گزارش مناظره فرهنگی، اجتماعی و سیاسی۱۴۰۰

پاسخ رضایی به شوخی های مردمی در فضای مجازی / زاکانی: به ما می گویند کاندیدای پوششی درحالی که خود کاندیدای روکشی هستند / قاضی زاده هاشمی: اگر روند این باشد من هم تمام وزیران کابینه را از زنان انتخاب میکنم / همتی : جزو فرماندهان خنثی سازی تحریم ها هستم / رییسی : گشت ارشاد میگذاریم اما برای مدیران

این مناظره علاوه بر پخش به صورت زنده از شبکه‌های یک، جام جم و سلامت سیما، خبر،رادیو ایران و رادیو انتخابات، در پی انتقاد یکی از کاندیداها از پخش نشدن مناظره انتخاباتی با ترجمه ناشنوایان ، با رابط ناشنوایان از شبکه سلامت پخش خواهد شد.
کد خبر: ۱۰۵۶۸۲۲
|
۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۲ 08 June 2021
|
62995 بازدید
|

دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ساعت ۱۷ امروز؛ سه شنبه هجدهم خرداد ۱۴۰۰ با موضوع فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آغاز شد.

به گزارش تابناک، این مناظره علاوه بر پخش به صورت زنده از شبکه‌های یک، جام جم و سلامت سیما، خبر،رادیو ایران و رادیو انتخابات، در پی انتقاد یکی از کاندیداها از پخش نشدن مناظره انتخاباتی با ترجمه ناشنوایان ، با رابط ناشنوایان از شبکه سلامت پخش خواهد شد.

مشروح مناظره اول کاندیداهای مهمترین انتخابات ۱۴۰۰ را که با موضوع اقتصادی برگزار شد می‌توانید اینجا بخوانید.

محسن مهرعلیزاده در بخش جمع بندی اظهارات خود در دومین مناظره تلویزیونی کاندیداهای انتخابات با مورد خطاب قرار دادن مردم گفت:
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۲۰:۴۰

محسن مهرعلیزاده در بخش جمع بندی اظهارات خود در دومین مناظره تلویزیونی کاندیداهای انتخابات با مورد خطاب قرار دادن مردم گفت: مردم شریف ایران! می‌دانم که از وعدها، تبعیض‌ها، سختی‌ها، فساد، رانت، توهین و تحقیرها خسته شده‌اید و این همه خستگی نهال امید را در شما خشکانده است. حتماً با خود می‌گویید که این‌ها مثل قبلی‌ها هستند و آمدند حرف‌هایی را می‌زنند و می‌روند و تازه اگر در وعده‌هایشان صادق باشند، چقدر می‌گذارند آنها کار خود را انجام دهند و چقدر خواهند توانست کار خود را انجام دهند؟

وی افزود: می‌گویید که فرقی نمی‌کند که چی کسی رای بیاورد؛ من از شما میپرسم، اگر رای شما اثر نداشت، چرا گزینه‌ای ریاست جمهوری را این همه محدود و خاص کردند؟ اگر رای شما اثر نداشت، چرا ابر و باد و مه و خورشید و فلک را بسیج کرده‌اند تا یک نفر خاص را رییس جمهور کنند و یک انتخابات حداقلی با نتیجه مطمئن را دنبال می‌کنند و بر خلاف شعار افزایش مشارکت، تمام اهرم‌های کاهش مشارکت را به کار می‌برند؟ اینها همه بخاطر این است که از تصمیم هوشمندانه شما نگرانند.


کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خطاب به مردم خاطر نشان کرد: ندیده‌اید که چگونه سخن می‌گویند؟ ندیدید که بجای ارائه راهکار برای معیشت مردم، می‌گویند تمام اقتصاددان‌ها را به خط می‌کنیم؟ کاندیداها را تهدید می‌کنند که ممنوع الخرج و محاکمه می‌کنیم؛ بعضاً طوری سخن می‌گویند که گویی مردم رعیت‌اند و اینها ارباب، گویی مردم سربازند و اینها امیر و مردم متهمند و اینها قاضی؛ امروز حتی همین مناظره هم به محلی برای تنزل جایگاه ریاست جمهوری تبدیل شده است. بجای سوالات اساسی سیاست خارجی و تاثیر آن بر اقتصاد، تحریم و آینده اقتصاد کشور یکسری سوالات کوچک و تقریباً جزئی، که جزئی از مواردی که مورد انتظار شماست را مطرح می‌کنند.


مهرعلیزاده ادامه داد: مردم عزیز! من در پیشگاه خداوند متعال با شما پیمان می‌بندم که با ایجاد سامانه‌های شفافیت و ثبت و درج کلیه قراردادها و در دسترس قرار دادن آنها، گردش آزاد اطلاعات توسعه آزادی های سیاسی از جمله آزادی بیان، تقویت مطبوعات و رسانه‌ها، مقابله با انواع فیلترینگ، شرایط نظارت همگانی برای نهادها مدنی، گنجاندن مطالبات و وعده‌های انتخاباتی ام در قالب لوایح و ارتباط مداوم با اصحاب رسانه و خبرنگاران و تقویت دولت الکترونیک و بهره گیری از نسل جوان و نخبه و شایسته سالاری بدون در نظر جنسیت، قومیت و دین و مذهب به وعده‌هایم عمل خواهم کرد.


وی با تاکید بر اینکه با مانع زدایی از تولید رونق کسب و کار و ایجاد درآمد، رفاه را برای مردم عزیز به هدیه خواهم آورد، اظهار کرد: اگر برای فردای ایران بزرگ ترس نداشتم و برای یکپارچگی ایران بیمناک نبودم، هرگز به صحنه نمی‌آمدم. بیایید دست به دست هم دهیم تا نگذاریم عده‌ای قلیل برای ما تصمیم بگیرند.

امیرحسین قاضی زاده هاشمی در بخش جمع بندی این مناظره تلویزیونی گفت:
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۲۰:۳۸

امیرحسین قاضی زاده هاشمی در بخش جمع بندی این مناظره تلویزیونی گفت: ما در موضوعات مختلف مجبوریم اظهار نظر کنیم که مردم از لا به لای صحبت های ما به نگاه و فکرمان برسند.

وی افزود:اقتصاد ما ضمن این که درون زا باید باشد، باید برون گرا هم باشد و این همان اقتصاد مقاومتی است. کارکرد وزارت خارجه که می بایست برای ما منافع ملی و اقتصادی تامین کند، باید تغییر کند. وزیر خارجه باید یک تاجر موفق بین المللی باشد و دفاتر ما در سراسر دنیا باید محل معاملات سنگین باشد و رتبه بندی سفارتخانه ها نیز براین اساس باشد.

وی با بیان این که ۱۵۰۰ شرکت دولتی خانه خلوت جناح های سیاسی هستند، اضافه کرد: برنده انتخابات اهل ستاد خود را در این شرکت ها قرار می دهد و بسیاری از این شرکت ها امکان کنترل توسط دیوان محاسبات و دستگاه های نظارتی را ندارند. ما فراخوانی را برای عضویت در هیات مدیره این شرکت ها پیش بینی کردیم که ۷۵۰۰ نفری که قرار است این ۱۵۰۰ شرکت را اداره کنند توسط اساتید دانشگاه انتخاب شوند.

قاضی زاده هاشمی خطاب به جوانان گفت: جوان های عزیز که منتقد وضع موجود و عدم به کارگیری نسل جدید هستید و احساس می کنید پشت درهای بسته طبقه ای باقی مانده اید و از دعوای اصولگرا و اصلاح طلاب و راست و چپ خسته شده اید و می‌خواهید کشورتان را آباد و مقتدر ببینید، دولت "سلام"، دولت جوانان و نسل نو است دولت جوان های لر، کرد، لک، فارس، بلوچ، ترکمنی، عیسوی، مسلمان شیعه و اهل سنت.

این کاندیدای ریاست جمهوری در پایان گفت: ما از همه جناح ها و کسانی که داخل جناحی نیستند به کار می گیریم و سفره انقلاب را می تکانیم، سفره انقلاب متعلق به مردم است و ما پشتوانه ای جز شما جوانان نداریم ،کارترهای اقتصادی و حزب و جناحی با ما نیستند هر جوان یک ستاد است.

سعید جلیلی در جمع‌بندی اظهارات خود با بیان اینکه هشت سال گذشت و در کشور در این مدت کندی و توقف وجود داشت، گفت:
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۲۰:۳۸

 نقش رئیس‌جمهور برای درک درست مساله، تشخیص پاسخ و انتخاب رویکرد مناسب بسیار مهم است. یک رویکرد این است که کشور را به زور اداره کرد و برخی دوستان می‌گویند نمی‌شود اما باید در چهار سال آینده کشور جهش پیدا کند و حاضرم با کسی که این را قبول ندارد مناظره و بحث کرده و از دیدگاه خود دفاع کنم تا مردم انتخاب درستی داشته باشند. هدف من هم کارهای ژورنالیستی نیست.

وی ادامه داد: جهش به برنامه نیاز دارد نه اینکه معطل شویم که aftf فلان شد یا نشد. کشوری با این اقتصاد بزرگ نباید معطل اینها باشد بلکه باید برنامه داشته باشد. در مجمع تشخیص مصلحت گفتم کشور را معطل aftf نکنیم. خود دوستان گفتند بگذارید که اعلام نشود شما مساله را درست متوجه نمی‌شوید و وقتی رویکردتان اشتباه است، جواب نمی‌گیرید.

وی با ذکر مثال در مورد کولبران گفت: دو رویکرد حداقلی یا حداکثری در این زمینه وجود دارد. من در مرز بانه و باشماق با کولبرها صحبت کردم. همان کولبرها بعد از دو سال ۵۰۰ میلیون صادرات با تعاونی‌ای که درست کردیم، داشتند. تعاونی نخ‌کاران در روستایی در بوشهر مصادره شد و کسی که آن را خرید تجهیزات آن را قطعه قطعه کرد. دولت اینجا چه کاره است؟ رئیس‌جمهور باید برای استفاده از ظرفیت‌های کشور جهت جهش برنامه داشته باشد.

جلیلی در پایان گفت: در بخش قبلی صحبت‌هایم درباره طرح زنان روستایی عدد ۵۰۰ میلیون دلار را ذکر کردم که رقم صحیح ۵۰۰ میلیون تومان است.

محسن رضایی در جمع بندی سخنانش در دومین مناظره
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۲۰:۳۷

محسن رضایی در جمع بندی سخنانش در دومین مناظره تلویزیونی سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم عزیز عنوان دولت ما "اقدام و تحول" است، اقدام یعنی وعده و شعار را باید کنار گذاشت و تحول یعنی جراحی های بزرگی باید انجام داد؛ چرا که مشکلات اقتصادی ریشه در مسایل سیاسی و مدیریتی و ساختاری دارد، بنابراین باید کار درست و منطقی انجام داد. برنامه دولت ما اساسش بر اصلاح از درون قدرت است و به دلیل این که رابطه من با نظام رابطه با ثباتی بوده است و بیش از ۵۰ سال از ۱۷ سالگی تا الان در یک مسیر مستقیمی حرکت کردم، از این رو به خاطر اعتماد بین من و نظام و همچنین با توجه به رابطه ام با دوستان دیگر از جمله مجلس، نیروهای مسلح وقوه قضاییه می توانم ادعا کنم که اصلاحات اساسی از بالا تا پایین را انجام دهم.

وی ادامه داد: اول هم این اصلاحات را از خود دولت شروع می کنیم و تشکیلات عریض و طویل را باید سر و سامان دهیم، معنایش این نیست که از مدیران فعلی استفاده نکنیم خیلی از استاندارن و مدیران و کارشناسان انسان های شریف و کار درستی هستند، اما مساله این است که دیوان سالاری و نظام اداری و بروکراسی با آیین نامه های مختلف حقیقتا یک منجلابی از درگیری ها و فساد را ایجاد کرده است که باید پاکش کرد.

کاندیدای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: مساله دیگر نهادهای وابسته به رهبری است با اینکه وابسته به رهبری هستند اما همه در خدمت دولت هستند، سپاه پاسداران، ستاد اجرایی و بنیاد مستضعفان و قرارگاه سازندگی خاتم، اینها هم نیاز به اصلاحاتی دارند که پیشنهاداتم را خدمت رهبر انقلاب می دهم تا امکان بهره وری بیشتر از این نهادها را داشته باشیم. کمک به ادامه تحولات در قوه قضاییه و مجلس که حتما در دستورکار ما خواهد بود. کمک به کاری که آقای رییسی در قوه قضاییه شروع کردند و در ابتدای کار هم هستند یا مجلس انقلابی که شکل گرفته را کمک خواهم کرد. هم چنین فعال کردن جلسات سران قوا هم از دیگر اقداماتم خواهد بود.

رضایی با بیان اینکه شورای انقلاب فرهنگی واقعا بی خاصیت شده است، خاطرنشان کرد: اول از رهبر انقلاب تقاضا می کنم که شورای انقلاب فرهنگی را اگر ایشان موافقت کنند منحل کنم و شورای انقلاب فرهنگی را از این وضعیت خارج کنیم و وضعیت فرهنگی و مساله جوانان را اساسی حل کنیم.

وی ادامه داد: مساله دیگر اصلاح احزاب اصولگرا و اصلاح طلب که دو سرمایه هستند، است، اما نفودی ها بازیگران سیاسی و ماجراجویان زیادی در ساختار سیاسی اجتماعی ما هستند، امروز ما اگر نتوانیم ساختار سیاسی اجتماعی برای آینده ایران درست کنیم با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد.

