ارقام نجومی برای اجاره مسکن در تهران

همه ساله در بهار و تابستان و با نزدیک شدن به ایام نقل‌وانتقالات در بازار مسکن، نگرانی مستأجران به‌واسطه تورم‌های سرسام‌آور که تأثیر مستقیمی بر نرخ اجاره‌بها دارد، افزایش می‌یابد.
کد خبر: ۱۰۵۳۹۷۴
|
۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۸ 24 May 2021
|
48668 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه اعتماد، اوایل سال گذشته ستاد ملی کرونا طی مصوبه‌ای مالکان را ملزم به تمدید قراردادهای اجاره تا تیرماه امسال کرد و ابتدای سال ۱۴۰۰ نیز علی قائدی معاون دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در مصاحبه‌ای اعلام کرد؛ با توجه به ادامه‌دار بودن ویروس کرونا در کشور قرارداد مستأجران بعد از تیرماه امسال به صورت خودکار تمدید خواهد شد و مالکان به دلیل تمدید خودکار قرارداد، نمی‌توانند حکم تخلیه بگیرند و بعد از پایان قرارداد مستاجر موظف نیست خانه را تخلیه کند و توسط مراجع قضایی حکم تخلیه صادر نخواهد شد.

قائدی گفته بود امسال میزان افزایش اجاره‌‎بها در تهران ۲۵ درصد، کلانشهرها ۲۰درصد و سایر شهرها ۱۵ درصد خواهد بود اما پس از این خبر محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد؛ تاکنون هیچ‌گونه تصمیم جدیدی در خصوص میزان افزایش نرخ اجاره‌بها گرفته نشده است و مصوبه ستاد ملی برای یک دوره یک ساله است و اجاره‌نامه‌ها معمولا از خرداد و تیر تمدید می‌شوند و در خردادماه یک گزارشی به ستاد ملی خواهیم داد و برای ادامه آن در ۱۴۰۰ تصمیم‌گیری خواهیم کرد.

تاثیر تورم بر اجاره‌بها چه بود؟

مهدی سلطان محمدی، کارشناس بازار مسکن در خصوص وضعیت اجاره‌بهای مسکن در بهار به «اعتماد» گفت: با توجه به افزایش شدید قیمت‌ها که در طول سه سال گذشته رخ داد و قیمت مسکن چندین برابر شد اجاره‌بها چندان تغییری نداشت و میزان اجاره‌بها همسو با قیمت مسکن افزایش نیافت این در حالی است که قیمت‌ها کمابیش با تورم خود را هماهنگ می‌کنند. او ادامه داد: انتظار می‌رود تا قیمت اجاره‌بها هم کمابیش با رشد تورم هماهنگ شود چرا که زمانی که قیمت مسکن بالاست قیمت اجاره مسکن اندکی بالای نرخ تورم می‌رود و زمانی که قیمت مسکن پایین می‌آید یا بازار مسکن راکد می‌شود افزایش قیمت اجاره‌بها کمی از تورم پایین‌تر می‌رود اما متغیر اصلی متغیر تورم است و با توجه به اینکه تورم بیش از ۴۰ درصدی را تجربه می‌کنیم این انتظار می‌رود که همچنان شاهد افزایش قیمت اجاره‌بها باشیم. سلطان محمدی در پاسخ به این پرسش که آیا با ثبت خانه‌های خالی امکان ورود این خانه‌ها به سمت بازار اجاره فراهم خواهد شد یا خیر؟ افزود: این موضوع تا حدودی به این بازار کمک خواهد کرد و ممکن است که مالکینی باشند که خانه‌های خالی خود را بی دلیل اجاره نداده‌اند اما تاثیر آن بر این بازار محدود خواهد بود و در سایر نقاط دنیا نیز که این طرح پیاده شده عرضه‌ها محدود بوده‌اند. او تصریح کرد: به‌طور طبیعی مالکین تمایل دارند که اگر در واحد مسکونی استفاده شخصی ندارند آن را به بازار عرضه کنند و از درآمد اجاره آن بهره‌مند شوند.

عدم تاثیر عرضه خانه‌های خالی بر بازار مسکن

این کارشناس مسکن ادامه داد: البته مالکینی هم هستند که واحدهای خود را به دلایل مختلفی از قبیل اخذ پروانه و یا نگهداری برای فرزندان‌شان خالی نگه داشته‌اند اما نهایتا با وجود فشارهای مالیاتی که از سوی دولت وجود دارد برخی از این واحدها نیز در بازار املاک عرضه خواهند شد اما این روش‌ها چندان تاثیری در بازار مسکن و افت قیمت‌ها نخواهد داشت و ممکن است تنها در کوتاه‌مدت تاثیرگذار باشد. سلطان محمدی افزود: مهم‌ترین مساله در بحث خانه‌های خالی موضوع شناسایی این واحدهاست که اصلا کار آسانی هم نیست و موارد زیادی بوده که هزینه شناسایی حتی بیش از مالیات شده است اما هدف قانونگذار در این طرح عرضه بیشتر ملک در بازار بوده است. این کارشناس مسکن در واکنش به بازگشت قیمت‌ها به سایت‌های خرید و فروش افزود: از ابتدا برداشتن قیمت‌ها در بخش مسکن و اجاره‌بها کار نادرستی بود و برداشتی که از این قضیه شد این بود که یکسری از دلال‌ها و افراد به‌طور مصنوعی و غیرعادی قیمت‌ها را دستکاری می‌کنند این در حالی است که از ابتدا عنوان کردیم در بخش ساختمان امکان دستکاری قیمت‌ها از سوی یک فرد وجود ندارد زیرا در این حوزه افراد با صدها هزار خریدار و فروشنده در کشور هماهنگ هستند که با یکدیگر می‌توانند در ارتباط باشند و اینکه این افراد بتوانند با برنامه‌ریزی قیمت‌ها را با هم تغییر دهند تصور نادرستی است. او ادامه داد: این اقدام درست مانند این بود که زمانی که دماسنج دمای محیطی را بالا نشان می‌دهد دماسنج‌ها را بشکنیم و یا آن را‌ برداریم، این اقدام درجه حرارت محیط را عوض نمی‌کند تنها اطلاعات را از استفاده‌کنندگان می‌گیرد این در حالی است که اگر افراد بدانند درجه حرارت چقدر است تصمیمات بهتری را می‌توانند بگیرند.

