سال گذشته با دولت آنکارا در تقابل نظامی است از سوی ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان گروه تروریستی شناخته میشود. ترکیه میگوید، شبه نظامیان پکک مسئول مرگ بیش از ۴۰ هزار تن از شهروندان ترکیه از جمله زنان و کودکان هستند.
وزیر دفاع ترکیه به تازگی از کشته شدن شماری دیگری از عناصر گروه تروریستی «پکک» ( در یک عملیات کماندویی خبر داد. «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه با حضور در پایگاه هوایی گفت، در تازه ترین درگیری بین کماندوهای این کشور با نیروهای پکک در شمال عراق چند تن از آنها از جمله یکی از عناصر ارشد این گروه کشته شدند. وی افزود، در این درگیری هیچ یک از نیروهای ارتش ترکیه مجروح نشدند.
آکار گفت که در روزهای اخیر ۵۳ تروریست پکک در نبرد با نیروهای ترکیه کشته شدند.
نامه قدردانی «جهاد اسلامی فلسطین» به رهبر انقلاب
«زیاد النخاله» دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در پی پیروزی که مقاومت فلسطین در برابر اشغالگر صهیونیست بدست آورد، نامهای تشکر آمیز به رهبر معظم انقلاب ارسال کرد.
وی در این نامه نوشت: «حمایت و پشتیبانی مداوم و مستمر شما در تمامی سطوح، بزرگترین و برجستهترین نقش را در آنچه مردم فلسطین در نبرد «سیف القدس» بدست آوردند، ایفا کرد.»
در این نامه آمده است: «ملت و مقاومت مبارکمان، باعث ناخرسندی دشمنان و خوشحالی مؤمنان در هر مکانی گردید و دولت دشمن را سستتر از خانه عنکبوت کرد.»
النخاله در این نامه نوشت: «از طریق حضرتعالی، از برادران در نیروی قدس که در سالهای متمادی همراه ما بوده و هر آنچه را که از تجربه داشتند در اختیار ما قرار دادند، قدردانی میکنم.»
دبیر کل جهاد اسلامی فلسطین اضافه کرد: «اینجا بر خود وظیفه میدانم که از شهید عزیز و حبیب، فرمانده قاسم سلیمانی که با شهادتش به مقام عالی رتبه رسید و کسی که در این لحظات تاریخی حضورش را از دست دادیم، یاد کنم.»
وی گفت: «یاران شهید سلیمانی و برادرانش، حاج قاآنی و دستیارانش لحظه به لحظه در مدیریت این نبرد با ما حضور داشته و حضور آنها مبارک و با مزایای زیادی همراه بود.»
النخاله اضافه کرد: «با عزت و افتخار زیاد، از طرف خودم و برادرانم در فرماندهی جنبش جهاد اسلامی و اعضای آن و همچنین فرماندهی گردانهای القدس و رزمندگانش، به شما تبریک میگویم.»
وی در پایان نامه خود به رهبر معظم انقلاب نوشت: «از خداوند متعال خواستارم که شما را حفظ کرده و نعمتهای والای شما را تداوم بخشد و جمهوری اسلامی و سربازان شجاع آن را نیز حفظ کند.»
درخواست شورای امنیت برای «پایبندی کامل» به آتشبس در نوار غزه
پس از تداوم تهدیدهای رژیم صهیونیستی بر احتمال حمله مجدد به نوار غزه و ترور سران گروههای مقاومت فلسطینی، شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار پایبندی کامل همه طرفها به آتشبس شد.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، شورای امنیت شامگاه شنبه در اولین بیانیه بعد از آغاز درگیریهای رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطینی در نوار غزه به تاریخ دهم می، بر لزوم اجرای کامل آتشبس توسط طرف اسرائیلی و فلسطینی شد.
در این بیانیه - که بعد از حدود دو هفته سنگاندازی توسط آمریکا، بالاخره مورد موافقت این کشور قرار گرفت - شورای امنیت خواستار کمک بشردوستانه فوری به ملت فلسطین، مخصوصا ساکنان غزه شد.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، آمریکا البته به شرطی راضی به حمایت از این بیانیه شد، پاراگراف مربوط به محکوم کردن خشونتها و حملات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، حذف گردید.
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به این بیانیه، ضمن حمایت از پشتیبانیهای آمریکا از حملات این رژیم به نوار غزه، از اینکه شورای امنیت عملیاتهای راکتی گروههای مقاومت فلسطینی را محکوم نکرد، شدیداََ ابراز نارضایتی کرد.
بر اساس این گزارش، مسئولان فلسطینی هنوز به این بیانیه شورای امنیت واکنش نشان ندادهاند.
سرنگونی یک هواپیمای جاسوسی ائتلاف سعودی در آسمان الجوف
پدافند هوایی ارتش و کمیتههای مردمی یمن، امروز (یکشنبه) از سرنگونی یک هواپیمای شناسایی ائتلاف سعودی در آسمان استان «الجوف» با یک فروند موشک زمین به هوا که تاکنون رونمایی نشده، خبر داد.
به نوشته پایگاه خبری شبکه «المسیره»، «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن، اعلام کرد: پدافند هوایی ما صبح امروز موفق شد یک فروند هواپیمای جنگنده جاسوسی از نوع CH4 ساخت چین را سرنگون کند. این عملیات با یک موشک زمین به هوایی که تاکنون رونمایی نشده و در آسمان منطقه «المرازیق» در استان الجوف صورت گرفت.
وی افزود: ما بار دیگر تاکید میکنیم که آسمان کشور ما جایی برای گردش نیست.
CH۴ که یک هواپیمای بدون سرنشین دارای برد ۳۵۰۰ تا ۵هزار کیلومتر و استقامت ۳۰ تا ۴۰ ساعته است. قادر به حمل شش موشک و بارگیری ۲۵۰ تا ۳۴۵ کیلوگرم است.
پنجشنبه پیش (۲۰ می) نیز سخنگوی نیروهای مسلح یمن از سرنگونی یک هواپیمای شناسایی ائتلاف سعودی در جبهه نجران با موشک زمین به هوای رونمایی نشده، خبر داد.
وی گفت که پدافند هوایی یمن صبح پنجشنبه یک هواپیمای شناسایی را هنگام انجام عملیات خصمانه در آسمان جبهه نجران سرنگون کرد. مشخصات این هواپیما و جزئیات عملیات سرنگونی آن نیز به زودی منتشر خواهد شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.