باید فضا را برای جوانان باز کنیم
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۲۰:۳۶

محسن مهرعلیزاده در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره علت انجام نشدن پروژه شبکه ملی اطلاعات گفت: امروز اقتصاد و مسائل اجتماعی و فرهنگی در دنیا دیگر راه‌حل‌های معمولی ندارند، بلکه امروز اقتصاد، حکمرانی و شهر هوشمند داریم. امروز شرکتی مثل هوآوی شاید اندازه چند برابر کشوری مثل ما درآمد دارد. باید فضا را باز کنیم تا جوانان در این زمینه‌ها کار کنند و بدون هیچ ممانعتی بتوانند کارهای‌شان پیش ببرند.


وی با بیان اینکه متاسفم از اینکه هنوز در گیر و دار وضع فعلی اینترنت موجود و فیلترینگ هستیم، اظهار کرد: خوشبختانه وزیر جوان در دولت آقای روحانی خوب کارکرده، اما همچنان درباره سهمیه گذاری و فیلترینگ سخت‌گیری می‌کنیم. همانطور که آقای رئیسی به اقتصاد فضای مجازی اشاره کردند، امروز ۱ میلیون نفر در کشور معیشت و کارشان مرتبط با فضای مجازی است. به بخش قابل توجهی از تجار و صنعتگران به دلیل قطعی اینترنت در شلوغی های سال‌های پیش، ضرر و زیان وارد شد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: آقای زاکانی اشاره داشتند که ۳۰ سال پیش منافع عده ای در حوزه اقتصادی در نظر گرفته شد که من به ایشان می‌گویم که نباید آنقدر مسائل را سیاه ببینیم و سیاه نمایی کنیم؛ ما از سال ۷۶ تا ۸۴ دولت اصلاحات آقای خاتمی را داشتیم که در عدالت محوری، پاک دستی، سریع‌العمل بودن و عدالت اقتصادی شهره خاص و عام بود. حتی در دولت آقای احمدی نژاد طرح مسکن مهر مشکلاتی داشت اما طرحی بود که با ۵ میلیون تومان مردم را صاحب خانه کرد. همچنین پرداخت یارانه ها نیز در وضعیت جامعه تأثیراتی داشت.

گسست ساختاری را بین نهادهای اجرایی و شوراهای عالی داریم
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۲۰:۳۵

امیرحسین قاضی زاده هاشمی در بخش دیگری از این مناظره گفت: ما نباید برای جلب توجه هر حرفی را بزنیم نزدیک انتخابات یاد زنان، کولبران و مستضعفین می افتیم و این بارها تکرار می شود. من دیدم که نرخ به کار گیری بانوان در حال بالا رفتن است، می‌خواستم بگویم کل کابینه را از خانم ها می گذارم که دستی بالای دست من نباشد!

وی اضافه کرد: البته که ما آنقدر بانوی شایسته داریم که می‌شود همه کابینه را از زنان گذاشت، ولی این جور تلقی کردن برای بیننده جای سوال دارد. رییس ستاد من مادر سه فرزند است همین زنان از ما شایسته سالاری می خواهند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به وضعیت بیکاری در کشور گفت: مرزهای ما بالاترین نرخ بیکاری را دارند همه ما هم مسئولیت داشتیم، اما وضع جوری شده که آن فرد بلوچ بین نان و جان سوخت بری می کند و آن فرد کرد کولبری می کند.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوالی درباره احیای شوراهای عالی فراقوه ای نیز گفت: ما نوعی گسست ساختاری را بین نهادهای اجرایی و شوراهای عالی داریم یکی از مشکلات دولت‌ها این بود که اقتصاد، فرهنگ و سلامت و حوزه امور اجتماعی مسئول ندارد. امر این شوراها مطاع است و رئیس جمهور هم حق وتو ندارد، زیرا مصوبه جمع است و او مجری مصوبات است.

در بحث تحریم ها و با ابزار اقتصادی دشمن را پشیمان کنیم
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۲۰:۳۴

سعید جلیلی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره مهمترین اولویت در سیاست خارجی گفت: عرصه روابط بین کشورها نقاط اشتراک و اختلاف دارد. نقاط اشتراک تعامل و نقاط اختلاف تقابل است و این هنر دولت هاست که این نقاط اشتراک را تبدیل به تعامل کنند و نقاط اختلاف را مدیریت کنند.

وی افزود: ۲۰۰ کشور در دنیا وجود دارد اگر سیاست مان تعامل سازنده با جهان باشد، تمام فرصت ها را بررسی می کنیم. اشکال دولت این است که معطل چند کشور هست یک روز به بهانه fatf و یک روز برجام و ... . شما باید این هنر را داشته باشید تا فرصت را از دست ندهید و با کسانی که تعامل دارید تعاملات را شکل دهید، در همسایگی شما و در جهان اسلام و در منطقه می تواند باشد. چه برنامه ای برای ان هست؟ باید مجموعه فرصت ها از ۲۰۰ کشور را بالفعل کنیم. اینکه می‌گویند برخی می‌خواهند بروند کاخ سفید را حسینیه کنند، این‌ها موهوم است؛ با این لولوهای الکی کار را سخت نکنید که آن‌ها خودشان به زمین خوردند.

وی افزود: بایدن می‌گوید ایران وارد عرصه جدیدی از بازی شده که صحنه جدیدی تعریف می کند، آن را بخوانید. ما امروز فرصت های بزرگی داریم و می توانیم. در بحث تعاملات اقتصادی فرصت هایی هست. ما می توانیم کارهای بزرگ کنیم حتی در بحث تحریم ها و با ابزار اقتصادی دشمن را پشیمان کنیم.

توجه به ورزش همگانی و پهلوانی و هم قهرمانی امری ضروری است
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۲۰:۳۳

علیرضا زاکانی در توضیح برنامه‌اش برای توسعه ورزش همگانی و ارتقای جایگاه ایران در ورزش قهرمانی گفت: ورزش امری حیاتی است. ۷۰ درصد مردم ایران ورزش نمی‌کنند چون شرایط آنقدر سخت شده که دیگر مردم حوصله و فرصتی برای ورزش ندارند. دولت آقای روحانی شرایطی را برای مردم ایجاد کرد که آنها زمان و فراغتی برای ورزش ندارند.

زاکانی ادامه داد: طبق آمار جهانی اگر به میزان سه دلار خرج ورزش شود ۱۶ دلار برای سلامت صرفه‌جویی خواهد شد. ورزش و نشاط امکان جهش را برای کشور ایجاد می‌کند اما مردم درگیر تامین ضروریات زندگی خود هستند.

زاکانی خطاب به همتی گفت: آقای همتی راجع به کدام زنان و جوانان صحبت می‌کنند و خیلی هم شیک می‌گویند در مناظره پنج به یک است. آقای همتی اگر بنا باشد ما کاندیدای پوششی باشیم شما کاندیدای روکشی هستید که آمده‌اید بر فاجعه‌ای که هشت سال این دولت بر سر ملت آورد، روکش بگذارید. من این را با عدد و رقم به شما ثابت می‌کنم.

زاکانی ادامه داد: جرأت ندارید با من مناظره کنید اما به آنهایی که به شما یاد می‌دهند چنین حرف‌هایی بزنید بگویید که نمی‌خواهد شما مشت کسی را باز کنید، ما مشت آنها را باز خواهیم کرد.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه امکان ایجاد سرانه مناسب و بالا برای ورزش همگانی و توسعه باشگاه‌داری و فعالیت در عرصه ورزش وجود دارد، گفت: پنجره جمعیتی رو به میانسالی است. به سمتی می‌رویم که افراد پیر در حال افزایش در جامعه هستند لذا توجه به ورزش همگانی و پهلوانی و هم قهرمانی امری ضروری است. معتقدم باید فضایی باز کرد و کشور را از وضعیت اسفناک فعلی نجات داد.

مدرسه محوری را محور آموزش و پرورش خواهیم کرد
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۲۰:۳۲

محسن رضایی در ادامه درباره برنامه هایش در حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی گفت: ما با دو مشکل ساختاری و مدیریتی هم در آموزش و پرورش و هم آموزش عالی مواجه هستیم. در برنامه ما تربیت زمامداران آینده در همه بخش های فرهنگی و اجتماعی و غیره به طور جدی لحاظ شده است و در استان ها و مراکز استان مدارس تربیت آینده را ایجاد خواهم کرد. بیش از پنج سال است که این کار را شروع کردم و تجربه دانشی و عملی دارم و آن را پیاده می کنم و نزدیک به هزار نفر جوان را داریم که تربیت شده اند و تا وقتی مدیر در آموزش و پرورش و آموزش عالی تربیت نشود نمی توانیم از عناصر ضعیف انتظارات بالایی داشته باشیم.

وی با اشاره به ساختار آموزش و پرورش در دولت آینده گفت: در برنامه دولت ما، مدرسه محوری را محور آموزش و پرورش خواهیم کرد و مجتمع های آموزشی به هر ۱۱۰ مدرسه اختیارات به آنها داده می شود و مدرسه محور اساسی می شود. اینکه وزارت آموزش و پرورش بزرگ شده، اما به امورات مدارس نمی رسد از مشکلات جدی است.

کاندیدای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری درباره مساله زنان نیز اظهار کرد: اینترنت ارزان را برای خانم های سرپرست خانوار که در تولید و فروش هستند را اجرا می کنم و محدودیت هایی که برای خواهران ورزشکار ما در ورزشگاه ها درست کردند مثل خواهران منصوریان که از ورود به ورزشگاه خواهران جلوگیری کردند و بعضی محدودیت هایی که برای بانوان ایجاد می کند و مشکلات جدی برای بانوان است دولت ما از آن جلوگیری خواهد کرد.

رضایی گفت: در رسیدگی به معلمان الان معلمانی داریم که شغل دوم و سوم دارند و وقت کافی برای دانش آموزان نمی گذارند و یکی از اولویت ها مسکن سهل و آسان برای معلمان است تا آنها با خیال راحت به تربیت فرزندان آینده ما بپردازند.

حداقل پنج وزیر زن خواهم داشت
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۲۰:۱۸

عبدالناصر همتی در پاسخ به پرسشی درباره بنیان خانواده، اظهار کرد: یکی از مسائل مهم کشور خانواده است و الان شاهد گسست فرهنگی هستیم و می‌بنییم که بچه‌های دهه هفتاد و هشتاد مثل نسل‌های پیش خود فکر نمی‌کنند. آقای قاضی زاده به من می‌گوید چرا از پنج‌نفر حرف می‌زنی؟ دلیلش این است که هر پنج نفر شما یکجور فکر می‌کنید.

وی با طرح این پرسش از پنج کاندیدای رقیب خود که چه آزادی برای این جوانان گذاشته‌اید؟، تصریح کرد: چرا همه جوانان می‌خواهند از کشور بروند؟ این که مشخص است و همه می‌دانند حتی لازم نیست من بگویم. الان برای جوانان چه تفریحی داریم؟ ازدواج آنان سخت شده چه کاری برایشان کردیم؟ جوانان شغل ندارند و آسایش اجتماعی خود را از دست می‌دهند.

همتی با انتقاد از ایجاد محدودیت برای زنان در جامعه گفت: زنان را در جامعه چقدر محدود کردید؟ به من و آقای مهرعلیزاده تذکر دادند که چرا درباره دادن پیامک حجاب به زنان حرف زدید و از آن انتقاد کردید. این کار موجب ایجاد استرس برای آنان می‌شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: وضعیت اقتصادی کشور خراب است و ما به دنبال پوشش زنان هستیم. من در کابینه‌ام حداقل پنج وزیر زن خواهم داشت و تبعیض جنسیتی را در محیط کار رفع می‌کنم.

حداقل پنج وزیر زن خواهم داشت
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۲۰:۱۷

عبدالناصر همتی در پاسخ به پرسشی درباره بنیان خانواده، اظهار کرد: یکی از مسائل مهم کشور خانواده است و الان شاهد گسست فرهنگی هستیم و می‌بنییم که بچه‌های دهه هفتاد و هشتاد مثل نسل‌های پیش خود فکر نمی‌کنند. آقای قاضی زاده به من می‌گوید چرا از پنج‌نفر حرف می‌زنی؟ دلیلش این است که هر پنج نفر شما یکجور فکر می‌کنید.

وی با طرح این پرسش از پنج کاندیدای رقیب خود که چه آزادی برای این جوانان گذاشته‌اید؟، تصریح کرد: چرا همه جوانان می‌خواهند از کشور بروند؟ این که مشخص است و همه می‌دانند حتی لازم نیست من بگویم. الان برای جوانان چه تفریحی داریم؟ ازدواج آنان سخت شده چه کاری برایشان کردیم؟ جوانان شغل ندارند و آسایش اجتماعی خود را از دست می‌دهند.

همتی با انتقاد از ایجاد محدودیت برای زنان در جامعه گفت: زنان را در جامعه چقدر محدود کردید؟ به من و آقای مهرعلیزاده تذکر دادند که چرا درباره دادن پیامک حجاب به زنان حرف زدید و از آن انتقاد کردید. این کار موجب ایجاد استرس برای آنان می‌شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: وضعیت اقتصادی کشور خراب است و ما به دنبال پوشش زنان هستیم. من در کابینه‌ام حداقل پنج وزیر زن خواهم داشت و تبعیض جنسیتی را در محیط کار رفع می‌کنم.

