کیوسک بین الملل تابناک: خشم ترامپ از بازگشت آمریکا به برجام، حمله به پایگاه "ویکتوریا" در نزدیکی فرودگاه بغداد، هشدار پوتین به رئیس سازمان جاسوسی خارجی انگلیس، حمله رئیس پارلمان عربی به ایران و توافق بغداد و واشنگتن برای استقرار نیروهای ائتلاف آمریکایی در خارج عراق، از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.
خشم ترامپ از بازگشت آمریکا به برجام
دونالد ترامپ شامگاه شنبه به وقت محلی در نشست کنوانسیون حزب جمهوریخواه کارولینای شمالی که بوی انتخاباتی داشت و در این مسیر، عروس خود را برای نامزدی سنا از این ایالت به روی سن آورد، این مطلب را در انتقاد به سیاست خارجی جو بایدن، رئیس جمهوری فعلی آمریکا مطرح کرد.
وی افزود: بایدن از روی ترس تحریمهای ایران را برداشت. آه ایران، آه. من میتوانستم با آنها در عرض یک هفته به توافق برسم. اکنون آنها طلب پول میکنند و ما می رویم که بار دیگر این کار را انجام دهیم.
رئیس جمهوری سابق آمریکا که این اظهارات را در چهار سال ریاست جمهوری خود، رقابتهای انتخاباتی ۲۰۱۶ و همچنین ۲۰۲۰ بارها و بارها مطرح کرده است و به اعتقاد کارشناسان آمریکایی، این سیاست کامل شکست خورده است، بار دیگر مدعی شد: به یاد آورید، ۱۵۰ میلیارد دلار که ۱.۸ میلیارد آن پول نقد بود. آنها در واقع درخواست پول دارند اما هرگز از من پولی طلب نکردند. این باور نکردنی است.
ترامپ در بخش دیگری از اظهارات خود به درگیری اخیر رژیم صهیونیستی با فلسطینیها هم اشاره کرد و گفت: بایدن اسرائیل را مورد انتقاد قرار داد در حالیکه سرزمین یهود با هزاران هزار راکتی که توسط ایران شلیک میشد، مورد حمله قرار گرفته بود.
وی در ادامه ایرانستیزی خود، افزود: آنها توسط ایران شلیک میشدند.
رئیس جمهوری سابق آمریکا، سیاست دولت بایدن در قبال جنایات رژیم صهیونیستی را خیانت به اسرائیل دانست و افزود: نگاه کنید که در کنگره چه رخ میدهد، در ۱۰-۱۲ سال پیش همه طرفدار اسرائیل بودند اما اکنون این چنین نیست.
ترامپ ادامه داد: به برخی تندروهایی که در مجلس نمایندگان هستند، نگاه کنید که مجبورید با آنها تعامل داشته باشید. اسرائیل تقریبا خارج شده و این یک مساله وحشتناکی است.
رئیس جمهوری سابق آمریکا که شعار وی "آمریکا اول" بود و مخالفانش معتقد بودند که سیاستهای او، آمریکا را رو به افول برده است، اظهار کرد: دولت بایدن آمریکا را در آخر قرار داده است.
ترامپ افزود: بایدن خط لوله انرژی ما را رد کرد اما خط لوله انرژی روسیه را مورد تایید قرار داد که من به طور کامل آن را متوقف کرده بودم.
وی ادامه داد: من روسیه را متوقف کردم، روابط بسیار خوبی با رئیس جمهوری پوتین داشتم اما هیچ کسی به اندازه من نسبت به روسیه سختگیر نبود.
رئیس جمهوری سابق آمریکا با انتقاد از سیاست مرزی بایدن، ادعا کرد: مردمی که از مرزهای جنوبی وارد میشوند از خاورمیانه و همه جای جهان میآیند.
ترامپ افزود: بایدن با بازگشت به توافق اقلیمی پاریس که مدافع چین و روسیه و ضد آمریکایی است، مشاغل را از بین برد. این یک توافق یک طرفه و علیه ماست. قیمت بنزین نسبت به سال قبل، ۷۱ درصد افزایش یافته است.
وی بایدن را به تبعیت از سیاستهای چپگراها متهم کرد و گفت: همه برنامههای دولت بایدن تحت تاثیر چپگرایانی همچون الکساندریا اوکازیو کورتز، برنی سندرز، رشیده طالیب و ایلهان عمر است که به ما میگویند کشورمان را چگونه اداره کنیم.
