واکنش ماکرون و مرکل به جاسوسی آمریکا

رئیس جمهور فرانسه و صدر اعظم آلمان گزارش‌های اخیر درباره اقدام آمریکا و دانمارک در جاسوسی از سیاستمداران اروپایی را غیرقابل قبول توصیف کرد.
کد خبر: ۱۰۵۵۴۸۵
|
۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۰ 01 June 2021
|
6869 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، در واکنش به گزارش‌ها درباره جاسوسی آمریکا از سیاستمداران اروپایی، این اقدام را «غیرقابل قبول» توصیف کرد.

وی در پایان شورای وزیران آلمان- فرانسه گفت: «این موضوع در میان متحدان، حتی کمتر از متحدان و در میان شرکای اروپایی، غیرقابل قبول است.»

رئیس جمهور فرانسه اضافه کرد وی منتظر توضیح از آمریکا و دانمارک درباره این گزارش است.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، نیز موضع ماکرون درباره این موضوع را تایید کرد.

یک‌شنبه رسانه‌های آلمان و دانمارک اعلام کردند آژانس امنیت ملی ایالات متحده (NSA) با همکاری با واحد اطلاعات خارجی دانمارک از مقام‌های ارشد کشورهای همسایه، از جمله مرکل جاسوسی کرده است. در گزارش جدید همچنین مشخص شده که آمریکا از پیر اشتینبرک، کاندیدای صدارت وقت حزب سوسیالیست چپ میانه آلمان (SPD)، نیز جاسوسی کرده است.

در همین راستا، اشتفان سایبرت، سخنگوی دولت آلمان، امروز در نشست خبری گفت در حال پیگیری گزارشی مبنی بر همکاری ایالات متحده با دانمارک در رابطه با جاسوسی از مقام‌های ارشد کشورهای همسایه، از جمله آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، هستیم.

سخنگوی دولت آلمان افزود: «دولت فدرال این گزارش را مورد توجه قرار داده و با تمام سازمان‌های مرتبط دولتی و بین‌المللی در تماس است.»

دولت فرانسه نیز روز دوشنبه در واکنش به گزارش‌ها درباره جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا از رهبران ارشد اروپا با کمک سرویس جاسوسی دانمارک، این مسئله را در صورت اثبات «بسیار جدی» خواند.

کلمنت بون، وزیر امور اروپای فرانسه، به رادیو فرانسه اینفو گفت: «این مسئله بسیار جدی است، باید ببینیم آیا شرکای ما در اتحادیه اروپا، دانمارکی‌ها، در همکاری با سرویس‌های آمریکایی مرتکب خطا شده‌اند.»

وی افزود: «در صورتی که مشخص شود آمریکا از رهبران اتحادیه اروپا جاسوسی می‌کرده، این (مسئله) بسیار جدی خواهد بود.»

به دنبال افشای نقش سرویس جاسوسی دانمارک در جاسوسی از همسایگان این کشور، دولت‌های نروژ و سوئد از کپنهاگ توضیح خواستند. وزیر دفاع سوئد در این خصوص گفت: «ما خواهان آن هستیم که درباره مسائل مرتبط با شهروندان، شرکت‌ها و منافع سوئدی کاملاً مطلع شویم. سپس باید ببینیم پاسخ طرف سیاسی در دانمارک چگونه به نظر می‌رسد.»

همتای نروژی او هم در واکنش به جاسوسی آمریکا از سران اروپا با کمک سرویس جاسوسی دانمارک گفت ما همه ادعاها را جدی می‌گیریم. هر دو نفر تاکید کردند ترین برامسن، وزیر دفاع دانمارک، در مطلع کردن آن‌ها از جاسوسی آژانس امنیت ملی ایالات متحده (NSA) از همسایگان دانمارک کوتاهی کرده است.

همچنین وزارت دفاع سوئد با پاریس و برلین، که سیاستمداران و مقامات ارشد آن‌ها هم هدف جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا قرار گرفته‌اند، رسماً تماس برقرار کرد.

به گزارش وبگاه شبکه خبری دویچه وله، افشای جاسوسی ایالات متحده از متحدان خود برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ آشکار شد، اما اکنون روزنامه‌نگاران به گزارش‌هایی با جزئیات بیشتری دسترسی پیدا کرده‌اند. این گزارش نشان داد دانمارک متحد و همسایه نزدیک آلمان در همکاری با سرویس جاسوسی آمریکا، صدراعظم و رئیس‌جمهور آلمان را هدف قرار داده بود.

این چندین بار است که خبر جاسوسی آمریکا از آلمان رسانه‌ای می‌شود. پیش‌تر مقام‌های آلمان یک نفر را به اتهام جاسوسی برای آمریکا بازداشت کرده بودند. رسانه‌های آلمان در آن موقع گزارش کردند مظنون یکی از کارکنان سازمان اطلاعات برون‌مرزی آلمان بود که به مدت دو سال برای آمریکا هم جاسوسی می‌کرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