تولید مسئله من است
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۲۰:۱۷

ابراهیم رئیسی در پاسخ به این پرسش که چه برنامه ای برای ازدواج به موقع جوانان دارید، بیان کرد: یکی از دغدغه های جدی جوانان مسئله ازدواج، اشتغال و مسکن است. من در جمع جوانان زیاد حاضر می شوم و ارتباطم با جوانان برقرار است. زمانی که در آستان قدس بودم در دانشگاه فردوسی از جوانان پرسیدم که چرا ازدواج نمی کنید و آنها مسئله مسکن و اشتغال را مطرح کردند، ما در آستان قدس ساخت ۱۰ بلوک مسکن برای زوج های جوان دانشجو را آغاز کرده و ساختیم.

وی ادامه داد: برای تسهیل ازدواج باید به اشتغال و مسکن جوانان فکر کنیم. کسانی که معتقد به «نشدن» هستند به قول آقای رضایی نمی توانند در این عرصه حضور فعال داشته باشند، اما ما معتقدیم که می توانیم. ۴۰ درصد ظرفیت تولیدی کشور خالی است. به من می گویند چرا به واحدهای تولیدی سر می زنی. من به یکی دو واحد سر زدم اما بیش از ۲۰۰۰ واحد تولیدی توسط دادگستری ها فعال شده اند. ۷۰ درصد ظرفیت اقتصادی کشور خالی است. ما ۳۰۰۰ کیلومتر با دریا ارتباط داریم و فعال کردن اقتصاد دریا می تواند اشتغال درست کند.

رئیسی تاکید کرد: تولید مسئله من است. ما امکان حل کردن مشکل مسکن جوانان را داریم. پرهزینه ترین مسئله در مسکن، زمین است که ما برای حل آن برنامه داریم. ما برای اشتغال و مسکن جوان برنامه داریم؛ از ما مسکن و اشتغال و از جوانان هم ازدواج.

باید شایسته سالاری باشد
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۲۰:۱۵

ابراهیم رئیسی در بخش دوم مناظره تلویزیونی روز سه شنبه در پاسخ به سوالی درباره اینکه برنامه شما برای تقویت گسترش دیپلماسی اقتصادی چیست گفت: نسبت به بحث رفع تحریم ها باید بگویم هر دولتی کار را بدست بگیرد یکی از وظایفش رفع تحریم های ظالمانه است و باید باهمه وجود ان را دنبال کرد. در کنار این قضیه خنثی سازی تحریم ها باید در دستور کار قرار گیرد و اقتصاد را هم شرطی نکنیم؛ نه کرونا و نه سیل و نه تحریم نباید تاثیر داشته باشد.

وی تاکید کرد: کسانی در مناظرات پیشین آمدند و گفتند که ما بلدیم با دنیا صحبت کنیم، ولی دانشجوی سال اول هم می دانست که وقتی در حال مذاکره‌ایم نباید بگوییم که آب خوردن ما هم به ‎مذاکره وابسته است یا آنکه خزانه خالی است! این تضعیف تیم مذاکره کننده است.

رئیسی ادامه داد: دیپلماسی اقتصادی مهم است و با سخن پیش نمی رود. باید شایسته سالاری باشد و نمی شود هر کسی مسولیتش تمام شد برای سفارت او را بفرستیم.

وی ادامه داد: وقتی بحث از تولید می کنیم باید همه دستگاه ها و از جمله وزارت خارجه نقش مهمی در دیپلماسی اقتصادی دارند.

رئیسی بیان کرد: ما ۱۵ همسایه داریم و هزار میلیارد واردات دارند و ما سهمان در واردات در رتبه این کشور ها ۲۰ میلیارد دلار است و اگر دیپلماسی فعال داشته باشیم سهم صادرات ما به کشور های منطقه افزایش می یابد. سهم ما در اقتصاد منطقه به شدت ناکافی است و باید افزایش یابد.

وی افزود: با حرف و سخن نمی شود دیپلماسی را لحاظ کرد.

رئیسی ضمن احترام به سفرا و سرکنسولگری ها گفت: یکی از ماموریت های ما برای وزارت خارجه، دیپلماسی فعال اقتصادی در کنار دیپلماسی سیاسی است.

ما نیاز به تحولات بنیادین داریم
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۹:۵۶


۶ - امیرحسین قاضی زاده هاشمی: ما نیاز به تحولات بنیادین داریم

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در بخش دوم مناظره تلویزیونی روز سه شنبه گفت: این مناظرات برای سهم مردم از برنامه‌ها و تیم فکری همراه کاندیدای ریاست‌جمهوری است و شواف و شومن‌بازی و پرداختن به حواشی برای جلب توجه در این دوره اثر ندارد.

وی در ادامه در پاسخ به سوا مجری درباره اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: مساله آموزش و پرورش اساسی‌ترین مساله کشور است. هر کشوری با وضعیت آموزش و پرورش سنجیده می‌شود و از نظر من این وزارتخانه، مهمترین وزارتخانه است. البته ما نیاز به تحولات بنیادین داریم و باید ببینیم محصول آموزش و پرورش چه باید باشد. کسی که از این دوره بیرون می‌آید باید سواد زمان خود، مهارت اجتماعی موثر و یک مهارت شغلی ساده برای اداره زندگی را داشته باشد و این مربوط به زمانی است که فرد به بلوغ می‌رسد یعنی ۱۵ تا ۱۶ سالگی.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری اضافه کرد: ما از ۷ تا ۱۸ سالگی به بچه‌ها اطلاعات می‌دهیم و آنها را پشت صف کنکور قرار می‌دهیم. الان نظام تعلیم و تربیت به سمت استعدادیابی رفته و از سه تا هشت سالگی براساس استعداد هدایت تحصیلی می‌شوند ،اما ما آنها را رها می‌کنیم و مسابقه‌ای می‌گذاریم و اطلاعات اضافه‌ای به آنها می‌دهیم.

قاضی‌زاده هاشمی با تاکید بر ضرورت توجه به منزلت معلمی ادامه داد: باید به گونه‌ای باشد که بالاترین رتبه شغلی مربوط به معلمین باشد. نکته‌ای دیگر عدالت آموزشی است. در حال حاضر در تهران ۱۶ برابر بیشتر نسبت به مراکز استان‌های دیگر هزینه می‌شود و انواع مدارس وجود دارد، یعنی ما آینده را به پولدارها می‌فروشیم. باید تحول بنیادین، حرفه‌آموزی و مهارت‌آموزی را مورد توجه قرار دهیم.

 

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در بخش دوم مناظره تلویزیونی روز سه شنبه گفت: این مناظرات برای سهم مردم از برنامه‌ها و تیم فکری همراه کاندیدای ریاست‌جمهوری است و شواف و شومن‌بازی و پرداختن به حواشی برای جلب توجه در این دوره اثر ندارد.

وی در ادامه در پاسخ به سوا مجری درباره اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: مساله آموزش و پرورش اساسی‌ترین مساله کشور است. هر کشوری با وضعیت آموزش و پرورش سنجیده می‌شود و از نظر من این وزارتخانه، مهمترین وزارتخانه است. البته ما نیاز به تحولات بنیادین داریم و باید ببینیم محصول آموزش و پرورش چه باید باشد. کسی که از این دوره بیرون می‌آید باید سواد زمان خود، مهارت اجتماعی موثر و یک مهارت شغلی ساده برای اداره زندگی را داشته باشد و این مربوط به زمانی است که فرد به بلوغ می‌رسد یعنی ۱۵ تا ۱۶ سالگی.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری اضافه کرد: ما از ۷ تا ۱۸ سالگی به بچه‌ها اطلاعات می‌دهیم و آنها را پشت صف کنکور قرار می‌دهیم. الان نظام تعلیم و تربیت به سمت استعدادیابی رفته و از سه تا هشت سالگی براساس استعداد هدایت تحصیلی می‌شوند ،اما ما آنها را رها می‌کنیم و مسابقه‌ای می‌گذاریم و اطلاعات اضافه‌ای به آنها می‌دهیم.

قاضی‌زاده هاشمی با تاکید بر ضرورت توجه به منزلت معلمی ادامه داد: باید به گونه‌ای باشد که بالاترین رتبه شغلی مربوط به معلمین باشد. نکته‌ای دیگر عدالت آموزشی است. در حال حاضر در تهران ۱۶ برابر بیشتر نسبت به مراکز استان‌های دیگر هزینه می‌شود و انواع مدارس وجود دارد، یعنی ما آینده را به پولدارها می‌فروشیم. باید تحول بنیادین، حرفه‌آموزی و مهارت‌آموزی را مورد توجه قرار دهیم.

 

از موضع اشرافی گری به موضع نوکری مردم خواهیم رفت
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۹:۵۱

علیرضا زاکانی در بخش دوم مناظره تلویزیونی روز سه شنبه در توضیح برنامه اش برای برقراری عدالت اجتماعی گفت: بیش از سه دهه است که عده ای در اقتصاد کشور خیمه زده و تمام سرمایه ها و امکانات کشور را به سمت و سویی سوق می دهند. آنها خودشان را در کاخ نشینی قرار داده و مردم را در کوخ نشینی نگه داشتند. در دولت بنده از موضع اشرافی گری به موضع نوکری مردم خواهیم رفت.

وی با بیان اینکه توجه در جهت خلق و توزیع عادلانه ثروت و توانمند سازی شرایط از جمله برنامه های دولت من است، گفت: در دولتم با فساد مقابله کرده و اجازه قبیله گرایی و باندبازی را نمی دهم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خطاب به همتی دیگر نامزد انتخاباتی گفت: آقای همتی در حالی صحبت از نظارت می کند که در زمان ریاستش در بانک مرکزی ۱۲۰۰ میلیارد تومان از بانک های دولتی به بانک های خصوصی رفت و یک اقدامی بر خلاف قانون انجام شد. آقای همتی نتوانست در کارش به درستی نظارت کند، حالا مدعی سایر حوزه ها است.

زاکانی با تاکید بر اینکه در دولت او با افراد گردن کلفت و شبکه های فساد مبارزه می شود گفت: با کمک مردم ریشه فقر و فساد را خشک خواهیم کرد. من پیش از این با فساد معاون رئیس جمهور، وزرای نفت و اطلاعات و دادستان تهران مبارزه کردم.

در هر طرح مربوط به سلامت باید وزارت بهداشت محور باشد
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۹:۵۰

سعید جلیلی در بخش دوم مناظره تلویزیونی روز سه شنبه در پاسخ به سوالی در مورد برنامه خود برای طرح سلامت جامعه اظهار کرد: موضوع سلامت فقط مربوط به یک وزارتخانه نیست. ۱۰ عامل خارج از وزارت بهداشت در امر سلامت اهمیت دارند. بنابراین رئیس‌جمور باید موضوع را بفهمد و دستگاه‌ها را به درستی در این زمینه هماهنگ کند.

وی ادامه داد: در اوایل انقلاب طرح‌های مختلفی درباره سلامت اجرا شده است که یک طرح شبکه بهداشت در ابتدای انقلاب بود که درست و دقیق اجرا شد و آثارش تا به امروز وجود دارد و حتی کشورهای غربی از آن الگو گرفتند. یک طرح نمایشی هم بود یعنی همین طرح تحول سلامت که خاصیتی نداشت و هزینه‌ها را افزایش داد.

وی با تاکید بر اینکه فهم مساله در زمان خود اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: در هر طرح مربوط به سلامت باید وزارت بهداشت محور باشد اما سایر دستگاه‌ها هم نفع دارند. به طور مثال بیکاری و استرس بر سلامت مردم ضربه می‌زنند. ما سالی یکصد هزار مجروح بر اثر تصادفات جاده‌ای داریم که مستقیم به وزارت بهداشت مربوط نیست اما در امر سلامت مردم موثر است. برای همه اینها باید برنامه داشت. در این سال‌ها در جهان هزینه‌های سلامت به دلیل تکنولوژی پیشرفته افزایش طول عمر و تغییر الگوی بیماری‌ها افزایش یافته است. اگر مساله را درست نفهمیم هشت سال کشور در مسیری پیش می‌رود اما متوجه می‌شویم که مسیر غلط بوده است.

حداقل در هر استان یک نفر از معاونان استانداران از زنان باشند
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۹:۴۶

محسن مهرعلیزاده در بخش دوم مناظره تلویزیونی روز سه شنبه در پاسخ به پرسشی درباره برنامه‌هایش برای کاربردی سازی فن‌آوری هسته‌ای و توسعه محصولات و خدمات مبتنی بر این فن آوری گفت: بنظر من با توجه به اینکه به همت دانشمندان جوان کشور در چندسال گذشته دانش هسته‌ای و توسعه آن در زمینه‌های مختلف اعم از داروسازی، کشاورزی و زمینه های دیگر توسعه یافته، باید انستیتوهای مشخصی به شکل کاربردی در این زمینه کار کنند و این دانش را بومی کنند و در اختیار توسعه فناوری‌های جدید کشور قرار دهند.


وی با بیان اینکه شرط تداوم این کار میدان دادن به جوانان و حفظ آنها و فراری ندادن جوانان از کشور است، اظهار کرد: عمده دانش هسته‌ای در دست جوانان است و آنها هستند که نشان دادند که با کسب مدارج علمی بالا و تراوشات ذهنی مثبت‌شان توانستد موفقیت‌هایی در این زمینه بدست آورند.


کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به برنامه‌های خود در زمینه حضور بانوان و جوانان در عرصه های مدیریتی کشور خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از کشور را جوانان و بانوان را تشکیل می‌دهند و طی چند سال گذشته نیز به دلایل مسائل اجتماعی روی آنها فشار بوده و نتوانستند از حقوق اجتماعی خود دفاع کنند، معتقدم که باید با تشکیل سازمان‌هایی مشخص برای جوانان و بکارگیری بانوان در فضاهای کارشناسی و مدیریتی این وضعیت را تغییر داد.

مهرعلیزاده گفت: تصمیم گرفتم که در دولت خودم حداقل در هر استان یک نفر از معاونان استانداران از زنان باشند. همچنین در دولت نیز ۳ نفر از بانوان را به عنوان وزیر معرفی کنم و اگر مجلس در این زمینه همکاری نکرد، به عنوان معاون خودم منصوب می‌کنم تا بتوانیم تبعیض اعمال شده را برطرف نماییم.

وی افزود: من میانگین سنی دولت خودم را ۴۵ سال عنوان کرده‌ام و معتقدم این اقدام عملی است؛ بچه‌های نخبه، با سواد، تیز و با تجربه باید عنان کار را در اختیار بگیرند.

تحریم باعث مشکل شده اما این دوستان قبول نمی‌کنند
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۹:۴۲

عبدالناصر همتی در بخش دوم مناظره تلویزیونی روز سه شنبه در پاسخ به پرسشی درباره رفع آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: این موارد ناشی از ساختار بسیار غلط است و گروه‌های ذی نفع و رانت خوار متاسفانه در کشور بر اقتصاد، فرهنگ و جامعه چنبره زده‌اند و ما اگر نتوانیم مشت آنان را باز کنیم و این فسادی که اینان در کشور ایجاد کردند را حل نکنیم، این مسائل و مشکلات رفع نمی‌شود.

وی افزود: اینان ارتباطات خیلی وسیعی دارند هم در صادرات و هم در واردات، ارتباط خیلی زنجیره‌ای دارند با کاسبان تحریم در زمینه سیاست خارجی و در ارتباط با قاچاق چه واردات و صادرات.

همتی یادآور شد: دوستانی هم که اینجا نشسته‌اند به عنوان رقیب بنده دنبال تقویت همین وضعیت موجود هستند، من می‌گویم باید مشت آنان را باز کرد تا مردم ببینند چه خبر است. من الان در مقابل جریانی قرار دارم که به جای توسعه کشور می‌گویند کاخ سفید را حسینه کنیم! دوستان و عزیزانی که الان در جلسه هستند این موارد را مطرح می‌کنند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: دنیا را نمیشناسند. چه کسانی به سفارت عربستان حمله می‌کنند؟ ارزش پول را بهم میزنند و روابط ما با همسایگان را خراب می‌کنند؟ چه کسی پشت آن است؟ اگر کشور این زنجیره را رفع نکند این مشکلات قابل حل نیست.

همتی ادامه داد: تحریم باعث مشکل شده اما این دوستان قبول نمی‌کنند. ظرف دو سال گذشته ۷۵ میلیارد دلار از درآمد نفتی کشور کاهش پیدا کرده است و به نرخ امروز دلار می‌شود ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان، بعد می‌گویند چرا اقتصاد کشور را مدیریت نکردید؟

وی گفت: همین افرادی که می‌گویم چنبره زدند بر اقتصاد کشور، از تحریم سود می‌برند. سالی ۲۰ درصد مالیات کشور را بالا بردند. ما حجم تجارت خارجی‌مان ۱۶ میلیارد دلار بود که چند کشور با آن زندگی می‌کنند.

 

مساله اقوام و زبان مادری را به عنوان یک مساله مهم لحاظ کرده ام
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۹:۴۰

محسن رضایی در بخش دوم مناظره تلویزیونی روز سه شنبه با بیان این که در زمان استراحت دیدم که مردم با اشتباه من شوخی کردند، حقیقتا شوخی شما باعث خوشحالی من می شود، گفت: البته بابت اشتباه لفظی که "یاشاسین" را "یاساشین" گفتم عذرخواهی می کنم، ولی خیلی من گله مندم از اینکه بلافاصله سایت مرکز پژوهش های مجلس این اشتباه را تیتر کرده است. هر چه مردم شوخی کنند، خوشخحال می شوم در این شرایط سخت و گرانی، اما یک مرکز دولتی که این طور تیتر می زند، بارها گفتم یک لر هستم و تمام زندگی ام تقدیم ملت ایران و اقوام شده است و آذربایجانی ها عشقی که به آقا مهدی باکری دارم را می دانند و هیچ کس اندازه او در دل من جا ندارد.

وی در انتقادی دیگر از مرکز پژوهش های مجلس ادامه داد: مرکز پژوهش های مجلس یارانه انرژی در ایران را سالانه ۴۹ میلیارد دلار برآورد کرده است. علاوه بر این باز هم به آقای همتی با قاطعیت می گویم می توانیم با ۴۰ درصد یارانه های پنهان را که دست افرادی است که حق شان نیست را برگردانیم.

رضایی در ادامه در پاسخ به سوال مجری گفت: هیچ وقت در برنامه ریزی های توسعه ای ضرورت های زیست محیطی و توسعه صنعتی لحاظ نشده است و امروز آب های زیرزمینی ما به چه روزی افتاده است و گرد و غبار در خوزستان و زابل و یزد زندگی مردم را مستاصل کرده است.

وی هم چنین افزود: در برنامه ای که طراحی کردیم بگویم که مساله اقوام و زبان مادری را به عنوان یک مساله مهم لحاظ کرده ام.

کار واقعی برنامه و پیگیری جدی می خواهد
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۹:۳۳

سعید جلیلی در بخش سوم این مناظره در دفاع از دیدگاه های خود با بیان اینکه نقش رئیس جمهور فراتر از دستگاه هاست اظهار کرد: در برخی موضوعات رئیس جمهور باید ماموریت تعریف کرده و دستگاه ها را هم افزا کند و پیشبرد موضوع را پیگیری کند که آیا به نتیجه رسیده است.

وی با اشاره به تمایز کار نمایشی با کار واقعی گفت: ۵۰ درصد جامعه را بانوان تشکیل می دهند. در این هشت سال از حقوق خانم ها صحبت شده اما نتیجه آن تقریبا هیچ بوده است. ۱۸ طرح و برنامه را دولت آورده اما نتیجه آن چه بوده است؟ زنان سرپرست خانوار چه امکانات بیشتری به دست آوردند. چه ابتکاراتی برای اشتغال خانم ها ایجاد شده است؟

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: کار واقعی برنامه و پیگیری جدی می خواهد، برخی ماموریت ها تعریف شده، اما حتی یک بار هم جلسه تشکیل نشده و پیگیری نشده است. در این مدت هزاران و ده ها هزار خانم سرپرست خانوار یا بد سرپرست بودند که دولت وظیفه داشته برای آنها برنامه تهیه کند. آمار طلاق نسبت به ازدواج افزایش یافته و برای حل آن برنامه نیاز داریم. طرحی برای زنان روستایی تعریف شده با بودجه حدود ۵۰۰ میلیون تومن با عنوان آگاه سازی زنان روستایی از حقوق خود که جمعیت مخاطب آن ۵۱۰ نفر بودند؛ اینها کار نمایشی است نه کار واقعی.

انتصابات بر مبنای شایستگی و فارغ از اینکه اهل تسنن یا شیعه باشند
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۹:۲۹

عبدالناصر همتی در دفاع از دیدگاه های خود با اشاره به برنامه‌های خود برای اقوام و مذاهب اظهار کرد: اعطای مسئولیت بر اساس شایستگی است. برخی فکر می‌کنند که اقوام و مذاهب مختلف تهدیدی برای کشور است. معتقدم که اقوام و مذاهب برای کشور می‌توانند مولفه قدرت باشند؛ بنابراین در انتصابات بر مبنای شایستگی و فارغ از اینکه اهل تسنن یا شیعه باشند انتخاب خواهم کرد.

همتی افزود: من در مدیریت‌ کشور حتماً از خوهران و برادران شایسته اهل سنت حداقل سه برابر آنچه که الان هست استفاده خواهم کرد. من در عمل نشان دادم که مشاورم در بانک مرکزی از برادران خوب اهل سنت بود و بازهم در مناصب کلیدی کشور از آنان استفاده می‌کنم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من مخالف بازداشت و زندانی کردن معتادان هستم. آنان را باید توانمند کرد و به شغل برگردانیم. با داغ و درفش نمی‌شود با معتادان برخورد کرد. آنها حجم عظیمی از مردم ما هستند که باید به آنان توجه کنیم و وضعیت شان ناشی از بیکاری و مشکلات اقتصادی کشور و تصمیم‌گیری‌های نادرست مدیران بوده است.

وی گفت: در مورد معلولان نیز به زندگی اجتماعی آنان حتما توجه جدی می‌کنم و واقعا باید شرمنده باشیم که پل صدر می‌سازیم به آن عظمت اما با کمال شرمندگی جانباز و معلول عزیز ما نمی‌تواند از آن استفاده کند. باید به مشکلات آنان توجه شود.

همتی درباره مسئله محیط‌زیست اظهار کرد: محیط‌زیست برایم بسیار مهم است و حتماً در اجرای پروژه‌های اقتصادی حق وتو خواهد داشت. توجه جدی به بودجه و امکانات محیط زیست خواهم کرد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: ما آن قدرتی که میدان حاج قاسم عزیز و دیپلماسی محمدجواد ظریف ایجاد کردند را پلی خواهم ساخت برای بهره‌برداری اقتصادی و توسعه اقتصادی کشور.

همتی گفت: تحریم ضروری ترین و فوری‌ترین کار کشور است و باید حتماً به آن بپردازیم و مشکل را حل کنیم.

با کمک همین پول می شود دخل و خرج را حل کرد
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۹:۲۳

 محسن رضایی در بخش دیگری از مناظره تلویزیونی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در دفاع از دیدگاه‌های خود گفت: در دوران زندگی خود بعد از انقلاب و حتی در زمان جنگ این سختی ها را نداشتیم؛ بیکاری، گرانی، تبعیض و فشاد و نوسانات دائم، مردم نمی دانند فردا چه خبر است، اما آیا می شود تورم را کاهش داد و کرونا را مهار کرد و ارزش پول ملی را حفظ کرد؟ بله. ملت های دیگر این کار را کردند، چطور ما نمی توانیم این کار را کنیم؟ بحث ما نمی توانیم چند سال گذشته آمده و نسل جوان ما را هم تحت تاثیر قرار داده، آنهایی که با دست خالی کارهای بزرگ را پیش می بردند، آنها را هم به حاشیه برده است. معتقدم امید دیدنی و گفتنی است و ان شاءالله سال ۱۴۰۰ سال گشایش خواهد بود.

وی در نقد زاکانی و همتی گفت: ببینید ۱۳۷ میلیارد دلار ارزش معادل دلاری یارانه های تهران است. ده ها منبع این را بیان کردند؛ بانک جهانی و آژانس بین المللی انرژی و آقای همتی که رییس بانک مرکزی بودند و آقای زاکانی هم رییس مرکز پژوهش های مجلس است. باید بدانند این کار شدنی است، مطمئن باشید پولی که حیف و میل می شود با کمک همین پول می شود دخل و خرج را حل کرد.

رضایی درباره صحبت های ابراهیم رئیسی مبنی بر این که مدیریت جهادی در کشور مستقر شود خیلی از مسایل حل می شود با تایید این سخنان گفت: ولی این که می گویند برنامه در کشور هست خیر، برنامه نیست. در این دولت در چهار سال اول سه بار برنامه تغییر کرده است.

وی هم چنین درباره درخواست سعید جلیلی و نقد وی به برگزاری مناظره اظهار کرد: بحث آقای جلیلی را قبول دارم و اگر می شود آقای علی عسگری مناظره سوم را روش اش را تغییر دهند. ولی آقای جلیلی ما هم خودمان باید از فرصت استفاده کنیم، وقتی سوال می کنند درباره بانوان و اهل تسنن من صحبت خودم را مطرح کردم و اگر این روش تغییر نکرد، سعی کنیم خودمان دیدگاه‌هایمان را مطرح کنیم و این خلل را رفع کنیم.

درباره آسیب هایی که امروز جامعه دیده باید دید واقعی تر داشت
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۹:۱۸

ابراهیم رئیسی در ادامه در دفاع از دیدگاه های خود گفت: درباره آسیب هایی که امروز جامعه دیده باید دید واقعی تر داشت. الان شرایط چیست؟ وضعیت شرایط مردم آسیب دیده است. وضعیت کسب و کار مردم اسیب دیده است و اعتماد به دولت در پایین ترین سطح بوده که آسیب دیده است.

وی ادامه داد: ما به پشتوانه سرمایه اجتماعی نیازمندیم. انچه که ملت دنبال ان بودند استقلال اقتصادی در حوزه های مختلف است. ما استقلال سیاسی داریم ولی به دلیل نگاه های شخصی و حزبی و فردی در دیگر ابعاد استقلال از آن فاصله داریم.

رئیسی گفت: مردم از آسیب های اجتماعی نگرانند. آزادی های اجتماعی در کنار استقلال اصل بسیار مهمی است که مردم آن را مطالبه دارند.