رئیس جمهوری سابق آمریکا، که نخستین اقدام او ممنوعیت سفر از چندین کشور بود، با کنایه درباره ایلهان عمر گفت: جالب است، او از کشوری آمده که خیلی خوب آن را اداره میکنند و اکنون به ما میگوید که چه کاری انجام دهیم.
ترامپ در ادامه به مساله ویروس کرونا و آثار آن بر اقتصاد آمریکا و جهان هم اشاره کرد و مدعی شد: من قایل هستم که ویروس از آزمایشگاههای ووهان چین آمده است و چین باید هزینه آن را بپردازد. باید بر واردات چین، تعرفه ۱۰۰ درصدی اعمال کرد.
حمله به پایگاه "ویکتوریا" در نزدیکی فرودگاه بغداد
منابع محلی از شلیک یک فروند موشک به پایگاه "ویکتوریا" در نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد خبر دادند.
پایگاه خبری صابرین نیوز گزارش داد، در پی این حمله آژیرهای هشدار در پایگاه ویکتوریا، محل استقرار نظامیان آمریکایی به صدا درآمد. نیروهای آمریکایی مستقر در این پایگاه به حالت آماده باش درآمدند.
صابرین نیوز همچنین تصاویر اولیه از برخورد موشک به پایگاه ویکتوریا را منتشر کرد.
همزمان شبکه الجزیره به نقل از ائتلاف تحت امر آمریکا گزارش داد که یک فروند موشک به دفتر پشتیبانی دیپلماتیک بغداد در نزدیکی منطقه الخضرا بغداد برخورد کرده است و اعلام نمود، این حمله موشکی تلفات جانی نداشته است.
هشدار پوتین به رئیس سازمان جاسوسی خارجی انگلیس
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به «ریچارد مور» رئیس سازمان جاسوسی خارجی انگلیس (MI6) درخصوص اظهارات ضد روسی وی هشدار داد.
به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «اسکای نیوز»، پوتین با اشاره به اینکه مور از اواخر سال گذشته میلادی در این مقام منصوب شده و تجربه کافی ندارد، گفت: «احتمالاً او در ارزیابیهای خود درباره روسیه تجدیدنظر خواهد کرد.»
رئیس جمهور روسیه در ادامه به مور توصیه کرد: «سرت به زندگی خودت باشد و تلاش نکن روابط روسیه و بریتانیا را از آنچه هست بدتر کنی.»
ریچارد مور اخیراً در مصاحبه با یک رسانه انگلیسی، ادعاها در خصوص حمله شیمیایی در منطقه سالزبری انگلیس و انفجارهای سال ۲۰۱۴ در جمهوری چک را تکرار کرد و روسیه را مقصر آنها دانست.
در سال ۲۰۱۸، «سرگئی اسکریپال» یک جاسوس دوجانبه و دخترش در شهر سالزبری انگلیس با مادهای شیمیایی به نام «نوویچوک» ترور شدند. انگلیس مقصر این ترور را روسیه عنوان کرد، اما مقامات مسکو این اتهام را رد کردند و آن را ادعایی فاقد شواهد دانست.
از سوی دیگر به دنبال اتهام زنی دولت جمهوری چک به روسیه درباره دو انفجار در انبار مهماتی وربتیس که دو کشته هم بر جای گذاشت، این دولت از تصمیم خود برای اخراج ۱۸ دیپلمات روس خبر داد. روسیه اقدام این کشور در اخراج ۱۸ دیپلمات خود را با اخراج ۲۰ دیپلمات جمهوری چک پاسخ داد و آمریکا را به دست داشتن در این اتهام زنی جمهوری چک و گردانندگی اقدام ضد روسی متهم کرد.
«میلوش زِمان» رئیس جمهور چک چندی پیش اذعان کرد، شواهدی از دست داشتن عوامل روس در انفجار دو پایگاه نظامی این کشور وجود ندارد و هشدار داد مردم نباید دچار هیجان شوند و باید منتظر تکمیل تحقیقات و نتایج آن ماند.
حمله رئیس پارلمان عربی به ایران
«عادل عبدالرحمن العسومی» رئیس پارلمان عربی دو روز پس از مصاحبه با روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» که خواستار حضور کشورهای عربی در مذکرات وین (برجام) شد، در سخنانی جدید به ایران حمله کرد.
العسومی شنبهشب در برنامهای تلویزیونی مدعی شد که ایران خیرخواه کشورهای عربی نیست و تلاش میکند که در منطقه خرابکارانی داشته باشد، چون به ادعای او، ایران راهبرد بیثباتسازی همه کشورهای عربی را دارد.
