عراقچی:‌تا‌وقتی‌منافع‌کشور‌تامین‌نشده،‌مذاکره‌ادامه‌دارد

معاون وزیر امور خارجه با بیان این‌که نمی‌توانم با اطمینان بگویم که این دور از مذاکرات دور آخر خواهد بود، تصریح کرد: تا وقتی منافع کشور تامین نشده، مذاکره ادامه پیدا می‌کند.
کد خبر: ۱۰۵۴۳۳۹
|
۰۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۲:۱۶ 26 May 2021
|
8950 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از فارس، «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین امشب (سه‌شنبه) پس از نشست امروز کمیسیون مشترک برجام در گفت‌وگویی درباره نشست مذکور گفت: امروز دور پنجم مذاکرات ما با کمیسیون مشترک برجام که متشکل است از ایران و کشور‌های ۱+۴، شروع شد و جلسه اول کمیسیون مشترک را داشتیم. ادامه کار توسط کارگروه‌ها در هر دو حوزه هسته‌ای و رفع تحریم‌ها و کارگروه سوم که مربوط به نحوه اجرای توافقات خواهد بود، ادامه پیدا خواهد کرد.

* همه طرف‌ها کماکان جدی هستند

وی افزود: همه طرف‌ها کماکان جدی هستند و با جدیت در این مذاکرات حضور پیدا کردند، خیلی از هیأت‌ها امیدوار هستند که این دور بتواند دور آخر مذاکرات باشد و ما به یک جمع بندی برسیم. می‌شود چنین امیدی را داشت، ولی یک مقدار هم باید محتاط بود.

* چند موضوعی که باقی‌مانده، کماکان موضوعات کلیدی هستند

معاون وزیر خارجه که با خبرگزاری صدا و سیما گفتگو می‌کرد، خاطرنشان کرد: موضوعاتی که برای نهایی شدن و تصمیم گیری باقی‌مانده، کماکان موضوعات مهمی هستند، البته تعدادشان کمتر شده و در دوره‌های گذشته در نگارش متن هم مقدار زیادی جلو رفتیم. این دور هم می‌توانیم کار را بیشتر جلو ببریم، ولی چند موضوعی که باقی‌مانده، کماکان موضوعات کلیدی هستند که درباره آن‌ها تصمیم گیری باید صورت بگیرد.

رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین اظهار داشت: باید کماکان محتاطانه درباره این‌که آیا این دور می‌تواند دور آخر باشد یا نه، صحبت کرد. امیدواریم بتوانیم هر چه زودتر این کار را انجام دهیم، ولی دنبال توافقی هستیم که خواسته‌ها و مواضع قطعی ما که قبلا به کرات مورد اشاره واقع شده را تامین کرده باشد.

عراقچی افزود: با جدیت در این مذاکرات حضور یافتیم و کارشناسان همراه من در کارگروه‌ها شرکت خواهند کرد و مباحث را به صورت جدی انجام خواهیم داد و امیدواریم بتوانیم پیشرفت‌های سریع‌تری نسبت به گذشته داشته باشیم.

* ما خواسته‌ها و مواضع خود را فدای زمان نمی‌کنیم/ قصد وقت تلف کردن نداریم و به دیگران هم اجازه نخواهیم داد

وی درباره مسائل باقیمانده و این‌که چقدر مذاکرات در این باره طول خواهد کشید؟ گفت: نمی‌شود هیچ تاریخی را داد. حتی نمی‌توانم با اطمینان بگویم که این دور آخر خواهد بود. مسائلی که باقیمانده از نظر ما باید به نحوی که رضایت ما را تامین کند، حل شود. این ممکن است در عرض دو سه روز یا بیشتر باشد، ما خواسته‌ها و مواضع خود را فدای زمان نمی‌کنیم.

این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: مهم این است آن‌چه منافع ملی ایران را تامین می‌کند، باید به دقت رعایت شده و در مذاکرات و متن‌هایی که نگارش می‌شود، این خواسته‌ها تامین شود.

وی تصریح کرد: البته قصد وقت تلف کردن نداریم و به دیگران هم اجازه وقت تلف کردن نخواهیم داد. اگر بتوانیم کار را سریع‌تر جلو ببریم، سریع‌تر جلو می‌بریم، ولی اجازه نمی‌دهیم که تعجیل و سریع جلو رفتن، باعث کاهش خواسته‌های ما و تامین منافع ما شود.

* هرگونه تصمیم‌گیری نهایتا در تهران صورت می‌گیرد

عراقچی خاطرنشان کرد: با دقت و درایت مذاکرات را جلو خواهیم برد و امیدواریم به فضل خدا بتوانیم خواسته‌ها و آن‌چه مواضع قطعی نظام است و توسط مقام معظم رهبری در مواقع متعدد بیان شده است، تامین شود و بعد مراتب را به تهران گزارش خواهیم داد.

