فرآیند لجن فعال در سال ۱۹۱۲ توسط دکتر گیلبرت فاولر، دانشمند دانشگاه منچستر انجام شد که بطری فاضلابی را که در آن جلبک وجود داشت به مدت یک ماه به پساب اکسیژن داده مشاهده کرد که پساب مورد نظر، خیلی بهتر تصفیه شده است. به مرور زمان دانشمندان متوجه شدند که این فرآیند به تمرکز ارگانیسم های بیولوژیکی کمک کرده است.
تصفیه با لجن فعال به فرآیندی اطلاق می شود که در آن مخلوطی از لجن فعال و فاضلاب، ترکیب شده و هوادهی می شود. تصفیه بیولوژیکی پساب از قدیمی ترین و رایج ترین روش های تصفیه در سراسر دنیا بشمار رفته و کاربرد گسترده ای در عرصه تصفیه بیولوژیکی پساب دارد. از جمله واحد هایی که در پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی توسط شرکت های تولید کننده دستگاه های تصفیه فاضلاب طراحی می شود، قرارداد اجزایی با قابلیت تصفیه بیولوژیکی فاضلاب است.
در فرآیند لجن فعال از میکروارگانیسم های هوازی که می توانند ماده آلی موجود در آب را تجزیه کنند و پس از آن، آن ها را لخته کند، استفاده می شود. بدین ترتیب مایعی عاری از مواد آلی و معدنی حاصل شده و در نهایت رسوب ناشی از لخته شدن نیز به راحتی قابل حذف است.
فاضلاب بهداشتی یا همان Domestic Wastewater نوعی از فاضلاب است از چربی های موجود در آشپزخانه ها، مواد شوینده، پساب سرویس های بهداشتی تشکیل شده است. این پساب به لحاظ وجود مواد سمی و میکروارگانیسم ها، برای جانداران خطرناک است و نباید پیش از تصفیه وارد محیط زیست شوند.
با توجه به آب و هوای محل، میزان کیفیت مورد نیاز پساب نهایی و نوع کاربرد آب خروجی معمولا از فرآیند های زیر استفاده می شود.
در پکیج های تصفیه فاضلاب نیز مانند تصفیه خانه های بزرگ از تجهیزات و فرآیند های مخصوصی بر اساس حجم پساب، غلظت و نوع آلاینده ها... استفاده می شود.
1- تصفیه فاضلاب به روش راکتور ناپیوسته متوالی(SBR): روش هوازی و اکسیژن دهی به فاضلاب می تواند کمک کند تا باکتری های هوازی رشد کنند و در نتیجه تکثیر این باکتری ها، مواد آلی موجود در فاضلاب تجزیه شوند.
فرآیند هوادهی عمدتا بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه زمان می برد. نوع دیگری از این سیستم وجود دارد که بر پایه تصفیه بی هوازی است و کمک می کند تا موادی مانند آمونیاک از فاضلاب حذف شوند. این روش برای حذف BOD ها و CODها به کار می رود.
2- تصفیه پساب به روش راکتور بیوفیلمی (MBBR): سیستم MBBR از یک مخزن هوادهی (مشابه مخزن لجن فعال شده) با فیلترهای مدیا پلاستیکی و مساحت سطح موثر بالا در مدیاها ویژه تشکیل شده است که سطحی را فراهم می کند که یک بیوفیلم می تواند در آن رشد کند. مدیا های پلاستیکی در حال حرکت کاملاً به بیوفیلم وصل شده، نیتروژن آلی و معدنی را از بین می برد.
3- روش بیوراکتور غشایی (MBR): ترکیبی از یک فرآیند غشایی مانند میکروفیلتراسیون و اولترافیلتراسیون با یک فرآیند تصفیه فاضلاب بیولوژیکی، فرآیند لجن فعال است. هم اکنون به طور گسترده ای از این فرآیند برای تصفیه فاضلاب صنعتی و شهری استفاده می شود.
4- تصفیه فاضلاب توسط هوادهی گسترده (EAAS): در این روش در ابتدا پسماند درشت را از آن جدا می کنیم سپس پساب وارد حوضچه هوادهی می شود، سپس فرآیند ته نشینی آغاز می شود. پساب پس از این مرحله به حوضچه کلرزنی وارد می شود.
5- لجن فعال با بستر ثابت IFAS: یک فناوری نسبتاً جدید است که هر گونه ذرات معلق را می گیرد. این روش که در تصفیه خانه های فاضلاب بسیار توسعه یافته مورد استفاده قرار می گیرد، می تواند به عنوان یک بروزرسانی برای تأسیسات موجود مورد استفاده قرار گیرد یا می تواند به صورت جدید ساخته شود.
بلوئر هوادهی: دستگاه هایی که برای تنظیم جریان هوا برای تصفیه فاضلاب ها تعبیه شدند. این دستگاه از نمونه پوپ های هواست.
دیفیوزر هوادهی: در تصفیه فاضلاب، تجزیه توسط باکتری های بی هوازی شکل گرفته و اگر میزان اکسیژن کافی باشد، تجزیه توسط باکتری های هوازی رخ می دهد.
دیفیوزر هوادهی یک تکنولوژی جدید برای هوادهی به پساب به جهت کمک به تصفیه آن است. این دستگاه، تعداد زیادی حباب هوا تولید می کنند که به آرامی از کف مخزن هوادهی تصفیه خانه بلند می شوند و طی این عملیات، اکسیژن را منتقل می کنند.
لوله های مربوطه: لوله های مورد استفاده در لوله کشی و انتقال فاضلاب، از متریالی مانند PVC ،CPVC ،PP ،PVDF و ABS هستند. این جنس از لوله ها مقاومت زیادی در برابر خوردگی دارند و به همین دلیل، برای کاربرد های رطوبت بالا و در معرض مواد خورنده بودن، این لوله ها مناسب هستند.
پمپ دوزینگ کلر: کلر از مواد گندزدا و ضدعفونی کننده است که می تواند عوامل بیماری زا را از آب حذف کند. در واقع غلظت کلر می بایست مقدار مشخصی باشد که این پمپ در اندازه گیری غلظت کمک می کند.
واحد زلال سازی: شفاف سازی به جهت زیبایی شناسی، روی آب انجام می شود. مانند فرآیندهای حذف منگنز که کدورت آب را می گیرد.
واحدهای ته نشینی: رسوب گذاری یک فرآیند تصفیه آب فیزیکی با استفاده از نیرو گرانش زمین برای از جداسازی مواد جامد معلق از آب است. واحد های ته نشینی یا رسوب گذاری، توسط حوضچه هایی مجهز شدند که توانایی حذف جامدات موجود در آب را دارند.
واحد های انعقاد سازی: انعقاد و لخته سازی بخش اساسی در تصفیه آب آشامیدنی و همچنین تصفیه فاضلاب است. طی این فرآیند، مواد شیمیایی برای لخته سازی و انعقاد به آب یا پساب اضافه می شوند و با خنثی کردن بار الکتریکی روی ذرات، به انعقاد، سنگین شدن و ته نشینی این ذرات کمک می کند.
شرکت مهندسین اوژن اطلس سپهر با بکارگیری دانش روز و مهندسین متخصص آمادگی ارائه خدمات مشاوره، طراحی و تولید پکیج های تصفیه فاضلاب پیش ساخته را دارد.
شماره تماس: ۰۲۱۸۸۱۷۱۱۳۸
وب سایت : https://ozhen.co/
انتهای رپرتاژ آگهی/