وی افزود: ما ابتدای ورود به قوه قضاییه لایحه صیانت و حمایت از بانوان را تنطیم کردیم که ۴۰۰ روز در دولت معطل مانده است.

وی با تاکید براینکه محوری ترین نکته عدالت است گفت: عدالت در کشور در همه شئون آسیب دیده است. اگر حقوق مردم و دختر و زن و روستایی درست شناخته شود، باید با قدرت ان را دنبال کرد.

دولت باید پیرو و پاسخگوی مردم باشد
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۹:۱۰

 علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در دفاع از دیدگاه‌های خود گفت: در کشور ما انسداد وجود ندارد. بلکه مشکل در مدیریت، زیاده‌خواهی‌ها و باندبازی‌هاست. من حاضرم با هر یک از این کاندیداها مناظره کنم که آن هم بر اساس برنامه‌ها باشد. آرزویم این بود که مناظره به صورت دو به دو صورت می‌گرفت که این اتفاق رخ نداد؛ لذا برای انجام مناظره اعلام آمادگی می‌کنم.

وی با بیان اینکه رئیس‌جمهور باید یک بسته جامع داشته باشد، گفت: نمی‌شود کشور را با کاریکاتور اداره کرد؛ لذا باید به اقتصاد، مدیریت، فرهنگ، اجتماع، سیاست و سیاست خارجی پرداخت. باید برای هر بخش هم بسته‌های جدی‌ای داشت که بتوان اقدام جدی انجام داد.

زاکانی توضیح داد: به طور مثال در حوزه سلامت معتقدم دولت می‌تواند اقدام اساسی و جدی کند که بیمار غیر از درد بیماری درد دیگری را تحمل نکند یا اینکه برای معیشت می‌توان ریشه فقر مطلق را برداشت. برای آن برنامه‌ای با شش سرفصل تنظیم کردم که منابع و شرایطش در درونش وجود دارد و امکان اجرای آن از همین حالا وجود دارد.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری همچنین گفت: درباره آزادی‌های مدنی نیز معتقدم دولت باید پیرو و پاسخگوی مردم باشد، به شفافیت و دقت در جهت نظارت مردم بر ما و ایجاد فضای اعتمادسازی نوین و اعتراضات مردم معتقدم.

وی گفت که اصول ۸ و ۲۷ و همچنین ۱۰ و ۲۱ قانون اساسی باید اجرا شود. ما فقط از سه و نیم میلیون سرپرست خانوار زن صحبت می‌کنیم که تنها ۱۷۷ هزار نفر آنها تحت پوشش بیمه هستند. دولت هم برای ریشه‌کن کردن فقر مطلق و توجه به تمامی ابعاد زندگی مردم برنامه دارد که هیچ‌کدام هم شعاری نیست.

مناظره به شکل دیگری برگزار شود که تفاوت در رویکرد دیده شود
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۹:۰۴

 قاضی زاده هاشمی در بخش دیگری از مناظره تلویزیونی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در دفاع از دیدگاه‌های خود گفت: ممکن است در تهیه برنامه یا رویکرد دولت بعضی موضوعات پیشران باشد. مثلا من معتقدم که حکمرانی را باید تغییر بدهیم و برخی دیگر ممکن است رویکردشان متفاوت باشد. این نحوه پرسیدن سوالات باعث می شود تفاوت کاندیداها و آورده آنها دیده نشود. لذا انتقادی که در این زمینه صورت گرفت وارد است و می شود مناظره به شکل دیگری برگزار شود که تفاوت در رویکرد دیده شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر ضرورت توجه به معلولین به عنوان شهروند درجه اول گفت: ۱۰ درصد جامعه به نحوی معلولیت دارند. این افراد می توانند زندگی شان را اداره کنند و باید ابزار یک زندگی معمولی و محیط برای آنها فراهم شود، اما در این سال ها مورد توجه نبوده اند. ما قانون خوبی هم تصویب کردیم، ولی به نتیجه نرسیده است.

وی اضافه کرد: ما بررسی هایی را برای مناسب سازی معابر و غربالگری انجام داده ایم.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: موضوع دیگر موضوع جانکاه کرونا و وضعی است که جهان گرفتار آن است. ما آمار فوتی های بالایی داریم که غیر قابل توجیه است. صدا و سیما گزارش هایی از کشورهایی که اوضاع شان خراب است، ارائه می کند، اما از کره جنوبی که تنها ۳۷ کشته داشته یا ویتنام که ۵۳ کشته داشته یا چین به عنوان مرکز شیوع کرونا که ۴۶۳۴ کشته داشته چیزی نمی گوید. خیلی جاها واکسیناسیون را هم شروع نکرده اند، اما دولت های قاطعی داشتند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: فردی در کلاب هاوس می گفت می توانستم ۱۸ میلیون دوز واکسن وارد کشور کنم، اما دولت همکاری نکرد. یعنی ما این امکان را داشتیم که بسیاری از افراد واکسینه شود، اما این کار انجام نشده است.

درباره آسیب هایی که امروز جامعه دیده باید دید واقعی تر داشت
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۸:۴۷

ابراهیم رئیسی در ادامه در دفاع از دیدگاه های خود گفت: درباره آسیب هایی که امروز جامعه دیده باید دید واقعی تر داشت. الان شرایط چیست؟ وضعیت شرایط مردم آسیب دیده است. وضعیت کسب و کار مردم اسیب دیده است و اعتماد به دولت در پایین ترین سطح بوده که آسیب دیده است.

وی ادامه داد: ما به پشتوانه سرمایه اجتماعی نیازمندیم. انچه که ملت دنبال ان بودند استقلال اقتصادی در حوزه های مختلف است. ما استقلال سیاسی داریم ولی به دلیل نگاه های شخصی و حزبی و فردی در دیگر ابعاد استقلال از آن فاصله داریم.

رئیسی گفت: مردم از آسیب های اجتماعی نگرانند. آزادی های اجتماعی در کنار استقلال اصل بسیار مهمی است که مردم آن را مطالبه دارند.

وی افزود: ما ابتدای ورود به قوه قضاییه لایحه صیانت و حمایت از بانوان را تنطیم کردیم که ۴۰۰ روز در دولت معطل مانده است.

وی با تاکید براینکه محوری ترین نکته عدالت است گفت: عدالت در کشور در همه شئون آسیب دیده است. اگر حقوق مردم و دختر و زن و روستایی درست شناخته شود، باید با قدرت ان را دنبال کرد.

دولت باید پیرو و پاسخگوی مردم باشد
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۸:۴۵

علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در دفاع از دیدگاه‌های خود گفت: در کشور ما انسداد وجود ندارد. بلکه مشکل در مدیریت، زیاده‌خواهی‌ها و باندبازی‌هاست. من حاضرم با هر یک از این کاندیداها مناظره کنم که آن هم بر اساس برنامه‌ها باشد. آرزویم این بود که مناظره به صورت دو به دو صورت می‌گرفت که این اتفاق رخ نداد؛ لذا برای انجام مناظره اعلام آمادگی می‌کنم.

وی با بیان اینکه رئیس‌جمهور باید یک بسته جامع داشته باشد، گفت: نمی‌شود کشور را با کاریکاتور اداره کرد؛ لذا باید به اقتصاد، مدیریت، فرهنگ، اجتماع، سیاست و سیاست خارجی پرداخت. باید برای هر بخش هم بسته‌های جدی‌ای داشت که بتوان اقدام جدی انجام داد.

زاکانی توضیح داد: به طور مثال در حوزه سلامت معتقدم دولت می‌تواند اقدام اساسی و جدی کند که بیمار غیر از درد بیماری درد دیگری را تحمل نکند یا اینکه برای معیشت می‌توان ریشه فقر مطلق را برداشت. برای آن برنامه‌ای با شش سرفصل تنظیم کردم که منابع و شرایطش در درونش وجود دارد و امکان اجرای آن از همین حالا وجود دارد.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری همچنین گفت: درباره آزادی‌های مدنی نیز معتقدم دولت باید پیرو و پاسخگوی مردم باشد، به شفافیت و دقت در جهت نظارت مردم بر ما و ایجاد فضای اعتمادسازی نوین و اعتراضات مردم معتقدم.

وی گفت که اصول ۸ و ۲۷ و همچنین ۱۰ و ۲۱ قانون اساسی باید اجرا شود. ما فقط از سه و نیم میلیون سرپرست خانوار زن صحبت می‌کنیم که تنها ۱۷۷ هزار نفر آنها تحت پوشش بیمه هستند. دولت هم برای ریشه‌کن کردن فقر مطلق و توجه به تمامی ابعاد زندگی مردم برنامه دارد که هیچ‌کدام هم شعاری نیست.

قاضی زاده هاشمی در بخش دیگر از مناظره
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۸:۳۸

قاضی زاده هاشمی در بخش دیگری از مناظره تلویزیونی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در دفاع از دیدگاه‌های خود گفت: ممکن است در تهیه برنامه یا رویکرد دولت بعضی موضوعات پیشران باشد. مثلا من معتقدم که حکمرانی را باید تغییر بدهیم و برخی دیگر ممکن است رویکردشان متفاوت باشد. این نحوه پرسیدن سوالات باعث می شود تفاوت کاندیداها و آورده آنها دیده نشود. لذا انتقادی که در این زمینه صورت گرفت وارد است و می شود مناظره به شکل دیگری برگزار شود که تفاوت در رویکرد دیده شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر ضرورت توجه به معلولین به عنوان شهروند درجه اول گفت: ۱۰ درصد جامعه به نحوی معلولیت دارند. این افراد می توانند زندگی شان را اداره کنند و باید ابزار یک زندگی معمولی و محیط برای آنها فراهم شود، اما در این سال ها مورد توجه نبوده اند. ما قانون خوبی هم تصویب کردیم، ولی به نتیجه نرسیده است.

وی اضافه کرد: ما بررسی هایی را برای مناسب سازی معابر و غربالگری انجام داده ایم.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: موضوع دیگر موضوع جانکاه کرونا و وضعی است که جهان گرفتار آن است. ما آمار فوتی های بالایی داریم که غیر قابل توجیه است. صدا و سیما گزارش هایی از کشورهایی که اوضاع شان خراب است، ارائه می کند، اما از کره جنوبی که تنها ۳۷ کشته داشته یا ویتنام که ۵۳ کشته داشته یا چین به عنوان مرکز شیوع کرونا که ۴۶۳۴ کشته داشته چیزی نمی گوید. خیلی جاها واکسیناسیون را هم شروع نکرده اند، اما دولت های قاطعی داشتند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: فردی در کلاب هاوس می گفت می توانستم ۱۸ میلیون دوز واکسن وارد کشور کنم، اما دولت همکاری نکرد. یعنی ما این امکان را داشتیم که بسیاری از افراد واکسینه شود، اما این کار انجام نشده است.

جلیلی در بخش نقد دومین مناظره تلویزیونی
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۸:۳۱

سعید جلیلی در بخش نقد دومین مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما فرهنگ سیاسی است که کار نمایشی و تعارفی را انجام می‌دهد، گفت: امروز درباره انتخاب رئیس‌جمهور حرف می‌زنیم. کسی که می‌خواهد ماشین دولت را راه بیندازد. این نوع مناظره‌ها و سوالات و پاسخ‌ها آیا می‌تواند به مردم کمک کند؟ بسیاری از موضوعاتی که مورد توجه مردم است، اصلا داخل بحث‌ها نمی‌آید. مثلا درباره آینده روستاییان تا الان از من سوال نشده است یا موضوعات مهم دیگر مثل بانوان، جوانان، ورزش و آموزش و پرورش.

وی ادامه داد: نامزدها مجبوراً از فرصت سه یا پنج دقیقه‌ای خود استفاده کنند ولی این کمکی به مردم نمی‌کند. برای دستیابی به جهش کشور ما باید اولویت‌های خود را بدانیم. اینکه من برای مناظره دعوت کرده‌ام، برای این است که مردم بتوانند بهتر انتخاب کنند. خواهش من از نامزدها این است که اگر موافق هستند مناظره بعدی این شکلی نباشد. نمی‌خواهیم که تست هوش بگیریم. همه باید نظرات خود را درباره مسائل کشور بگویند و بحث کنند.

این نامزد انتخابات تاکید کرد: ۸۰ میلیون مخاطب ما هستند و آنها باید بدانند که کدام موضوع در اولویت است و حرف نامزدها را در مورد اولویت‌ها بشنوند و انتخاب کنند. اگر ما از انتخابات پرشور و حضور حداکثری صحبت می‌کنیم، باید به این موضوع توجه شود.

وی تصریح کرد: رئیس‌جمهور باید کسی باشد که بتواند با اقتدار و قوت دولت را اداره کند. لازمه جهش کشور این است که رئیس‌جمهور بگوید چه برنامه‌هایی برای دستگاه‌های مختلف دارد و چه مطالباتی دارد و مردم هم از او پاسخگویی بخواهند. رئیس‌جمهور آن فرد نیست که اینجا چند حرف تند بزند.