تبادل اطلاعات در بخش مسکن به نفع همه است

سلطان محمدی خاطرنشان کرد: در مورد مسکن هم وضعیت همین گونه است و هر چه جریان اطلاعات را بیشتر کنیم مردم هم در جریان عرضه‌های بیشتری قرار خواهند گرفت و فروشندگان هم بهتر می‌توانند تصمیم بگیرند و این تبادل اطلاعات به نفع همه مردم خواهد بود. او گفت: خرید یا اجاره مسکن در شرایط فعلی که با شیوع ویروس کرونا هم همراه است چندان کار ساده‌ای نیست که فرد از بنگاهی به بنگاه دیگر برود و در نهایت یک یا دو واحد را هم بازدید کند این در حالی است که در فضای مجازی به راحتی افراد می‌توانند به تمامی واحدهای عرضه شده در سطح شهر دسترسی داشته باشند. بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، در زمستان ١٣٩٩، شاخص قیمت اجاره‌بهای واحدهای مسکونی در مناطق شهری، به عدد ٢١٨,٣ رسید که نسبت به فصل قبل (٢٠٩.٠)، ٤.٤ درصد افزایش داشت. نرخ تورم چهار فصل منتهی به فصل زمستان ١٣٩٩ نسبت به دوره مشابه سال ماقبل در بخش اجاره‌بها، نیز برابر ٢٧,٥ درصد اعلام شده بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۴۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
واقعا مسولین خسته نباشند
ایلا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
من یک نفر با ۹۰ ملیون خونه پیدا نمیکنم برای اجاره تو دولت آباد قیمتها افتضاحه صابخونه ها بیرحم شدن
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
حالا اگر خونه خودن بود میدونم با مستاجر چکار می کردی
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۱:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
باید مالیات بر اجاره سریعا تصویب و اجرا شود و مالبات بصورت تصاعدی به شدت بالا رود مثلا تا اجراه ۵ میلیون تومان(مجموع رهن و اجاره) مالبات صفر باشد و از آن بالاتر به شدت افزایش پیدا کند.الان برخی مالکان می خواهند مشکل کل خانواده و خاندانشان را با اجاره حل کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
کجا ملزم به تمدید کردن صاحبخانه میگه تخلیه کن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
مالک و مستاجر هردو باید در شرایط تورمی زندگی کنند و هردو مستاصل اند از رشد مدوام قیمتها ... مثلا لبنیات ... پنیر 400گرمی از 4000 تومن در 2سال گذشته رسیده به 17500 تومن ... یعنی 4.5 برابر ... پس هم مالک و هم مستاجر باید توون این افزایش قیمت را بدهند و دیگر مهم نیست که قیمت آجر و سیمان ولوله و ایزوگام و ... و و و را گفت و تحلیل کرد....
وقتی همه چیز چند برابر میشود چه باید کرد؟
دنبال مقصر جلوه دادن یک گروه برعلیه دیگری بودن راه حل نیست ...باید چشمها را شست و جور دیگری نگریست .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
وقتی قیمت فولاد و سیمان و ... را بر مبنای قیمت دلار تعیین می کنید و بورس کالا قیمت ها را تعیین می کند انتظار بدتر اینها را هم باید داشته باشید
reza
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
اصلا چرا باید اجاره بها افزایش پیدا کنه ؟؟ آیا ارزش افزوده ملک به تنهایی کافی نیست مگه ؟؟ اصلا مگه میشه به ملک به عنوان وسیله معاش و درامد نگاه کرد؟؟ تمام اونایی که دارن خونه و مغازه اجاره میدن همشون قطع به یقین یا دارای شغل هستند یا بازنشسته هستند یا اینکه کلا تو کار ملک و املاک هستن . خوب وقتی ارزش ملکش با تورم میره بالا دیگه چه لزومی داره که اجاره بها هم افزایش پیدا کنه . به ولله قسم مالک خود من 50 درصد افزایش اجاره میخواست بده با کلی چونه زدن به 25 درصد راضی شده. واقعا اگه دولت و حکومت براش مهمه که بتونن کنترل تورم بکنن در بخش ملک و املاک باید تمام ملک ها بنام دولت بخوره و فقط دولت و حکومت صاحبان زمین باشند. اینجوری هم تورم کنترل میشه هم کسی بدون خونه نمی مونه . عدالت رعایت میشه ( البته که تو ایران نمییشه خدا رو شکر ) . یه قسمتی از مشکلات بانکی هم حتی راحتتر حل میشه ( دولت راحت میتونه از طریق مصادره خونه و ملک طرف مطالبات خودش رو وصول کنه از جمله مالیات و اقساط معوق و ...)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
خدا لعنت کنه گرفتار کنه فقط این املاکی ها رو ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
سلام در اول خبر ها گفتید ۶۰۰۰۰ واحد مسکن موجود است متقاضی ندارد ! می شود کارشناسان محترم دلیل این اختلاف را بفرمایند ؟ خوبه ظاهراً مطالب برای خنده است که مردم زورشان را با لب خندان سپری کنند
توحید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
خدا ازشون نگذره مخصوصا از صاحب خونهای بی رحم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