از چهارم خرداد که اسامی هفت نامزد احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان اعلام و رسانهای شد، فعالیتهای انتخابات نیز حالت جدیتری به خود گرفته است.
به گزارش «تابناک»؛ طبق اعلام شورای نگهبان، سید ابراهیم رئیسی، محسن رضایی، سعید جلیلی، عبدالناصر همتی، محسن مهرعلیزاده، امیرحسیت قاضی زاده هاشمی و علیرضا زاکانی ۷ نامزدی هستند که تلاش دارند از رسانه ملی و رسانههای مجازی و شبکه های اجتماعی شناخت بهتری از خود به مردم ارائه دهند.
آنچه در ادامه می آید گزیده ای از سخنان نامزدهای انتخابات سیزدهم است.
*رضایی: دولتم دولت اصلاح و تغییر خواهد بود/ در سه سال آینده حجم نقدینگی دو برابر خواهد شد
محسن رضایی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه رادیو اقتصاد گفت: من یک بار دیگر لباس سربازی به تن کردم و آمدم تا خودم را سپر بلای مردم کرده و کاری کنم که نظم و آرامش و نشاط به جامعه برگردد.
وی ادامه داد: من اولین مشکل را جدا شدن سفره دولت، مجلس و قوه قضاییه از مردم میدانم. اولین خطر، جدا شدن سفره حکومتیها از مردم است. اولین اقدام این است که ما سفرهها را یکی کنیم، یعنی سفره دولتمردان را با سفره مردم یکی کنیم که اگر در سفره مردم کمبود نان پیش آمد و قدرت خریدشان پایین آمد به دولت هم فشار بیاید. ما به دنبال آن هستیم که این خطا را جبران کنیم. اگر سفره دولت و ملت یکی شود دولت ناچار است برای حفظ خودش به مردم برسد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه متاسفانه ارزشهای انقلاب را لقلقه زبان داریم اما رفتار ما عوض شده است، گفت: دولت ما دولت اصلاح و تغییر خواهد بود و همه چیز را از خود دولت شروع خواهیم کرد. ما باید ابتدا خودمان پایبند به حکومت علوی باشیم و تبعیض را کنار بگذاریم، عدالت را در روابط پیاده کنیم و بعد از مردم بخواهیم که همینگونه باشند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص برنامههایش برای کنترل تورم و رشد فزاینده نقدینگی، گفت: نقدینگی ایران به گونهای است که هر لحظه سه هزار میلیارد تومان پول جدید بر پول قدیم اضافه میشود و لذا در سه سال آینده حجم نقدینگی دو برابر خواهد شد، یعنی اگر طی پنجاه سال گذشته یک حجم نقدینگی داشتیم این میزان در سه سال آینده دو برابر میشود که خود یک طوفان و یک سیل عظیم است.
رضایی گفت: زمانی که میگوییم یک ریال در مقابل یک ریال یعنی چه؟ یعنی زمانی که ما به کشوری کمک می کنیم آنها نیز باید به ما کمک کنند و معتقدیم چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.
رئیسی: اگر با رأی مردم انتخاب شوم، ریشههای فساد را میخشکانم/حزببازیها در کشور مشکلات جدی رقم زده است
آیتالله سیدابراهیم رئیسی کاندیدای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری صبح امروز (یکشنبه شانزدهم خرداد ماه) در گردهمایی فضلای حوزههای علمیه در مدرسه عالی شهید مطهری گفت: در چهل سال گذشته هواها، هوسها و حزببازیها در برخی حوزهها مشکلات جدی ایجاد کرد و کار اجرای عدالت به نحوی کند پیش رفت که مردم ناامید شوند.
وی ادامه داد: اجرای عدالت، تقسیم ظرفیتهای کشور بین افراد ذیحق و مقابله با فاسد به دلیل تمایلات شخصی و حزبی و علاقههای فردی و برخی رودربایستیها آنگونه که باید انجام نشد.
کاندیدای ریاست جمهوری متذکر شد: سیاسیکاریها و جناحبازیها موجب شد حتی نیروهای انقلاب مأیوس شوند و برای آنها سوالات زیادی پیش آمده که چرا بین آنچه گفته و آنچه عمل شد، تفاوت وجود دارد.
رئیسی گفت: امروز مردم میپرسند مگر قرار نبود عدالت اجرا شود و مسئولان با مردم صادقانه برخورد کنند و با مردم باشند؟ پس چرا بر خلاف همه اینها عمل شده و فاصله طبقاتی به وجود آمده است.
رئیسی بیان کرد: قشرهای مختلف مردمی باتوجه به عملکرد موفق دستگاه قضا در دوره تحول از من خواستند وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری شوم و من حضور نیافتن خود در این میدان را راحتطلبی میدانستم.
رئیسی اظهار داشت: تصمیمگیریهای نادرست و بیتدبیریها باعث شده برخی یک شبه پولدار و بسیاری از مردم فقیر شوند، اما خدا ما را موظف به اصلاح امور کرده و من برای انجام وظیفه به میدان آمدم.
وی گفت: امروز به ملت میگویم که قاطع، جدی و با اراده وارد میدان شدم و تهمتها و توهینها را به جان میخرم و اگر با رأی مردم انتخاب شوم ریشههای فساد را میخشکانم و با علتهای فساد برخورد میکنم.