قاضی زاده هاشمی در بخش نقد دومین مناظره
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۸:۳۰

امیرحسن قاضی زاده هاشمی در بخش نقد دومین مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری گفت: ابتدا لازم است پیروزی تیم ملی فوتبال و تیم ملی والیبال را تبریک بگویم. البته شیطنتی در محل برگزاری مسابقه صورت گرفت که به نظرم باید وزارت خارجه به صورت قوی به آن ورود کند. ان شاءالله دولت "سلام" به عنوان یک دولت مقتدر اجازه چنین اتفاقاتی را نمی دهد. برخی از نهادهای بین المللی هر کاری دلشان خواست با ما کردند و پذیرفتیم.

وی افزود: این پیروزی ها نشان دهنده توانایی های جوانان است. امروز جوانان بهترین و شادترین سال های عمر خود را می گذرانند، اما پنج سال در یک اتاق به دلیل کنکور محصور هستند و بعد هم بحث سربازی و کیفیت آن در میان است. تحصیل طولانی مدت و گرفتن مدارک آن هم بدون کسب مهارت کافی وضعیتی را برای جوانان به وجود آورده است.

وی توضیح داد: من یک جراح سرگردان هستم که 25 سال درس خواندم، به گذشته نگاه می کنم نصف تحصیلاتم اضافه بوده است و نسبتی با کاری که انجام می دهم ندارد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: پدیده دیگر مهاجرت است که در دولت اخیر مهاجرت نخبگان زیاد شده است، جوانان با تحصیلات طولانی، سربازی و نرخ بیکاری و بعد از آن مسئله درآمد و کسب مسکن مواجه اند و در حسرت ازدواج و تشکیل خانواده به سر می برند. گاهی هم در دوراهی نان و جان هستند که این را می توان در بین کوله بران دید.

زاکانی افزود: موضوع دولت سلام خانواده و جوان است. نقش آفرینان اصلی جوانان هستند که گره گشای مسائل کشورند، دولت من کنکور را حذف می کند و مسئله سربازی را حل و فصل خواهد کرد. گفت وگوهایی با نیروهای مسلح صورت می گیرد تا به طرح جامعی برای تبدیل سربازی به سرباز حرفه ای برسیم.

وی همچنین گفت که ما برنامه داریم که در هر شهر مشاغلی به وجود آید و همچنین به هر زوج 500 هزار تومان برای ازدواج، جهیزیه و مسکن خواهیم داد.

رئیسی در بخش نقد دومین مناظره تلویزیونی
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۸:۲۴

ابراهیم رئیسی در بخش نقد دومین مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری گفت: دوباره بحث مدرک شد؛ مدرک من معادل نیست، یک مدرک حوزوی و یک مدرک دانشگاهی دارم که در سایت‌ها دیدید، اما این بحث من نیست.

وی افزود: من سال‌هایی که در قوه قضائیه بودم نسبت به کل زمانی که مسئولیت داشتم پاسخگو هستم. نسبت به حوزه مسئولیت خودم در آن مقطع باید پاسخگو باشم.

رئیسی ادامه داد: مسئول بانک مرکزی باید نسبت به دوران مسئولیت خود پاسخگو باشد. هر روز در سفره مردم شهر و روستا یک بمب منفجر می‌شود. چه کسی باید پاسخگو باشد؟

وی تصریح کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی قبل از مسئولیت من تصویب شد. ضمنا بر فرض که تصویب شده، بحث ما نظارت و اجراست که به اشتباه انجام شده است. سخن ما در نبود برنامه نیست، در نبود اراده مجاهدانه برای حل مشکلات مردم است.

وی افزود: این که بگوییم من نبودم او بود که پاسخ مردم نیست، پس مسئولیت با چه کسی است؟ ما گفتیم حقوق مردم باید با تورم متناسب سازی شود، آیا شده است؟

همتی در بخش نقد دومین مناظره تلویزیونی
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۸:۲۳

عبدالناصر همتی در بخش نقد دومین مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری در واکنش به سخنان دیگر کاندیداها درباره اظهاراتش، گفت: من از پاسخ به سوال قبلی کمی وقت کم آوردم که الان به آنچه باقی ماند اشاره می کنم، گفتم که جوانان تحصیلکرده بیکار به خاطر رشد منفی تولید و بعد به خاطر شیوع کرونا این وضعیت بیکاری را دارند که باید در دولت آینده این موضوع مورد توجه قرار گیرد و امر کاهش شیوع کرونا با واکسیناسیون حل شود.

وی افزود: بعد از آن هم باید به موضوع کارهای خدماتی و توسعه استارت آپ ها و کارهایی که با حضور در فضای مجازی انجام می‌شود، بپردازیم و در کنارش مجوزهای لازم را برای وضعیت کارآفرینی فراهم کنیم و موانع این مسیر را برداریم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به سخنان جلیلی تصریح کرد: آقای جلیلی می‌گویند نباید برای رسیدگی به مسائل کشور وقت تلف کرد. سوالم از ایشان این است که پس چرا برای تصویب FATF در مجمع تشخیص مصلحت دو سال وقت کشور را گرفتید و آن را زندانی کردید و در آخر هم باعث شدید که وارد لیست سیاه شویم؟ اگر برنامه‌ای داشتید به مردم ارائه می‌کردید و اگر نه آن را تصویب می‌کردید تا اینگونه نشود.

مهرعلیزاده در بخش نقد دومین مناظره تلویزیونی
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۸:۲۲

محسن مهرعلیزاده در بخش نقد دومین مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری به ارائه راه حلی برای کاهش فاصله طبقاتی در کشور پرداخت و گفت: مشکلات ما خیلی زیاد است؛ مثلاً در مورد کارگران همه ساله برای افزایش حداقل دستمزد با آنها در این زمینه چانه می‌زنیم و معمولا چند درصد زیر تورم افزایش حقوق می دهیم؛ گرچه طی یکی دوسال قبل مقدار افزایش دستمزد کارگران مقداری بیشتر از میزان تورم بوده است، اما این وضعیتی نیست که کارگران را راضی کند. اولین کاری که باید برای فاصله طبقاتی به آن فکر کنم این است که باید موضوع سه جانبگی دولت، کارگر و کارفرما را داشته باشیم تا بتوانند از حقوق خود دفاع کنند.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار بگیرد، مسأله معلمان است؛ چند وقت است که کار معلمان در زمینه رتبه بندی بین دولت و مجلس پاس کاری می‌شود؛ عدم اجرای رتبه بندی و تعیین حق و حقوق معلمان موجب اعمال ظلم به این قشر شده است. باید در شناسایی و تطبیق مدارک معلمان کاری بکنیم که مانند اساتید دانشگاه‌ها از مزایای شغلی برخوردار شوند.

علیرضا زاکانی در بخش نقد دومین مناظره تلویزیونی
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۸:۱۵

علیرضا زاکانی در بخش نقد دومین مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری گفت: به واقع باید دید در مورد ۲۱ تا ۲۵ میلیارد دلار قاچاق سالانه در کشور که ۹۵ درصد در مبادی رسمی اتفاق می افتد و افراد و عناصرش هم معلوم است؛ چرا وقتی در دولت بودند همت نکردند جلوی آن را بگیرند که کولبران زندگی عزتمند داشته باشند.

وی افزود: می گویند دنبال آزادی هستیم. آزادی از عدالت قابل تفکیک نیست. من به عنوان پزشک و رزمنده می گویم که ما جانمان را کف دستمان گذاشتیم و تفکیکی نکردیم. جانمان را فدای همه ملت کردیم. این را هم ثابت کردیم ولی آقایان طبقه بندی دارند. اساسا شرایط را جوری قرار نمی دهند که عموم مردم منتفع شوند.

زاکانی یادآور شد: امروز مشکل فقر و غنا است و بی عدالتی در مقابل تبعیض و فساد و آزادیخواهی در برابر استبداد و استقلال طلبی در مقابل بیگانه پرستی. آقایانی که در دولت بودند کدام سمت این ماجرا می ایستند. معلوم است اگر به اندرونی اینها سر بکشید می شود فهمید چطور با جان و مال و آبروی مردم بازی می کنند. نیاز به مظلوم نمایی نیست بلکه نیاز به کارنامه است.

وی یادآور شد: عده ای رای گرفتند اما تعهدی به آنچه گفتند نداشتند. جوری صحبت کنید که با کارنامه و برنامه تان تطبیق داشته باشد. بخش عمده ای از مشکلات به بانک مرکزی، بی توجهی نسبت به نظارت بر بانک ها، خلق نقدینگی و افزایش پایه پولی بر می گردد. اینکه بگوییم «کی بود، کی بود، من نبودم» درست نیست.

زاکانی اضافه کرد: من معتقدم باید روی منابع تجدید نظر کنیم، عدد و رقم هایی که مطرح می شود عجیب است، نباید موضوع را سیاسی کرد. باید دقیق بگویم که ۱۳۷ میلیارد چیست؟ و چطور می خواهند آن را احصاء کنند.

محسن رضایی در بخش نقد دومین مناظره
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۸:۱۰

محسن رضایی در بخش نقد دومین مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری گفت: مساله عدالت و محرومیت زدایی نیاز به یک جراحی و اقدامات بزرگ دارد و طرحی که برای آن در پیش گرفتم "طرح کفایت زندگی" یا "ایران بدون فقیر" است. اول یارانه 450 هزارتومنی، مساله دوم مسکن ارزان، ورود و پرداخت نقد خانه داری به بانوان خانه دار، کسب و کارهای خانگی و سهام صندوق نفت ملی ایران است. در زمان مصدق نفت ملی شد اما دولتی شد، ما می خواهیم به معنای واقعی نفت را ملی کنیم. یعنی بعد از این اقدامات امیدوارم حتی یک فقیر هم در ایران پیدا نشود.

رضایی با طرح این پرسش که می گویند منابع این پول ها از کجا می آید؟ اظهار کرد: در سال گذشته 137 میلیارد دلار از منابع دولتی به جامعه رفته است، اما به دلیل رانت کثیف و مافیایی در کشور اکثر این پول ها دست کسانی است که صاحب حق نبوده اند و 40 درصد این مبلغ قابل باز تولید است. 10 میلیارد دلار از این مبلغ را بدهیم به دولت که تورم را پایان دهد و بقیه را صرف این پنج مورد که گفتم کنیم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: چرا درباره یارانه 450 هزار تومانی سر و صدای یک عده بلند می شود؟ چرا برای رانت پول و سلاطین مفت خور منابع داریم که مثل جاروبرقی منابع را به سمت خودشان می کشند، اما برای فقرا منابع ندایم؟ دولت ما با تمام قوت و بدون نگرانی و ترس از کسی حق مردم را به خودشان می دهد.

وی درباره حقوق خانه داری زنان نیز گفت: در هر خانه دو نفر کار می کنند و شغل داخل خانه، خانه داری زنان است که از فرزندپروری و مشکلات همسایگی هست تا چشم و هم چشمی، چرا نباید برای اینها منابعی تخصیص دهیم. بانوان آینده ساز کشور ما هستند.

زاکانی: احساس نشاط و رفاه اجتماعی و صیانت از محیط زیست را دنبال می کنم
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۸:۰۷

علیرضا زاکانی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در پاسخ به اولین سوال از دومین مناظره انتخابات ۱۴۰۰ درباره برنامه اش برای مقابله با عوامل تهدید کننده جمعیت گفت: موضوع جمعیت در کشور به نقطه بسیار بحرانی رسیده که نیاز به تغییر خاصی دارد. نرخ رشد جمعیت به هشت دهم درصد رسیده و نرخ باروری از ۶.۹ در سال ۶۰ به ۱.۷ رسیده است. ما باید نرخ باروری را به ۲.۳ برسانیم تا از این وضعیت اسفناک خارج شویم.

وی افزود: برای این مهم چند سطح برنامه در حوزه فرهنگی و اجتماعی دارم، چهار خط تلاش در حوزه تعلیم و تربیت، تحکیم خانواده، رشد جمعیت، احساس نشاط و رفاه اجتماعی و صیانت از محیط زیست را دنبال می کنم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ۳.۵ میلیون زوج نابارور داریم گفت: از هر پنج زوج یک نفر نابارور هستند، بنده اولین کاری که می کنم آن است که آنها را بیمه کنم تا بتوانند به درمان با هزینه های کم پرداخته و هیچ زوجی نباشد که بچه دار شدن برایش آرزو باشد. سال ۸۴ پیمایشی صورت گرفت که ۷۰ درصد مردم اعلام کردند قائل به داشتن دو فرزند هستند.

وی اضافه کرد: در سال ۹۸ پیمایش دیگری انجام شد و ۶۰ درصد مردم گفتند که سه فرزندی مطلوب است اما دولت وضعیتی را به وجود آورده که اکنون پوشک بچه اینقدر گران شده که خانواده باید ماهی یک میلیون تومان برای تامین پوشک بچه کنار بگذارند. پدر و مادر باید این را از کجا بیاورند؟ دولت آقای روحانی این بلا را سر مردم آورده است.

زاکانی ادامه داد: علاوه بر این مشکل اشتغال است که قول می دهم که آن را حل کرده و امید آفرینی کنم تا بتوان امکان فرزند آوری فراهم شود. همچنین شرایط ازدواج را تسهیل می کنم.

وی همچنین گفت: نماینده آقای روحانی در اینجا هست ولی حاضر به مناظره نیست. آنها بر ضعف هایشان سرپوش می گذارند و حاضر نیستند که در این باره بحث کنند.

