به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سعید جلیلی پس از حضور در ساختمان تولید معاونت سیما و ضبط نخستین برنامه تبلیغاتی تلویزیونی اش گفت: آن چه که در برنامه امشب بیان کردم و اکنون نیز به آن تاکید میکنم این است که به دو نوع میشود برای اداره روند کشور نگاه کرد، نخست نگاه حداقلی که فقط کشور اداره شود و دیگر نگاه حداکثری که در مهلت چهار ساله، کشور جهش یابد که این دو نگاه با هم بسیار متفاوت است و برنامه هایش نیز تفاوت دارد.
وی افزود: اگر میخواهیم برنامهها را متناسب با نگاه حداکثری و جهش کشور به سوی ایران بزرگ اجرا کنیم لازمه اش داشتن، اراده و باور برنامه است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به اینکه ارزش پول ملی در دولتش چقدر افزایش مییابد گفت: در ۴۲ سال گذشته یعنی از سال ۵۲ تا ۹۸ پول کشور ۴۲ هزار برابر شده است و گفته میشود این رقم تا پایان سال ۹۹ حدود ۵۸ هزار برابر شده است.
جلیلی افزود: این در حالی است که میزان تولید در این سالها ۱/۷ دهم درصد افزایش یافته است که این بی توازنی، ارزش پول ملی را کاهش میدهد.
وی گفت: دو کار بزرگ را باید انجام دهیم تا پول ملی تقویت شود نخست جلوی خلق پول بی رویه و غلط در بانکها را بگیریم و دیگر آنکه تولید را افزایش دهیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اکنون بیش از ۹۰ درصد خلق پول را بانکها انجام میدهند نه بانک مرکزی؛ اینها برای چه چنین کاری انجام میدهند.
جلیلی گفت: برخی میگویند اعلام رقم ۱/۷ دهم درصدی برای افزایش تولید در کشورمان بدبینانه است در حالی که افرادی که این رقم را بیشتر میدانند، حداقل عددی تک رقمی برای افزایش تولید بیان میکنند و میگویند مثلا میزان افزایش تولید ۹ برابر شده است، اما ۹ برابر افزایش تولید کجا و ۴۲ هزار برابر افزایش پول کجا؟
وی افزود: وقتی توازن میان تولید ملی و خلق بی رویه پول نباشد طبعاً ارزش پول ملی پایین میآید پس بایدبرنامهای در هر دو جهت داشته باشیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: رئیس کل بانک مرکزی اخیرا اعلام کرد ۹۰ هزار میلیارد تومان معوقات بانکی در اختیار ۱۱ نفر است.
جلیلی تاکید کرد: دولت ما حتماً برای این موضوع برنامه خواهد داشت و اجازه نخواهد داد ۹۰ هزار میلیارد تومان معوقات بانکی مربوط به ۱۱ نفر باشد.
وی افزود: اینها بحثهای بسیار مهمی است و اگر میخواهیم ارزش پول ملی را حفظ کنیم و مسیر به نحوی باشد که تورم کاهش یابد و ارزش پول ملی افزوده شود اقتضای آن داشتن برنامه است و برنامه هم با سر دادن شعار محقق نمیشود بلکه مجموعهای از مباحث است که باید انجام شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از مباحث مطرح این است که باید متناسب با توانمندیهای کشور برای افزایش تولید و کاهش خلق پول اقدام کرد.
جلیلی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ظرفیتهای تبلیغی رسانه ملی برای نامزدهای ریاست جمهوری اظهار داشت: صرف نظر از اینکه کدام یک از نامزدها رای آوردند مهمتر این است که همه مردم مشارکت پرشور و گستردهای در انتخابات داشته باشند.
وی گفت: این موضوعی بسیار مهم است و به ویژه در دوره همه گیری کرونا و محدودیتهای این بیماری، رسانه ملی میتواند نقش مهمی ایفا کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نقش رسانه ملی را مهم و بی نظیر دانست تاکید کرد: صدا و سیما با برنامه هایش اولاً باید مردم را به مشارکت گستردهتر در انتخابات اقناع و تشویق کند و دیگر اینکه فرصتی فراهم شود تا مردم انتخاب درست داشته باشند.
جلیلی انتخاب درست را در گرو این موضوع دانست که نامزدها بتوانند به پرسشهای واقعی مردم پاسخ معتبر دهند و مردم نیز از میان پاسخ ها، بهترینها را انتخاب کنند.
وی از رسانه ملی خواست؛ از همه ظرفیتهای هنری و رسانهای اش استفاده کند تا مردم به ویژه در شرایطی که با محدودیتهای کرونایی مواجهند بیشترین استفاده را از این رسانه داشته باشند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که شما گفته بودید (فیلترینگ توییتر) توجیحی ندارد آیا این موضوع از اولویتهای دولت شماست گفت: بحثی که مطرح کردم این بود که وقتی در ایام انتخابات صحبت از فضای مجازی میشود عدهای با طرح مباحثی از فضای مجازی لولو درست میکنند و مطالبی میگویند تا موضوع منحرف شود.
جلیلی افزود: این در حالی است که فضای مجازی امروزه فرصتی بی نظیری را برای نسل ما به ویژه نسل جوان فراهم کرده است.
وی تاکید کرد: طبعاً باید از این فضا حداکثر استفاده را کرد و با سرعت و دقت بیشتر و کیفیت بهتر بسیاری خدمات در عرصههای علمی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد که باید از این عرصه استفاده کرد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با رد ادعای کسانی که به جوانان القا میکنند که عدهای میخواهند مانع بهره مندی از فضای مجازی شوند گفت: ما میگوییم خیر، این طور نیست باید از این فرصت به بهترین شکل استفاده کرد.
جلیلی تصریح کرد: برخی محدودیتها نیز زیاد توجیحی ندارد مثلا میان اینستاگرام و توئیتر تفاوت چندانی نیست و اگر محدودیتی وجود دارد حتماً باید رفع شود.
وی افزود: از سوی دیگر باید صادقانه به جوانان بگوییم که در فضای مجازی ممکن است کسانی بخواهند ازآن برای آسیب رساندن به فرهنگ جامعه و بنیان خانواده سوء استفاده کنند که در این خصوص اکثریت مردم راضی به این آسیب نیستند که این فقط مختص مردم ما نیست بلکه دیگر ملتها هم با این مسئله مخالفند که باید برای این موضوع تدابیر لازم اندیشیده شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به پرسشی درباره راهکار حمایت از تولید در دولت آینده گفت: برنامه اقتصادی باید جامع باشد و اگر از جهش تولید سخن گفته میشود لازمه جهش تولید، جهش صادرات و تعامل گسترده و سازنده با جهان است تا بتوان بازار را در اختیار داشت وگرنه محصولات تولیدی ما روی دستمان میماند.
جلیلی افزود: وقتی میگوییم برای حمایت از تولید برنامه داشته باشیم یعنی بخشهای مختلف دولت باید در این زمینه فعالیت کنند مثلا وزارت خارجه، وزارت صمت و دیگر نهادهای دولت باید برای حمایت از تولید ایفای نقش کنند.
وی در پایان گفت: اگر به مقوله حمایت از تولید، تک بعدی نگاه کنیم این هدف تحقق نمییابد.