*برنامه جلیلی برای سبد غذایی خانوار؛ سهم هر نفر ۲۵۰۰ کالری
سعید جلیلی، کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری در برنامه "رئیسجمهور و جوانان" که عصر امروز از شبکه سه سیما پخش شد، اظهار داشت: هدف بازار سرمایه افزایش تولید است، اما اگر به سفته بازی تبدیل شود، دچار مشکل خواهیم شد. یکی از برنامههای ما این است که در سه ماه اول دولت، ریسک پذیری را برای سهامداران خرد به حداقل برسانیم و امنیت سرمایه را برایشان ایجاد کنیم.
جلیلی درباره کاهش فاصله طبقاتی گفت: یکی از شعارهای انقلاب ما عدالت و نبود تبعیض بود. باید دو کار کرد؛ یکی از کارهای اساسی این است که امکانات را به خوبی توزیع کنید. نباید وقتی که برنامهریزی میکنیم فقط تهران را ببینیم، بلکه همه ایران را باید لحاظ کرد. ما شاهد یک فاصله چشمگیر بین استانهای کشور هستیم. در موضوعات اقتصادی باید نگاهی داشته باشیم که بی عدالتی شکل نگیرد.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه باید کوتاه مدت هم کارهایی انجام داد که مردم کاهش فاصله طبقاتی را احساس کنند، گفت: طرح برخورداری از سهم مصرف انرژی را داریم که برای آحاد جامعه سهمی از مصرف انرژی را در نظر بگیریم و مدیریت آن را به خودشان بسپاریم؛ امروز برخی دهکها در بحث تغذیه دچار مشکل هستند و طرح سبد غذایی را مطرح کردیم که به هر نفر ۲۵۰۰ کالری باید برسد و این میزان برای هر نفر تامین بشود. طرح سوم در بحث سفر و تفریحات است و از امکانات دولت باید استفاده شود تا مردم بهرهمند شوند. امروز امکانات مسافرتی در اختیار دولت، زیاد است و میتوان ۵۰۰ هزار زوج جوان را یک سال، ۵ روز به سفر رایگان فرستاد.
وی درباره واردات بیرویه در مناطق آزاد گفت: یکی از بحثهای جدی در کشور واردات غلط است که مانع تولید میشود و تولیدکننده نمیتواند در برابر کالاهای وارداتی رقابت داشته باشد. مناطق آزاد بر این مبنا شکل گرفت که سکوی صادرات باشد و پایانههای مرزی هم با توجه به رویکرد کشور، افزایش تولید و صادرات است و باید برنامه اصلی برای دولت این باشد که صادرات را یک وظیفه محوری برای دستگاهها قرار دهد.
زاکانی: انتظارم از مناظره بیشتر از این بود
علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در حاشیه ضبط برنامه انتخاباتی در رسانه ملی اظهار کرد: انتظارم از اولین مناظره خیلی بیشتر از این بود و به هیچ وجه فکر نمیکردم سطح برخی از آقایان این است که بیتوجه به بینندگان مناظره و سوالات باشند و یکسری حرفها را تکرار کنند و بروند.
وی تاکید کرد: من فکر میکردم که در مناظره آمدیم که بحثهای اقتصادی با هم بکنیم و مدلهای فعالیت و تلاش خود را ارائه دهیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر اینکه اقتصاد ایران کاملاً وابسته به نفت است، افزود: ما میتوانیم مسیری را برویم که هیچ وابستگی به نفت نداشته باشیم. نفت تحریم است اما ما بالغ بر یک میلیون بشکه نفت و میعانات گازی میفروشیم و اساساً این تحریم نه تَرَک بلکه آسیب جدی خورده است.
زاکانی گفت: تحریم را نمی توان با آمریکا برداشت بلکه تحریم را با بیاثر کردن و تکیه بر ظرفیتهای داخلی می توان حذف کرد.
*همتی: باید اقتصاد را به بازار واگذار کرد و دولت فقط نظارت کند
عبدالناصر همتی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در حاشیه ضبط برنامه تلویزیونی، گفت: قیمت گذاری باید در بازار باشد قیمتگذاری دستوری موجب همین اتفاقاتی میشود که امروز میافتد.
همتی گفت: وقتی شما وارد قیمتگذاری دستوری میشوید یعنی وارد توزیع رانت شدید و توزیع رانت هم قابل کنترل نیست؛ بنابراین باید اقتصاد را به بازار واگذار کرده و سپس نظارت کنیم تا بازار درست عمل کند یعنی دولت به جای دخالت در بازار باید اقداماتی کند که بازار به درستی کار را انجام دهد.
*قاضیزاده هاشمی: همان اتفاقات دورههای قبل مناظرات تکرار شد و این جای تأسف داشت
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در حاشیه ضبط برنامه تبلیغاتی در رادیو فرهنگ در پاسخ به این که در مناظره انتخاباتی چه نمرهای به خود میدهید، اظهار داشت: نمره را که بینندهها باید بدهند، بالاخره مردم پای آن نشسته بودند و بهترین قضاوت کنندگان هم مردم هستند.
وی عنوان کرد: اشکال مناظره این است که زمان در آن خیلی سریع است و مطالب در آن به خوبی رسانده نمیشود. سوالی با پنج هزار کلمه پاسخ از شما میپرسند و باید موضوع را در ۱۰ کلمه پاسخ دهید. نقطه ضعف مناظرات تلویزیونی این است که مردم میخواهند بدانند ما چه میخواهیم برای آنها انجام دهیم؛ اما باز همان اتفاقات دورههای قبل مناظرات تکرار شد و این جای تأسف داشت.