قاضی‌زاده هاشمی: بودجه را به صورت منطقه ای توزیع می‌کنیم
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۸:۰۵

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در بخش اول مناظره تلویزیونی امروز سه شنبه کاندیداهای ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره مدیریت میان بخشی اجزای دولت گفت: یکی از مشکلات ما در نظام اداری کشور که دولت سلام به دنبال اصلاح آن است، نحوه تقسیم وظایف است. ما وزارتخانه های بخشی، موضوعی و شوراهای بالادستی و نهادهایی را داریم که بعضا در بدنه دولت یا خارج از آن هستند که وظایفی شبیه به هم دارند. مثلا در حوزه فرهنگ 38 سازمان فعال داریم و در آموزش، بهداشت و سلامت هم همین طور است.

وی افزود: همچنین برای فرار از پاسخگویی شوراهایی درست شده و مصوبات مد نظر در شوراها به تصویب می رسد که معلوم نیست مسئولیتش با کیست. لذا باید این را برای دولت بازطراحی کنیم. ما در نظر داریم که بودجه را به صورت منطقه ای توزیع کنیم و آن را در اختیار استانداران، فرمانداران و هیات وزیران قرار دهیم.

قاضی زاده هاشمی یادآور شد: در طراحی ما دولت پنج فرماندهی در پنج حوزه اصلی پیدا می کند که هر کدام از فرماندهان دبیر شورای عالی هم خواهند بود. با این روش خیلی از مصوبات مثل الان بلاتکلیف باقی نمی ماند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: مسائلی درباره سواد و علم روحانیت مطرح شد. ما نزد علمای اسلام دانشمندان بزرگی در رشته های اقتصاد و علوم انسانی داریم. خود من در بسیاری موضوعات تلمذ می کنم. لذا نباید ساحت علم را منحصر کرد.

مهرعلیزاده: همه نهادها همکاری کنند که برجام و مذاکرات وین به نتیجه برسد
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۸:۰۴

محسن مهرعلیزاده کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در پاسخ به پرسشی درباره تحقق سیاست کلی نظام در قبال بازگشت آمریکایی‌ها به برجام گفت: بر اساس سیاست‌های نظام و به دلیل بد عهدی‌ها، فشارهای حداکثری را وارد کردند و مقاومت جانانه مردم ایران توطئه‌ها را بر باد داده است. مواضع جمهوری اسلامی ایران مواضع درستی است و باید با قوت در جهت زنده کردن برجام در مذاکرات حاضر شویم.

وی افزود: باید همه امکانات کشور و همه تصمیم گیران کشور در همه نهادها همکاری کنند که برجام و مذاکرات وین به نتیجه برسد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به اظهارات ابراهیم رئیسی دیگر کاندیدای انتخابات اظهار کرد: آقای رئیسی فرمودند که دفعه قبل بد اخلاقی‌هایی در جلسه شده و از وقت خود استفاده نمی‌کنند و از حق خود می‌گذرند و همچنین فرمودند آذری زبانان به ایشان زنگ زدند و دل جویی کردند؛ درحالی که من فکر نمی‌کنم آذری زبانان به ایشان توهین کرده باشند؛ چراکه آذری زبانی در اینجا نبوده که به ایشان توهین کرده باشد. ضمنا باید تصحیح کنم که آنچه که هست در مناطق آذربایجان‌های شرقی، غربی، اردبیل، همدان، اصفهان، شیراز و خوزستان ترک زبانان هستند و از آقای رئیسی می‌خواهم که به این موضوع توجه کنند.

مهرعلیزاده ادامه داد: من با توجه به اینکه آقای رئیسی قاضی هستند از ایشان می‌خواهم که در این زمینه دقت بیشتری کنند؛ من نمی‌دانم ما اخلاق یا بد اخلاقی را چه تعریف می‌کنیم؛ مطلبی که درباره مدرک تحصیلی آقای رئیسی عرض کردم، مطلب حقی بود؛ آقای رئیسی از نظر کلاسیک ۶ کلاس درس خواندند و من هم با احترام عرض کردم که ایشان پس از دروس حوزوی، این دروس را معادل سازی کردند و دکترا گرفتند. من عرض کردم که اصولاً علم اقتصاد مثل علم پزشکی، علم خاص خود را می‌خواهد.

وی گفت: مسائل اخلاقی را باید در عمل و در جامعه جاری کنیم؛ دو روز پیش صدا و سیما ۵ دقیقه از فیلم تبلیغاتی بنده را سانسور کرد؛ این بد اخلاقی است و دیدیم که دو روز پیش مردم در فضای مجازی غوغا کردند و گفتند که صدا و سیما که زمانی گفته می‌شد ملی باید باشد، میلی و امروز عشقی شده است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: سوال من از آقای قاضی به عنوان یک قاضی این است که به چه دلیل فیلترینگ را پی در پی پیگیری می‌کنید؛ چرا اجازه می‌دهید پیامک‌هایی به دختر خانم ارسال شود.

همتی: من صدای بی صدا ها و قدرت بی قدرتان هستم
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۸:۰۳

عبدالناصر همتی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در پاسخ به اولین سوال از دومین مناظره ۱۴۰۰ درباره نبود اعتبار معنادار میان نظام آموزشی و وضعیت اقتصادی و برنامه وی برای مناسب‌سازی در این زمینه، اظهار کرد: لازم می‌دانم به شیوه مناظره انتقاد وارد کنم و اینکه شبیه مسابقه هفتگی شده است. مردم باید پاسخ به سوالات مهمتر را از کاندیداها ببینند.

همتی افزود: من مخالف انحصار هستم که در اقتصاد و رسانه به یک اندازه بد است و باید رفع شود. نباید بگذاریم دری که دارد روی کنش‌گران اجتماعی بسته می‌شود بسته شود. من صدای بی صدا ها و قدرت بی قدرتان هستم که آسیب فراوان از وضعیت فعلی می بیند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: ما باید برای آنان شرایط زندگی بهتری فراهم کنیم، از کوله بران گرفته تا زنان سرپرست خانوار و معتادان و کودکان کار و کودکان بد سرپرست و بی سرپرست، اینها هدف اصلی دولت من هستند.

وی گفت: در نگاه من بازار رقابتی نقش مهمی دارد، اما در سلامت، آموزش و اقشار آسیب‌پذیر باید توجه دولت بیشتر از گذشته باشد. ما می‌توانیم در زمینه آموزش به اولیا بسته‌هایی بدهیم تا بر اساس آنچه که خودشان تصمیم‌ می‌گیرند برای ثبت‌نام فرزندان در مدارس اقدام کنند.

بخش اول؛
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۸:۰۰

نقد اظهارات

جلیلی در مناظره اجتماعی، فرهنگی و سیاسی
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۷:۲۰

سعید جلیلی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در ابتدای مناظره دوم در پاسخ به این سوال که چه برنامه ای برای تقویت اعتماد مردم به دولت خود دارید، گفت: اگر می خواهید اعتماد مردم جلب شود حتما باید رفتار مسئولان درست شود. فرهنگ سیاسی غلط در نظام اداری و اجرایی ما یکی از موانع کشور است که این به این جناح و آن جناح یا یک دولت مربوط نیست و موضوعی فراگیر است. کسانی چه از رقبا چه از دوستان ممکن است دچار این آسیب باشند. اگر فرهنگ سیاسی غلط را پاک نکنیم ظرفیت های کشور متوقف می ماند.

وی ادامه داد: اگر نمایش جای کار واقعی را گرفت نمی توان انتظار جلو رفتن کارها را داشت. زیرا کشور با نمایش اداره نمی شود. اگر مرتب به جای اینکه نتیجه کار را بیان کنید فرآیند کار را توضیح دهید که مثلا چقدر سفر رفته اید ولی اینها نتیجه نداشته باشد، موجب می شود کارها پیش نرود. اگر به جای کار ریشه ای، کارهای نمایشی انجام شد مشکلات باقی می ماند. اگر اقدامات مسئولان در زندگی مردم ملموس نباشد، معلوم می شود کار نمایشی بوده نه واقعی.

این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری افزود: تیری شلیک می کنید به هر جا اصابت کرد می گویید همانجا هدف بوده است، می گویید فلان توافق را کردیم تا تحریم ها برداشته شود اما وقتی تحریم ها دو برابر شد، می گویید جام اخلاق را بردیم. اگر تصمیم ها به موقع گرفته نشود، کشور معطل یکی دو تصمیم شود و چند شغله بین مسئولان رواج داشته باشد، کارها پیش نمی رود. اگر فرهنگ سیاسی اصلاح شود خیلی امور به راحتی شکل می گیرد، اما اگر این فرهنگ اشتباه به نسل بعد رفت، شرایط بدتر می شود.

رضایی در مناظره اجتماعی فرهنگی و سیاسی
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۷:۱۵

 محسن رضایی در دومین مناظره تلویزیونی سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری که روز سه شنبه برگزار شد، در پاسخ به این که اصلی ترین مانع امید بر سر راه جوانان و راهکارهای عملی تان اظهار کرد: ملت ایران مشکلات شما با شعار و وعده و شعبده بازی و حرف های مفت حل نمی شود، بلکه مشکلات ریشه اقتصادی دارد و با حرف درمانی به نتیجه نمی رسد. یک دانشجوی شیمی در حال دستفروشی می گفت، ما از گرسنگی، امید می خوریم چون امید دیدنی است نه شنیدنی. دولت ما امید را به شما برمی گرداند و یک بار دیگر لبخند پیروزی بر لبان شما می نشیند.

وی در ادامه گفت: در مناظره قبلی از امید به ایران و آینده صحبت کردم و در اینجا از همه اقوام با معرفت و تمدن ساز ایرانی از آذربایجانی ها و آقا مهدی باکری، از تهرانی مقدم و همه قهرمانان اقوام ایرانی که با هم جنگ و انقلاب را به نتیجه رساندیم قدردانی می کنم و همچنین از اهل تسنن و تشیع.

کاندیدای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما را به خاطر زاگرسی بودن متهم می کنند، افتخار می کنم از قوم لر هستم و از همه اقوام ایرانی در کارها استفاده کرده ام و دولت ما از همه ایرانی ها تشکیل می شود. معتقدم امید زمانی تحقق می یابد که انرژی جدیدی ایجاد کنیم و از دولت های خاک آلوده ای که شب می خوابند و قیمت بنزین را چند برابر می کنند و مردمی که با آنها صحبت نمی شود، خداحافظی می کنیم.

رضایی گفت: 1400 سال گشایش آینده ایران است و آغاز جدیدی خواهیم داشت. امسال به نام مبارک حضرت ولیعصر (ع) منتخب شده و معتقدم ملت ایران با مشکلات خداحافظی خواهد کرد و یک بار دیگر لبخند را به چهره ها و برکت را به سفره ها برمی گردانیم و امید جدیدی آن هم دیدنی نه گفتنی ایجاد می شود.

رییسی در مناظره اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ۱۴۰۰
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۷:۱۰

حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی در دومین مناظره انتخاباتی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا در دولت شما شاهد فاصله طبقاتی خواهیم بود؟ گفت: در جلسه قبل برخی از بداخلاقی ها صورت گرفت که به مثابه آنچه که در قانون آمده اجازه داده شد که دفاع کنم و من از آن استفاده نمی کنم و به مردم واگذار می کنم.

وی افزود: آذری زبان های عزیز از استان های آذربایجان و اردبیل من را مورد محبت قرار دادند که بسیار سپاسگزارم.

رئیسی تاکید کرد: فاصله طبقاتی که یکی از مشکلات جامعه ماست محصول بی عدالتی و سیاست های نادرست اقتصادی است.

وی ادامه داد: در طرح تحول سلامت برخی ها صد یا دویست میلیون دریافت می کردند و برخی از کارمندان و پرستاران دریافتی ناچیزی داشتند. ان شاءالله اگر رای مردم به من تعلق گرفت در بخشنامه ها تجدیدنظر می کنیم.

وی تصریح کرد: ظرفیت های اقتصادی باید بر اساس عدالت توزیع شود. اگر همه ظرفیت ها به عدالت توزیع شود شاهد فاصله طبقاتی نیستیم.

وی ادامه داد: پرداخت تسهیلات به شکل ناعادلانه در کشور موجب فاصله طبقاتی می شود و بسیاری از فاصله های طبقاتی محصول ناعدالتی هاست.