این مقام عربی ضمن تمجید از عربستان سعودی، راهکاری هم برای کشورهای عربی ارائه کرد و از آنان خواست «برای مقابله با دخالتهای ایران، بر قدرت پادشاهی عربی سعودی و حمایت مصر» تکیه کنند.
به گزارش «الخلیج آنلاین» العسومی مدعی شد که «ایران هیچ دوستی ندارد» و از متحدانش برای خسارت زدن به کشورهای عربی استفاده میکند. «ما مخالف اقدامات ایران از جمله در یمن، عراق، سوریه، لبنان و دیگر کشورهای هستیم. ایران تلاش میکند کشورهای عربی را تجزیه کند.»
العسومی که از اکتبر ۲۰۲۰ (مهرماه ۱۳۹۹) رئیس پارلمان عربی شده، بحرینی است و سیاستهای کشورش علیه ایران را دنبال میکند. بحرین به تبعیت از عربستان سعودی مکررا ایران را به دخالت در امور کشورهای عربی متهم و علیه ایران در رسانهها فضاسازی میکند. العسومی در حالی ایران را به دخالت در کشورهای عربی متهم می کند که عربستان سعودی از سال ۱۳۹۴ رسماً علیه یمن وارد جنگی تمام عیار شده که نتیجه آن تخریب گسترده زیرساختهای یمن و کشتار هزاران انسان بیگناه شده است.
توافق بغداد و واشنگتن برای استقرار نیروهای ائتلاف آمریکایی در خارج از عراق
«عبد الامیر الشمری» معاون فرمانده عملیات مشترک عراق در گفتوگو با روزنامه دولتی «الصباح» از جزئیات مربوط به نشست روز گذشته کمیته نظامی-فنی مشترک بغداد و واشنگتن پرده برداشت.
فرماندهی مشترک عراق در بیانیهای اعلام کرده بود که در راستای گفتوگوهای فنی و امنیتی صورت گرفته در گفتوگوهای راهبردی بغداد و واشنگتن، روز گذشته (شنبه)، نشستی به ریاست عبدالامیر الشمری معاون فرمانده عملیات مشترک عراق و «پُل کالفرت» فرمانده نیروهای عملیات «العزم الصلب» (عزم سخت) برای بررسی نتایج گفتوگوی راهبردی بغداد و واشنگتن درباره سازوکار طرح انتشار مجدد نیروهای ائتلاف بینالمللی در خارج از خاک عراق برگزار شد.
بر اساس گزارش امروز روزنامه الصباح، معاون فرمانده عملیات مشترک عراق گفت، بغداد به واشنگتن ابلاغ کرده است که «عراق نیازی به نیروهای زمینی بیگانه در خاک خود ندارد.»
عبدالامیر الشمری در ادامه ضمن اشاره به کاهش شمار نیروهای آمریکایی در خاک این کشور، اعلام کرد: «استقرار مجدد نیروهای ائتلاف بینالمللی در خارج از عراق در پایگاههای مستقر در برخی از کشورهای مجاور خواهد بود.»
الشمری همچنین توضیح داد که نشست مذکور بر مشخص کردن یک جدول زمانی برای چارچوب روابط راهبردی بغداد و واشنگتن از راه تبادل اطلاعات و جمعآوری اطلاعات در قالب گشتهای هوایی، مشاوره و آموزش متمرکز بوده است.
او در ادامه اظهاراتش با اشاره به عملیات پیشین نیروهای بغداد و واشنگتن و بیان اینکه طرف آمریکایی با بغداد همکاری کرده است، اضافه کرد: «ما صداقت آنها در پایان بخشیدن به این پرونده را احساس کردیم.»
الشمری همچنین توضیح داد: «در این نشست، وضعیت گروههای داعش، توانمندی آنها، استقرار عناصرشان، توسعه و رشد توانمندی نیروهای عراق ارزیابی شد»
این اظهارات در حالی بیان شده است که پارلمان عراق، دی ماه سال ۹۸، در پی اقدام ارتش تروریستی آمریکا در ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و شهید ابومهدی المهندس نائب رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد؛ اما بهرغم گذشت حدود یک و نیم سال از زمان تصویب این طرح، نیروهای آمریکایی به حضور خود در خاک عراق ادامه دادند که این اقدام، واکنش گروههای مقاومت عراق را به همراه داشت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.