معاون وزیر خارجه تأکید کرد: هرگونه تصمیم‌گیری نهایتا در تهران صورت می‌گیرد. وظیفه ما به عنوان کارگزاران نظام این است که در خط اول مذاکرات مباحث را جلو ببریم و بعد نتیجه را گزارش دهیم، تصمیم گیری‌ها در تهران توسط مراجع ذیربط گرفته و به ما هم ابلاغ می‌شود که چگونه رفتار کنیم.

* نه تعجیل می‌کنیم و نه اجازه طولانی شدن و فرسایشی شدن را خواهیم داد/امیدواریم در این دور بتوان به نتیجه رسید

معاون وزیر خارجه اضافه کرد: با دقت و طمانینه و با حکمت جلو خواهیم رفت، نه بدون دلیل، تعجیل خواهیم کرد و نه اجازه طولانی شدن و فرسایشی شدن را خواهیم داد، امیدواریم در این دور بتوان به نتیجه رسید. ولی مقید نیستیم که حتما در این دور انجام شود، بلکه مقید هستیم منافع ما به صورت کامل تامین شود.

* تا وقتی منافع کشور تامین نشده، مذاکره ادامه پیدا می‌کند

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که آیا از نظر شما این دور می‌تواند دور پایانی مذاکرات باشد و توافقی حاصل شود؟ خاطرنشان کرد: من به عنوان دیپلمات همیشه امیدوار هستم و وظیفه ماست که با امیدواری، ولی نه با خوشبینی مذاکرات را جلو ببریم.

عراقچی اضافه کرد: هر چقدر لازم باشد مذاکرات طول بکشد، طول خواهد کشید. دقت را فدای سرعت نخواهیم کرد، تامین منافع را فدای سرعت نخواهیم کرد. عجله بی مورد نخواهیم داشت و در عین حال بدون دلیل و منطق، مذاکرات را طولانی نخواهیم کرد. برای ما زمان ملاک نیست، برای ما تامین منافع کشور ملاک است و تا وقتی این منافع تامین نشده، مذاکره ادامه پیدا می‌کند.

به گزارش فارس، نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) عصر امروز (سه‌شنبه) در گرندهتل شهر وین به مدت حدود یک ساعت و نیم برگزار شد.

این نشست در حالی برگزار شد که روز گذشته (سوم خرداد ماه) تفاهم اسفند ماه ایران و آژانس در خصوص ادامه ضبط داده‌های دوربین‌های آژانس برای یک ماه دیگر تمدید شد.

روسای همه هیأت‌ها در نشست امروز با اشاره به دستاورد‌های حاصله در چهار دور قبلی مذاکرات به خصوص در دور چهارم و با استقبال از استمرار تفاهم فنی ایران و آژانس بر جدیت و تعهد خود برای تداوم کار فشرده با تمرکز بر موضوعات اصلی باقیمانده تأکید کردند.

گفتنی است، دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام ۱۳ فروردین ماه به صورت مجازی برگزار و پس از توافق حاصله مقرر شد روز سه‌شنبه ۱۷ فروردین این گفتگو‌ها به صورت حضوری و رو در رو دنبال شود و در نهایت هم این نشست برگزار و پس از آن توافق شد دو کارگروه در حوزه تحریم‌ها و هسته‌ای تشکیل و بررسی‌ها را انجام دهد. نتایج بررسی‌های این دو کارگروه به نشست کمیسیون برجام در روز جمعه ۲۰ فروردین منعکس و اعلام شد که هیأت‌های برای تنفس و مشورت به پایتخت‌ها برمی‌گردند و مقرر شد روز چهارشنبه ۲۵ فروردین دوباره در وین گردهم بیایند. این نشست با یک روز تاخیر به دلیل ابتلای یکی از اعضای هیأت اتحادیه اروپا به کرونا در روز پنجشنبه ۲۶ فروردین برگزار و مقرر شد که نشست‌های کارشناسی به کار خود ادامه دهند.

نشست بعدی کمیسیون مشترک برجام روز شنبه ۲۸ فروردین ماه در وین برگزار شد و در این چند روز رایزنی‌ها در سطوح کارشناسی و کارگروه‌ها ادامه داشت. نشست بعدی هم روز سه‌شنبه ۳۱ فروردین ماه در وین برگزار و هیأت‌های توافق کردند که دوباره گفتگو‌ها را از سر بگیرند که نشست مزبور سه‌شنبه هفتم اردیبهشت ماه در گرندهتل وین برگزار شد و عصر شنبه یازدهم اردیبهشت ماه نیز روسای هیأت‌های ایران و ۱+۴ در جلسه‌ای دوباره گردهم آمدند و بعد از آن به پایتخت‌ها برگشتند و مقرر شد دور جدید نشست روز جمعه ۱۷ اردیبهشت ماه برگزار شود که این نشست نیز برگزار شد و ۲۹ اردیبهشت ماه نیز مجدد کمیسیون تشکیل جلسه داد و توافق کردند به پایتخت‌ها بازگشته و دوباره این هفته نشست را برگزار کنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