وی گفت: نظام قیمت گذاری و تامین و توزیع همه می تواند به جلوگیری از فاصله طبقاتی منجر شود. فاصله طبقاتی محصول تصمیم گیری های غلطی است که برخی را برخوردار از حقوق نجومی می کند و برخی حقوق ناچیز.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴۶
در انتظار بررسی: ۷۰
انتشار یافته: ۲۸۹
بنده خدا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
این چه طرز مناظره است؟؟؟ سوال برجام رو فقط از یک نفر که مهرعلیزاده بود پرسید و اونم فقط یک دقیقه جواب داد و سه دقیقه بقیه رو رئیسی رو تخریب کرد. سوال برجام باید از همه پرسیده بشه چون مستقیما با زندگی همه مردم ارتباط داره. یعنی تو کل ۹ ساعت مناظرات فقط ۱ دقیقه سهم برجامه؟؟؟؟؟،، مهمتر از اونم داریم الان؟؟؟؟ بقیش کلی شعاره فقط. باید ببینیم نامزدها نظرشون مستقیم و بدون تعارف و بی پرده راجع به برجام و مذاکره با آمریکا و اگه آمریکا بدعهدی کرد چه میکنن چیه؟؟؟ باید همه نظرشون رو بگن و همدیگه رو نقد کنن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
شکل مناظره غلط است و باید شکل ان عوض شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
وقتی بزرگترین رقبا رو از دوره خارج کردند برای همین بود که بدون کمترین چالش وبا برنامه های فرمالیته این دوره باخیال راحت رییس انتخاب بشه تامام
ناشناس
| Germany |
۱۹:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
چی نوشتی ؟
همه میدونند برجام دست دولت نیست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
همینه دیگه مذاکره رو می‌کنید مسئله اصلی کشور
یه توافقی که سالهاست یک طرفست رو هنوزم نمیخواید ول کنید؟
به خدا تامین مایحتاج مردم و خارج شدن از این وضع بدون رفع تحریم هم ممکنه پس کاری که با رای به روحانی کردید رو این سری نکنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
در آبان ۹۸ جوانان معترض به افزایش ۳ برابری قیمت بنزین
کمی از همین شعارهای نامزدهای کنونی را دادند

و با آن اوضاع با آنها برخورد کردند!!!؟؟؟

این مناظره ها بسیار سخیف و توهین آمیز و سر هم بندی شده است

رای بی رای
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
⭕️ وقتی جلیلی از برنامه هاش میگه
مغز همتی: error 404 not found
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
ناشناس 19:26 منظورت از بزرگترین رقبا جهانگیریه که مسوول وضع فعلیه یا عباس آخوندی که فاجعه مسکن رو خلق کرد یا ؟؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
بسه بابا دیگه برجام دست دولت نیست پای دولت است..........خواهی نخواهی در ایران و در رابطه با زندگی و معیشت مردم همه کاره دولته....والسلام این همه خدم و حشم و وزارتخانه و سازمان و تا خود نیروی انتظامی که زیرنظر وزارت کشوره و و و دست دولته....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
یکی گفته" دولت من کنکور را حذف می کند"
خوب دانشگاه شریف فرضا 100 نفر ظرفیت پذیرش دارد، 1000 نفر می خواد در آنجا درس بخواند، چه جوری انتخاب می کنی؟
برای سال بعد رزرو می کنی؟
شعبه های بعدی این دانشگاه را تاسیس می کنی؟چه جوری؟ چرا حرفی می زنی که قابلیت اجرایی ندادر؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
مگه نمی دونی تحریمها اصلا اثری نداشته وتمام تقصیرها گردن دولت روحانیه این مذاکرات برجامی هم فقط از روی بی کاری مسئولین ما وبقیه تیم های مذاکره کننده انجام میشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
مگه برجام در اختیار دولت است؟
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
نامزدها باید کارشناسانه تر نظر بدن
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
یک رای با ارزش از نظر خودم و بی ارزش از نظر دیگران دارم ولی به کسی نمی دهم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
بازم حرفای صدتا یه قرون، همون بهتر که نرفتم بشینم از نزدیک حرفاشون رو دنبال کنمحیف وقت

رای بی رای
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
اگه واقعا برات فرق نمیکنه که کی رای بیاره و به این دلیل رای نمیدی پس چرا اینقدر اخبار رو پی گیری میکنی و جزو اولین نفرهایی هستی که کامنت میذاری
این نشون میده که اتفاقا انتخابات برات مهمه
چون نون خودت و سازمانت بهش وصله
در حقیقت استخدام شدی تا بر ضد انتخابات کامنت بذاری
وگر نه کسی که این مسائل براش مهم نیست نمیاد هنوز مناظره تموم نشده توی سایتا بگرده و در موردش کامنت بذاره

چند میگیری کامنت میذاری جون دل؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
کسی که رای نمیده میپذیره که حق حرف زدن نداره
پس شما لطفا سکوت رو رعایت بفرمایید
به نظر شما در مورد انتخابات و کیفیت مناظرات احتیاجی نیست
مردم عاقل که رای میدهند خودشان میدانند به چه کسی رای بدهند
شما فقط همان که عرض شد را رعایت بفرمایید
سکوت لطفا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
تو رای نده
ولی ما مردم رای میدیم
ناشناس
| Germany |
۱۹:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
واقعا جای تعجب است بعد از چهل سال هنوز حرف هایی زده میشود که ۶ کلاسی است؟
امید دیدنی است!
سفره دولتمردان و مردم را یکی کنیم!
مدرک تحصیلی دکترا چاپ شده!
. و و ..!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
شما که ندیدی و رای نمیدی بیجا میکنی اظهار وجود میکنی
رای نمیدی؟ میتونی بشینی تو خونت و رای ندی
اقا میگه پیگیری نمیکنم میاد اینجا اول کامنت میزاره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
تو رای ندی بهتره، رای شما رو هم دیدیم ما به خاطر وطنمون رای میدیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
طرف گفته ما مردم رای میدیم کجا بودی انتخابات مجلس 98. ما مردم که خونه بودیم. آمارو ببین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
ناشناس ۱۷۴۶ در حقیقت تو هم استخدام اون گردان سایبری هستی و داری تنور انتخابات رو گرم میکنی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
تو چند میگیری زیر همه نظرات مخالف کامنت میذاری جون دل؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
هودت چند میگیری جون دل؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
جون دل خودت اون پولی که میگیری خوبه؟کفاف هزینه های زندگی رو میده؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
حالا که به بازی به نفع ما نیست
پس کلاً بازی بی بازی!!!!
درجواب ناشناس 18:46
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
بابا مامور اما آي سيكس بابا باهوش بابا سازمان! بابا زرنگ تو ازكجا فهميدي نونش به كي وصله و كي واسه چي استخدام شده؟ تو خداييش از كي خط ميگيري؟ از كدوم كانديدا دقيقا؟ قول چي رو بهت دادن؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
اکثر اون هایی که الان می گن رای بی رای همومن بیست و چند میلیونی هستند که با رای دادن به روحانی ما رو بیچاره کردند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
به نظرم توهینهایی مثل 21:01 ناشی از بدآموزی برخی در مناظره هاست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
تابناک تو رو خدا حذف نکن، چرا عوض شدی ؟:
نه ،رای ما رو هم شما نمی دی ، ما بهرحال فقط رای شما رو داریم که میخواید بدیم و رای دیگه ای نداریم. فقط رای شما کم میشه وگرنه خوشحال هم بودی بجای جواب با عصبانیت دادن. 7 تا رای شما وجود داره فقط و 70 درصد غایب . میزان رای 30 درصد ملت است ؟؟ (جمله جدید)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
بهترین مناظره اینه که هر کاندیدی از هر کاندیدی که دوست داشت هر سوال چالشی رو که دوست داره بپرسه
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۰:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
من احمق نیستم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
مهر علی زاده ادامه بــــــــــر جام نافــرجام است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
ممکنه با شش یا هفت سال وقت گذاشتن برجام به نتیجه مطلوب برسد. چه اشکالی دارد نتیجه نهایی و رو مردم ببینند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
حقیقتا گل گفتی ناشناس 18:11
محمدحسن ربیعی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
اگر ایران اباد میخواهیم فقط فقط اقای قاضی زاده هاشمی رای دهیم من یک گیلانی هستم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
اتفاقا گرانی های هر روزه اخیر و بی ارزش شدن پول کشور نتیجه نقض برجام و خروج از برجام بوده که آمریکا آنرا به وجود آورده. زمانی که برجام به توافق نهایی رسید خیلی از شرکت ها میخواستند در بازار تولید ایران شرکت کنند و حتی تجهیزات تولید به ایران بدهند اما زمانش کوتاه بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
بی صـد ا ها و بـــی قدر ت ها = ابـــر بدهـــکاران بانــکی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
صدای بی صداها هم که سلطان اقتصاد همتی
سلطان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
حرف زدن بلد نیستند میخوان مملکت اداره کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
اشتباهی مثبت دادم حرف زدن بلد نباشن بهتر از اینه که عمل کردن بلد نباشن نتیجه زبان بازی ها رو هم دیدیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
مثلاً روحانی چون حرف زدن بلد بود بهش رأی دادین؟؟
نوش جونتون! بخورید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
اقای هــمـتی توانایی منــآظـره رودر رو را ندارد. به همین جهت با منا ظــره با زاکانی اعلام موافقت نمی کند. نمی دانم کسی که تا این حد توانایی ندارد چطور می خواهد یک کشور را مدیریت کند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
با زاکانی و دوستانش مثل شریعتمداری و ... نمیشه مناظره کرد چون هر تهمتی را بی پروا می زنند ....
کاربر
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
از زبان کسی که از خدا نمی ترسد (حذر)کن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
ناشناس 19:56
کسی که چیزی برای افشا شدن نداره ترسی هم از گفتگو نداره
در ضمن ببینید چه کسی شروع کرد و چه کسی مجبور شد پاسخ بده
الکی این ترس همتی رو با اخلاق امثال خودش که به بقیه می چسبونید توجیه نکنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
اخه با ادمی مثل زاکانی که بی ادب است چه مناظره ای بکند؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
زاکانی در اندازه ای نیست که همتی وقتش رو صرف اون کنه . همتی باید با کاندیداهای اصلی جناح مقابل مناظره کنه . رییسی و رضایی که تا آخر هستند .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
گفت با رقیب واقعی نه پوششی یعنی رئیسی رو در رو حتی 3 ساعت مناظره می کته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
البته زاکانی هم اصول مذاکره که همانا رعایت ادب واحترام به طرف مقابل است رعایت نمی کند وتابلوهست که کاندیدای پوششی استوالادرحدواندازه نامزدریاست جمهوری نیست.
ناشناس
| - |
۰۸:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
الحق آقای زاکانی یه سر و گردن از همتی بالاست. همتی چیزی بلد نیست آدم متاسف برای کشور که این شده رییس بانک مرکزی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
مناظره زاکانی و تاج‌زاده ببنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
فعلا که همتی و مهرعلیزاده چپ و راست دارن تهمت میزنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
رای بی رای .
پاسخ ها
A
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
اشتباه منفی دادم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
چه پیگیری هستی شما
آدم چیزی که براش مهم نباشه رو اینقدر پیگیری نمیکنه
پس برات مهمه که مردم رای ندن
حالا این که چه نفعی برات داره البته قابل حدسه
در هر صورت نفعت تو اینه
اما نفع مردم در رای دادنه
مردم رای میدن چه شما بخوای چه نخوای
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
دیگه هشتگ مشتگ جواب نمیده
دستتون رو شده
عدم شرکت در انتخابات یعنی برنده شدن یک جریان خاص
حتما رای میدم و دیگران و اطرافیان رو هم به رای دادن دعوت می کنم
دوم خرداد دیگری در راه است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
ناشناس ۱۸:۵۹ لازم نکرده حماسه دوم خرداد رو مصادره به مطلوب کنی از لحنت کاملا مشخصه که اتفاقا از گروه بازنده های دوم خردادی چون ما اون روز دقیقا به خاطر مخالفت با لحن تحکمی که جاری بود رفتیم پای صندوق رای و به اون دوران خیلی هم افتخار می کنیم
ولی الان میگیم رای بی رای
مهران
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
تقریبا 54 میلیون واجد شرایط داریم . اعلام مشارکت شد می فهمید چند درصد رای دادن و چند درصد رای ندادیم . ... رای بی رای
ناشناس
| Germany |
۲۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
اشتباه مثبت دادم
خطاب به ناشناس 18:49
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
لطفا از قول مردم حرف نزن. از قول خودت . . حرف بزن. عشق اينو داري بري تو صف فكركني حرفت مهمه؟‌الان وايسي تو خيابون يه دونه از همين كانديداها وانميسته نگات كنه!چه برسه تو براش مهم باشي.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
سال ۹۶ بی بی سی ستاد انتخاباتی روحانی
سال ۱۴۰۰ رای بی رای تبلیغ میشه
خوبه همینطور ادامه میدید از چاله به چاه میرسیم
یک دلیل به من بدید که چرا بن سلمان باید برای اینترنشنال پول هزینه کنه که تبلیغ رای بی رای کنه؟ کسی که می‌گفت می‌خوام جنگ به ایران بکشم
غیر از اینکه در جنگ نظامی شکست میخوره اما در جنگ نرم برنده میشوند ؟
فقط امیدوارم جوری نشه که برگردیم به این روزها بگیم اونقدر هم بد نبود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
نیاز به مرافعه نیست . منتخب مردم در دوم خرداد خودش زبون داره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
مهران ! اعلام شده 60 میلیون واجد شرایط رای
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
مگه واکسن زدن زوری. ما نمی خوایم.
پاسخ ها
ناشناس
| Malaysia |
۲۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
مشکل این نیست که فقط خودت میمیری، اون به درک ... ناقل میشی چند نفر دیگه رو هم مریض میکنی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
مثل این میمونه بگی مگه حجاب زوریه ما نمی خوایم، واکسن نزنی جون ما رو به خطر میندازی بفهم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
واکسن کجا بوده ؟
خود مسولان و خانواده شون فایزر زدند

واسه مردم نصفه کاره تموم شد رفت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
نصف کسانی که واکسن انگلیسی و امریکایی زدن فلج شدن
برین یوتیوب نگاه کنین
asd
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
یک سوال بکنید از همه و 5 دقیقه وقت بدید به همشون.
حرفهاشون دیگه دل آدم را هم خوش نمیکنه!
خسته شدم از حرفهاشون اومدم تو اینترنت بچرخم !
رای بی رای مطمئن باشید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
مثبت فقط به خاطر خط اولت زدن وگرنه رای میدم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
مثبت بخاطر رای بی رای
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